Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 december 2011

Annie Lööf dyrkar totalkriget men för sent!


"Det hänger nog på håret"
 
Viktig text i Expressen om den bisarra politikern Annie Lööf som tror på marknadsliberalismen fast hon borde se väst falla i bitar framför sig!

Låt oss jämföra hennes horoskop med vad som i allt väsentligt avslöjar en människa utan bredd i psyket; en juvenil "kvinnor kan"-mentalitet som valt ut Margaret Thatcher av alla politiska tokar som sin idol:


Lööfs besatthet av det totalt konkurrensutsatta samhället - en tydligare socialdarwinism än t.o.m. Reinfeldts (han smyger så med vad han vill numera och höljer sina verkliga avsikter i dimridåer av ord som verkar humanistiska) - syns förstås i överbetoningen av Merkurius valör.

Troligen är både Sol och Måne merkurisk och därmed är det till stor olycka att handelsmannen själv är sjunken i det kalla Vatten som i platonismen tecknas som den begärsfyllda vegetativa själen. Annie Lööf tror på en samhällsmodell som kanske fungerar i växtriket. Så primitiv är kvinnan som tänkare!

Handelsmännens och tjuvarnas Merkurius är förstås marknadens planet och här har vi dels omoralens Mars i Tvillingarna och, än värre, sinnelaget i vinstorienterade och själviska Jungfrun - under attack från samma Mars. 

Redan här har vi förklaringen till hennes perverterade livssyn och favorisering av den ohämmade egoismens evangelium. Annie Lööf är helt enkelt en "undermänniska" i gammalt rasbiologiskt språkbruk - en nidbild av den onda Naturens själviska instinkt men förpackad i en människas kropp och försedd med ett intellekt som favoriserar "djungelmodellens" "äta eller ätas". Ingen kvinna man bjuder med på ett kulturellt evenemang, möjligt på någon zombiefilm där de döda kastar sig över de levande. 

Att hon hittat en idol i Margaret Thatcher syns direkt på den senares Sol i Jungfrun vilken sänder ut privatismens vibbar vilka Lööfs absorberande Måne i samma tecken direkt känner igen sig i. Det är märkligt att Lööf inte valde Moderaterna där ett stickprov på 50+ politiker visade övervikt på just denna vinstlystna och egoistiska Jungfrusinne. (Den som vill ha kontexten, och förklaringar till varför Jungfrun ibland går överstyr, får gräva bland otaliga äldre inlägg på bloggen.)

Det intressanta är att Thatcher föddes med envåldshärskarens Saturnus stigande i öster. Det här är ett mycket oönskat läge för Saturnus som står för åldrande och mognad. Fastän placeringen i Vågen sägs "upphöjd" (perfekt rättrådighet) är själva poängen med Saturnus att den i tysthet samlar livserfarenhet och sent i livet stiger fram som den "gamla visa man" (eller kvinna) som är dess korrekta roll. Att ha den i egoposition, redan från början, tyder på att föräldrarna skadat barnets rätt till allsidigt mognad, att vi faktiskt har något av en zombie eller hjärntvättad programmatiker - just som Annie Lööf så tydligt framtonar.

Saturnus stigande är synonymt med intellektuell underklass och det kan tydligen inte dess upphöjelse i Vågen råda bot på. Det är en praktisk planet, inte en idealist och utan mogen kontakt med idévärlden blir det mesta pannkaka.

Annie Lööfs horoskop skulle kunna tillhöra Kräftans tecken, om födelsen inträffar runt 18.00 eller senare. Men både Tvillingarna och Kräftan är "unga" tecken med tydligt själviska drag och Solen är mindre viktig än Månen i uttrycket av den egna särarten. När inte heller Månen i Jungfrun lyckats övervinna själviskheten blir buden ganska entydiga. Hon borde aldrig ha blivit politiker - den här egoismen passar bättre för en grinig småhandlare som hatar staten och dess skattesatser. 

Saturnus i Vågen kommer inte ännu på många årtionden att avslöja för henne hur vulgär hennes doktrin om Ego är. Kanske aldrig eftersom både Sol och Måne ligger så långt efter tidsandans Saturnus. Och har de personliga planeterna i ett horoskop saggat efter mycket, blir det som i Annie Lööfs fall: hon står och lovprisar ett korrupt system som världen redan lämnat bakom sig som ett fatalt misslyckande!

I framkanten - i Världssjälen - förbereds nu ett helt annat samhälle i världen, men den lilla egoisten Annie kommer att vara den sista att förstå hur patetisk hon ser ut, talande förståelsens ord till SAAB-arbetarna men i sin själ helt kallsinnig pga sin dödens ideologi.

Är detta också en nazitysk som återfödds som svensk ? Varför dröjde hon så länge på att komma åter till jorden? Barnläkaren Ian Stevensons forskning på barn med levande minnen av sitt föregående liv tyder på att själen återvänder till en ny kropp inom tjugo år. Är Lööf en av de tunga brottslingarna som något senare än övriga ex-nazister i nya svenska kroppar kommit sluppit från en mellanlandning i Helvetet? Då lyckades inte ens de renande lågorna radera ut hennes bisarra syn på samhället som ett tillstånd av krig. Är hennes röda (Mars) hår ett yttre tecken på den inre turbulensen? 

Våra attityder är - för dem utan minnen av själens vandringar - primitiva ekon av vad vi varit i det förgångna. Eftersom människan är ett motsägelsefullt stycke, anar man att varje enskilt jordeliv är en mosaik av tidigare liv som ska redas ut och integreras bättre. Bäst att inte välja störda själar till politiker i en representativ demokrati. Men åter: ett folk väljer politiker på sin egen nivå av vakenhet...


*****


För övrigt anser jag att en regering som placerar ut gröngölingar som Lööf i sådana här viktiga positioner har förlorat Mandatet. Vad krävs det egentligen för att fälla en regering för inkompetens? Bortsett från att sitta och hålla hårt i en kassakista som de ärvde från socialdemokraterna klarar ju Regeringen Reinfeldt inte ett dugg! De mutar medelklassen i hopp om att få sitta kvar, men det ska till en dåre att tro det är politik för ett land!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Centerpartiet har solen i Vattumannen och månen i Skytten (2 mars 1913). Det vill säga ett parti som ser universiella värden. Även om det är lite överdrivet så kan man säga att vi lever i ett centerpartistiskt Sverige -- både de borgliga och socialdemokraterna har samarbetat ofta och gärna med dem i stora frågor. Det är sällan partiet inte har haft stort inflytande trots att dess storlek i riksdagen har varierat.

Därför är det lite underligt att partiet väljer en månjungfru som knappast ser helheter och kommer att hacka sönder partiets budskap. Centerpartiets horoskop ser verkligen inte ut vid en hastig blick att vara lämpad för politik baserad på soundbytes. Har Centerfolket blivit desperata eller är media genomslag i kvällstidningar allt som avgör?
Jämför med Reinfeldt som delar månen (Vågen) med sitt moderata parties sol. Och är Juholt mån-Vädur, så delar han även sol med sitt partis, vilket får mig att tro att stödet inom partiet och förståelsen för dess inre liv är långt, långt mycket större än vad media påskiner.
Juholt och Reinfeldt verkar vara betydligt bättre personifieringar av sina partier än Lööf är. Men, men jag kanske har fel? Läser man lite djupare i vedisk astrologi så påstås ju det nakshatra (Punarvashu tror jag) som Lööf är född i vara det främsta och lyckosamma. Hon har ju defintivt en positiv utstrålning.

Inte heller verkar de sista tjugo åren för Centerpartiet varit särskilt kloka då man verkar ha intresserat sig för storstan och liberalerna där som min minnesbild över hur media framställer dem är. Med tanke på att de flesta jag har sett som kallar sig för liberaler i första hand har gott om planeter i Jungfrun eller Kräftan. Miljöpartiet är Sol-Jungfru och Folkpartiet är Kräfta. Moderaterna och Reinfeldt har viktiga placeringar i Jungfrun, vilket kanske förklarar partiets närmanden till Miljöpartiet. De delar på samma väljargrupp: privatistiska stockholmare i hög grad.

Ja, avslutningsvis Annie Lööf verkar för mig, som har min sol några få ynka grader från Centerns måne i Skytten, inte vara rätt val för Centerpartiets horoskop. Hade hon varit född samma dag 1984 däremot så hade jag förstått: då är månen i Vattumannen samt Jupiter i Skytten.

Seaward sa...

Tack för intressanta reflektioner. Jag ska titta närmare på c-horoskopet (saknar systematisk ambition på det här området).

Vad man kan misstänka är ju att Centerns horoskop nu genomgår en planetär cykel (dasa) som kraftfullt avviker från vad partiet annars är känt för.

Mer och mer finner jag att mitt alls inte självklara val av födelse för Sverige, faktiskt väl matchar vår pågående cykel av överhettning i tredje IT-, medie- och kommunikationshuset. Sverige beter sig med andra ord atypiskt åt under åren 2002-2018. Vi är i praktiken f.n. en "Rahu-nation" - girig, måttlös och avundas gudarna deras sublima liv. Rahu i hypotetiska tredje i Skytten förstärker således Sveriges Sol/Jupiter i femte, men med den distorsion som följer de övermodigas uttryck.

Till de blandade välsignelserna hör förstås att tredje är ett milt "ondskefullt" hus (men kapabelt till reform - upachaya). Inte minst har Sverige dessa år redan "välsignat" världen med Pirate Bay, teknik för att systematiskt underminera underhållningsindustrin och mer nyligen en vild och besatt näthatsdebatt som ledde till omfattande policyändringar på nättidningarnas redaktioner. Svenskarna är fulare i mun än i mannaminne (och jag känner av vår kollektiva demon, jag med!) Och fula ord avslöjar vad som hänt i det inre.

Jag tackar igen för intressanta infall - ska begrunda din idé med partiledarnas psyken och harmonin med partiets sentiment. Dock väljer jag att se Nya Moderaterna som ett ombildat parti (horoskop på bloggen) och 2005-kongressen ger dem en extremt korrumperad version av sinnet i Väduren: Måne och Mars i åttonde huset (ackumulerad synd)! Vari partiledaren möter horoskopet är i Jungfruascendenten timman (nästan helt hundra) för kongressens öppnande. Där kom fantasin om att vara "det nya arbetarpartiet" till - Jungfrun, servicetecknet.

Anonym sa...

Angående hur lång tid som förflyter mellan inkarnationerna så menar den danske esoterikern Martinus att det är ungefär lika lång tid som man varit inkarnerad. Barn reinkarnerar alltså snabbt och det kan ju vara fallet i den undersökning du nämner. I krig dör ju de flesta unga, som soldater och då blir det ju en snabb resa tillbaka. I WW2 fanns ju förstås mängder med civila, äldre dödsoffer, men nu har det ju gått snart 67 år sedan krigsslutet, och det bör enligt Martinus resonemang att många som dog i WW2 nu har inkarnerat, eller snart är på väg att inkarnera igen.

Seaward sa...

Stevenson utgick från flera tusen djupintervjuer med barn som mindes och från de fall som han lyckades verifiera (polisanmälningar, obduktionsrapporter etc) fick han fram en genomsnittlig "svart lucka" på cirka 15 år.

Men du tar här för givet att barnen med minnen alla dog som barn i sitt förra liv och så var det inte. Några dog unga i våldsam död (varav kanhända deras medfödda kroppsdefekter på samma ställe), men andra levde ett långt liv.

Hela tanken, som Martinus här lyfter, går tillbaka till de grekiska stoikernas världsbild, att tillvaron är deterministisk och att vår värld redan är regisserad i varje händelse. Synsättet omöjliggör tanken på att vissa själar står höjda över kretsloppet (eller har höjt sig över det) och kan återkomma av fri vilja, som "wild cards" i det världsliga skådespelet.

Indierna brottades med det här problemet och det fanns skilda skolor där också. Jag tror ingen vet, mystiker eller inte. Även mystiker är som de blinda männen som står vid elefanten och beskriver sin lilla bit av vad de kan uppfatta av det gåtfulla väsendet: någon upplever en snabel, någon en svans, och en tredje en rund buk. :-)