Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 september 2009

Ensam mamma söker kött




Efter rubriker och krönikor om ensam mamma som söker rumpor att nypa i (håller i sak med AB:s Lisa Magnusson, synd bara att hon grundar sina bra åsikter på nån luddig feminism) kunde jag inte låta bli att räkna ut ett visst av mamma-horsokopen.

Jag ville verkligen se hur svensk white trash ser ut astrologiskt, och vem kan bli besviken på nedanstående stjärnhimmel?

Endast för bloggens tränade läsare. Helvetet på jorden står skrivet för var och en att läsa här. Jag avstår från att nämna vare sig namn eller födelsedatum.





Ibland undrar jag om det finns en osynlig gräns som går mitt igenom mänskligheten. Finns det bland oss en grupp (och ganska stor!) som faktiskt är själar från djurriket, vilka nu klivit upp ett pinnhål och provar rollen "människa"? Fast det där med att tänka och kommunicera känns inte riktigt som ens egen grej - än. Lättare då att falla tillbaka på de fem sinnena som man under hundratusentals år, kanske hundratals miljoner år i djurriket blivit så förtrogen med.

Jag noterar följande på himlen.

  • Horsyndromet, och därtill i det "enklaste" tecknet: Väduren (egoprincipen). "Lusta har gått mig åt huvudet."
  • Psyket (Månen) debilt i Skorpionen och fixerat vid materialiteten (Saturnus).
  • Den saturni-lunära axeln längsmed zodiaktecknen Oxe/Skorpion är också känd som den "sataniska principen", som binder människan i den dimension av livet som bara handlar om att jobba, äta, kopulera, skita och sova. Det blotta djurets värld.
  • Det sociala utstötningssyndrom personen ifråga så villigt hjälpt till att aktivera i sin korttänka lusta efter 15 minuter i rampljuset.
  • Jupiter (jovialisk!) skänker enorm extra energi här, men vad den väljer att supporta är Väduren och tecknets excessiva jagiskhet och libido! Livsglädje, förvisso.

Och apropå lustprincipen, se också närmast föregående inlägg om filosofen som förespråkar njutning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste Lisa Magnussons krönika och kan för mitt liv inte fatta var den "luddiga feminismen" finns i den? Kanske den är så luddig så den bara finns i läsarens ögon? ;-)

Seaward sa...

Bara en liten intern referens till det (långa) tvådelade inlägget om feminismen som produkt av en materialistisk grundsyn (luddig verklighetsuppfattning!). Även humana åsikter blir ytterst sett grundlösa för den som, likt LM, hatar religionen (pga en ytlig analys som bara ser t.ex. "patriarkalt påfund för att förtrycka kvinnor").

Med en materialistisk bas klarar inte feminismen att hantera sådana grundantaganden som den här bloggen utgår från (idealistisk bas): reinkarnation, individuellt öde baserat på ens förflutna, med mera.

Särskilt reinkarnation är en katastrof för feminismen då den visar att verkligheten är mycket mer komplex än feministförklaringarna tagit hänsyn till. Livet är sannerligen mycket mer än politik...

Anonym sa...

Ja du Siwert, måste erkänna att du är ett unikum inom branschen...Du verkar ha klara brister i din analysförmåga, men du vet nog inte vad riktig vetenskap är, du har nog aldrig befattat dig med annat än dina egna "luddiga teorier". Du har möjligen en viss retorisk förmåga, men uppenbarligen inget vettigt att fylla tugget med. Har du problem med eko?