Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 februari 2011

Skorpionens tecken som rasist

Bara bloggens återkommande läsare kan inse vidden av den rasistiske kommunalpolitikerns horoskop, för övriga är detta bara en färgkludd utan mening.



Räknar man med enbart de klassiska sju planeterna kommer ett av tre horoskop att uppvisa en störning mellan det attitydstinna och instinktiva Vattenelementet och det rationella Luftelementet. Trots år av social nedmontering och sinnessjuka människor på gatorna kan man inte säga att en tredjedel av befolkningen lider av psykisk sjukdom. Astrologins sätt att markera en osynk mellan känsla och förnuft kan i en del fall uttrycka sig som rättmätig harm över sakernas tillstånd och i andra fall nyttas i artistiska ändamål.

Men bloggen har påvisat att åtminstone ett av det här psykiska komplexets flera varianter är ett hinder för de nivåer av intelligens som krävs för att erövra Nobelpriset i fysik. Resultaten av den här bloggens empiriska undersökningar är, trots deras karaktär av preliminära pilotstudier, lika skrämmande som en gång den nazistiska rasläran. 

Men till skillnad från rasbiologins ovetenskapliga svärmeri för den "ariska rasen" har den här bloggen visat att ARIES (Väduren), Adolf Hitlers födelsetecken, tvärtom tillhör "undermänniskorna" i termer av soltecknets tendens till brottslighet! Vi vet alla tricket hos dem med underlägsenhetskomplex: gå på någon annan och förklara dem vara av sämre kaliber!

Vad gäller den oheliga alliansen mellan blind instinkt i Vattenelementet och rationaliseringarna i Luftelementet, såg vi bara häromdagen hur en negativ tendens klart lyste fram om vi kombinerade "dissociationssyndromet" med den viss härsklystnad (Lejonet). Det var den avhoppade tunisiske diktatorn som öppnade för de insikterna i astrologins hyperkomplexa och svåröverblickade språk.

Vad vi ser på kommunalpolitikern Vogels himmel är en mycket enklare och mer lättbegriplig "yoga" (kombination). Solen och Mars är en extremt stark kraft i Skorpionen, men tecknet är som bekant negativt polariserat. Det utkämpar oftare sina krig mot företeelser som det uppfattar som korruption eller hot, och det är helt begripligt. Skorpionen är just den idé eller grundprincip som själv står för korruption och död! I sina bästa stunder blir den en kirurg som kämpar mot döden med ett offer för en olycka eller t.o.m. en toalettstädare som fejar porslinet och håller bakterierna borta. (Exemplet är avsiktligt valt, fysiologiskt representerar Skorpionen anus och könsorgan.)

Men sedan havererar den här himmelen genom att aggressorn Mars (som drar med sig Solens fulla kraft) vänder sig mot den kritiska Tvillingarna, ett mentaliserande tecken som detta år härbärgerar Gränsdragaren Saturnus. Som herre över huden (kroppens avgränsning mot omvärlden) har Saturnus inte bara med skönhetsvård att göra utan lånar sig även till ytliga omdömen, vilka just är typiska för rasister. Saturnus är astrologins totalt själlösa planet, dess verksamhetsfält innefattar inte medkänsla utan bara yttre strukturer.

Här har vi alltså ett problematiskt möte mellan de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus, tecknet som innefattar hat och vämjelse, och en störning mellan attityd (Vatten) och tankemönster (Luft). Som om inte det räckte gjorde demonen Rahu entré i Tvillingarna detta år, den hungriga överdriftens demon.

Vi får därför en bild av en vilja till Restriktion (Saturnus) som fullständigt saknar proportion (Rahu), och den här mentala vrångbilden eldas på till det besinningslösa av en Skorpion som här bara kan beskrivas som aktiv i sitt värsta tänkbara läge. Hur den här renodlade psykopaten lyckats åla sig fram till en position som kommualpolitiker är ett mysterium. Uppenbarligen måste hela bygden vara mentalt förgiftad till följd av låg bildningsnivå. Den här mannen stiger bara fram som fokuspunkten för den samlade ondska som finns i trakten. 

Missa inte heller att vi än en gång har Skytten, symbolen för utlandet och utlänningar implicerad i den här mentala störningen. Eftersom hungerns demon Rahu brinner för att Gränsdragning kan den "bestraffade" avhuggna Draksvansen mittöver i Skyttens tecken med lätthet läsas som de invandrare mot vilken den här sinnessjuka människan riktar hela sitt hat.

Vem är han i själen? Född i december 1944 innan Andra världskriget var till ända, håller inte teorin om en reinkarnerad nazist. Namnet tyder på att det är ett tyskt krigsbarn som fick en nystart i Sverige. Han kunde med andra ord själv vara invandrare, som den österrikiske främlingshataren Ausonius (Lasermannen). Vi har alltså ett klassiskt exempel på en mentala störning som handlar om att trampa på dem som liknar en själv men som på vissa yttre grunder (hudfärg) förklaras stå ett steg lägre.



