Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 mars 2012

Danny & konsten att förlora

När man talar om att någon är "en klippa" syftar man troligen på en tung astrologisk betoning på Mörkrets kvalitet eller Tamas guna. I västastrologin kallas dessa "fasta tecken", men fastheten syftar inte på någon personlig egenskap utan bara på de fyra årstiderna i detta tillstånd är arttypiska. 

Bara den indiska astrologin bevarar den korrekta tanken om att de tre kvaliteterna är tidlösa kosmiska attribut, utan någon primitiv koppling till jordeklotets fyra årstider. Innan västerlandet körde astrologin i botten, tänkte indierna stort och de tänkte rätt. Det är därför den här bloggen presenterar landets enda korrekta horoskop på celebriteter.

Danny förlorade finalsegern till Loreen och jag ser i tidningarna att han genast avslöjar sig som typen "dålig förlorare". Att han inte kände för att efterfesta förstår man, men när han dagen efter återkommer med ett trotsigt, "ni gjorde en miss, Sverige" (AB), hör man den andra sidan av Mörkrets kvalitet: dårskapen, förrycktheten.

För han glömmer bort att även den internationella juryn höll Loreens låt för att vara startfältets starkaste. Alla musikkritiker har dessutom varit eniga om att hans bidrag förra året var starkare än årets. 

För en riktigt dålig förlorare, se Fredrik Reinfeldts horoskop. Där har mörkret spridit sig till ett storkors och mörkläggning och förvanskning av fakta tycks dominera hela hans världsbild. Men Dannys karta är sannerligen inte långt efter! Och notera att han också lyckats göra sig till fiende med svenska folket genom att underkänna folkviljan. Danny har det fulaste sociala utmobbningssyndrom man kan se: den onda Mars tar hjälp av formalistiska Saturnus för att hugga mot folkets tecken Vattumannen!



Faktum är att det här är så nära galenskap av Anders Breiviks typ man kan komma! Ett horoskop som gränsar till storhetsvansinne. Hoppas Danny inte lackar ut ännu mer över två andraplaceringar på raken, för då kan han bli en verklig "public enemy number one"! 

Han verkade så trevlig, men det ligger i Mån-Lejonets natur att sprida glans så länge det går Lejonet väl. (Och här fallerade Breiviks Måne, Lejonet led av något svårare angrepp än Dannys.) Motgångar klarar lejonkungen inte alls. Och lägg sedan till den nattsvarta mattan av Tamas guna. 

När andra inte anser att de är "klippan", då tappar de fotfästet helt. Det är något människor i de tamasiska tecknen måste arbeta på: att inse att ingen är oumbärlig.

*****

Faktum är att Dannys Mån-Lejon styrker misstankarna att Loreen är född med Månen i motsatta Vattumannen. Detta gör dem till opponenter om samma folkhav (Månen)! Och Sverige - fastän med Solen i Vattumannen likt Danny själv - ville hellre se en kvinna (Månen) i Vattumannen hellre än en överkoreograferad robotshow. 

Notera hur extremfixerad Dannys Måne är av formalistiska Saturnus! Iskall och kalkylerande Skorpion-Saturnus mot Lejon-Månen. Bakom den leende ytan ligger Vattnets död och besvikelse och hotar. En dramadrottning i kubik. Det kan ta ett liv att nyansera sånt.

Dannys himmel är också - oturligt nog - perfekt för att illustrera transiter - hur ödet ger sina smockor när ens eget horoskop liknar det som skrivs på himlen. Danny har hela helvetet över sitt horoskop just nu - samma kriser på himlen som gav svenskarna en insikt i vårt lands penningkorruption och fula hemliga vapenavtal med diktaturer! (Ekotsändringen och nationalhoroskopet här.) Se även inlägget om Loreens segerhoroskop.


PS. En så här dålig förlorare har inte svenskarna sett sedan Niklas Strömstedt (25 juli 1958) blev snuvad på segern för trehundra år sedan. Och gissa vad? Han var född under den fallna Månen i Skorpionen och den kontrollgalna Saturnus i samma tecken. Dvs. en födelse exakt en "saturnusgeneration" innan Danny Saucedo. 

Stjärnorna bygger våra psyken genom alla våra jordeliv...

Inga kommentarer: