Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 oktober 2011

Geni & plattmarkssvenskar

I Sverige får det inte heta överbegåvad. Ordet antyder en hierarkisk skala, och i världens enda land där nertryckandets jantelag råder blir istället dessa individer "särbegåvade". 

Till och med i beteckningen plattas dessa födda ledargestalter till och trycks ner med näsan mot de korkades plattmarksperspektiv och begränsade förståendehorisonten. Genom att ha förstått att de inte är förmer utan "bara" särbegåvade kan de så skjutas lite utanför massan, ut i periferin. De sär-behandlas negativt.

Jag hade aldrig hört det "jämlika" ordet särbegåvning förrän jag läste om en kassörska i SvD som sov sig genom skolan och på ett sätt förspillde den tidiga delen av sitt liv. Historien är läsvärd och jag fastnar speciellt för att hon tråkats ut eftersom hon direkt ser helheter och förstår problemställningar utan att behöva lägga tankemöda på frågan. 

Det här är precis som jag sökt beskriva astrologins Jupiter som en nivå ovanför intellektets Merkurius. Merkurius far som en skottspole fram och åter och via logiska slutledningar formulerar den en bild av skeendet eller problemet. Jupiter symboliserar expansionens eller uppfyllelsens princip - det som får vårt kosmos att spännas upp som en bubbla så långt som Världssjälens Form har avsett.

Att räkna ut kassörskans horoskop ger intressanta inblickar i hur astrologin beskriver pur intelligens, kosmiskt medvetande på konservburk, kosmiskt medvetande instängt i en människokropp. Men himlen visar också det kända ordet från aposteln Paulus, att "anden är villig men kroppen är svag", tung eller trög.

Dessutom påminner fotot av kvinnan jag såg på nätet (några år gammalt) om varför Lejonkungen eller Fadern sägs förhärliga sig i sin Son. Den här kristna teologiska lärosatsen vet nog inte många kristna om att den här hämtad från astrologin och beskriver hur Solen, som härskar i Lejonet, är "upphöjd" (exalted betyder både upphöjd och förhärligad) i sonens (avkommans) tecken Väduren. Kassör Maria Raned är född med Solen i den sideriska zodiakens Vädur och ingen kan missa att det är Sol-Lejonet som visar sig genom sin avkomma, Väduren.



Titta i horoskopet hur kedjan av planetära disponenter beter sig. Se t.ex. hur sinnet (Månen) i Stenbocken är direkt kopplats till Saturnus upphöjd i Vågen - själens form. Men Saturnus i sin tur informeras av Venus, upphöjd i Fiskarna! Venus i sin tur informeras av Jupiter - det gudomliga medvetandet - hemma i härskarläge i Eldtecknet Väduren och välsignande den upphöjda Solen i Väduren. 

Jag kan bara säga, "amen". Den här kvinnan skulle med lätthet kunna ta reda på vem hon varit i tidigare liv bara hon vände blicken inåt. Jag har aldrig sett en sådan serie upphöjda planeter som alla bildar en kedja. I synnerhet är Saturnus milda grepp om det högre medvetandets Jupiter intressant. Himlen säger exakt vad hon själv säger i artikeln. Hon ser direkt tingens former (underliggande skäl) utan att behöva fundera på saken. 




Så långt anden. Men det svaga köttet finns här, det också. Det illustreras genom den sataniska axeln från orala Oxen (lever för att mumsa i sig mat) och anala Skorpionen som exkrementerar för att bereda plats för mer konsumtion. Här sitter hon alltså i kassan på ett varuhus som är sinnebilden för plattmarkssvensken, hon helt utan filosofi, religion för att hon inte hinner tänka mellan alla mål mat som bereder sig. Hon lagar mat just för att slippa tänka. 

I Jante-Sverige anses det farligt att tänka, "man kan bli galen" som en välmenande kvinna sade för årtionden sedan när jag var ung och fått mitt första jobb på ett statligt verk. Fast tro nu inte att det tänks mer i näringslivet. Tvärtom. Var det inte Djävulens hantlangare i Svenskt Näringsliv som den gångna sommaren sökte skrämma Sveriges ungdom att lämna högskolestudier i filosofi därhän eftersom ämnet inte var "lönsamt"! 

Så talar onda människor som söker hålla en befolkning dumma som kor. Näringslivet har åtminstone fingret i vinden och anar att det vi står mitt i ett vägskäl i världshistorien. Kapitalismen (och väst som vi kände det) kommer att utraderas och de onda som profiterar på andras obildning vill förstås inte bidra till det stundande paradigmskiftet. Tvärtom ser de att folk så länge som möjligt sover vidare i föråldrade mytologiska föreställningar om de vassa armbågarnas konkurrensmentalitet, pengar, sex och heminredning som livets enda mening.

Och ja, det finns ett svek i ovanstående horoskop. SvD-artikeln berättar om de överbegåvades negativa särbehandling i landet som Gud glömde för att folket inte ville befatta sig med sina intellekt - med den följden att vi nu har människor som bloggar i den här stilen:


Bloggen du läser nu har svartlistats av DN och förklarats "irrelevant" - detta nonsensord som skiftar beroende på om läsaren är korkad eller begåvad! Jag skulle vilja påstå att det är människor som inte förmår mer än rapa klyschor om "i-landsproblem" varje gång de inte förmår sätta sig in i ett ämne som är irrelevanta.

Sveket i den överbegåvade kvinnans horoskop är förstås också svikaren inom henne själv, som släpper det hon skulle kunna bli och nöjer sig att följa minsta motståndets lag. Jag får ingen riktig rätsida på den här Algol, den ondaste stjärnan man kände till i antiken. Den tycks kunna knytas till olika förlopp i stort sett varje horoskop.

Att hon sov bort sina dagar i skolan skulle kunna föranleda en jämförelse med  fallet av "kronisk trötthet" - återigen Mars i Skorpionen i opposition med Satans huvud/Algol i den tunga och nedslöande sataniska axeln. Men förklaringen i kassörskans fall var ju att hon suttit uppe på nätterna och "tänkt djupt"!

Jag tror ändå axeln har att göra med det "svaga köttet" - den fysiska kroppens tröghet är ju en chock, berättar många som varit med om en nära döden-upplevelse och så att säga inser kroppens inverkan på själen på nytt när de väl återvänder. Den här mörka axeln i horoskopet skär sig distinkt mot den magnifika Sol-Jupiter-harmonin i det lättaste och finaste av elementen: Eld. Se bara kvinnans ögon! Den blicken föds helt enkelt inte alla med.

För de flesta människor dör andemedvetandet tidigt tack vara föräldrarnas skicklighet i att dummifiera barnet ner till sin egen världsanpassade ambitionsnivå. Men en del själar är så starka att de aldrig riktigt somnar oavsett vilka värdfamiljer de tar plats hos. Det här är uppenbarligen en av de själarna, en av de vakna men som gått vilse i Sverige eftersom det här hemvist för miljoner av mediokra tack vare den unikt effektiva jantelagen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

DN har väl stängt av dig därför att hela hemsidan är nedlusad med förtal. Driva bordell är olagligt;
http://siderisk.blogspot.com/search/label/Dominika%20Peczynski

Om man påstår att någon begår brott är det förtal.
Hela siten är fylld av hat och förtal.

Seaward sa...

Med lite bättre textförståelse skulle du se att texten säger "virtuellt horhus". Många svenskar läser tyvärr inte böcker längre och uppfattar därmed inte skrivna texter adekvat.

Ha nu ett bra liv. Och håll dig borta från horhus.

Lena Holfve sa...

Det är inget fel på min textförståelse. Du publicerar en artists namn; bordellmamma - som rubrik. Jag kan ge dig hundra exempel på rent förtal.

Jag inte bara läser böcker utan skriver dem också.
Du kommer ingenstans med ditt vanliga von Oben förakt för obildade när det gäller mig. Du går för långt i ditt svar här - och i bloggen numera.

Jag länkar inte till din blogg längre av det skälet; http://www.radda-sverige.nu/dags-att-ta-dn-i-forsvar/

Seaward sa...

En inte alltför vågad tanke är nog att jag började "gå för långt" samma dag jag vände kritiken från socialdemokratin mot borgerligheten... Jag är inte speciellt mild mot den lägsta kasten, handelsmännen, eftersom jag håller med Platon att marknaden måste underordna sig politiker på samma sätt politiker måste underordna sig filosofer. Och jag har ju sett från din ofta spännande blogg att det är företagare du vårdar dig om. Därför vore det orimligt om du uppskattade mitt raljerande med Svenskt Näringsliv för att de söker skrämma ungdom bort från högskoleämnet filosofi med simpla profitargument.

Tappa inte ditt psykologiska öga Lena, det finns nog en djupare förklaring än den du anger till att du inte "supportar" den här bloggen längre. I Sverige duger nästan allt som substitutreligion förutom den verkliga uppgiften som ålagts människan, att göra skillnad mellan gudarna och de fadda avgudarna.
:-)

Vänligen,
Siwert

Lena Holfve sa...

Nej, där har du fel för jag har inget emot folk som vänder sig emot det du gör, För mig är åsiktsfrihet viktigt men det är inte förtal och rent hat.
Fundera på saken och läs dina texter som en rådman skulle göra det och du hittar minst 100 förtalspunkter och därför har också DN svartlistat dig.

Seaward sa...

En gissning så god som någon. Och från rätt hörna - du representerar ju själv en slasher-mentalitet på din blogg med utfall om regeringens vanvett, etc. Att se hur man kan kasta sten från glashus ingår också i vad jag menar med att ha koll på sitt psykologiska öga.

Men jag har skälet i brev från DN:s dörrvaktshuliganer Interaktiv Säkerhet, en firma som uppmärksammats flera gånger för deras inkompetenta moderering av svenska folkets åsikter. Anledningen är att _bloggen_ (oavsett vad den handlar om från ett inlägg till nästa) anses "irrelevant" i förhållande till DN:s artiklar.

På frågan hur samma IS-moderering släpper igenom samma länkar till samma nyheter i borgerliga GP och Expressen (som de också har som kunder) tystnar företaget och svarar sedan inte på ytterligare mejl.

Nej, detta är bara maktfullkomlighet och godtycke och kan vara så enkelt som t.ex. att IS har någon anställd på hög nivå som är Moderat eller Humanistsupporter (två "arter" jag häcklat ofta, den senare förra för en monetär fixering och den senare för att de poserar som vetenskapens tillskyndare utan att vara pålästa i de ämnen de felaktigt tror vetenskapen "slagit ut").

Lena Holfve sa...

Nu skrev du:
Slasher-mentalitet på din blogg med utfall om regeringens vanvett...

Innan:
Och håll dig borta från horhus.

Ingenstans i mina texter kan du hitta bottenlöst förakt eller förtal. Det är fortfarande så att ha förstår DN. Du gör det inte uppenbarligen.

Jag bor numera på norra Cypern långa perioder och jag kan slå vad om på en miljon att ingen man här nere skulle skriva till mig: "Och håll dig borta från horhus."

Det kan bara en totalt respektlös svensk göra.
Denna din respektlöshet är inte okej.
Lena

Seaward sa...

Då säger vi väl att det är som du anser.

Uppmaningen att akta sig för horhus skrevs i tanken att det var en ung manlig och besserwissrig skeptiker som typade sig; samma sort som infekterade bloggen i dess tidiga skede.

Unga män som likt du själv sökte någon att knivhugga i ryggen, i ditt fall ett wallraffande i hoppet om att avslöja en bluffastrolog (bara för att upptäcka att jag var villig att ge dig två dagars skrivarbete gratis).

Gå nu hem och fundera på vad du _egentligen_ sysslar med på din egen blogg där du ondgör dig non-stop över andras galenskap. Jag har dina egna ord i mejl på att du har "skorpiongift" i dina ådror så det räcker för en livstid.