Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 januari 2011

Ullenhags integration & dissociativa symptom

[Obs. 1.500 ord - inte för den som nergraderat sig till twitters uppmärksamhetsomfång.]

I det första inlägget om integrationsminister Ullenhag (fp), betvivlade jag på astrologisk grund att han var skickad för den rollen. Nog för att två för ämnet passande zodiaktecken var aktiva på födelsehimlen: Kräftan för den lilla enklaven, den slutna klanen utan integration med yttervärlden, och Vågen, symbol för jämvikt och harmoni mellan individer eller potentiella antagonister.

Om Ullenhags färska debattartikel i DN, att svenska muslimer inte får skuldbeläggas som grupp för självmordsbombaren i julas, finns inte mycket att säga. Han förefaller med sin politiskt korrekta text perfekt illustrera försöken att skapa frid och endräkt i de svenska hemmen/cellerna (Kräftans tecken), i de enskilda privata rummen. 

Han upprepar gång på gång sina suggestioner som den om svensk "öppenhet". Men den har aldrig har funnits - vi har alltid varit ett slutet land vid Europas ände, bara hårsmånen öppnare än Finland som blankt vägrade ta emot flyktingar för ett antal år sedan - om någon nu längre minns det. 

Främlingsfientliga må peka på siffror berättar om att hundratusen väller in i Sverige årligen, men det är inte öppen- eller slutenhet som sifferexercis jag talar om utan den svenska psykologiska stumheten.

*****

Folksjälen saknar utvecklingspotential vilket jag påpekat i studier av nationalhoroskopets Måne i Väduren med dess disponent Mars som fastnat i åttonde dödshuset för fixering, korruption och borttynande! Är detta bilden av ett öppet svenskt sinnelag? Mognad att möta världen på hemmaplan? BLI Världen? 

Nej, svenskarna är privatister som inte ens i sitt medvetande klarar att medvetandegöra vad ett liv utan egen stugknut skulle innebära. (Total brist på fantasi och inlevelseförmåga!)  Svensken saknar responsivitet på det konceptuella planet och borrar in sig i bokstavlighet. De är äganderättsliga, och det är en total sänkare i mötet med nya människor.

I svenskens skymningszon till medvetande börjar verkligheten med att fastställandet att han/hon i denna stund står på sin egen mark i mötet med en främling eller nyhet. (Förr skämtades det om att svensken åkte utomlands bara för att beställa köttbullar från turistortens meny. Nu, när kinesisk, indisk och thailändsk mat integrerats med den svenska smaken, då köper svenskarna sina horor i Thailand! En bra sinnebild för den svenska folksjälen, dvs. den statistiska entiteten Medelsvensson.)

Men så fel svenskarna har i sitt sätt att bygga upp en psykologisk grundstruktur innan de ens går i dialog med "det främmande"! Detta är inte deras egen mark som de står på. Detta är inte deras egen kultur. Svenskarna kommer att dö, de också. 

Som kroppslösa andar ska de förstå att de bara var besökare i svenskheten och i det livet krympte till de minsta av människor: materialisterna, i sin identifikation med en liten areal jord! Tänk, att bygga sin identitet på så avgrundslikt primitiva grunder. Vad i hela friden har Sverige lärt ut till sina medborgare under evärdiga tider?

Och här kommer skäggfjunige Ullenhag och pratar om "öppenhet" - ett ord från baskurs i den svenska livslögnen! Reinfeldts vision är för övrigt allt annat än öppen, den bygger på att göda isolationistiska egon som vart och ett bara tänker på att stapla sin egen pengahög. Nuvarande regering framstår som ett ideologiskt totalhaveri. Här finns ingen världsbild, inga genuint humanistiska konceptioner. Bara knivsudd falsk (sekulär) humanism som fernissa ovanpå 99,9% Rovkapitalistiskt System. Med andra ord, vi lever inuti ett monster.

A och O, vilket svenskarna inte får någon som helst information om i ett sekulärt samhälle som inte vill befatta sig med individens innersta natur, är att vara öppen inåt, mot sin egen "själ". Utan att ha röjt vägen in finns ingen chans i helvetet att korrekt avläsa sin omvärld! 

Med svenskens falska grundtanke om att han står på sin egen mark uppstår ett extremt oönskat psykologiskt fenomen: han projicerar främlingsskap på "inkräktaren" utifrån den falska idén att han befinner sig på sin egen mark. Svensken har redan här tappat all kontakt med verkligheten som den i själva verket är beskaffad (våra egon är chimärer!) - och f.o.m. nu kommer han att tänka psykopatologiskt. 

Och att samla siffror och exakta fakta om invandringen - som SD älskar att göra - det är att fjärma sig två steg från möjligheten att förstå verkligheten! Först falska attityder och sedan ett monumentalt bygge av rationaliseringar ovanpå det, stödjande sig på förment "objektiva" data. 

Dessa människor äger ingen egentlig existens längre - de har försvunnit in i ett kollektivt dårhus. Det går inte att tala de värsta Sverigedemokraterna till rätta, för de vill inte bli avprogrammerade. Livsinvesteringen är gjord och deras mentala systemfel är detsamma som Ullenhags (som vi strax ska detaljgranska), bara att de drar helt andra slutsatser.

Ursäkten är att svensken i brist på aktiv andlighet sjunkit tappat kännetecknen på en människa och sjunkit ner på djurens eller den instinktiva naturens nivå. Kräftans tecken illustrerar just naturens omedvetna tendens att sluta sig och stänga ute hot. 

När naturen på det här viset kontrollerar människan är inte hennes tanke fri. Varenda idé hon nu kläcker bygger på en omedveten styrning från instinkter och attityder. Varenda ord hon yttrar kommer att vara lögn, efterrationaliseringar, antingen politiskt korrekt eller dess lika fula syskon, rasistiska föreställningar. 

Tankar och texter som produceras av människor i greppet på dissociationen mellan omedvetet och medvetet är nu isolerade från intelligensen, en storhet som egentligen behöver en hel artikel för sig själv. 

Vi, andarna som besöker den här planeten, hopar i det här tillståndet av instinkt och mentalisering i osynk bara nya synder - vilka kommer att kräva en eller flera ytterligare liv för att lösa! Själavandringen slutar inte förrän vi med den vuxnes godmodiga distans kan säga, "been there, done that".

*****

Ullenhag i DN bullshittar från början till slut, lever i en idealiserad luftbubbla helt dissocierad från stämningsläget i Kräftans privata inre. Horoskopet illustrerar en själ i vånda som just själv försöker höja sig ur sina egna skygglappar (och med ett subjektivt perspektiv kommer fördomar), men inte riktigt integrerat sig med sin nya plattform. En nybakad politiker som försöker verka utifrån internationalismens nivå, men vars egentliga sympatier är med svenskarna. Han adresserar inte en enda gång nysvenskarna i artikeln!

Det där låter exakt som en sluten Kräfta, och vi har här den fallna Mars i angrepp mot vågskålarnas luftiga mentalisering. Ullenhag är inte rätt man att agera integrationsminister, för en text måste återspegla en människa som redan övervunnit den jag/dom-dikotomi hela hans text är konstruerad utifrån! 

Det är skrämmande att svenskarna valt politiker som mest påminner om gymnasieelever - en tid i livet då hjärnan ännu inte riktigt vuxit klart och många viktiga livserfarenheter ännu återstår att göra.

Ullenhags Vatten/Luft-konflikt är så intensiv att en annan av "syndromets" effekter lyser fram i texten - den som jag tidigare kallat "tappat vid översättningen". När en människa inte tror på sig själv, då börjar "psyket" wobbla - stödet från magen har gått förlorat och den Rationella Sälen bor inte längre i den människan. Då kan intellektet producera sådant här - taget från Ullenhags text:
Det är min övertygelse att Sverige ska fortsätta vara en levande och öppen demokrati som präglas av tolerans och humanitet.
En mening för språkforskare att analysera och ett prima exempel på "dissociation" eller "tappat vid översättningen". I en mening är två berättarröster och två perspektiv hopplöst sammanfogade i en grammatisk kollaps. Det är Vatten och Luft som absolut inte får ihop det (se också sångaren för ett annat graverande exempel av omedvetna attityder som ramponerar en skriven text.)

Vad händer här, astrologiskt ? Från Ullenhags subjektivistiska Kräftan börjar meningen i en  "övertygelse" men berättaren tappar här tråden och meningens fortsättning röjer plötsligt det freudianska överjaget, den politiska överhetens perspektiv där svenskarna beordras: de "skall" tillse att Sverige fortsätter vara...bla bla bla. 

Om den sakens omöjlighet, givet nationalhoroskopets naturliga psykologiska monad har jag redan yttrat min åsikt.

Ullenhags slutkläm visar också prov på en som de facto verkar utifrån Kräftans otillräckliga subjektivism för ett uppdrag som integrationsfrågan:

Om så sker [svenskarna ger upp sin öppenhet och tolerans] har självmordsbombaren lyckats skapa större klyftor och en ökad intolerans – då vinner terrorn.

Som sagt, en människa som vill skapa enhet måste själv ha vuxit ur det tänkande som bygger på sandlådans låsta positioner. Det duger inte att formulera en mixtur av fromma förhoppningar och ovillkorliga "skall". 

Det går inte att angripa svenskarnas attitydproblem på det sätt som Ullenhag försökt i sin praktkalkonen till upprop för "svensk öppenhet". Problemen går djupare och berör ytterst materialismen som övergripande världsbild. 

Det är ur materialismens nihilism (förnekelse av objektiva moralvärden) vi har fått det sekulära samhälle som, för att inte direkt krascha i kaos och allas krig mot all (vilket i och för sig Reinfeldt anser vara av godo), har valt att spara religionens tio budord men nu frånkänner deras upphov i en objektiv, högre verklighet (Gud/Det gudomliga).

I avsaknad av detta sublima perspektiv har detta PK välmenande inte en chans. Det här inlägget har belyst på vilka punkter Ullenhags utblick saknar förankring i det transcendentala perspektiv varifrån det fungerande tilltalet utgår.

*****

På morgonradion berättas att den borgerliga regeringen inte ens bryr sig om att följa upp vad som hände ekonomiskt med de sjuka som utförsäkrats!

Detta är sanningen om den borgerliga regeringen, om deras förvirrade fantasier om ömsom svenskarna som sovande och arbetsskygga och ömsom (när det tjänar deras intressen) som öppna och toleranta. 

*****

Se även den urmärkta kommentaren på Newsmill av debattörenMerit Wager - jag måste saxa den här lysande formuleringen:

Och varför kallar politiker och journalister i Sverige alltid alla för "svenskar"? ... Som om det är så dåligt att ha en annan bakgrund än svensk, att svenska samhällsaktörer hela tiden måste "uppgradera" alla till "svenskar", oavsett varifrån de kommer. 


Inga kommentarer: