Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juli 2009

McKinnons horoskop röjer en alien

Man har hört talat om människor som i inre föreställningar om att vara orena har rivit huden från sina kroppar, eller klöst ut sina ögon.

Skotske Gary McKinnon hotas av utvisning och 70 års fängelse i USA för att ha haft otajmingen att hacka sig in i amerikanska myndigheter ungefär samtidigt som terrorattentaten i september 2001. (Expressen, nytt fönster)

Han var själv besatt av tanken att avslöja att USA hade dolda bevis för utomjordisk påhälsning. Men frågan som alltid måste ställas vid psykopatologi (McKinnon lider av tydlig Aspergers syndrom) är om det inte var främlingen inom sig själv han ville komma åt och knyta kontakt med - genom att hitta tecken på att det fanns fler som han!



Se bara hans högra öga på det något manipulerade fotot. Är det inte ett äkta ALIEN-öga, så säg? Är det en utomjording som har tagit kontroll över hans kropps utformning redan i fosterstadiet så att Aspergers egentligen bara är de problem som uppstår när en främmande livsform delvis har tagit över och samexisterar med en annan?

Vi får be om ett "andra läkarutlåtande" och tar astrologin till hjälp. Notera att McKinnon kunde tala redan vid tio månader (nå, givet överdrifterna på nätet kanske man ska nöja sig med att han hade börjat tala redan vid denna späda ålder?) Han ska också ha lärt sig att spela Månskenssonaten vid åtta, vilket kanhända tyder på särskild begåvning (men herregud, Mozart komponerade vid samma ålder).

Det finns i vilket fall egenheter i hans tidiga mognad och "den lillgamle" understryks tydligt av födelsehoroskop som uppvisar en enorm hang-up när det gäller ålderdomssymbolen Saturnus (också symbol för ackumulationer och slutna utrymmen - sådana som McKinnon gav sig sjutton på att hacka sig in i).

Saturnus härskar över Stenbocken (Jord) och Vattumannen (Luft), och i det klassiska sjuplanetsschemat och med de två månnoderna som indisk astrologi anser mycket viktiga, är som synes nästan allting på himlen disponerat av Saturnus.




Förutom att Saturnus själv är "hemma" i sitt positivt polariserade härskartecken Vattumannen, finns också Solen, Merkurius och Mars där. Och i Saturnus negativt polariserade härskartecken Stenbocken hittar vi Månen (sinnelaget) och Venus. Fem av nio placeringar av rent "saturnisk" karaktär, således. Apropå Asperger ska nämnas att Saturnus har mycket med fixeringar att göra.

Det allra märkligaste är nästan det slirande kretslopp två planeter utlöser: från Oxen kastar expansionens symbol Jupiter ett "långt gott öga" mot Stenbocken 240° framåt i zodiaken. Därmed förbinds samtliga "feminina" och goda planeter (Månen är feminin men rätt neutral, Venus är den "lilla välgöraren" och Jupiter den "stora välgöraren").

Men sedan har vi de maskulina och "onda" planeterna Mars och Saturnus som slagit sig samman med den likaledes lätt grymma Solen i Vattumannen. Det här är en remarkabel klump av energi i ett mentaliserande Lufttecken, och det är illviljans Mars som kastar sitt "onda öga" 90° framåt i zodiaken och då "perverterar" godheten i Jupiter i Oxen. Därmed dras också den "giriga demonen" Rahu (norra månnoden) in i båda dessa så skilda aspekter. Rahu känner inte sina gränser och ingår i såväl en konflikthärd som i en nästan överdriven "snällhet" av det passiva, submissiva Jordelementets typ.

Ett veritabelt dr Jekyll och mr Hyde-horoskop, och jag har sett brittiska tidningar sökt tona ner det budskap han lämnade kvar på en amerikansk regeringsdator. Det var ren ondska i den meningen, och uppenbarligen är det mannens sämre sida som talade där.

Utgår vi från att fotot är rätt orienterat är hans högra påfallande reptilartade öga korskopplad med vänster hjärnhalva, och till vänster hjärnhalva måste vi sannerligen symboliskt associera Luftelementet och den ondska som Mars och Saturnus här indikerar.

När pressen berättar om att han burit matkassar åt gamla tanter och varit sååå snäll, berättar de bara om "godhetens Jupiter" i Oxens loja harmoni med det venusianskt färgade sinnelaget i Stenbocken! Denna berättelse gäller bara när mannen går på autopilot och reagerar på omgivningen.

Som aktiv och drivande andevarelse är det Solen - Merkurius - Mars - Saturnus vi måste fundera över. Och detta budskap är extremt komplext och svårtytt! Utan klockslag är det svårt att gå längre än att notera hur hela himlen tycks sönderbruten i två halvor: "männen från Mars och kvinnorna från Venus" - två motiv som inte alls samarbetar. Är detta början till en profil på Aspergers syndrom?

Varför inte kasta en snabb blick på brittiska öarnas andra favorit-aspergare, Daniel Tammet, med sitt rekordvinnande rabblande av decimaler i talet PI?




Det här var nog en av de mest bisarra konfigurationer jag sett, sedan jag för knappa två år sedan gick över till den betydligt mer träffsäkra indiska astrologin och släppte den västerländska astrologins överflöd av meningslösa interplanetära aspekter som bara grumlar till bilden. Och notera att det som händer hos Tammet händer återigen i de två saturniska tecknen Stenbocken och Vattumannen!

Och åter är de två onda, Mars och Saturnus, extremt involverade med mängder av andra punkter i horoskopet! Jag tror vi kan börja koppla fixeringarnas planet Saturnus till de autistiska sjukdomarna där ju ofta extremt introvertism (också det ett saturniskt drag) går hand i hand med att individerna repeterar samma saker timma efter timma.

Det "onda" ska nu inte tas för stelbent. Visst är Mars en olycksskapare, men den kör dubbla roller och ingår även i idrottsmän med snabba reaktioner! Och astrologen Charles Carter noterade att en Sol under påverkan från Mars eller Jupiter tycktes höja intelligensen. Daniel Tammet har en Sol som påverkas av både Mars och Jupiter! Jämför med horoskopen för några av västerlandets största fysiker (nytt fönster).

När det gäller Tammets himmel är också den en "solar chart" - ett horoskop för hela dygnet eftersom födelsetiden saknas. Här finns dock den osäkerheten att Månen cirka tio timmar in på dygnet lämnar saturniska Vattumannen och blir en Fisk-Måne. Skulle så vara fallet, uppstår genast en stor grön positiv "pil" mellan Jupiter och sinnelaget (Månen) - exakt som på McKinnons himmel fast nu inte i Jordelementet utan i det mer levande Vattenelementet.

Jupiter, "expansionens planet", i kontakt med Månen/sinnelaget - skulle det kunna vara en andra pusselbit i jakten på Aspergers astrologiska profil? Den medicinska vetenskapen är en hel lära i sig, en jag aldrig haft ambitionen att titta närmare på. Men jag tror den som tränat sitt astrologiska öga en smula skulle hålla med om att det finns påfallande likheter mellan de här två himlarna!

En markant skillnad som borde märkas i personligheterna är att McKinnon totalt saknar inte mindre än två av de fyra elementen. Allt som händer, händer i den abstrakta mentalitetens Luft och den praktiska mentalitetens Jord. Han har noll Eld och noll Luft och förefaller därför seriöst sakna empati och förståelse av konsekvenserna av sitt handlande. Han mentaliserar allting och accessar verkligheten först efter att ha byggt ett mentalt konstrukt! Som sagt, ett häpnadsväckande underligt horoskop på flera sätt.

Det "lillgamla" som åldermannen Saturnus drar in i horoskop där den dominerar, kanske hellre än att tydas som en "alien" inombords ska uppfattas som att vissa själar återvänder till jorden tydligt präglade av ett eller annat av sina föregående liv.

Detta kan vara förklaringen till vissa barns fenomenala talanger redan i tidig ålder. De är bokstavligen nya förkroppsliganden av en talang som en tidigare människa jobbat på att frambringa under ett helt liv.

Kan en överdrift av den "saturniska valören" i ett horoskop antyda att här kommer en "åldring" som strax, i sin nya babykropp, kommer att börja uppvisa bestämda och rätt rigida mönster? En själ som flyttar över en hel livstids (eller flera livs) ackumulerade beteenden i en ny barnkropp och närmast autistiskt spjärnar emot de nya bud och uppgifter detta liv signalerar? Själen är redan inrutad som en gammal gubbe/gumma och har svårt att anpassa sig.

För mycket av den föregående personligheten har följt med in i den nya inkarnationen! Eller är detta själens egen personlighet man ser? (Själen är förstås större än enbart det liv den levde senast...) Vissa själar förvärvar en nyfiken läggning med liven, andra dras mer och mer mot "regler och fixeringar". Autism kan vara extremläget för den senare själstendensen... Horoskop med en markant överbetoning på den fixerade kvaliteten kan misstänkas för samma sak. (Se vidare reinkarnationsforskaren Ian Stevensons fascinerande möten med barn som "minns".)

Som kontrast till McKinnons Eld- och Vattenbrist innehåller Tammets himmel en slev av samtliga fyra element. Lite av varje är det astrologiska receptet till en avrundad natur (men kanske mindre spektakulär). Tammet har som bekant börjat växa personligen (precis som Kim Peek/Rain Man) efter att berömmelsen gav honom ett rikare socialt liv. Alla de rigida regler (Saturnus igen!) han följde tidigare, har börjat släppa.

Inga kommentarer: