Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 september 2011

Annie Lööfs myglarhoroskop (balansakt i gråzonen)




Aftonbladet är på hugget när det kommer till politikers monetära boendeaffärer! 

Exponeringen av moderata Sofia Arkelstens trestegshopp in i Stockholms innerstad via en mystisk fastighetsvärd överlevde hon med blotta förskräckelsen.

Frågan är vad som händer med Annie Lööfs trovärdighet sedan tidningen avslöjar vad som påminner om en fiffigt fifflande profitörs mentalitet, fast gjort "helt enligt regelverket" enligt henne själv.

Aningen är svenska folket degenerade till mans, och låter det passera. Eller också är hon redan brännmärkt. För just det som denna blogg lamenterat så: den själviska människans oförmåga att leva upp till goda idéer (ideal).

Horoskopet är lika ruttet på boendefronten som Fredrik Reinfedts, vars hemkommun Täby som första i Sverige i praktiken portförbjudit människor som inte är i stånd att KÖPA sin boendeyta (eller av ideologiska eller andra praktiska skäl hellre hyr av en allmännytta).

Tankarna går till att det var Reinfeldt-mentalitet vi såg i det gamla Sverige då zigenare förnekades fast plats i Sverige och tvingades svansa runt i städernas utkanter. Så tänker naturligtvis inte Reinfeldt - han förmår inte alls tänka kring sina fixerade ideologiska fantasier!



Hedervärda människor med sinnelaget (Månen) i Jungfruns tecken: förstå att när denna blogg hittar statistiskt signifikanta trender om bl.a Annie Lööfs typ av psyke så innebär inte det att alla per automatik är själviska och småaktiga människor. 

Likväl har en markant själviskhet vid Månen i detta åkerbrukets tecken visat sig genom granskningen av flera hundra brottslingars horoskop. Jungfrun är i sin valda bransch inte för att göra världen en välgärning utan för att tjäna på det för egen del. (Med Solen i Jungfrun kan man räkna med en större idealitet om sekundära indikationer tillkommer, men Månen är en nattplanet, instinktiv och inte fullt medveten om sina naturliga begär.)

Vad värre är att Lööf också uppvisar en i sig god rättrådighetsfaktor - gränsdragaren Saturnus "upphöjd" i Vågskålarnas tecken. (Hon ville enligt AB bli jurist som yngre!)  Men på en punkt havererar Saturnus totalt och blir en lömsk ränksmidare, och det är när den kastar sitt långa öga mot boendets tecken Kräftan och där korrumperar handelsmannen och kommunikatören Merkurius. Under stress kan den bli en lögnare eller fifflare.

Notera att den här aspekten utlöser desinformatörs-aspekten, den som ibland går under namnet "dissociation". Jag nämnde den i samband med t.ex. en illusionist och tänkte mig att den psykologiska dissociationen där är en medveten taktik: vifta lite med ena handen och publiken tittar dit - du har "dissocierat" publikens uppmärksamhet från det fusk du just gör med andra handen!

Ett exempel från LO-bloggen säger mig att hon redan börjat praktisera tal med kluven tunga, sitt reinfeldtska nyspråk:
När fackliga företrädare ville ta matchen mot arbetsgivarna om de som sparkar ut egen personal och tar in bemanningsanställda med sämre anställningsvillkor, ja då blev den blivande centerledaren mycket upprörd och beskrev de kraven som ”dolkstöt mot svaga grupper
Behöver Lööfs "upp-och-ned-vända" världsbild förklaras närmare? Hon ser gärna att arbetstagare i Sverige reduceras till lågavlönade disktrastor som pytsas ut av rekryteringsföretagen där tillfälliga behov uppstår hos företagen. Allt för att företagen ska slippa betala ut en enda timmas lön när inte hjulen snurrar på max. Bloggen identiferar dettas som Djävulens syn på människan!

Eftersom Merkurius styr fingerfärdiga händer och Saturnus är en planerare, ser vi hos Lööf illusionistens förmåga till desinformation och mörkläggning speciellt i frågor som inbegriper partnerskap (Vågen) och ägande av kapitalvaror som t.ex. hemmet (Kräftan). Läs AB:s artikel så förstår du hur skrämmande exakt Annie med partner agerat ut hennes medfödda öde! 

Rent ut omoraliska illgärningsmannen Mars understryker Lööfs moraliska avtrubbning (så normal för en sekulär människa för övrigt), nu attackeras hemfrågan ännu en gång genom att den angriper Kräftans härskare Månen i pekuniära Jungfrun. Dessutom är hon född "snål smålänning"! Är så här födslarna ser i de trakterna, förstår man talesättet.

*****

Vi får se vad Aftonbladet gör med sitt grävande. Ur horoskopets perspektiv är det tydligt, här har vi samma gatusmarta mentalitet som så ofta uppstår när båda merkuriska tecknen Tvillingarna och Jungfrun är sammanbundna via aspekt. Tyvärr är Mars en omoralisk planet och bidrar inte till individens moraluppfattning. Jag har andra exempel förutom Fredrik Reinfeldt där både Jungfrun och Kräftan figurerat och prestigefullt boende varit ungefär hela den människans världsbild. Dessa är inte signaturerna för stora själar!

Att Lööf dessutom prickar in båda de tecken som är mest kända för främlingsfientlighet (Jungfrun och Kräftan) kan antyda att hon är långt ifrån säker över vad hon vill säga i dessa frågor. Förvänta er politiskt korrekta floskler uttalade med vacklande övertygelse!
Summa summarum: ännu en karriärpolitiker, just det Platon inte ville se i den goda staten...


Anmärkning. 

Strax efter 17.30 byter Solen tecken, från Tvillingarna till Kräftan. Då drabbas även den solära handlingsmänniskan (och intelligensen) av samma dubbelspelande tendens som Luft/Vatten innebär i samband med en markant merkurisk faktor!

Annie Lööfs hunger efter en partiledarpost kan ha varit dåligt tamjad, för Saturnus/Liemannen rör sig nu genom hennes måntecken (boendetecken) och visar vad människans sinnelag är värt.

Som av en händelse publiceras AB-artikeln ett dygn då Saturnus och Lööfs egen Jungfru-Måne delar tecken! Jo, det här kan vara ett ödets knäpp på näsan, minst!


Tillägg.

Som en läsarkommentar påpekar, dyrkar Annie Lööf Ayn Rand, en kvinnlig författare vars filosofi var den PROGRAMMATISKA SJÄLVISKHETEN! Oj oj oj, vad är det för kloakslam som väller upp ur Sveriges djup och intar positioner i den BORGERLIGA regeringen? Det här är mer än oroväckande.

Jag har faktiskt tittat på den otäcka ryskans horoskop tidigare.
"Rand advocated reason as the only means of acquiring knowledge and rejected all forms of faith and religion. She supported rational egoism and rejected ethical altruism."  (Wikipedia)


Se också den här bloggen om (c)/Lööf som näringslivshögerns villigaste lakej. (Har Reinfeldt blivit en "liability" för Svenskt Näringsliv? Notera hur lika dessa två politikers horsokop är, särskilt om Lööf fötts med Solen i samma typ av seende - partisanperspektivet - som Reinfeldt.)

Aftonbladet hade igår en kulturartikel som säger det mesta. Ur astrologisk synvinkel går tankarna genast till hur i ofas med tillvaron den överdrivna intellektualisaren (merkuriern) kan bli! Det är uppenbarligen en kombination av Mars i Tvillingarna och en Merkurius "under vatten" som gör att Lööf driver runt i sin egen lilla ideologiska bubbla med idel innehåll som strider mot vetenskap och bättre vetande!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Med Lööf slås sista spiken in i Centerpartiets kista. I alla fall vad gäller det som en gång var Centerns ideologi. Eller som Per Gahrton uttryckte det i radions Studio ett igår: Ett kollektivt självmord för partiet. För vad ska man säga om en som rekommenderar böcker av Ayn Rand, har Thatcher till förebild, förespråkar platt skatt och ville sälja ut Sveriges Radio och Svt (det förslaget fick hon ta tillbaka av politiskt taktiska skäl). Inte för att jag tror att de andra två kandidaterna var fundamentalt annorlunda, men Lööf verkar vara en grad värre. Och horoskopet bär ju syn för sägen.
S

Seaward sa...

Jo, jag skrev ett tillägg med blogglänk just som du postade din kommentar: Svenskt Näringsliv inser väl att Reinfeldt är utnött och har hittat ett nytt språkrör.

Tyvärr verkar jag (eller rättare astrologin) få backa lite från tanken om den klippfast "upphöjda" Saturnus i rättvisans tecken.

Den här goda grundbulten kan stå ensam kvar i kosmos ytterrand om andra, senare, kosmiska svepningar (närmare Jorden) vänder den ryggen.

Jung igen: "Gudarna du vände ryggen åt kommer tillbaka (genom det omedvetna) som dina (psykiska) sjukdomar."

Anonym sa...

Ja, desinformation är ordet. I radioprogrammet i går var det någon som tog upp frågan om centern har övergivit det som var en hjärtefråga för partiet: Landsbygdsutveckling. Någon centerpartist (minns inte vem det var men jag tror inte det var Lööf själv) svarade då nekande och exemplifierade med sänkningen av restaurangmomsen: Det skulle ju göra det lättare för folk på landet med små företag inom turistnäringen. Precis som om det var omsorg om landsbygdens folk som låg bakom beslutet att sänka restaurangmomsen!
S

Seaward sa...

Ja, ibland är efterhandskonstruktionerna så genomskinliga att man bara viker sig...
:-)

Anonym sa...

Alla illusioner rämnar när det gäller "nya" politiker. Har du överhuvudtaget stött på någon ärlig politiker bland dina tolkningar?

Cecilia

Seaward sa...

Bloggen har rullat på några år, och det var länge sedan jag påminde om att vedisk astrologi förefaller ganska dyster i sin syn på människan. Der finns t.ex. fler onda planeter än goda och genomsnittshoroskopet är inte mycket att hänga i julgranen! :-)

Jag har också citerat filosofen Platon som redan på sin tid ansåg att det var unga och omogna själar som rusade efter makt och ära - de äldre själarna lurar i ridåerna... Med Lööf har vi väl ett prima exempel på en "ung själ"...

Anonym sa...

@ Cecilia, jag tror Siwert läst både Ingvar Carlssons samt Lars Ohlys kartor som tillhörande 'goda politiker'. Finns någon till, men de är ej många...

Mvh/R.C.

Anonym sa...

Tack R.C för informationen, har kikat på Carlssons och Ohlys kartor och det är ju politiker som man spontant känner har mer empati för folket än de flesta har.

Hälsningar Cecilia

Anonym sa...

Så sant Cecilia! Har ju glömt bort Håkan Juholt, men han är ett osäkert kort såsom dagen han föddes övergår Lejonet till Jungfrun. Men 'det känns' som om Siwert prickat in rätt karta.

[Off topic, måste bara länka till superintressanta www,lawofone.info översikt, förklaring här: http://www.llresearch.org/publications/pub_the_law_of_one_book_1.aspx
Här talas det om att vi inför fjärde dimensionen väljer antingen den positiva vägen – att serva andra eller den negativa vägen – att serva sig själv... Så alla politiker med en roffa-åt-sig-mentalitet kanske uppgraderar sig negativt s.a.s. eller så blir det 75000 års omläxa på en annan tredjedimensionsplanet].

Mvh/R.C.

Anonym sa...

Hej igen R.C! Vi får hoppas att Juholt kommer att bidra med något gott framöver...

Tack för dina tips! Har läst lite på lawofone och där finns en del intressant att läsa. Ja, vi lever i en spännande tid och det är tur att vi inte vet exakt VAD som kommer att hända i en nära framtid. Men att det handlar om helt andra värderingar vi tvingas att utveckla än de som genomsyrar samhället nu, är ett som är säkert. Jag gissar att altruism, medmänsklighet och broderskap kommer att bli våra ledord...

Siwert! Har du tolkat Mahatma Gandhis karta någongång?

Cecilia

Seaward sa...

Nej, Gandhis horoskop finns inte bland mina bloggetiketter och googlesöket uppe till höger ger bara ett kort omnämnande av hans religiöst betingade promiskuösitet.

Den som uppfattar att den sideriska zodiaken är den rätta, att den får den antika traditionen om tecknens egenskaper att vakna till liv, går troligen vidare till vedisk astrologi. Där brukar Gandhis horoskop dyka upp i nybörjarböcker, t.ex. David Frawleys "Astrology of the Seers".

(Tyvärr valde de Fouw/Svoboda istället Indira Gandhi i sin "Light on Life" - en betydligt bättre och mer djupgående introduktionsbok.)