Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 mars 2012

Inte för ekonomister och underbegåvningar

[Tillägg. SvD:s Wall Street-blogg bekräftar den 16 mars det här inläggets slutsats att redan Goldman Sachs grundare var en girigbuk.]

DN refererar artikeln i N.Y. Times av den bankman som frustrerat redogör för den mäktiga investeringsbanken Goldman Sachs degeneration, med rötägg bland cheferna som ser ner på kunder och har gjort det till en sport att blåsa dem på pengar. Att samma rötägg finns även i Sverige visar den för ögonblicket enda blogg som kommenterat denna viktiga händelse - viktig för den här bloggen som studerar tecken på moraliskt uppvaknande sedan den opartiska domaren Saturnus gick in i sitt "upphöjda" läge i rättvisans Vågskålar i november förra året.

Följande dubbelexponering av dygnet för artikeln och bankens grundare, tysk-amerikanen Marcus Goldman, är ännu ett uttryck för det digra olycksomen jag förutspådde globalt i inlägget om Jupiter och Venus. Tidningsartikeln fick Goldman Sachs-aktien att förlora 2,2 miljarder dollar i värde (3%) vilket väl visar att folk inte vill vara identifierade med mänsklighetens avskum. Folk i gemen har bättre resning än den tomma sortens människa.

Inlägg den senaste veckan har redan redogjort för den sällsamt dåliga himmel som både ledde till en ytterst tragisk bussolycka, en (mindre) jordbävning utanför Japans kust och 120 dödsoffer i en båtolycka i Bangladesh. Ja, och så de två generaldirektörerna i Sverige, förstås, som gick ut och frågade sig vad regeringen med flera parter egentligen håller på med i Saudiskandalen.


Redan vid lunch den 9 december 1821 i Tyskland hade Månen nått Tvillingarnas tecken, men givet kopplingen mellan pengar och Månen i Oxen och givet att en tidig födelse ger den sataniska (hypermaterialistiska) axeln mellan "mina pengars" Oxe och "dina pengars" Skorpion, tror jag vi ganska säkert kan anta vilket sinnelag tysken hade! Den "upphöjda" Månen i Oxen, tecknet som upplever äganderättsförnimmelser genom falsk identifikation med sina fem sinnen.

Hur passande därför att ett dygn när sinnelaget passerar korruptionens tecken Skorpionen höra en medarbetare angripa banken och påpeka att den avfallit från och korrumperat en tidigare "god" atmosfär! 

(Naturligtvis har Oxen själv bäddat för denna korruption 180 grader senare. Den som trampar ner i Jordelementet når alltid Dödens Skorpion - sådan är Syndens lön. Detsamma kan sägas gälla för den monetära mentalitet som tecknet symboliserar. Penningen korrumperar och dödar ytterst den som fäster sig vid den.)

Det är också fascinerande att bankmannen levererar sin salva medan krigaren alternativt omoralens planet Mars passerar Lejonet - samma tecken den stod i då Marcus Goldman föddes! Det betyder att också Goldman Sachs grundare var en girigbuk, men kritikern Greg Smith tycks bara känna till och tala om den klimatförändring till det sämre under de tio år han arbetade på banken.

Grundarens Mars-attack mot handelsmannen Merkurius och Solen i Skorpionen kan läsas som en övertaggad natur - en negativ Skorpion så besatt av att nedkämpa alla hot mot sin säkerhet att han i ren patologisk hallucination grundar en BANK som ett fysiskt uttryck för sin inre ångest över död och undergång. Banken ska symbolisera det eviga materiella riket på jorden (Oxen).

Det är sådana här sjuka fixeringar och motivbildningar som kan uppstå i fullmånetider och i synnerhet när Okunskapens Mörker - Tamas guna - härjar på himmelen. Jämför med t.ex. Anders Borgs storkors i Tamas - den kanske snålaste människa som ingått i en regering. Folk går under i Sverige pga. hans och moderaterna åtstramningspolitik, och tillväxten avstannar...

På temat "dålig press" attackerar Mars just nu medieplaneten Merkurius i "upplösningens" eller "förlusten" tecken Fiskarna. På Marcus Goldmans himmel attackerade Mars samma sätt Fiskarna som då härbärgerade den gåtfulla och komplexa kombinationen av stor rikedom (Jupiter) och kontrollplaneten Saturnus. (Smaka på den kombinationen och pröva den mot tanken på att grunda en bank!)

Fritt fram att se djupt betydelsefulla signaler i dessa horoskop. Goldman har ett klassiskt kapitalisthoroskopet som tillika uttrycker den numera avdankade 1800-talsmaterialismen.


Inga kommentarer: