Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 november 2011

Apoteken & den onda nymånen

När jag tyckte mig se en extra ond nymåne i dagarna, där liv och död ställdes på kant mot varandra, och förutspådde en notabel händelse, kanske global, hade jag ingen tanke på apoteksbranschen. Men den är naturligtvis ett typiskt uttryck för kampen mellan Lejonet och Skorpionen, livets kamp för att hejda dödens eller korruptionens skorpion. (Vi har t.o.m. namn som Apoteket Lejonet, men väl inget Apoteket Skorpionen!)

Men nog är lördagens generalhaveri (DN, AB) i de privata apotekens datorsystem en illustration så god som någon, fastän inte en global tilldragelse. Innan man gör prognoser av denna typ kan det vara en fördel att ha ett tänkbart offer för de onda krafterna. Och jag tror ingen har hela världens horoskop. Däremot skulle den med väldigt mycket ledig tid på hand kunna gå igenom nationalhoroskop efter nationalhoroskop på jakt efter dem som står sårbara inför tidens tvära kast.

Sverige till exempel, ett Vattumanland, genomlider just nu en drygt månadslång period medan Mars passerar Lejonet (opposit landets soltecken Vattumannen). Som exempel på stämningsläget i landet går smutskastningen mot Håkan Juholt vidare (Mars i den självskrivne ledaren Lejonets tecken). 

Det här kommer att falla hårt tillbaka på de drivande krafterna när och om svenskarna orkar lägga ihop pusslet för sig själva och fatta vilka det är som oroas för att Juholt faktiskt kan innebära att rättvisan kommer åter till detta slagna och snedvridna land.

Apotekssystemets haveri stämmer rätt bra in på Mars placering i Sverigehoroskopet: den ligger i åttonde skorpionhuset för sjukdom (men också medikamenter eftersom skorpionens gift kan användas för att framställa motgift, dvs medicin). Eftersom nationens Mars "styr" vår Måne, stämmer astro-logiken eftersom vi nu talar om en nymåne i olyckans tecken och med olycksplaneten Mars i attack mot Skorpionen.

Hur kuppen mot pantbanken i en Stockholmsförort - bilen som körde rakt in i butiken och riserade människors liv - hur den matchar nymånesymboliken lämnar jag därhän. Men som rånarna sedan också sköt mot polis faller också den händelsen in under avdelningen synnerligen grova missöden. 

Och vad om bloggens eget inlägg som tydliggör parallellerna mellan diktatorn Mussolini och Fredrik Reinfeldt? Det sorterar jag själv naturligtvis under avdelningen "skorpioniska motgift" mot den horribla kampanj som Svenskt Näringsliv via inbäddade högersossar driver mot partiets ledare. Men dessutom skrevs det på söndagen, sedan Månen lämnar fullmånen och nått Venus i Skytten. Ett inlägg till försvar för de goda krafterna i livet!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Att det står i artiklarna att felet uppstod först i lördags förvånar mig, för redan i onsdags var jag på ett apotek i just Apoteket AB (som f ö är statligt och vad som återstår av det gamala Apoteksbolaget sen många apotek sålts till privata bolag) och försökte få ut medicin på recept, men fick veta att det tyvärr inte gick, för det var fel på datasystemet. Eftersom jag befann mig ett shoppingområde i en stad fanns det ett annat apotek tillhörande en annan kedja, bara en bit bort, dit jag hänvisades. Min första tanke var att Merkurius var stationär och just på väg att bli retrograd och det är ju typiskt med datakrångel i större skala då. Men vi har ju dessutom det där med nymånen i skorpionen och mars i lejonet ja. Och merkurius är ju retrograd i just Skorpionen!
S

Seaward sa...

Efter att ha noterat hur Mars i Kräftan infekterat Vågen kan man vara säker på att Mars i Lejonet stökar mot Skorpionen. Det har pågått några dagar nu. Det finns så många faktorer att kika på att jag alltid glömmer en bunt! R-Merkurius är en klassiker, som du säger.

