Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Fredrik Reinfeldt & vapenskandalen!




Tisdagen den 6 mars 2012 kan bli historisk. Aldrig har väl en så omoralisk och girig byk lagts ut till allmänhetens beskådan som Ekots dunderscoop om hur Sverige för skattepengar håller på att utrusta ett arabiskt land med medlen att själva tillverka krigsvapen. (Se SR om reaktionerna på avslöjandet i Ekot.)

Reinfeldt och försvarsministern gömmer sig genast bakom sekretess (vi kan den typen nu) och Bildt söker skylla socialdemokraterna för ett avtal från Göran Perssons tid (effektivt tillbakavisat av kristne debattören Mattias Irving på Newsmill).

Med tanke på detta främst moderata hönshus är det inte förvånande att se hur det här dygnets planeter på flera sätt angriper vår underliga statsministers födelsehoroskop.

Jag hade utifrån en kinesisk prognosmetod förutspått "KO", revolution, lagom till vårdagjämningen, men valde att personifiera skrivtecknet som "en revolutionär" eller "en ny ledare som utmanar Reinfeldt". Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att revolutionen skulle komma genom journalister! 

Att det ännu är två veckor kvar till vårdagjämningen kan jag på goda grunder förklara - men jag placerar de tråkiga teknikaliteterna i en fotnot. Jag har en god tid innan den kinesiska bloggen tydligen förutspått bistra tider för Reinfeldt i början av året (enligt en läsare), men jag kommer inte i håg i vilket inlägg. Och det är så många att jag inte orkar leta.

Men dagens transiter över Reinfeldts födelsehimmel är något i hästväg, och värda att föreviga i en liten karta!


Reinfeldts planeter i den inre kretsen. Här har jag speciellt ritat in hans "dissociativa" tendens från kontrollplaneten Saturnus till det tredje kommunikationshuset. Med aktualiteternas Sol på himmelen i 22 grader Vattuman - perfekt "triggeravstånd" till hans Saturnus i 23e graden, aktiveras per automatik Reinfeldts klassiska tendens att ljuga eller "dissociera" sig från frågan! "Han utgår från att FOI sköter sig..." Och direkt därefter dras Censurskynket över hela frågan - notera mörkläggande Skorpionen i tredje informationshuset som skapar ett mörker över vad än dagens Sol börjat kasta ljus över!

Det är också notabelt att även Reinfeldt berörs av de backande månnoderna som här har två grader kvar till deras medfödda positioner (fast nu omvända). Se tidigare inlägg från idag om andra som på liknande sätt berörts av dagens himmel i med ett tvågradigt glapp till exakt aspekt. Är det något vi har att lära oss om talet 2 här? Ett ondskefullt tal eftersom det är en tudelningens och separationens tal. Eva plockades ur Adams kropp och även Platon hävdade att delningen i två av den ursprungliga människan var av ondo - härifrån kommer kravet på reproduktion. Själen är splittrad och känner inte längre sin helhet.

Det går heller inte att missa de intrikata händelseförlopp på himlen som involverar Reinfeldts mörklagda skuggsida, Månen. Vid dygnets öppning har vi Månen i privata och hemlighetsfulla Kräftan nästan exakt över hans medfödda Sol. Och fastän det inte ger några utslag på den indiska skalan står faktiskt den transiterande Månen i exakt nittiogradersvinkel till Reinfeldts medfödda Måne! 

Å, ibland saknar jag det grekiska aspektschemat! Jag har ännu inte lyckats knäcka den hemliga koden bakom indiernas märkliga sätt att fördela olika aspekter till olika planeter, men enligt dem är transiterande Månen inte i konfliktfylld aspekt till Reinfeldts medfödda sinnelag. Missa dock inte hur den "indiska" Saturnus för tillfället greppar den omoraliska Mån-Kräftan från sitt upphöjda freds- och rättviseläge! Genast KO-anmäldes regeringen av miljöpartisten Fridolin, född med samma, i bästa fall sublima Saturnus!

Däremot noterar indisk astrologi att dygnet runt den här tiden på året öppnar lokalt i Stockholm i Vågens tecken, och här råder inget tvivel om att den lokala horisonten "fingrar" på Reinfeldts Mån-Våg. Detta leder i sin tur till att frågan om Vågens härskare Venus aktualiseras. Och tänka sig! Exakt detta dygn står olycksbringaren och vapenplaneten Mars i Lejonets 19e grad, exakt där Reinfeldts monetärt hungriga Lejon-Venus befinner sig!

Vilken skitdag i en sketen människas liv. Nu träffade skiten fläkten och det var en rejäl tömning också.

Det är som om gudomlig rättvisa skipas här. Det patetiska propagandastycket i DN som Reinfeldt knappt mer än signerat, försvann helt när Verkligheten knackade på dörren. Och det hela ser verkligen ut att orkestreras med planeternas hjälp!


____

Not.

Min första astrologibok handlade om HO LO LI SHU-metoden ("Floderna Ho och Lo:s rationella talsystem"). Det var t.o.m. innan jag börjat med zodiakal astrologi. Manuskriptet dateras till Ming-dynastin och var registrerat i det kejserliga biblioteket. Vissa sökte tillskriva det filosofen Chu Hsi, men det stämmer inte. Ingen vet vem som skapade metoden.

Systemet är dock inte komplett och dess enda översättare till engelska språket, akademikerna Wallace Sherrill och Wen Kuan Chu (båda döda), har försökt restaurera metoden efter bästa förmåga. 

Ho Lo Li Shu - till engelskan 1976
De fem elementen råder över loppet av ett solärt år, och var och en av de fyra årstiderna tilldelas 72 dagar och ett av de fem elementen.

Men Kina hade också en särskild period kallad "hunddagarna" under den hetaste sommartiden och där Jord eller mittens element sades råda. Eftersom HO LO LI SHU-manuskriptet förefaller identifiera sommaren med Eldelementets 72 dagar gjorde översättarna så att de bröt upp Jordelementets period och placerade som bihang till de fyra årstiderna! En ganska elegant lösning på problemet med var att placera kinesernas motsvarighet till vår "rötmånad".

Detta betyder därför att dagens politiska bomb briserar när vinterkvartalet redan spelat ut sitt kort men vårkvartalet ännu inte börjat. För närvarande befinner vi oss i ett 18 dagar långt ingenmansland där "Fullbordaren" Jorden regerar! Det är som att säga att varje årstid tappar "stilen" mot slutet och att vad som helst kan hända. Laglöst land. En rötmånad i miniatur just innan Tiden ger nästa giv. 

Eftersom Reinfeldts vinterkvartal gick i ett tecken som signalerade en passiv och självgod härskare, kan man resonera att en åtföljande mer dynamisk tid kan inkräkta på ett stagnant tema. TID är kanske inte exakt vad vi tror med våra precisionsur. Vår TID kanske är död och ointressant. ÖDETS TID kanske är mer organisk och låter vissa milstolpar flyta runt en smula... ÖDET väntade inte på vårdagjämningen när perioden dessförinnan så att säga var ingenmansland och lovligt byte för den Starkaste Idén.

Men tycker nästan synd om denna oansenliga pajas som spelat stor statsman i sex år. Och lika synd är det om svenskarna som faktiskt väljer kreti och pleti att företräda dem i vår representativa demokrati - en demokrati som moderaterna sedan ger blanka fan i när de får vittring på pengar.

1 kommentar:

Anonym sa...

jösses, först en slingmanisk idiotologi, sedan ett vapenexportpajaseri av rang och nu tadam utsugarna ska separera, uj den var verkligen oväntad! Haha tror att Filippa kommer att hamna i ett riktigt blåsväder, samt att slingman har ett finger med i det hela, märkligt tyst från hon den där transparanta figuren som skulle va muderutternas presstalesman. Hmm appråpå oväntade händelser från kosmos...