Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 maj 2010

Brrr! Vilket girigt horoskop!


Skvallernyheter är vad de är. Men när Sarah Jessica Parkers (Sex & the City) påstådda girighet (AB) till fullo bekräftas av horoskopet, då kan väl knappast röken vara utan eld?

Vi talar om den tydligen nattsvarta period under 1965 då de fyra tecknen i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) var aktiverade som ett girigt och materialistiskt kors!

I samband med ateistklubben Humanisternas kverulerande över att staten inte gav dem pengar för deras hjärntvättarverksamhet (ja, de kallar den förstås "upplysning" och "förnuft"), noterade jag att ordförandens horoskop - tungt under Mörkrets kvalitet - också innehöll en särskild detalj i pengarnas tecken Oxen, nämligen lyckosignifikatorn Jupiter.




Sarah Jessica Parker, född bara månader efter ordföranden Sturmark har också den här viljan att lägga mer materia (prylar) under sig. Löst skulle detta kunna sägas gälla för alla födda de 12 månader då Jupiter passerar detta distinkt äganderättsliga tecken. Det är kanske inte en slump att Oxen är ett av zodiakens två mest kriminellt belastade tecken... Den lustar efter ägodelar som det osynliga andejaget (Solen upphöjd i Väduren) kan synliggöra sig genom. (För en annan äganderättslig Jupiter, se denna extremt illustrativa bild - i nytt fönster.)

Vad som är extraordinärt med Parkers födelsedag är att både Solen och Månen befinner sig i Jupiter-behärskade tecken och att därför både "själ och hjärta" disponeras av Ox-Jupiters materialistiska ha-begär! Eftersom Solen i Fiskarna och Månen i Skytten också bildar ett överhettat "eld och vatten-krig", dvs lystenhet på sinnesintryck eller "sensationalism", börjar ett tydligt mönster framtona...

Lägg till detta den massiva böjelsen mot andras tillgångar! Skorpionen motsvarar det åttonde huset för andras pengar i den "naturliga zodiaken" och här angriper dels kontrollplaneten Saturnus Skorpionen och dels den mer explosivt passionerade krigaren Mars från glamour- och dramadrottningstecknet Lejonet.

Så här fungerar alltså de kvinnor i serien Sex & the City (eller åtminstone en av dem) vilka har "hjälpt" västerlandets kvinnor att sänka sig ner till den simpla horans nivå genom att sprida det budskap om en egoistisk livsstil som serien gjort. Fjollgay- och horträsket - detta har underhållningsbranschen lockat de mest menlösa människorna att öppna sina själar för så att de nu i grunden är psykiskt förgiftade.

Det är bara att beklaga att de mest ruttna eller ofärdiga motiven upphöjs till norm i en mörk tid (och jorden ÄR överhettad, rapporteras det!). Från Sex & the City har vi fått samhällsfall som det med de unga kvinnorna som sålde sig sexuellt i "Toppchefens" nätverk för att komma åt prestigekläder och -väskor. Här är vad Sarah Jessica Parker och sällskap givit till sina medkvinnor!

En generation lycksökande kvinnor har skapats som tycks mig vidriga jämför med min egen mer oskyldiga ungdom när fortfarande människor talade med varandra och inte tomma ytor, då inte språket rasat ner till klichéns nivå.

[Tillägg 25/5. En av skådespelarna, Cynthia Nixon, har klar blick. Enligt Expressen beklagar hon pressen på dagens kvinnor - kanhända medveten om vilken trend SATC satte...]

Bosatt i Stockholm gick jag häromdagen förbi reklam där köpcentret Gallerian med foto på en trashig brud basunerade ut budskapet att där fanns ATTITUDE att ... köpa.

Senast jag läste psykologi var attityd en psykologisk låsning (dvs Tamas guna), inte något man kan köpa och hänga över sig! Det sekulära samhället har drivit långt bort in i självbedrägeri - inte ens orden fungerar längre.

Astrologin låter sig emellertid inte duperas. Den har bevarat kunskapen om de eviga och objektiva kriterierna på vad som är skit och vad som är bra. På himlarna skrivs oavbrutet en "innehållsdeklaration" till det som sker på jorden.

Kunde Sarah Jessica Parker ha blivit mycket annorlunda, givet allt detta Mörker (obegåvning)? Träd fram ni maxade Tamas guna-individer som nått insikt mot dessa astrologiska odds! Existerar "fri vilja" måste det finnas några som artat sig väl trots denna extrema dragning mot oäkta (materialistisk) existens.

*****

I september 1965 är det dags igen: då föds värstingen Charlie Sheen under en variation på Parkers mörka kors (bl.a. har Mars i Lejonet bytts ut mot en annan eldig planet, Solen). Sheens ha-begär när det gäller sex, sprit och pengar (bäst avlönade tv-skådisen) kan ingen ha missat.

Se etiketten Tamas guna för några handplockade och på olika sätt typiska celebriteter. Tamas yttrar sig inte alltid på samma sätt. I några få fall framträder de mörklagda som förtroendeingivande ledargestalter. De har en tendens att binda resurser till sig själva - det är det som är idén med en chefsperson! "Bulk" producerar illusionen av att det är en klippa, någon som behövs som organisationens nav. Och "bulk" uppnås genom att suga åt sig mer resurser än normala människor behöver.

På ett sätt fyller därmed också Tamas-individen en funktion, för den fyller upp lika mycket plats som den rörliga människan (Sattva guna) avstår att kräva som sin. Parkers Sol och Måne ligger faktiskt i sattviska tecken, men återigen: se var Ljusens disponent befinner sig! I Jord och involverad i det mörka korset...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste att en av hennes motspelerskor varit arg för att hon ville belägga alla med munkavle om den kommande biofilmen.Kim Catrall som spelar sexiga Samantha menade att det handlade ju bara om en film inte statshemligheter eller något i den stilen.
Jag har följt SATC lite löst under åren och SJP:s karaktär är den mest enerverande av de alla och känns väldigt hagalen och aldrig nöjd.I AB stod det väl något om SJP:s fattiga barndom som gör att hon aldrig får nog.Det går igen i hennes rollen också..../Mvh Marie

Seaward sa...

Hej och tack för pusselbiten om munkavlen - som jag lutar åt att placera vid Saturnus i "gruppkollegiala" Vattumannen. Å, det svenska nationaltecknet och dess vilja att hålla allt "innanför ramarna"!

Ur Saturnus perspektiv är det en rätt anspänd opposition till självhävdande Mars-Lejonet och man kan förstå hur Saturnus försöker hålla alla "utstickare" på plats (svensk jantelag).

Repressiva Saturnus aspekt mot "avmätta" Ketu i "mörklagda" Skorpionen förefaller bilda en andra antydan till just det beteende du beskriver.

(Men man önskar förstås en födelsetimma för att se vad som händer i vart och ett av husen, för dessa detaljer ligger ju så länge på himmelen och antingen får man tänka sig att stora delar av de 1964/65 alla är censurhysteriker eller att draget t.ex. poppar upp några gånger per dygn, när Saturnus ligger i de framträdande hörnhusen.)