Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 maj 2009

Robinson: djur söker bli människor

Stjärntecken kommer i "bra" och "dåliga" tagningar. I samband med Robinson som programidé är det självklart att alla inblandade tillhör de skröpligare manifestationerna. Speciellt Stenbockar ska läsa följande inlägg intelligent och inte diffust tro att de här dissas som klass! Intelligens innebär också att ha noterat bloggens programförklaring här ovan! Är du överhuvudtaget född i det stjärntecken du vant dig vid?

*****

Enligt Expressen hetsar Robinson-Christian mot programledaren Linda Isacsson i sin blogg, och som vanligt finns astrologin med som "flugan på väggen" med en exakt bild av vad som pågår.
Först ska ett sägas, Christian har tydligen kört sin relation helt i botten, och utfallet mot Isacsson bottnar säkerligen i en period av kvinnohat han genomgår. Dvs, det är egentligen självhat, men folk som misslyckas vänder ofta taggarna utåt och skyller på andra faktorer.


Christian föddes med astrologins mest materialistiska och tillika mest känslohämmade horoskop som tänkas kan. Det är Månen som anger sinnelag och känslor, och det är ingen slump att han med Månen i Stenbocken kan tänkas tända på fysiskt snygga kvinnor. För en man indikerar Månen också hans kvinnotyp, och Stenbocken antyder här en ren troféhustru, en kvinna värderad helt utifrån en statusskala eller hennes mått.

Det är män med mycket Stenbock i horoskopet som talar om "tiopoängare" och betygsätter varenda kroppsdel. Det är också ett typiskt "biologistiskt" eller "darwinistiskt" tecken. Att hitta en Stenbock i en tävling som handlar om att överleva är därför föga förvånande.


Att programledaren Linda också är Stenbock, passar därför perfekt in i bilden. Men nu handlar det om Solen i Stenbocken och resonemanget vänds: kvinnor med Solen i Stenbocken kommer att söka män utifrån kyliga statusskäl, "trofémän", dvs män med makt eller inflytande.

De här kvinnorna mäter män efter deras objektiva prestationer, och männen själv kommer - givetvis - att vara fascistoida i sin syn på att livet är något som ska erövras och underkuvas. Stenbocken är den klassiska kolonialisten och världserövraren.



Ternstedt är född samma dygn hans Sol i partnersuktande tecknet Vågen glider över i dödens tecken Skorpionen. Och, tänkta sig, i detta emotionellt repressiva tecken har Linda sitt känsloliv. Skulle Ternstedt vara född sent under dygnet, finns m.a.o. möjligheten att de är en "perfekt astrologisk partnermatch": den ens Sol i den andres måntecken, och vice versa!

ernstedt har "försökt bli vän med Linda på Facebook tjugo gånger" men fått avslag. Ja! För kombinationen Stenbock/Skorpion är så död, så fixerad vid formalia! Det blir för mycket av negativitet, censur, begränsningar här, det är inte i alla kombinationer sant att "lika barn leka bäst" vilket annars är spelregeln i indisk astrologi.
Så titta en gång till vad Ternstedt säger om Linda i sin blogg: det är i lika hög grad sanningen om honom själv! Han är en kall orm, och övermåttet av placeringar i Jordelementet, särskilt i egoistiska Jungfrun, visar hur hans snåla natur som människa spillt över i en kompensatorisk materialism - varav epitetet "miljonär".

Men en granskning av Ternstedts horoskop visar att han inte är helt utan klarsyn för individuella egenskaper (hos andra). För allt han säger, stämmer faktiskt på hennes horoskop. En Stenbock ÄR driven av den ekonomiska rekompensationen, saknar personligt engagemang ("it's nothing personal, it's just business"), har bannlyst all spontanitet eftersom den slaviskt dyrkar manus och regelverk.

Stenbocken är det snustorra förnuftets tecken och den
slickar uppåt och sparkar neråt som de vänner av strikt hierarki (stengetens klättring uppåt berget) som de är! Men detta gäller alltså i lika hög Ternstedts eget känsloliv i Stenbocken! Snacka om att kasta sten i glashus.


Tarotkorten har förevigat Stenbockens princip

Hans känslomässiga tendens att instrumentalisera andra människor för att nå sina syften illlustrerar den låga djurmänniskan (hominiden) just innan den börjat förstå att "människa" representerar en idealvarelse som, när den väl realiseras helt har genomskådat och desarmerat det primitiva värddjur hon bebor.

(Den meningen kan läsas en gång till! Realiserandet av ett ideal bildar en ny existens, en ny realitet, och från denna plattform avvecklas den illusion som var ens föregående verklighet!)

Linda å sin sida dyrkar instrumentaliserna och deras instinkt att "lägga under sig", och Ternstedt har säkert rätt i att hon höll "patrasket" - de tävlande - på avstånd, som om de var nollor. Som mediemänniska minglar Stenbocken bara med sina egna, och skiter fullständigt i den simpla konsumenten. Det finns en uppnästhet och ett von Oben-skap hos alla Stenbockar som inte förvärvat självdistans.


Ovanpå allt detta innehåller Lindas horoskop det besvärliga egenmäktighetssyndromet (nytt fönster) jag ägnat en del intresse på bloggen. Se inlägg med den etiketten för en uppfattning om hur vrånga, egotrippade och okontaktbara dessa personer är.

Linda försvarar sin snävt samma gräns för "vänskap" på Facebook med att det just bara är den närmaste kretsen hon accepterar. Ternstedt tillhör givetvis inte den kretsen.

Alla nyckelpunkter i hennes horoskop bekräftar dessa analt snävt satta gränser (och jag repeterar nu en smula):

Solen i Stenbocken: elitism. Du ska förtjäna din plats genom att vara "född in i klubben", dvs genom blodsband eller genom dina meriter så du hjälper Stenbocken att höja hennes/hans status. Stenbocken kräver objektiva anledningar till allt - de saknar "hjärta".


Månen i Skorpionen: nästan sjuklig misstänksamhet och negativ grundton. Den här typen av känsloliv vinner man inte lätt!

Kombinera nu Sol och Måne, och gissa hur kyligt negativ och avvisande den här personligheten kan vara! Lägg sedan "egenmäktighetssyndromet" ovanpå det! Jag har sett Linda på tv här och var genom åren (är inte en tv-människa), och upplevt denna kalla gräns i psyket, och förvånas därför inte över Ternstedts kverulerande.

Egenmäktighetssyndromet har dessutom en intressant kvalitet: när de brinner är de iskalla! Se Christian 'vredesutbrottet' Bale, så har ni en exakt idé om den diktatoriska egenmäktighetsmarans eld som inte värmer.

Astrologer vet vilka personer man lika gärna kan undvika om man inte underkastar sig och följer dessas spelregler. Låt de fascistoida psykologierna bildar egna grupper där de kan utveckla sina strikta hierarkier!
1

Jodå, lika barn leka bäst, och under totalt materialistiska födelsehimlar står hågen till tumult och agg. För det är vad den här sorten vill ha. Därför finns det ett forum för gyttjebrottning i tv.

Hälften av mänskligheten är ju mer eller mindre totalt dominerade av Jord och Vatten - den lersörja som materialister ägnar hela sina liv åt. Notera hur t.ex. Linda totalt saknar Luft i sitt horoskop - alltså intresse eller fallenhet för human kommunikation. Jag är beredd ge Ternstedt en stilpoäng även för hans kommentar, "går mahn programledarutbildning på komvux innan man gör tv eller?
" Det är bristen på Luft han beskriver här!

Se även inlägget Skorpionens tecken - nu även kannibal (nytt fönster) för ett horoskop remarkabelt likt Lindas och möjligen också Ternstedts (i händelse av födelse sent på dagen). Det var helt oavsiktligt jag satte rubriken om Robinson som den "skyddade verkstad" där djur söker bli människor, men givet att mixen av Skorpion och Stenbock i samband med kannibalism understryker att zodiken bottnar i djupa psykiska realiteter!


PS. Vill man söka den goda Stenbocken, hittar man den långt bort från simpla dokusåpor! När Linda Isacsson sysslar med naturen som sådan, då glimtar plötsligt den fina sidan av detta tecken fram! Stenbocken, ett av de tre Jordtecken är en storslagen naturalist.

_____

1. En god vän med Sol och Måne i Skorpion och Stenbock är ett lysande undantag från det jag skissat här. Men likväl har formalism löpt som en tråd tråd genom detta liv. Under många år fann man vederbörande på Gotland under Medeltidsveckan, fredjligt utagerande en hårt typad roll i ett äldre, strikt hierarkiskt samhällsskick! Stenbocken formligen ÄR rollen! Därmed förstår man varför Christian Bale med sitt stenocksdominerade horoskop gjorde en så oerhört trovärdig insats som psykopat i "American Psycho".

Inga kommentarer: