Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 12 december 2011

Reinfeldts insyltning i Caremaskandalen

VARFÖR UTSER FREDRIK REINFELDT EN F.D. PROFITERANDE CAREMASCHEF TILL GENERALDIREKTÖR STRAX EFTER ATT VÅRDSKANDALEN BRISERAT?

Var det en kompis som räddade en trosfrände ur lågorna just som DN:s avslöjanden med början oktober tydde på att hela huset var på väg att rasa? 

Minns mina försök att förstå Reinfeldts kinesiska höstprognos. Det talades om att "sända ut" för att skapa distans till en hotande katastrof. Mina tolkningar till den svåra symboliken var många, och här har vi ett händelseförlopp till som tycks stämma med den principiella symboliken. Carema kan ha varit Reinfeldts stora kris under hösten utan att svenska folket riktigt fattade det! Kina-tecknet HUAN, "skingring" handlar i den meningen om att mörka, skingra, lägga dimridåer för att inte kristen ska eskalera till en regeringsupplösning.

Kristianstadsbladet ställde den 25 november den berättigade frågan om den moderatledda regeringen är in över öronen insyltad i denna härva av girig vinstmentalitet och kanske t.o.m. fått betalt av Carema i det träsk av svågerpolitik som Sverige degenererat till under moderaternas ledning. 

Rötan tycks gå hur djupt som helst och landet verkar själv oförmöget att ta tag i det. Var finns de grävande reportrar som har kompetensen att avslöja det som vem som helst kan se utspela sig inför öppen ridå? Har alla gått över till den mörka sidan därför att lön och glassigt liv hägrar. 

Träffade igår en väninna som fått jobb på ett medieproduktionsbolag. Arbetslös och loser var hon radikal i åsikterna för några år sedan. Nu med 35 papp i månaden (stora pengar för henne) hejar hon plötsligt på Reinfeldts hårda tag mot de arbetslösa. Så snabbt gick det att svika allt hon stod för bara igår, sudda ut halva sin egen historia i detta livet. Människan är ibland en föraktfull art.

Mitt svar på frågan hur djup korruptionshärvan (Regeringen) Reinfeldt/Carema är: titta bara på dubbelexponeringen av statsministerns giriga horoskop och den fd Caremachefen. Då förstår du vad vänskapskorruption är. Samma gyttjiga sörja, samma vinsthungriga mentalitet hos båda två.

Låt aldrig profitörer leda ett land - det har mänskligheten vetat sedan antiken. Men i Sverige är verkligen folket sovande som Reinfeldt hånfullt sa - och passade på att profitera på detta faktum!

Notabelt:

Båda har Solen i Kräftan, ett kallt Vattentecken och därför hungrande efter någon som kan försörja det (vinstlystet). Det har anknytning till service och vård.

Båda har den omoraliska Mars i Jungfrun, ett flitigt men också girigt tecken som också har anknytning tlll service och hälsovård!

Reinfeldts omoraliska Mars stiger i hans första personliga hus (kropp och ego). "Olyckligtvis" är denna Mars härskare över korruptionens åttonde hus (astrologins ondaste sektor). Ego + korruption knyts samman i ett avslöjande budskap!

Var är journalisterna som kan avslöja vidden av den här brottslingens verksamhet under de gångna fem åren?

Teknisk anmärkning: 

Enligt indiska astrologen Narasimha Raos redogörelse för planeters verksamma natur skulle härskaren över 2a, 8e och 12e husen vara verksamt neutrala även om åttonde är ondare än de andra två. 

Det här tror jag inte på. Reinfeldt har en katastrofalt illa placerad Mars med rötter till åttonde husets korruption och död (faktiskt, åldringsvård sorterar under åttonde). Läs bara av Reinfeldts ränksmidande och kalkylerat ljugande personlighet! (Det är därför han tränar framför spegeln för att maskera verkligheten.) 