Se filosofen, biologen och matematikern David Berlinski för västvärldens vassaste bruk av insikten hur darwinsmen formade den nazistiska världsbilden.

Varning, bokens engelska är avancerad och tankehöjden så tilltagen att jag ibland misstänker att snillets ironier passerar mig helt förbi! Hans drapa mot den påstått vetenskapligt grundade ateismen i "The Devil's Delusion" - det bästa lustmordet på tokbiologen Richard Dawins i trycket - är lite lättare.

Genom astrologin, som ger en koppling till den objektiva morallag som är inbyggd i själva vårt kosmos, kan vi tydligt se när själar som spårat ur återföds. De var här i detta liv för att hitta tillbaka till Vägen, men som med fallet Vogel ser man hur ofta lektionerna inte "tar". Ännu en eller många återfödelse kommer att krävas för att banka in t.o.m. livets mest elementära insikter i förståndet! 

Som jag förstått det kan t.o.m förvärvade insikter tappas bort i enstaka liv, men reinkarnationstanken ser lite olika ut beroende på om man väljer att se TID som en konstitutiv faktor i processen eller ej. Eftersom själen tillhör den atemporala (eviga) domänen verkar det inte finnas några tvingande skäl till att Vogel efter detta liv inte kan återfödas tillbaka till tiden för Andra världskriget och där kvävas till döds i en gaskammare, själv stämplad som en längre varelse. På så sätt har hans själ förvärvat båda sidorna av samma resonemang och de psykiska komplexets makt är brutet.


Om skandalpolitikern i SvD.


*****

Anmärkning. Blogginläggen utelämnar alltid många faktorer. Här t.ex. hela diskussionen om sinnelagets Måne i skönhetsorienterade Vågen och hur detta sinne baserar sig på en skadad Venus i den saturniskt ytliga Stenbocken. Vi är återigen tillbaka till ett budskap som antyder en människa som bara orienterar sig efter ytliga perspektiv, och nu av typen "rationaliseringar på basis av direkta sinnesintryck" (Jord = konkret). Detta är väl i sig harmlöst, men det förbättrar inte omständigheterna för den Sol som har sådana bekymmer på sitt håll...


Bonusspaning

Sökningen bland 4.700 horoskop av det högst exakta mönstret Saturnus/Rahu i Tvillingarna, attackerad av Mars/Sol i Skorpion, gav tio träffar. Inta alla av dessa människor, samtliga Skorpioner av årgång 1944, är "patologiska", men det är förvisso intressanta livsöden!

  • Danny DeVito - filmregissör, "dvärg", extremt svarta och egentligen hopplösa filmer och filmroller. I komedin som omaka tvilling med Schwarzenegger representerar hans karaktär verkligen Skorpionen som det korrumpta och ruttna psyket medan Schwarzeneggers karaktär hade fått alla de goda anlagen!
  • Gene Clark - grundare av gruppen The Byrds, Flygrädd, mörk och dyster. Söp ihjäl sig.
  • Caroline Krook - f.d. biskop Stockholms stift.
  • Ben Stein - talskrivare för skandalpresidenten Richard Nixon (samt Ford).
  • Arja Saijonmaa - finlandssvensk sångerska med något vilt i blicken.
  • Ralph McTell - folksångare, skrev örhänget Streets of London), extremt mörk och dyster musik, nervsammanbrott efter världsframgången med sagda sång.
  • Jonathan King - homosexuell musikproducent, fängslad för sina köp av unga pojkar under förevändningen att göra dem till popstjärnor. Dessförinnan hjärna bakom grupper som 10cc och Bay City Rollers.
  • Jonas Hallberg - underhållare, programvärd.
  • Torbjörn Fagerström - ateistisk biolog och således förnekare av den essentiella skilllnaden mellan djur och människa.
  • Ljiljana Buttler - zigenarsoulens moder, mer mörker och sorg och så att säga motbilden till rasisten Vogel. Nazisterna gasade ju inte bara judar!

Det är uppenbart att det är mörker som är temat här! Skorpionen formligen sticker en i ögonen! T.o.m. Caroline Krook, mig veterligen ingen sociopat, påminner om döden genom kristendomens enorma fixering vid Skulden, Synden och Döden. T.o.m. maskerad bakom humor, kan man i Jonas Hallberg skönja den vassa Skorpionens giftiga sting!

Tilläggas kan att de som lyckas arbeta ur sig detta mörker musikaliskt istället för genom att projicera skit på andra människor tycks göra det bra. Gene Clark och Ralph McTell tillhör två av mina musikaliska favoriter, båda djupt filosofiska och begrundande i sina texter - McTell t.o.m. med allusioner till Hermann Hesses indiskinspirerade författarskap.


Inga kommentarer: