Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 september 2011

Svenska folk: sluta rösta fram tokpolitiker!

Enligt artikel i SvD har Annie Lööf återigen avslöjat hur omdömeslös och fördunklad hon är, barn av en generation som helt tycks sakna förmågan att förstå kategorier. 

Författarna skriver att hon uppvisar en anmärkningsvärd inställning som gör "sådan skillnad på äganderätt vad gäller materiella respektive immateriella värden". Jag noterade nyss en annan jämnårig borgerlig politiker med samma skeva sätt att spalta upp verkligheten i märkligt definierade klasser - båda har gränsdragaren och klassificeraren Saturnus i blåsväder.

Just som det blev ohippt att stjäla film och musik från nätet stegar alltså lilla Annie fram och förespråkar legalisering för privat bruk av [gratis nerladdad] film och musik. Och så var vi tillbaka på ruta ett - vad ska artister livnära sig av? Godnatt Lööf. Någon i AB skrev för några dagar sedan en krönika att var en levande anakronism. Här bevisar hon det ännu en gång!

Det är återigen hennes parallell till Fredrik Reinfeldts sunkiga egoism som ligger bakom "gratis"-uttalandet - kombinationen av privatistisk Kräfta och privatistisk Jungfru - det blir så mycket egofokusering och habegär att den här astrologiska typen inte duger som politiker. Tänk ett samhälle byggt på bara själviskhet!

Låt dem driva litet familjeföretag och gnälla från morgon till kväll över samhällets skatter. Sådan är nivån på den här teckenkombinationen!

Och som för att säga mot mig själv har jag en variant, en tjänsteman på Skatteverket, Mån-Kräfta med Jungfruascendent - en pennalistisk pliktdyrkare och effektivitetshysteriker! Men nu åt andra hållet: smitare i samhället ska sättas åt. Men även den här varianten stämmer med helhetsmönstret - tänk bara Sol-Kräftan och Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldts sjukliga privata anfäktelser om ett smitande och sovande svenskt folk. 

Han tog ut sina nojor på det svenska samhällets utsatta grupper och har inga planer på att t.ex. låta långtidsarbetslösa omskola sig ordentligt. Reinfeldt är en snål jävel som bara har råd med sina egna lyxkostymer. Ett samhälle som ger sina medborgare möjligheter till omstart ryms inte i en socialdarwinistisk hjärna. 

Det är exakt samma socialdarwinistm som driver Annie Lööf, fast jag betvivlar att hon ens fattar vad det är för kognitiva karta hon byggt sig själv. Onda människor vet inte hur de kom att bli onda. Under inverkan av ignorans tycks livspusslet lägga sig självt, ovärdiga åsikter trillar in och man jublar över dem och behåller dem eftersom man är ond själv.

Vissa bör därför inte släppas fram på den politiska banan! Större sanningar (med bättre förklaringsvärde) övertrumfar partisanmotiv. Det kan gå hur illa med landet som helst om otillräckliga värderingar upphöjs och blir till allmänna riktlinjer. 

Svenska folk, fatta vad Reinfeldt hunnit göra med Sverige redan. Hans solära motiv är Kräftan: "trygghet och säkerhet men bara för oss i klubben". Kräftan är jättebra inom sjukvården eller på dagis men använd för guds skull inte detta perspektiv för att driva en hel stat! 

Vi har blivit lite sämre, lite fulare och lite mer själviska under Reinfeldts inverkan. Och se hans strategi: mutor små mutor till de svenska hushållen (Kräftan = hemmet). Tävlar ikapp med kollegan och siffernissen Borg och att se ut som en som håller tag om statens plånbok - jag kände en gång en Jungfru så snål att han inne i butiker plirade ner i sin knappt öppnade plånbok med näsan bara en centimeter ovanför.

Till varje pris sökte han behålla sin privatekonomi "hemlig" så att inte någon i kassakön skulle råka se vad som fanns i plånboken! Det såg rent komiskt ut men själv var han helt inne i sin utagerande dröm av den "försiktiga privatekonomen"!

Han hade lustigt nog Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan - Reinfeldts och Lööfs tecken igen, och det hela påminner inte så lite om Reinfeldt som mörkar vem som finansierar hans arbete på att bryta sönder Sverige i lika små och självtjänande pragmatiska kryp som han själv är!

Aldrig att personer som snåljåpen med plånboken, skattetjänstemannen, räknenissen Reinfeldt eller Annie Lööf förmår bottna i det stora perspektiv som en riktig ledare måste äga! Sålla bort dem redan när de söker gå med i ungdomsförbunden!

*****

Annie Lööfs vettlösa förslag om gratis konst för privat konsumtion kommer från egoistiska Månen i Jungfrun, ovillig att betala men glad i rabatter. Den här pekuniära mentaliteten understryks och förvärras av att Jungfruns härskare Merkurius står i Månens tecken Kräftan, där det otyglade begäret råder. 


Dessa två planeter befinner sig alltså i ömsesidig reception - båda på visit i den andres hemmatecken. Det blir hysteriskt starka band mellan Jungfrun och Kräftan. Det är till och med ett värre horoskop än Reinfeldts i önskan om att få en gratis lunch!

Detta är en tossas himmel, en månsjuk människas himmel - Lunacy.

Det går inte att hitta ett perfekt horoskop, varje himmel har sina skönhetsfläckar och indikationer om var individen ännu har en väg att gå. Men började åter astrologi praktiserades, som filosofen och politiska teoretikern Platon förordade, skulle vi snabbt kunna genomskåda det riff-raff som nu tar sig fram till makten och privilegierna!

Men allt hänger på att svenskarna slutar vara sådana ök!
Ja, folksjälen härbärgerar verkligen ett kreaturs mentalitet, som noterat i tidigare inlägg genom att gå bakom nationalhoroskopets egocentrerade folksjäl (Månen i Väduren = Sverige 9 miljoner av individer som bara ser till sina egna behov först och främst). 

Sverige är dubbelt felfördelat eftersom nationalsjälen eller nationens sinnelag disponeras av Mars i just kreaturets tecken, Oxen. Oxen står för identifikation med det materiella.

Det finns mycket simpelhet på Annie Lööfs himmel - Jupiters kraftfullt förstärkande inverkan startar upp Oxens tecken där girighetens demon Rahu befinner sig detta år. Ännu en indikation således på den skamliga själviskhet hon uppvisade med lägenhetstrixandet! 

Hur kan centern behålla henne som ny ordförande? Jo för att svenskarna överlag är så moraliskt korrumperade att de ser mellan fingrarna med att en av deras egna bekläder en partiledarpost. 

Bland de nya moderaterna hyllar man t.o.m. omoralen eftersom den ses som ett hinder i egots vilja att ta ut som mycket gott ur detta liv för egen del som möjligt samtidigt som det söker undvika frågor om det kollektivt goda som pesten. 

Vi har med andra ord gott och väl en tredjedel av svenskarna som med lätthet borde skickas i exil som landsförrädare. De kan med fördel ersättas av fler invandrare, flitiga människor och nästan undantagslöst från mänskligt rikare kulturer än den öken Sverige kommit att bli under 20 marknadsliberala år.

Svenskarna är idag till dels kräk, och även om detta bara syns embryonalt i nationalhoroskopet av 1974 så går en nation genom olika tidsandor. Jag har tidigare bloggat om den vedervärdiga period som började 2002 och som inom bara fyra år ledde till att högern tog över. 

Perioden kan sammanfattas som Sveriges fas två av sin tunga IT-fiering, en övergång som kanske fortskrider bra ur rent teknisk synpunkt men som lett till ett totalt haveri vad gäller folks psyken. Det ser individen inte själv och många kommer inte att förstå förrän efter att de dött och genomgår den kända "snabbreprisen" av det gångna livet. 

Folk med nära döden-upplevelser som återvänder till livet, berättar att det faktiskt fanns ett objektivt facit för gott och ont för under återkallandet av livet VET de när det gjorde fel. Denna vetskap växer sedan som ett frö och blir till skit i ett kommande liv. Som man sår får kan skörda. 

Tänk om 500 år, individen har på andra sätt utvecklats och är en öppen och social natur. Då plötsligt kommer som ett straff från ovan ett jordeliv när ingen alls uppmärksammar den här människan. Föga förstår den här människan att det var ett avlägset liv i Sverige där alla bara tänkte på sitt och gick med huvudena sänkta mot sina mobiler som byggde den här alienationen som själen nu får uppleva från andra säg ett halvt millennium senare. 

Det lönar sig alltså att tänka igenom vad man håller på med idag och vad det är för värderingar man röstar på! Själv har jag gjort gruvliga bedömningsfel genom historien, och det är därför jag avskilts från mina själsvänner i detta liv och som straff blivit svensk!


Bonusspaning

Jag genomsöker mina drygt 5.300 horoskop i jakt på vad jag tror är en förödande tendens till självtjänande: Saturnus som vill balans och rättvisa men där Merkurius i klaniska Kräftan hör "skevt" (som under vatten) och korrumperar den förnämliga Saturnus i Vågen så att den bara gynnar den egna gruppen.

Detta påverkar samtidigt ett psyke i Jungfrun efersom Merkurius förfogar över Månen. 

Bara en enda person har lyckats nå celebritet med de här tre placeringarna! Eftersom oddsen är 1730:1 att tre planeter ska ligga i samma tre tecken som hos Lööf borde vi ha haft tre celebriteter med den här kombinationen. Att bara en "lyckats", tyder på att det finns problem med den här psykologiska signaturen.

Vem är då den som mot alla odds vunnit ryktbarhet, blivit en Annie Lööf i sin tid och plats?

Diktatorn Fidel Castro !!!

Nu förstod jag plötsligt hur jag både kunnat gilla och ogilla denna man samtidigt. Saturnus i Vågen ÄR en genuin rättrådighet, men hans perverterade klaniskhet är lika tydlig. Låt Lööf och (c) självdö under procentspärren. De har just valt sig en total diktator. (Det kändes att det var på väg redan i Maud Olofsson...)

Varför jag ändå ger Castros horoskop en rätt fördelaktig läsning beror på ytterligare faktorer, och, naturligtvis, att Kräftan - den lilla isolerade gruppen - spelar en helt annan betydelse i hans fall. Där är Kräftan det kubanska folket i klorna på det utsugande USA. Castros energiska och upproriska Mars i Väduren står i hans 11e hus för ideal och frigörelsen från USA var uppenbarligen en uppriktig känsla hos honom. 

I Lööfs fall finns ingen nobless i ideologin alls, bara själviskhet. Men horoskopen kan egentligen inte jämföras alltför ingående då Castros har en födelsetid vilket ger möjligheter att väva in de tolv husen i tolkningen. Det händer så oändligt mycket mer i Castros fall än bara den pekuniära Merkurius skeva bild av Vågskålarna och gränsdragningen...

Se även Gustav Fridolins horoskop för en upphöjd Saturnus i Vågen och en genuin känsla för skyldigheter och rättigheter till skillnad från Lööfs förvridna perspektiv. Notera hur hans Saturnus står fri från problem och, faktiskt, kastar samma välsignande aspekt mot Bestraffaren Ketu som i Fidel Castros horoskop!

Varför är Fridolins upphöjda Sol-Vädur i opposition med upphöjda Saturnus i Vågen "bättre" än kristdemokraten Aron Modigs Mån/Venus-Vädur opposit Saturnus? Solen och Saturnus är ju dessutom planetära fiender medan Venus och Saturnus är vänner?

För att Solen och Saturnus är mer medvetna än vare sig Månen eller Venus. Men allt tal om "bättre" eller "sämre" placeringar är vilseledande. Varje symbolkombination har sin styrka och svaghet... I ett samhälle där alla bara såg till sin egen välgång skulle Annie Lööfs horoskop vara exemplariskt! Men problemet är alltså att ett sådant samhälle skulle ha desintegrerat i mygel och allas krig mot alla innan det ens hunnit uppstå! 


10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inget annat buga och bocka när jag läser en blogg som denna. Du går verkligen stenhårt in för att man ska tro att du menar allvar. Det var länge sedan jag hittade någon som lägger ned så mycket energi på att framstå som en fulligtständigt sinnesrubbad människa. Klockrent! Fortsätt så här! :)

Seaward sa...

Läs gärna mina kvantitativa mätningar av den babyloniska zodiaken som tyder på att astrologin fungerar (TEMASTUDIER allra överst). Då kanske din raljanta åthäva stannar i steget...

Den här bloggen arbetar nämligen på flera medvetande, dvs. verklighetsnivåer samtidigt. Enkelt folk ser vanligen bara sin _egen_ vinkling. Det var ju det inlägget berörde, liksom din kommentar.

Anonym sa...

Jojo, jag förstår att du inte kan bryta kraktär i kommentarsfältet heller.
Det enda jag inte förstår är hur du orkar hålla en så hög ambitionsnivå för att driva med astrologi. Men du gör det förbannat bra ska erkännas. Mitt stöd har du. :)

Seaward sa...

Kul att det roar. Var och en blir ju salig efter sin fason.

Anonym sa...

Jag är också imponerad av din ambitionsnivå och att du orkar skriva så mycket, men jag antar att du har en hel del läsare, som ju ofta är en viktig drivkraft när man bloggar...

Jag läste för ett tag sedan att du enligt den vediska astrologin har Solen i Vågen. För mig verkar du mer vara en analytisk Skorpion med en oftast knivskarp klarsynthet.

En sak jag reagerar på är att du så ofta tar upp Reinfeldt i din blogg. Jag är verkligen inte heller något fan av honom, och håller med dig i mycket av din beskrivning av honom. Men för mig verkar det som om du även bearbetar en stor oförrätt på detta sätt?!

I all välmening

Cecilia

Seaward sa...

@Cecilia. Astrologi innebär ett otal bedömningar. Ett "tecken" kan byta skepnad flera gånger innan slutmålet, som är förståelse, infinner sig.

Det du kallar "Skorpion" kan också kallas "Mars" och förvisso har jag Solen i Vågen med krigaren. I Skorpionen bara filosofins Jupiter, men den förfogar å andra sidan över min himmels starkaste planet Saturnus i Skytten (exakt i sitt världsliga maximum i väster).

Du tolkar mina texter som om de var motiverade av personpsykologi, men tänker kanske inte på att det är ideologi jag talar om. Jag har f.ö. samtliga tre "pelare", Asc, Sol och Måne, i Luftelementet, idéernas element.

Det jag kritiserar i de "politiska" inläggen (där astrologin får en underordnad roll som hävstång) är orättfärdig politik, politik som vädjar till det sämsta i människan - hennes vilja till koma i sin egen lilla cell, lyckligt ovetande om att hon är en kosmisk (vi skulle säga global) varelse.

Det senare har Di Leva sökt smyga på svenska lyssnare i många år, men jag vet inte om budskapet tagit någon värst skruv. Himmel och Jord måste förenas, kosmisk altruism klädas i motsvarande politik. Och då är det inte svårt att se vilka på den planen som representerar "the good guys" resp. "the bad guys"...

Till och med en kommunistisk ateist är att föredra framför kristdemokrat som inte förstått Luthers svek mot "grundaren" Jesus när de religiösa avsade sig allt intresse för den världsliga makten.

Med detta släpptes Satan fri på jorden och Europa har redan i flera hundra år visat vad som händer då... Kolonialism av aldrig skådad omfattning, negerslaveriet, två världskrig, massutrotningar av "undermänniskor".

Och så då i dessa yttersta tider en Reinfeldt som oupphörligt lägger sina ord till rätta och maskerar vetskapen (inför sig själv och inför andra) om vilket läger hans typ av ideologi hör hemma...

Anonym sa...

Tack för din förklaring. Som utbildad i psykologi och psykoterapi letar jag automatisk en förklaring till en människas beteende när jag "tar in" personen ifråga. Din Mars i Vågen tillsammans med Solen är kanske en förklaring till de "skorpionvibbar" jag får. Är inte riktigt bekväm med den sideriska zodiaken, men jag kanske blir...

Din syn på politiska ledare är oerhört intressant, men fortfarande svår att förstå för många som inte har det multidimensionella synsättet som du har.

Har du kommit i kontakt med Patricia Cori och hennes böcker? Hon beskriver bl a världsregeringen, en samling av 2000 personer som styr denna värld. The Cosmos of Soul, Atlantis Rising, No More Secrets, No More Lies är hennes första tre böcker (Finns även på svenska).

Hälsningar från Cecilia

Seaward sa...

Cori? Ack, jag har en inhandlad bokhög här som lär räcka fram till min död! :-) Ibland smyger sig angelägenheter på att prioriteringslistan ändras! Jag ska kika på nätet vem denna kvinna är och vad hon tänker. Tack för tipset!

Anonym sa...

Jag har en fråga angående att du skriver att du är skild från dina själsvänner och i stället hamnade i Sverige. Hur skall detta tolkas? Nyfiken på om du har haft några upplevelser som tyder på att själsvännerna är någon annan stans.

Seaward sa...

Inte att ta på blodigt allvar! Meningen är i linje inläggets allmänna "over the top" tonläge! Se bruksanvisningen i högerspalten under "läsarter".
:-)