Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 januari 2011

Riktiga män dansar inte bögdans





Österrikiska racerstjärnan Niki Lauda (trefaldig världsmästare) upprörs av att österrikiska statstelevisionen låter homosexuella män dansa i tv-rutan framför hans barn (AB). De förstör den fina österrikiska traditionen med pardans mellan en man och en kvinna, dundrar machomannen som på fotot ses brännskadad efter en tävlingsolycka 1976 som så när kostade den hyperhetero våghalsen livet.

Nika Laudas förmiddagsfödelse är känd och det är inte förvånande att hitta den äventyrliga Väduren stiga i öster, känd för att gilla fart och spänning! Att den äregiriga demonen Rahu stiger i öster passar också perfekt, med tanke på vad han valde för väg i livet. 



Olyckor och brännskador kunde heller knappast bekräftas bättre. Här besannas västastrologen Charles Carters åsikt att Saturnus är involverad i brännskador. Det indiska aspektschemat låter en illa placerad Saturnus i Eldtecknet Lejonet bestråla Ketu/Draksvansen i Vågen, vilket ger en återkoppling till Niki Laudas fysiska kropp (Väduren).

För att ingen ska missa vad det här är för typ av själ, attackerar även Eld- och olycksplaneten Mars hans fysiska lekamen från ovan, "upphöjd" i sitt värsta kämparläge i den stångande Stenbocken! 

Nog är det här en "He-man" alltid!

Men varifrån kommer tuffingens milda och rent av konstnärliga påminnelse om att pardansen var avsedd för män och kvinnor, som ett förspel till parningsakten som skulle föra människosläktet vidare?

Jo, från hans massiva betoning av tre av de fyra rajasiska passionstecknen. Faderliga eller manliga Stenbocken som i mötet med moderliga Kräftan kommer samman i alliansens Vågen för att avkomman Väduren ska resultera. Hela den kosmiska normen för heteronormativitet, förutom KVINNAN, är kraftfullt aktiverad. Och det är när hans öga skådar en pardans utan en kvinna som han går i taket!

Kvinnans signifikatorer är dels Månen och dels Venus. Niki Lauda har båda perfekt placerade för en "normal" människas identifikation med det sociala och sexuella samspelet. Månen i Vågen ger honom också en känsla för konstnärliga yttringar - som pardans eller den wienervals jag misstänker han syftar på när han talar om den österrikiska traditionen. 

Månen i Vågen disponeras av Venus som i sin tur står kombinerad med uppskattningens och jovialitetens Jupiter, urstark i sitt eget nionde hus för oförvägenhet och förutsättningslöst utforskande. Men nej, Lauda är ingen vän av perverterade sexuella utforskningslekar, tydligen. Och det är förstås Solen i Stenbocken som gör honom till en klippa, ett ankare för solida och konservativa värderingar. 

Jag tror faktiskt inte bloggen har hittat något horoskop med känd tidpunkt tidigare som har ett så perfekt och korrekt nionde hus för medvetenhet på en högre, andlig nivå. Båda välgörarna på plats i Förutseende Zeus domän. [1]

Nu förstår jag något om hur en extrem racerförares medvetande fungerar. Han kan inte bara stirra fokuserat på händelserna runt honom, han måste samtidigt ha ett distansseende, ett JÄTTESEENDE, påkopplat. Man kan säga att Niki Lauda inom Formel 1 illustrerade gudomlig allvetenhet i praktiken! Hans brännskador visar emellertid att den döda Jorden inte är beredd att kapitulera inför Eldens klarsyn så lätt!

*****

Horoskopet är lysande - bara inte för de stackars själar som pga. negativa störningar från tidigare liv nu fått byta kropp för att lära sig något nytt men i denna "justering" slog bakut och framhärdade i den gamla kroppens böjelse.

(I en tillrättalagd läsart av den här fasväxlingen inom ramen för reinkarnationen kan man föreställa sig ett avsiktligt könsbyte och själens självvalda homosexualitet för att få känna på hur det är att vara en minoritet.)

Man kan inte annat än hålla med om Niki Lauda. Det homosexuella fenomenet rör 2-3 procent av världens befolkning, men via lobbying försöker den här gruppen intala sig själva - och andra - att det tredje könet existerar. De är havererade själar och astrologin kan bara påminna om att Merkurius är en könlös planet och att dessa homosexuella i själva verket borde ha arbetat på den andliga nivån i detta liv. Istället rasade de ner på den simpla fysiska nivån och kan i värsta fall ha omintetgjort hela syftet själen satte sig med den här inkarnationen. Men åter: Om inte själens avsikt var att låta sig mobbas för att få känna på vad den troligen utsatt andra för i ett glömt tidigare liv. 

Karmalagarna glömmer inget. Millimeterrättvisa gäller i kosmos, och hade astrologin varit en fullt förstådd vetenskap hade den troligtvis pekat på att våra liv börjar och avslutas med matematisk precision. Vi, som "fria" själar interagerar i själva verket med en på förhand uppgjord färdplan, och jag kan med nuvarande förstånd inte komma längre än till att livet verkar vara delvis förutbestämt men också ha svängrum för den fria viljans initiativ. 

Att, som de sataniska och gudlösa materialisterna hävda, att vår fria vilja är en ren illusion bara för att man kan mäta hjärnans reaktioner på stimuli några tiondels sekund innan den del av hjärnan som vi identifierat med egot hakar på, är en imbecills argument. 

Andliga människor har aldrig, från antiken och till denna dag, identifierat den VERKLIGA LEVANDE VARELSEN med egot! Modern neurologi bara bekräftar att det finns NÅGON inom oss som vet innan "vi" vet via vår hjärnas ledningsdragning. 

Denna NÅGON är vår andesjäl (som också vagt återspeglas i hjärnans elektriska aktivitet). Denna någon är den hemliga kaptenen på skutan, han-hon-den som oftast kämpar förgäves mot värdkroppen människan - vare sig bög eller straight - eftersom en del av jordens mänskliga kulturer t.o.m. uppmuntrar människorna att haverera och fastna i egots återvändsgränd. 

Alla sekulära kulturer sviker sina medborgare i villoläror när de säger att inget spelar något roll, att inget du gör har några långsiktiga konsekvenser eftersom det här livet är ditt enda. Ja, ditt EGO kommer inte att få någon mer chans. Men vem vill leva och dö i detta ego? När religionerna i tusentals år bevarat insikten att vi kan ta en större identitet i besittning? Denna identitet är rent gudalik jämfört med de små råttor som valde ateismens och förnekelsens väg i sina liv. Ju mer jag slappnar av, ju mer märker jag hur medvetandet fortsätter upp flera decimeter bakom och ovanför mitt kranium. Prova var gränserna för din natur egentligen går, du med!


_____
1. Massmördaren Ted Bundy hade också Jupiter och Venus tillsammans, fast i Vågen. Men det horoskopet kunde på andra grunder avföras som en svårt störd födelsehimmel.


Inga kommentarer: