Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 29 september 2011

Liten studie i skattefiffel

Expressen återaktualiserar en nyhet som presenterades mer fullödigt på den här sidan för 1½ år sedan, men fokuserar enbart en misslynt Martin Stenmarck som skattetrollat med sin "ångerfulle" manager, Bruno Tillander.

Det tog en stund att reda ut vilka skattesmitande artister som hörde till vilken skaffefifflande manager, för det här är ett annat gäng än de, Charlotte Perelli med fler, som var knutna till Staffan Jordansson.

Nu ska vi roa oss att se om det finns några kopplingar mellan de inblandades horoskop. Bara ytligt och väl medvetna om att ett horoskop utan födelsetid är ett halvt horoskop. Likväl följer jag här konsekvent det indiska systemet med Månen som ersättare för ascendenten, fast sannolikheten att det är den faktiska kartritningen bara är en på tolv.

Spindeln i nätet, Tillander först.

(Alla horoskop kan klickas för vettig läsbarhet).


Lill-Babs som satte de övriga lite i sjön genom att erkänna oegentligheterna och snällt betala in vad skattmasen ville ha:


Lotta Engberg nekar till brott:


Medan Martin Stenbeck muttrar, "klart att jag inte tar det här med ro".Roligast horoskop har han med galnaste blicken av dem alla, redaktören för miljonärsmagasinet Connoisseur, Peder Lamm:


Genom att anta att de här personerna aldrig fysiska inkarnerade utan är andevarelser som spelar världens spel på idéplanet, kan vi färga in mixturer av husets naturliga element och tecknets. Det sista horoskopet är oerhört tydligt och påminner om vad jag sagt om fanatism i samband med för mycket Eld och Luft. 

Den här mannen lever troligen för antikviteter och livets visuella goda. Att det måste vara kostsamma och prestigeladdade saker syns av Solen i Skorpionen som disponeras från Mars i esteticerande Vågen. 

I samma Våg hittar vi också båda de stora välgörarna Venus (pengar, lyx) och Jupiter (jättemycket pengar, jättemycket komfort). Någon kanske minns ett tidigt test av brottsdömda horoskop där förvånansvärt nog välvilliga Jupiter i Vågen var tydligt överrepresenterad bland kriminella. Kanske, sade jag då, vill denna Jupiter så mycket lyx, konst, skönhet att den helt tappar omdömet. 

Exakt de orden yttrade faktiskt Lamms manager, hela gänget hade blivit fartblinda...

Lamm har också moralplaneten Saturnus fallen i egocentriska Väduren och den tycks här fullständigt störa omdömet i de känsliga vågskålarna. Jag reagerade på mannens brinnande och inte helt balanserade blick INNAN jag räknat ut horoskopet. 

Tillander, managern högst upp, är också Sol-Skorpion men drivs nu av en Venus i Vågen (en renodlad symbol för konst, artisteri med mera) från nionde huset för "expansiv", utforskande och ibland rent chanstagande verksamhet. Så långt håller husplaceringarna bra fast Chandra Lagna (månascendenten) är en fusklösning!

Här noteras också en oskön kombination av de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus i Jungfrun, som har med profitabel verksamhet att göra. Nyttotänkartecknet står i åttonde "onda" huset för "andras pengar", vilket skapar en minst sagt kritisk bas för hans solära dagjobb (Mars disponerar över Solen i Skorpionen). Månen med giriga Rahu är ytterligare en varningssignal (jfr Annika "Fallskärm" Falkengren om begärens Måne som med den giriga demonen aldrig får nog).


Lill-Babs kröp genast till korset, men varför jag ändå inkluderar henne är att Vattumannen är ett tema som syns i flera av horoskopen. Att använda en månascendent leder lustigt nog till tredje Solen på raken i offentliga huset - så passande för människor i offentligheten själva eller jobbar med ämnet. 

Mest intressant här tyckte jag var Vattentecken i husen av luftnatur. "Dissociation" eller kanske en ständig tendens att upplösa sig från sina egna sammanhang. Jag tänker förstås på hennes oräkneliga rad män, där inte minst den upphöjda Venus i Fiskarna närmast är symbolen för en prostituerad. Moralens Saturnus kan här antingen strama upp Venus eller skapa en som sätter i system att sälja sig för pengar. Det är oerhört svårt att säga vilket. Samtidigt är trygga och moderliga Månen i Oxen är paradoxalt stabil placering vilket gör Lill-Babs till en svårbegriplig människa.

Lotta Engberg har den "förhärdade" axeln mellan andra och åttonde huset, den sataniska axeln som livsområden, från munnen till analöppningen - ett liv förslavat under sinnesnjutning. Detta bekräftas av att tecknen, Kräftan och Vatten, rymmer mängder med oppositioner och via Vatten och Jord skapar en slabbig sinnlighet. Låga vibrationer. Fräcka sexskämt är precis vad man kan förvänta sig här. Stenbocken är ibland chockerande okultiverad och simpel i sin jakt på "rejäla bitar kött" (nämnt i något gammalt pålägg om "häradspåsättare"). 

Genom det här tecknet kan komma rent simplistiska typer med enkla och grovhuggna intressen. Obamas strävan att nå makt och myndighet är nu genomskådad, han var bara en spelad yta, exakt som hans Saturnus i Stenbocken som ascendent avslöjar. Född samma dag som Fredrik Reinfeldt var det bara tomt spelt för gallerierna. 

Solen i Kräftan producerar mindre än Obamas stenbocksframtoning, Reinfeldt med Jungfruframtoning använder mindre ord, men inte ens de stämmer när man börjar kontrollera vad han sysslar med. ("LAS något fint i svensk tradition", och sen låter han alla gamla trotjänare gå från sitt departement! Så fungerar en patologisk lögnare som valts in i politiken av korkade människor.)

Samtidigt har bloggen hittat tendenser på att Solen i Stenbocken är en ärbar och hederlig placering, men det är tyvärr inte Lotta Engbergs soltecken. Vattumannen var istället på topp bland mördare och kanske är det den här styvnackade Solen i rigiditetens kvalitet Tamas som får henne att blåneka till skattebrott. 

Månen i Tvillingarna sägs vara amoralisk men har inte utmärkt sig på något sätt i någon av de kvantitativa testerna på bloggen. De beskrivs både som självisk och som filosofisk i indisk astrologi och är uppenbarligen svår att nagla i ett fack, rörligt/sattviskt och nyfiket erfarenhetssökande som Tvillingarna är.

Det faktum att Lotta Engbergs Sol (och framgångsplanet Jupiter) disponeras av en illa placerad Saturnus kan också vara en förklaring till en viss råhet och blånekandet till brott.

Martin Stenmarck till sist. Påfallande tungsinne här! Bakom showmannen med den sockrade framtoningen - Månen i Lejonet med lyxens Venus - massor av dov Jord och i synnerhet en överdriven prestigemedvetenhet i 10e karriärhuset - sektorn för människans yttre anseende. Nej, så klart en så ytlig natur inte tar hotet att bli stämplad som brottsling lätt. Stenmarck överklagar och överklagar och slåss för sitt renommé.

Själv visslade jag belåtet när jag tog in på fängelse i en månad för att ha trotsat den föråldrade värnplikten. Tog hellre fängelse för att mitt samvete bjöd mig att göra ett "statement" mot en bisarr världsordning (exakt sju år efter det föll Berlinmuren, precis som jag sagt i min fruktlösa slutplädering om att "bara vilja vara med om att riva murar"). 

Men alla är inte lika medvetna om vad de håller på med och så kämpar de en kamp om sin egen ansenliga stolthet: Stenmarcks Lejon plus Stenbock blir för mycket av egenmäktighet. Har mycket extremt styvnackade människor med den här kombinationen.

*****

Varför inte jämföra den ångerfulle managern med den förra skandalditon. Jag tror han hade Pernilla Wahlgren också, utöver Perelli.


Ja, den här kartan är recyclad från ett tidigare inlägg om mannens fiffel. Men skulle man betrakta den indiska kartan som en västerländsk cirkel har vi nästan allt samlat runt Månen i Jungfrun i första huset, en av de mest kriminella Månarna. 

Samma Mars i Jungfrun som hos Stenmarck här i en riktigt ful, non-stop rundgång mellan Mars som aspekterar den andra illgärningsmannen Saturnus, vilken i sin tur kastar sin långa 270-aspekt tillbaka mot Jungfrun. Och runt och runt går det, Skytten söker täppa till men Jungfrun vill ha sitt för sig själv. (Saturnus är lurig och svår att tyda, den kan vara en stäv moralist, men den kan också vara en slug och kallhamrat kalkylerande typ. Horoskopet som helhet måste konsulteras för att få ledtrådar...)

Pengaplaneten Venus dold i 12e huset precis som hos Fredrik "Jag säger inte varifrån Moderaterna får sina pengar" Reinfeldt.
Ja, vi människor är ett härligt släkte av lymlar och småbedragare!

*****

Som avslutning en kommentar till det första gänget (manager 2 utesluten). Ser vi möjligen här en bekräftelse på tesen att "lika barn leker bäst"? Det är en ohygglig mängd Solar eller Månar i Mörkrets kvalitet Tamas bland de fem: 

ÅTTA AV TIO LJUS I MÖRKER!

Tänkvärt, särskilt som Reinfeldt och Borg - Sveriges två största tjuvar någonsin - de säljer ut och privatiserar folkets goda - har storkors i Tamas. 

På sin goda sida brukar Tamas symbolisera förvaltare, men uppenbarligen kan Mörkrets kvalitet också indikera en människa med svartsyn. Ekonomer har kallat Regeringens budgetar manodepressiva - antingen är Reinfeldt och Borg för optimistiska eller också målar de fan på väggen. Indisk filosofi kallar Tamas guna vansinnets kvalitet och målar upp sju dimensioner under vårt universum där varelserna är spunna helt av Tamas. I världarna ovanför människans är varelserna helt sattviska!

Som grupp var de här fem skattefifflarna mer besläktade med helvetesvärldarna än vår dimension.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.