Hela hans måttfulla Jungfrupersona drivs av denna Mars med rötter tillbaka till sitt eget tillfälliga hus, korruptionens åttonde. Det ger så att säga en skorpionisk underton i Jungfrurollens utspel, det är alltid något han döljer när han talar. Och det han döljer är förstås medvetenheten om baksidorna med alla sina politiska tankar och sin föraktfulla syn på dem han lurar med sig i sitt tänkande. Det är den "satan" inte svenskarna får se, men som Anne-Marie Pålsson varslade om i inblicken i de Nya Moderaterna hon lämnat (boken Knapptryckarkompaniet).


Bonusspaning.

Kristanstadsbladet nämner också den misstänkta härvan med Stockholmsmoderaternas förbundsordförande Henry Sténson som händelsevis också är krishanterare för stackars Carema via intressen i ett pr-bolag.

Här är ett horoskop för en slug fan! Faktiskt, till skillnad från nollan Schlingmann ett genomkompetent lögnhoroskop - för PR är ju konsten att övertyga folk med ett budskap som inte sällan är rakt motsatt de verkliga förhållandena. Kartan är värd att fundera över.Med Solen i Oxen är han likt Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström en penningens tjänare, men av mer sinister typ. Pengarnas Venus är hemma i sitt eget tecken men i bakgrunden - ute i kosmos - strålar en oroväckande onda stjärnan Algol rakt igenom dessa smutsiga pengar.

Hans fantastiska formåga att avgränsa och formulera ett budskap - den upphöjda Saturnus i Vågen - används här för att undertrycka den alltid lika krisande Kräftan (ständigt hotad, ständigt hungrig, ständigt i behov av mer trygghetsförsäkranden). Här måste vi läsa den upphöjda Jupiter som extremt förhöjd hotbild, och därav Saturnus-luftens rationaliseringar som så att säga lägger ett lock över den osundhet som döljer sig i vattendjupen. Ett perfekt horoskop för en desinformatör!

Och Månen i makt- och äregiriga Stenbocken bara fullbordar bilden av en kompetent och iskall professionell dyrkare av kapital och privat rikedom. Här når varken Stenbocken eller Vågen upp till altruism. Och det måste bero på den extrema korruptionen invid pengarnas planet Venus. Satans huvud är oförutsägbar men jag tror bloggen börjat ringa in den en smula i alla fall.

*****

Här är en intelligent kommentar från AB:s kommentarspalter signerad Karin Kirkland. Den säger något om vad moderaterna sysslar med i Sverige:
It's the money, stupid!
     Det är väl miljoner, för att inte säga miljarder, som står på spel för bolag inom skola, vård och omsorg? Minsta steg mot att Sverige skulle närma sig vilket annat land som helst inom Europa eller världen på synen hur skattepengar används skrämmer nog upp en hel del.
     Det vore intressant med en fullständig granskning av vilka politiker som tjänat på dessa områden. Att det enbart är ideologiska skäl verkar det troligt?
     Trots domar och polisanmälningar fortsätter tydligen politikerna i Stockholmsområdet sina ”affärer”.
     Moderaternas agerande är därför ett tydligt brott mot kommunallagen. Rätten slår även fast att Täby brutit mot skollagen när man avtalat med de nya ägarna om lägre ersättning för olika program än vad som stadgas av Skolverket.
     För fyra år sedan sålde stadsdelsnämnden ut hemtjänst- och förskoleverksamhet till ett kraftigt underpris. Nu har åklagare inlett en förundersökning om misstänkt grov trolöshet mot huvudman. Det kan öppna för fler utredningar mot de avknoppningar som Stockholms stad gjort. Då hade regeringsrätten slagit fast att försäljningen var ett brott mot kommunallagen när man sålde till ett lägre pris än marknadsvärdet.
      För att inte tala om danska, franska och norska tågbolag som bjuder under friskt för att komma in på järnvägsmarknaden.
Av Aftonbladet och Expressen väntar man sig ingen saklighet, men när Sveriges radio mal en avdankad s-politikers kommentar i flera dagar samtidigt som vår utrikesminister driver en egen linje i frågan om sanktioner mot Syrien då undrar man vad som står på. The Ericson Factor?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.