Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 september 2011

Aftonbladets förräderi

Aftonbladet, denna ibland fullständigt obegripliga tidning som nominellt ska föreställa socialdemokratisk, försöker nu tjäna extra på en betalartikel om järnladyn Margaret Thatcher som, påstår de i aptitretaren, gått från hatad till idol.

Och så räknar blaskan upp tre högerpolitiker som alla gillar Thatcher! Här finns ingen ideologi, bara vittringen på pengar. (För att nå ut med denna kritik begagnar jag den bland bloggare så populära metoden irrelevant länkning!)

Thatcher var på sin tid känd som "the milk snatcher" eftersom hon berövade fattiga engelska skolbarn en viktig näringsdel i skollunchen. Det är Reinfeldts Sverige vi talar om nu, när jordens patrask kommer till makten och - naturligtvis - direkt resonerar med snarlik slum i historien.

Bland de tre kvinnliga borgerliga politikerna nämns nytillträdda Annie Lööf och hon exemplifierar det jag just sade. Thatcher föddes då den snåla planeten Saturnus stod i Vågens tecken och samma gällde vid Lööfs födelse.




I ett inlägg nyligen om tre unga politiker alla födda då Saturnus passerade Vågen, i teorin ett budskap om en sublim känsla för rättvisa, kom jag fram till att det bara var Miljöpartiets Fridolin som hade en väl fungerande Saturnus.

För Thatcher gäller också tummen ner. Likt Lööf föddes hon under en korrupt förståelse av rättvisa och bara därför kan hon vara anhängare av marknadsliberalismen. 

I järnladyns fall är problemet extra kritiskt eftersom Saturnus också är världsligt prominent, stigande i öster. Det anses vara diktatorn Saturnus svagaste position. Egohorisonten är alltför låg för den här planeten. 

Att det inte hindrar en människa från att nå makt om man så önskar, är dock tydligt.

Varför den upphöjda Saturnus inte står stadigt beror i mina ögon inte på dess världsliga position utan på att den disponeras av Venus - kärleken - som inte är i toppskick här, "skadad" ("detriment") i hatiska Skorpionen och därtill i andra huset för näringsintag ("the milk snatcher")! 

Andra huset samt Oxens tecken kan tyda på att individen blivit psykiskt traumatiserad i den orala fasen - bindningen mellan barn och moder har gått snett, och sedan blir man en vrång fan själv för resten av livet. 

Den skadade närings-Venus i andra huset disponeras sedan av Mars, men den ligger illa till i tolfte... Den disponeras i sin tur av Merkurius i första och därmed är vi tillbaka vid Vågascendentens härskare Venus. Vi har alltså en rundgång mellan EGO (1a), förluster (12e) och pengar (2a). Någon som känner igen samma mentala sjukdom från Fredrik Reinfeldts horoskop? Det här kunde vara ett komplext sammanhang, ett "astrologiskt komplex" som indikerar människor helt utan normal empati. Sjuka människor.

Jag vet inte huruvida Thatcher skrivit någon självbiografi och vad som timade mellan henne och modern, men det ser inte bra ut. Månen (moderskap) i Lejonet får klent stöd av disponenten Solen eftersom den ligger i det onda tolfte för världsliga förluster och dessutom tillsammans med krigshetsaren Mars. 

Hur var det med kriget hon startade, den här galna kvinnan, kriget om Falklandsöarna? Så det är dit vi kommit nu, kvinnor som startar krig. Sådana är alltså idolerna hos svenska kvinnliga högerpolitiker idag. Byt regering snarast, det här kan sluta riktigt illa.

*****

Och Aftonbladet: vet ni inte hur låg allmänbildningen är hos era läsare? Skriver ni positivt om en högerpolitiker sticker genast tusentals av de mest korkade en bit åt höger. Varför inte skriva allmänbildande istället för slikt dravel om en brittisk tyrann som alls inte omvärderats utom då i huvudet på någon nykläckt reporter?

Är det "girl power" som är frågan, hitta då en inspirerande kvinna och inte den sämsta av alla kvinnor - en sådan som imiterade manligt maktutövande! 

Här ser man risken med att hålla alla över 50 utanför arbetsmarknaden i Reinfeldts & Näringslivets Sverige (för att när tiden löpt ut placera dem på vuxendagiset Fas 3 - fantastiska lönekostnader att spara in via det här diaboliska systemet) och istället låta helt historielösa och framför allt obildade 25-åringar sköta journalistiken. 

Den tredje statsmakten håller på att driva landet i fördärvet eftersom den saknar självinsikt.

Här är BBC om den politiska satiren om Thatcher - en säkerligen mer belysande artikel än det AB kommer att erbjuda sina betalande läsare.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr är länken hit borta nu, apropå "irrelevant länkning". AB håller koll på dig! ;-)

Har läst Thatchers självbiografi för ett antal år sen, men hon skrev inget anmärkningsvärt om modern och uppväxten (och skulle självfallet inte ha gjort det heller även om det funnits något, hon vill ju inte visa upp något ofördelaktigt). Vad som däremot märktes var hennes otroliga trossvisshet,nästan fanatism, om att hennes väg var den rätta. (Som även har synts i intervjuer) "Den enda vägens politik" som en trosfrände till henne har sagt. Inget grubblande och reflektion, hon visste från början vad hon skulle göra. Nästan som om hon faktiskt var fjärrstyrd någonstans ifrån...
S

Seaward sa...

Nej det är inte så illa som med DN:s totala svartlistning. Det är bara att jag inte rankar bland de tre mest lästa. Går du till "se alla" (som bloggat om artikeln) finns inlägget där. :-)

Seaward sa...

PS: "Den enda vägens" Carl Bildt, om du avsiktligen syftade på honom, har enväldiga Saturnus lika prominent placerad som Thatcher, ja faktiskt betydligt starkare i tionde huset (tyvärr i sin fiende Solens tecken)!