Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 november 2011

Fascistiska förebilder?

[En remarkabel bekräftelse på det här inläggets "grundton" kom redan dagen därpå genom en avhoppad Moderats redogörelse. AB, SvD, DN]

Det förflutnas skuggor faller över efterföljarnas anleten
.
Det är en sak att Fredrik Reinfeldt måhända bläddrar i illustrerade kaffebordsböcker om Europas historia, jagande efter starka män att stjäla poser och gester från. (Se här statsministerns medgivande att han tränar framför spegeln som en småflicka leker ABBA.) 

Det finns inga spärrar hos Moderaterna, som tror de kan skriva om sin egen historia för att framstå som hjältar, trots att de var 1900-talets mest beklagliga kraft i svensk politik.

En helt annan sak är att Expressens bildansvariga fortsätter att sprida ikonografi som för en dåre kanske uttrycker förtroendeingivande styrka men egentligen väcker fascistoida, t.o.m. nazistiska impulser till liv. 

Har verkligen Expressens chefredaktör Mattsson godkänt den här typen av försök att mind-fucka det svenska folket om Reinfeldts påstådda förträfflighet?




Addera i psyket rörelsemönstren i de båda bilderna och SE att det är EN OCH SAMMA ANDA. Det är ingen slump att båda männen är födda under samma herkuliska utmaning, det fjärde av de tolv stordåden, symboliserat av Kräftans tecken.

Det var Mussolini som dyrkade starka och dugliga människor enligt dåtidens socialdarwinistiska griller: att själviska individer, som bara slåss för sitt eget, är just den modell från naturen människan bör ta som sin egen norm!

Det var Mussolini som hängdes på öppet torg sedan folket förstått hur hans politik ödelagt Italien.

Mediernas osedvanliga uthållighet i smutskastningen av Juholt visar bara hur panikrädda direktörerna som utgör Svenskt Näringsliv är att avståndet mellan deras löner och "patrasket" - medelklassen - ska börja krympa igen.

Som motvikt till Expressens skräp, läs denna intressanta och ohyggligt avslöjande krönika av Ingvar Persson (AB).

*****

Först när jag såg den här texten av tänkaren Manilius från första århundradet, förstod jag hur antikens folk redan genomskådat de tomma maktsökande poser som Reinfeldts torgför och svenska folket tanklöst och aningslöst köper. 

På köpet blir de förgiftade av en vämjelig själviskhet. 

Var det värt det? Att piska upp ett inre hat mot "staten" (vi, tillsammans) så att den inre själen förstörs och blir ett helt omdömeslöst medvetandeorgan! En sådan som Reinfeldts bedrövligt slutna och fientliga natur, bacillrädd och helt immun mot sanningen att ett folk står eller faller tillsammans.

Genom sin oförmoga att förstå ens denna enkla grundsats har denna värsta version av högertänkande någonsin på några år märkbart lyckats knäcka Sverige, inklusive den medelklass vars röster den i två val lyckades muta sig till. Jag säger inte att att inte redan den vilsegångna socialdemokratin under tidigare ledare påbörjat processen med sin våta dröm om marknadsanspassning och stora gårdar för egen del...

*****


Se även:

Reinfeldts ideal - det klassdelade England. En äldre studie som noterar avsevärda likheter mellan Reinfeldts horoskop och det söndriga brittiska nationalhoroskopet. Bara ett av många dissikerande inlägg som sökt förstå mekanismerna som driver den halaste och farligaste man Sverige någonsin röstat fram till makt.

Här är inlägget som uttryckligt studerade Mussolinis och Reinfeldts till del snarlika horoskop.

Den som tror på själavandring skulle kunna tänka sig att Mussolini i sitt nästa liv fått sin ondska utspädd och återuppstår som t.ex. en Reinfeldt. Det mest monstruösa har nu eldats bort i helvetet (en evighet där behöver inte innebära mer än en minut i vår värld), men man märker ännu på den återfödde att mycket ännu återstår för själens fulla rehabilitering.

Platon föreslog för sin del i dialogen Faidon att vissa själar inte får någon mer chans. Deras vanvett var alltför stort och de slungas ner i Tartaros bråddjup för gott. Skulle Reinfeldt vara Mussolinis återfödelse tillhör han i så fall en av dem som Avgrunden spydde ut igen efter en kortare tid.

Möjligen kan man inte räkna med mer än socialdarwinism från en som varit så nere på botten och har så lite till övers för dem som också står på minus i detta liv. Där är losern inom honom själv som Reinfeldt bekrigar genom att i sin politik (indirekt) djävlas med alla dem som inte har något uppåtflyt.

Och han förvägrar dem möjligheterna att lyfta igen - 1,2 miljarder mindre till utbildningsåtgärder men istället pengar till "driftiga" människor som kommit på att man kan tjäna pengar på att hålla arbetslösa i förvar, som boskap, och få ersättning av Reinfeldts stat för besväret!

Reinfeldt kämpar för sitt liv för att bli accepterad av Medelklassen och han gör det genom att sparka nedåt. Han förtjänar inte ditt förtroende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Innan du kastar skit så tycker jag att du ska visa oss alla ett parti där en avvikande åsikt från partilinjen mottas med glädje, entusiasm och en ivrig vilja att uppvisa oenighet i politiska frågor.

Seaward sa...

Aktuell poäng med inlägget - publicerat igår - var att det med ett dygn KLÄRVOAJANT FÖREKOM dagens nyhet om diktatorsmentaliteten hos Mannen som Trampar på de Små.