Att det är runt en nymåne är t.ex. talande om man tar det indiska dasa-systemet ner till andra subcykeln som just regeras av Månen har vi följande kedja:

A/ ONDA 18 ÅR UNDER RAHU med särskild emfas på tredje huset för IT-samhället (kommunikation) B/ Merkurius själv (handelsmannen, vinstintresset, medierna) "kanaliserar" Rahus omåttliga girighet. C/ "mikrogrupper" av typen "Månen" (folket?) drabbas.

Jag har inte till fullo förstått indiskt dasa-tänkande än, men till grunderna hör förstås att ju fler nivåer man beaktar, ju mer bollar att hålla i luften. Nivå C används inte normalt, men med tanke på att svenskarna ÄR sitt/sina apotek och sin hälsa, och att receptsystemet slogs ut kring en nymåne (under attack från Mars), allt detta gör i mina ögon den här tredje cykelnivån intressant. Den kan vara verksam fast man normalt inte orkar gå så långt i analysen. Särskilt som busen Mars som i detta fall svinar sig i transit också är disponenten till 2a subcykelns härskare Månen!

Och hur intressant är det inte att fokus även på detta sätt sätts på Apoteken i samband med VANVÅRD AV SJUKA OCH GAMLA för att alla pengar smiter iväg någon annanstans. Det är lite som om VÄRLDSSJÄLEN HÅNAR SVENSKARNA och frågar "Har ni inte ögon att se med? Förstår ni inte de stora sammanhangen?"

Anonym sa...

Apoteket AB håller f n på att byta ut sitt datasystem, sa dom på TV. Så går det när man gör ett så stort "ingrepp" under retrograd merkurius. Och så allt annat därtill, som du relaterar. Tänk om IT-teknikerna hade lite koll på stjärnhimlen...
S

Seaward sa...

Kommer nog inte att hända att hela verksamheter stänger ner under flera veckor bara pga. "onda stjärnor"
:-)
Men med vetskapen kunde alla tekniker påminnas att dubbelkolla allt, och speciellt jobba så att de direkt kan falla tillbaka på förutvarande och rullande lösningen sedan de under ond merkurius klantat sig och sjösatt ett felkonstruerat system...

Dessa är mina gamla hemmarker - programmering, även då alltid ren skit pga deadlines och vinstkraven. Kunder fick faktiskt trasiga system och tvingades sedan betala extra för att de skulle fungera. Näringslivet i en hattask.

Anonym sa...

Nej, jag menade inte "stänga ner" utan mera undvika större,viktiga företag, som utbyte av system t ex... men det är klart att inte det heller nånsin kommer att ske.
Själv bytte jag nyligen till trådlöst internet med ny leverantör och skyndade mig att installera det hela innan merkurius hann sakta ner alltför mycket, och det funkar bra, peppar, peppar! :-)
S

Seaward sa...

Jag menade heller inte "stänga ner" på allvar. Det vore ett Monty Pythonskt skruvat scenario där en kommersiellt motiverad verksamhet tog hänsyn till en sublim lära som astrologin.

Jag kommenterade din roliga fromma förhoppning, just för att den var så absurd (för den som känner en IT-teknikers mentalitet).

Intressant nog anar jag här en skillnad mellan att hantera ett ämne i LUFT och i JORD. Elementen lever faktiskt utifrån skilda referenspunkter (men med lite ansträngning kan de kommunicera över gränserna)! I LUFT vet man att det aldrig kommer att hända att en JORD-verksamhet som teknologi (som tillfångatagit LUFTEN för JORDISKA ändamål) kommer att ta hänsyn till faktorer, som astrologin, som essentiellt tillhör LUFT.
:-)

Anonym sa...

Nåja, inte behöver man vara någon luftskalle för att begripa att ingen jordisk, världslig verksamhet ö h t kommer att bry sig om astrologi.
:-)

Seaward sa...

Just precis. Du borde veta med Luft-Våg i öster (ska inte underskattas) OCH jordbasen.