Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 december 2011

Idrottsman och kvinnomisshandlare

Fotbollsspelaren Alexander Gerndt som dömts för kvinnomisshandel har två oppositioner mellan Eld och Luft. Den ena är den typiska aspekten för en krigares eller idrottsmans karriär: Solen och Mars i aspekt.



Men det är inte där kvinnomisshandlaren sitter. Möjligen kan den här lättantändliga och handlingsbenägna Solen ha bidragit. Huvudspåren är istället den kallsinniga tyrannen Saturnus attack från iskalla Skorpionen mot kvinnans och kärlekens Venus i det älskande Lejonet. En motsägelsefull kombination, minst sagt. Och faktum är att våld mot kvinnor finns dubbelt angivet här, för Mars angriper också Kräftans tecken, kvinnans och det sårbaras tecken.

Det intressanta här är att mannen är som en kall hink vatten över den älskande Venus i Lejonet. Riktigt rysligt faktiskt. Därför stämmer inte etiketten "sensationalism" eftersom vissa fall av Eld och Vatten visserligen skapar "sensation" (skandalrubriker), men inte pga överdriven hjärtevärme utan tvärtom. Iskyla och en vilja att skada.

Att Månen, psyket eller sinnet, i Jungfruns tecken redan ligger på andra plats bland brottsdömda hjälper inte heller. Här kommer ett fall till som hjälper detta märkligt kallsinniga tecken att toppa den skamliga ligan. Där hittar vi också mängder med rasister och moderata politiker och det är väl för den med Månen i Jungfrun att minnas att statistisk signifikans på denna bloggen betyder ±50% avvikelse från medelvärdet. Den övervägande mängden sinnen i Jungfrun är alltså inte alls skumrask. Möjligen liten gnälliga och överkritiska.
:-)

Inga kommentarer: