Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 februari 2011

Nästa SD-rasist till granskning

Kort notis i AB om en Sverigedemokrat med uttryckliga åsikter mot rasblandning. Minns vem som drar gränser? Saturnus. Minns vilket tecken som har en naturlig fallenhet för att urskilja små nyanser? Jungfrun. Minns vilka två kombinationer av Psyke och Tecken som var överrepresenterat bland rasister? Här är en till av den ena typen.

Jag råkar ibland i tvivel om hållbarheten i den här bloggens fynd om man skulle göra ett riktigt stort test som söker validera de statistiskt signifikanta resultat de gjorda små studierna, men det de här trenderna i fråga om överdriven diskriminering håller verkligen i sig!




Samtidigt reser det här frågan om inte myndighetsåldern borde höjas rejält för svenska folket. Helt klart är inte svenskar på tjugo mogna politiska uppdrag.

Horoskopet visar en dubblering av "egenmäktighet", Saturnus i Eld söker begränsning av den fysiska Jungfruns beröring med "negrer och asiater" som Nygren uttrycket saken. Men Saturnus i Eld är också disponent över Solen i den tydligt hackordningsorienterade Stengeten. Det här året rymmer också Drakhuvudet i det äregiriga tecknet, och det verkar av diverse andra skandalhoroskop vara en mindre lyckad placering.

Här har vi också en riktigt ful attack från hatiska Mars-Skorpionen mot välviljans Jupiter som här tycks expandera Tvillingarnas kritik. Faktiskt är oppositionen mellan Jupiter och Merkurius en ömsesidig reception vilket borde stärka båda tecknen. Men uppenbarligen inte, eftersom vi har restriktiva Saturnus involverade och båda planeterna ligger i "detriment".

Födelsetillfället är rent tekniskt ett riktigt bottennapp och åtminstone den här Isak har inte lyckats höja sig över stjärnhimmelens låga gynnsamhet. Tvärtom, han visar exakt på den låga mentalitet som regelbundet dyker upp med den här månplaceringen. Alla trevliga Mån-Jungfrur sysslar uppenbarligen inte med politik, för när det gör det, blir de tydligen gnälliga, överkritiska och sekteristiska!


Se även:

"Skorpionen som rasist" (1944) för en annan Mars-Skorpion i attack mot Tvillingarna.

"Kosmologi & vetenskap 2" - tabuleringen över utfallet av det hittills största testet på 81 rasistiska/främlingsfientliga horoskop.

Sverigedemokraten Richard Jomshof (1969) har samma Mars-Skorpion i attack mot Tvillingarna.

Obs. Mars i Skorpionen har inte testats för statistisk signifikans i samband med hat av rasistisk natur.


Inga kommentarer: