Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 november 2011

Ovanligt ond nymåne i Skorpionen




Det är kul med dataprogram, man behöver inte ens gå utomhus för att leka gammaldags stjärntydare! Här är lunchtid idag, den 24 november 2011 från en plats längre ner i Europa - här uppe i Skandinavien når Skorpionens stjärnbild knappt över horisonten vid den här tiden på året.

Månen ligger ännu i Vågen men når i sin (motsols) rörelse genom zodiaken sitt fall i Skorpionen framåt kvällningen. Under fredagen blir nymånen exakt.

Under hela den här perioden (om någon reagerat på ovanligt mycket död och våld i tidningarna de senaste dagarna) ligger Skorpionens härskare Mars i attack mot sitt eget hemtecken, från Lejonet. Jag kan omöjligt uppfatta detta som ett gott omen eftersom Mars är en ond planet. Frågan är därför om fredagen kommer att innehålla någon riktigt otrevlig incident av global natur.

En del har i vilket fall kärva dagar just nu - de med planeter i Skorpionen. Det kan t.ex. röra trubbel med överordnade (Lejonet).

*****

Tillägg.

Jag hinner inte mer än öppna AB nätupplagan för att på översta plats se en passande rubrik. En 11-faldigt dömd våldtäktsman och nätsexbrottsling kan komma att släppas i förtid. Tydligare blir det inte, det stjärnorna signalerar. Mars i Lejonet har en del med barnövergrepp att göra... En grov impuls riktad mot barnen (Lejonet = kärlek till barn). Minns t.ex. massmördaren Ted Bundy med samma nymåne i Skorpionen och född med en Lejonascendent. Det är något med denna kontrast av Liv/Död - Lejon/Skorpion. Ibland blir det stor dramatik men ibland bara pannkaka.

Som nymånens (omstartens) disponent tecknar således Mars i Lejonet en "sub-historia" under Syndarens egen nymåne - tidiga frisläppandet stämmer bra med just symboliken i omstarter vid nymåne.

Kan man av detta dra slutsatsen att de födda under en nymåne kritiskt måste hålla koll på Mars placering? Ja, bland annat.

När jag tittar närmare på AB:s Etta ser jag också att kungen över dålig smak, Calle Schulman, har attackerats på twitter av Jessica Almenäs. Och titta på hans horoskop så ser du varför! Via pågående transiter är han i perfekt "synk" med den degraderade delen i sitt horoskop just nu!!!



Eller varför inte den här helt osannolika DN-nyheten? Västvärlden är nu så urspårad att den faktiskt inte längre kan fatta rimliga beslut (se på svenskarnas fortsatta förtroende för Reinfeldt!) Det är som om den sekulära människan faktiskt håller på att gå under i sinnessjukdom, ur stånd att ens avgöra om den allra enklaste sak sorterar under omoral eller godhet! Här, i den här rastistiska nyheten, ser man då det svart-vita och överdrivna i Lejone/Skorpion-kombinationen, att förneka någon annans grundläggande IDENTITET (Solen i Skorpionen attackeras av solärt placerade Mars).


Inga kommentarer: