Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 september 2024

Ödescykeln för socialdemokratins moraliska lågvattenmärke (lotterigeschäftet)

Efter några av Norges nyckeltidpunkter enligt hinduisk ödeslära måste bloggen erkänna att några år i en grotta med en tillbakadragen guru varit på sin plats. Mundan eller världslig astrologi är en mindre spridd form och Sideriska har spritt Tvillingarnas nyfikenhet över ett väl stort område. Träffsäker var bara den här sommaren där "demoni i Lejonets kungahus" åtminstone pekade i tydlig riktning. Kung Harald V har fått ett verkligt problem på halsen i familjens vapenbärande och våldsbenägna oäkting.

Med svenska socialdemokratins lotteriförsäljning gick partiets moraliska botten ur och för andra gången kan nu ett inlägg från maj 2018 repriseras: "Är det nu gamla Arbetarpartiet dör till följd av svekfullhet?" Då gällde det ett odemokratiskt insmugglandet av Sverige  i NATO.  Alla medier hällregnade propaganda tills avtalet var i hamn och skendemokratin visade sig helt skamlöst. Svenskarna är bara brickor i det nationella spelet och trälar i ett ekonomiskt system av Rika och Fattiga socialdemokratin underkastade sig redan från början. Nu är det för sent i historien att undersöka om revolution i Sverige burit bättre frukt än i Ryssland/Sovjet.

I vilket fall, här är S-horoskopets hinduiska ödescykeln när lotteri-geschäftet ännu en gång blossade upp och nu på ett avgörande sätt. Dasha-metodens beräkningar har aldrig redovisats eftersom ett astrologiprogram blixtsnabbt ger resultat och kommer aldrig att redovisas pga dess komplexitet. Den som söker på nätet kan säkert hitta någon ambitiös artikel som förklarar den tidskrävande manuella beräkningen...

Vimsottari Dasa:

 Ven MD:  2022-07-19  -  2042-07-19

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2022-07-19  -  2025-11-18
  Sun:  2025-11-18  -  2026-11-19
  Moo:  2026-11-19  -  2028-07-19
  Mar:  2028-07-19  -  2029-09-19
  Rah:  2029-09-19  -  2032-09-19
  Jup:  2032-09-19  -  2035-05-18
  Sat:  2035-05-18  -  2038-07-19
  Mer:  2038-07-19  -  2041-05-17
  Ket:  2041-05-17  -  2042-07-19


Venus som en tjugoårig huvudcykel aktiverar temat "välmående". Det är Jupiter som står för stora pengar, men Venus passar väl för ämnet "smärre rikedom" och allmänt välmående. Sverige är ett lågutbildat land och dess Venus grundar sig i en utslagen Saturnus vilket speciellt slår mot befolkningens tendens att "tro på turen".

Det var folkets obildning som en gång fick staten att söka kontrollera befolkningens spel- & dobbelmentalitet, vilken lever vidare i 1974-årsnationalhoroskop där begärets (folksjälens) Måne knappast får andra än Överheten att ta glädjeskutt. I Sveriges Mån-Vädur fastfrusen i sin mognad pga ytterligare faktorer ser man den närmast perfekta Undersåten (ja Undersåte!) En av många sorgliga dealar i ett nationalhoroskop som överlevt bara för att okunskapen är så massiv i landet och den penninghungriga eliten så förslagen. "Verksamt ond" Finans-Jupiter för de lägsta, dvs de i de finaste kostymerna, och Månen för den närapå kastlösa underklassen.

Tragiken ligger i att den breda massan i det längsta inbillar sig att det åtminstone är medelklass och inte kan se helheten. Kognitiva experiment har visat att människor kan ta evigheter på sig att förstå bilder som förändras långsamt - de fryser en enstaka bildruta i medvetandet och håller fast den tills den kognitiva dissonansen är pinsam! Överheten känner till detta och söker frysa befolkningen via ständig manipulation och vinkling av nyheterna. Massans kontroll har alltid varit den maktlystna låga satens  primära begär (se nya utrikesministern). 

Elitidrottaren (i det halvt glömda experimentet), som går på instinkt, är helt överlägsen den tröga massan på att snappa små förändringar i bildmaterialet (eller tidsandan). Idrottaren tycks helt hoppa över den logiska, "mänskliga" fördröjningen genom att enbart bestå av "Eld och Vatten" - psyket ser och reagerar direkt på förändring och det är bara att hoppas att intellektet inte är underutvecklat - där är idrottarna som får problem när deras fysiska aktiva dagar är över.

Några omen om "rena själar" som diskuterades flitigt hos senantikens grekiska filosofer ges inte i Sverige-horoskopet (Själar som styrs från högre principer än den irrationella själens domän, människan delar med djuren). Landet som nyföddes 1974 tillhör dem som har att backande släpas in i en framtid majoriteten inte är redo att bejaka, när den redan är här. Folket har dummats ner och håller vist vid stillbilder de håller i som drömmen om ett status quo. Befolkningen kommer inte att organisera sig som en infantil "Bohlin-prepper" som i defekt egoism gräver ner sig i sin trädgård med en livstids konsumtion av konserver. Ett folk som svenskarna är som "lamm till slakt" och hoppets stjärna Jupiter som (defekt) styrs av högre skikt är inget att hoppas på för vanligt folk.

Inte ens Vänsterpartiet har längre något att säga om hårda tag mot klassamhällets allt vidrigare övergrepp mot det åtminstone hyggliga samhällsklimat som är borta. Svensken övergår i försvarsläge så fort den har minsta lilla att kalla sitt eget och blir en reaktionär typ, en utveckling som har pågått i årtionden. 

Trots att Vattenbärarens är Sveriges soltecken är detta en skev version som inte lever upp till tecknets närapå socialistiska karaktär (människor i gemenskap) eftersom Månen i egot-är-mig-närmast-tecknet numerärt dominerar befolkningen och motverkar alla visioner om den nya postkapitalistiska värld som ligger i tiden (om inte världskrig eller klimatKATAKLYSM hinner före).

Med landets förmåga att möta framtiden (borgarna och deras kärnkraft - ha!) avförd från dagordningen, vad då om socialdemokratins 2024 och lotteriskandalen?

Med Venus som huvudcykel och även sub-cykel (juli 2022 nov 2025) ser man att även tidigare hackande på lotterigeschäftet sorterar under "små lätta pengar" i partihoroskopet. Och det är här den extremt egocentriska "om-och-kring-mig"-kartan med dess maktfixering blir tydlig för dem som glömt hur primitivt (och lätt sorgligt) denna ögonblicksbild från svensk historia är. Sorgligt eftersom öde och historia är processer och just bara vad de är. I oturliga fall bara att genomlida för de som levde då, vilket skapar en hårdhet och okänslighet vilken bäddar för ytterligare problem längsmed vägen. "Jag gick stryk  som lite och mig har det aldrig gått någon nöd på". Så här lät en äldre generation svenskar och därför har landet avstannat så generande. 

Svenska kvinnor är inte bättre men de gör helt rätt i att refusera kalibern på svenska drullar till män. Att istället valt den uppsminkad gatflickans karaktärstyngd har att göra med Sveriges Venus som på ytan se ut som lyckad stajling av det fysiska (Venus i JORD-Stenbocken) men lider av samma sjukdom som "eliten" (Solen i Vattenbäraren) eftersom båda ägs av den defekt gränsdragar-Saturnus. 

Svenskarna vet inte när nog är nog och tycks dömda att ständigt gå över gränser på ett skadligt sätt. En helt annan "gränsdragare" följde socialdemokratins födelse: en sjuklig begränsning av den intellektuella förmågan till följd av den illa 1a husplacerade Saturnus fixering mot 10e makthuset. Horoskopet har kommenterats förr.


Vid sidan av Saturnus närmast diktatoriska maktbegär och maktfullkomlighet gäller också en verkligt dålig Venus i partihoroskopet. Detta är tveklöst antikens glädjeflicka eller prostituerade och socialdemokratins födelse visar sig vara föga mer än en hora för makten. 

Venus svaghet i Väduren är dess egocentrering - detta är inte ens en kvinna mogen för relationer än, den är alltför om sig och kring sig. Och underläget mot "männen" från Mars är groteskt. I Sverige kommer kvinnan/Venus aldrig att få sin rätt om man ska bedöma de två könsbestämmande planeterna. Mars i Väduren är i hemmaläge och lättare att anamma en primitiv härskarstil (denna morgon beklagar sig Stefan Löfven ännu en gång av sitt genanta sandlådekrig med Annie Lööf när han i tv sökte mota bort henne när hon retoriskt sökte pracka på honom en pappersbunt oönskad statistik).

Ett starkt 10e hus representerar inte alltid ren och skär makt. I högre utvecklade själar är ÄRA viktigare (vilket mer traditionella kulturer alltjämt minns), men i SAP-kartan är MAKT ett egenvärde. Saturnus sätter taket lågt och låter sedan fanatisk hetta verka mot de vid den tiden vettskrämda Ägarna (rädslan för en kommunistisk revolution som berövar de gamla härskarna på allt). 

De svenskar som representeras av detta horoskop var så illamående att en revolution var motiverad. Allt är skit i horoskopet och kräver åtgärdande, inte minst den harmsna partisjälen: Månen "fallen" till avundsjukans Skorpion men samtidigt fast besluten i 10e makthuset att likt ett egocentriskt Vädurs-barn revanschera sig mot de oförrätter de privilegierade tyckte sig ha rätt att utsätta underklassen för. 

Inte är detta ett på minsta vis nobelt horoskop, men perfekt för att beskriva hur massorna alltid har det när hemmablinda skumrask lever furstligt och massan felfördelas.

Men precis som med Norges historieförändrande oljefynd blixtrar omoralens mix av Mars och Venus när sossarna gång på gång sopat sitt lotterigeschäft under mattan. Borgerligheten och SD har legat på och alltjämt kvar i den "rena" Venus-perioden (maha- och antara) brast slutligen bubblan. Eftersom Sverige redan under regeringen Kristersson "dog", kan det kvitta vad framtiden för med sig. När "ande" saknas är materia egal. Magdalena Andersson är storbankernas "man" så med henne finns inget hopp om partiets förnyelse. 

Okej förtroendesiffror från folket är för övrigt meningslöst med tanke på hur överhetsfixerade svenskarna är. (Månen/folksjälens "virtuella idealhus" är det 11e räknat från Månen-i-7e.) Denna folkjsjäl idealiserar rikedom och har inte mer moral än det här mer än lovligt dekadenta partiet. Folket (sosse eller ej) har serverats "marknadens" skräpmat så länge att det varken kan skilja man från kvinna längre, eller uttala sig om varför vi alls lever. Filosofin eller "de Stora Frågorna" är som bekant en  avknäppt sektor i det här nationalhoroskopet.


PS. Efter en antara dasha övergår den indiska astrologen till transiterna (goshara) och en första och helt otillräcklig reaktion på skandalen är att Postkodlotteriet "pausar". Detta enligt Aftonhoran den 13/9 12:20.

Vågen stiger i öster vid denna panikreaktion och ascendenthärskaren Venus står fallen i sitt "horaktiga tecken (Jungfrun är känd för att instrumentalisera /effektivisera allt kroppsligt), och tillsammans med halshuggningens södra månnod. Detta är avgjort ett så svagt horoskop att det kunde jämföras med antikens stenande av fallna kvinnor. I korrupta Sverige "pausar" man bara! Någon frågade en gång vem som var utan synd och därmed kunde kasta första stenen, men notera skillnaden i ämne (mänskligt liv kontra lurendrejeri) och att den här kartan är rutten: En illgörande Mars i "goda" 9e huset är bara en detalj som visar hur eländiga omina är. Inte ens Solen i majestätiska Lejonet är reellt: i 11e idealtecken är det en inspirerande drivkraft medan Saturnus kastar sin frågande blick mot REALITETENS 5e zon!

Det här är egentligen lika mycket Sveriges skandal som lotteriverksamhetens: Vågen är Sveriges ascendent eller uppvisade persona. Transiterna påminner också om att landet nu har den tvivelaktiga äran av sin sämsta planet - solhärskaren Saturnus - "hemma" i elitens 5e hus. Det säger något om hur rörig den svenska smörjan är när högersosseri, borgare och äkta finanselit alla minglar i sin utvalda lyckosektor. (9.28: Löfven tillbaka i Morgonradion igen - i fragmentarisk intervju hörs en man som trots en ny självbiografi inte tycks känna till färgen röd, varken i den skadade SAP-formen eller i de svärdbärande ärkeänglarnas skepnad. Men allt i universum passar inte ihop. SAP-kartans Saturnus-i-defensiva Krabban går inte ihop med många och Löfven har både Mars/Venus, Sol och Merkurius där. Och Månen i egoprincipens Vädur. Blindfläck modell större om vad partiet på DJUPET står för... )

Norge och kungahuset... och kriget... och oljan

https://www.aftonbladet.se/kungligt/a/xmO8gR/jenny-alexandersson-nu-kravs-oppenhet-i-norska-kungahuset

Norge-horoskopet tolkades kritiskt tidigare i år - apropå landets hunger efter fortsatt rikemansliv via potentiellt destruktiv borrning på havsbotten. 

Norge: Sanslös kapitalist och miljöbov

Men landet hade det gott ställt redan på 1800-talet (vattenenergi) men oljefyndet 1969 som lyfte landet till en topposition förstås är ett ögonblick att inspektera. Men som god tvåa eftersom kungahuset verkar vara på deken och det en gång socialdemokratiska landet har skadats av rikedomen.

Den här ismen tycks korrumpera sig själv på till följd av fokus på det materiella - se den skamfulla skandalen om att svenska sossar lurar gamla att köpa lotter vilka dras av deras pension. Det är en träffande incident och ännu ett exempel på att Sverige är inne i sin "Lilla död" - dess odugliga och principlösa Saturnus som aktivt skadar den goda och filosofiska människans 9e hus och gör landet till x miljoner myglande svenskar som alla försöker runda skattebördan på något vis, värre skatteplanerande skräp desto rikare de är.

Det är de här hinduiska ödescyklerna (Dasha/s) som nu ska granskas för Norge. I vilken fas befann sig landet när man började leta och när efter flera år olja hittades? Och vad gäller denna skandalösa sommar med "pseudoprinsen" och det skamlösa och kommersiella företaget som ändå måste sägas värre än Pernilla Wahlgren som tydligen också sålde sitt första äktenskap (med spagettikokaren) för att finansiera bröllopsresan. Blygsamt jämfört med norskan och hennes fantasi-shaman! Eller? Sälja egen sprit och egna klädkollektion - är det inte något futtigt över det hela? Både Pernilla och Märtha-Louise har en dominant Jungfru, Månen resp. 

Solen och tecknet är känt som mycket kritiskt vilket ger en baksida: det räknar varje litet småmynt och kan ses som småsnål eller girig (till skillnad från överdåliga och slösaktiga Lejonet). Det är dock Jungfruns härskare Merkurius som är räknenissen och i värsta fall dödssynden girighet. En god vän var i 20-årsåldern rolig att se i butik. Han hade plockat upp beteendet att likt en snål skotte bara öppna plånboken på glänt - som för att ingen i närheten skulle se cashen och sen plocka upp fikabetalningen genom att använda fingrarna kniptänger, Solen i Lejonet var inte helt i moln men det var Merkurius och Venus i Jungfrun som dominerade kartan.

*****

Norge fritt från Sverige 1905:

Norge har under sin tid som land tur! Saturnus är ytterst stark i väster (och dessutom i ett typiskt socialt tecken, dess egna Vattenbäraren) men lider av "lättviktsproblematik" likt Sverige - Draksvansen undertrycker Saturnus gravitas, betydelse eller rent av halshugger och driver fram en omstart. 

Man kan tänka sig att tyskockupationen under kriget motsvarade en halshuggning denna position. Tyskland ockuperade 9 april 1940 när Norges storcykel var Venus och sub-cykeln var krigsplaneten Mars. Se hur dessa medfött opponerar sig, vilket kan ge de mest skilda effekter.

Månen i protektionistiska Krabban står väl gömd i 12e huset och kan likna vid det norska motståndet mot nazisterna. Men det är också en introvert Måne/folksjäl som drar sig inåt men spelar över utåt - se den överpositiva Lejonascendenten.

Men Demonen (Drakhuvudet) är både ond och god eftersom den förstärker den starkt placerade och resursrika Solen i JORD. Dessutom står STORA RIKEDOMARS Jupiter lika starkt i prominenta 10e huset. (Strikt talat i 9e "bästa huset", men det är för mig uppenbart att Jupiters rikedom påverkar 10e.) Lustigt hur Norge drar en, på det hela taget vinstlott med denna kombination medan Sverige, också med Solen + Jupiter är en olycklig kombination eftersom de rika tar från de fattiga i Sverige.

Visserligen syns Eld/Jord-kriget i Norges karta vilket illustrerar hårt och svettigt arbete för  att plundrar naturen på dess resurser men den magra utdelning som dessa två oförenliga element brukar ge, stämmer inte här eftersom Jupiter talar ett helt annat språk: oljefynd och landet har sitt på det torra. Solen i 10e gör också sitt till: Norge var/är? ledande land i fråga om folkets välfärd.

Så här finns extremt goda omen (enorm Jupiter knappt något armod via Saturnus svaghet) - åtminstone tills Norge förstör sin gräddfil genom att gå för långt... Halshuggna Draksvansen kan cykliskt återkomma med dråpslag genom ett lands historia, även om uttrycken varierar från varv till varv...

Maj 1963, Norge gör anspråk på sin del av Nordsjön:

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Sat:  1890-08-06  -  1909-08-07
 Mer:  1909-08-07  -  1926-08-07
 Ket:  1926-08-07  -  1933-08-07
 Ven:  1933-08-07  -  1953-08-07
 Sun:  1953-08-07  -  1959-08-07
 Moo:  1959-08-07  -  1969-08-07
 Mar:  1969-08-07  -  1976-08-07
 Rah:  1976-08-07  -  1994-08-07
 Jup:  1994-08-07  -  2010-08-08


Att göra en volym vatten till sin passar bra med att Norge här går igenom Mån-Krabbans storcykel. Eller är kopplingen trivial? Kanske indisk astrologi har marina asepkter ett blekansiktei väst inget hört om.

Sedan följer några fruktlösa år - natalt ligger Månen i 12e huset för materiella förluster. Oljeborrningarna börjar juli 1966 (alltjämt fruktlösa 12e) men sen, 21 augusti 1969 hittas olja.

Norges födelseklockslag är ovanligt väl intygat: "definitiva klubbslaget" och händelsevis avslutar Norge de fruktlösa åren bara ett par veckor därefter, när kämpen Mars tagit över ordförandeklubban. Nu styrs Norges öde av en opposition mellan Mars och Venus, båda i motsatta lägen. Det här är en märklig och progressiv axel (och psykologiskt livlig på gränsen till lätt ur balans). 

Båda är passionerade tecken och Eld/Luft kan tala för stora ting. Dessutom är Mars i 3e huset en entreprenörstyp, alltid på jakt efter en bra affär och Venus i 9e huset för universell Dharma må göra Norge potentiellt själviskt (Jag och Mitt välstånd) men dess rikedom är inskriven i den universella Dharman. Norge blir över en natt en stor aktör.

Jag hade gissat oljefynd var en tid för Saturnus som är signifikator för oljeprodukter, men det är möjligt att Jupiters stora rikedom i ett materiella JORD-hus gäller och materialiserar sig senare i Norges oljeäventyr. Fyndets omfattning var knappast känt den 21/8.

*****

Kungahusets jobbiga sommar 2024

Den initiala tanken rörde kungahusets två skamfläckar denna sommar och här råder inga tvivel. Norge genomgår f.n. Demonens (Rahu) cykel och då den stiger i öster är detta en graverande ful plump! Demonen i öster pekar direkt upp mot10e makthuset där Lejonkungen (kungahuset) befinner sig. 

Men omina är mixade. Visst är det Eld/Jord-krig mellan Lejonascendent och officiell position i 10e, det är precis detta den näriga prinsessans bröllop handlat om och än mer en ostyriga pseudo-prinsen som dessutom visat den lägsta sorten av Eld/Jord-störning: den våldsbenägna mannen. Eller ska Demon/Lejonet i öster läsas som kunden som pga oppositionen från en lättviktig Saturnus inte klarar att sätta ner foten?

Vad värre är: Norges försvagade Saturnus har händelsevis storcykeln och därmed drabbas landet av båda Demonens girighet och bestraffningen i form av södra nodens halshuggning. Astrologin innehåller så oöverskådligt många varianter och bloggaren möter ständigt nya omen. Vad är detta? Demonisk överdrift i öster samtidigt som gammal dålig karma står på tur i väst? Det hyperkommersialiserade bröllopet i 7e allianshuset fördömd eller halshuggs? Den tolkningen tycks rimlig. Här behövs nog en äkta indisk astrolog för att lista ut komplexiteten.

Sideriska dödförklarade ju faktiskt Sveriges med alliansen med NATO och gåvan till USA, massor med militärbaser. Även Sverige befinner sig i en sub-cykel som påminner om Saturnus med halshuggningen. Sverige dog och blev en lydstat medan Norge redan är det och ändå gjort en bättre deal med USA än Sverige lyckades med. Norge vägrar kärnvapen i sitt DAC-avtal. Regeringen Kristersson är det värsta fiasko det här landet haft oskickligheten att välja sig. Norges karta är mer komplex än det intellektuellt fadda Sverige, men om det blir någon "lilla död" för Norge fram till 2027, kräver mer påläsning...

Norge 2024:

 Vimsottari Dasa:

 Sat MD:  2010-08-08  -  2029-08-07

  Antardasas in this MD:

  Sat:  2010-08-08  -  2013-08-10
  Mer:  2013-08-10  -  2016-04-17
  Ket:  2016-04-17  -  2017-05-27
  Ven:  2017-05-27  -  2020-07-29
  Sun:  2020-07-29  -  2021-07-10
  Moo:  2021-07-10  -  2023-02-07
  Mar:  2023-02-07  -  2024-03-17
  Rah:  2024-03-17  -  2027-01-23
  Jup:  2027-01-23  -  2029-08-07



lördag 14 september 2024

Likt grisar i gyttjan - Själarnas nedstigande till Jorden

Tillräckligt har skrivits om rasisterna i SD och deras xenofobiska och ofärdiga lågstadiementalitet som gör Sverige fulare än på många årtionden. 

Också noterat: prima summering av partiets skenheliga välfärdspolitik:

https://www.expressen.se/debatt/det-ar-pinsamt-nar--akesson-leker-vanster/

Omvärlden har för första gången lärt sig hur tunn den svenska kulturfernissan var och man skrapar bort någon enstaka filmkändisfamilj och ett par pop- och techproducenter.

Egokulturen som utvecklats medan landet kravlade sig ur en gammal fattigidentitet till att omfatta en handfull nyrika, är inte imponerande. Men så om-sig-och-kring-sig är befolkningen att den tar första bästa fiende att avreagera sig på - invandrarna. 

Är landet värt att leva eller ska en Putin-bomb välkomnas sedan Sveriges måttliga intelligens förde in i NATO? Det hände precis lagom till att Putin höjde insatsen eftersom det nu kliar rejält i fingrarna på detta "fredsorgan" att avslöja att det är amerikaner som - som vanligt - bevakar "sina intressen".

*****

Under bloggens tidiga år testades diverse egenheter kvantitativt - "vad om psyket hos mördare - för att se om den sideriska astrologin "stämde". Ibland glimtade särdrag till men på det stora hela taget är kvantitet för trubbigt för att fånga MENINGEN, vilket är en helt annan dimension och den astrologin befattar sig med.

I Indien finns hela böcker om yogas (planeter i kombination) där en yoga kan omfatta 6-8 variabler! Sådan komplexitet nådde aldrig västtraditionen men det är osannolikt att hinduernas tillämpade statistisk metod för att avgöra om dessa yogas har inverkan. Troligen var det "visa män" som kokade ihop teoretiska slutsatser genom logisk analys av beståndsdelarna i en yoga. Kanske levde de flesta ett helt liv utan att någonsin möta ett enda fall av en viss yoga...

Men efter Jomshofs senaste rasistutbrott slog det mig att "de fyras gäng" aldrig placerats invid varandra och här är faktiskt yogas av enklaste slag: t.ex. en planet i ett tecken eller element. Och här visar sig det lokala territoriets fulla inskränkthet. Alla dessa fyra, från "slaktaren" Björn Söder, och vettlösa hataren Richard Jomshof till Mattias Karlsson och naturligtvis Jimmie Åkesson har psyken (Månen) som de gamla grekiska filosoferna klassade lågt och folkligt: själar som fötts med ett överskott av den irrationella själen, och därtill av mest lokala och jordbundna  typ (undantaget ett psyke i VATTEN) - dessa element tillhör den "negativa polariteten och saknar i allmänhet talang för de större perspektiven. 

I bra horoskop innebär ett sådant psyke stabilitet men sen finns också Platons berömda liknelse med de bundna fångarna i grottan. De är bundna eftersom de inte kan behärska sig, de är ranka plantor som behöver stöd i sina tidiga liv på Jorden. Psykena är långt ifrån upplysning eftersom de förväxlar de levande existenserna "där ute" med de skuggor som kastas in mot grottans/ dödsrikets väggar.

Låga själar strömmar ständigt till Jorden och förutom i genuint förställda länder är "folk vad folk är".  (De gamla grekerna trodde att det fanns själar som föll till kroppslighet för första gången trots att själen i sig är evig.) 

När ett land har en så svag regim som Sverige är det viktigt att vissa aldrig tillsätts i positioner där de kan smitta den lättinfekterade folkmassan. Sverige-horoskopet saknar filosofi vilket gör landet sårbart och naivt, men byt demokratin med upplyst diktatur i några generationer med verkligt kunskapsinhämtande som målsättning. Även detta land som vände verkligheten ryggen kommer att se ett enastående uppvaknande. En betydligt mer raffinerad folksjäl resulterar. Och landet har renats från låga förorenare som Jomshof och sympati-kräkaren Karlsson. Hur enkelt är det inte att tro sig om humanitet om man aldrig provar sina sociala förmågor!

Svenska staten har förstås del den uppkomna situationen Hur kan drängar förväntas äga och svara med ens den minsta sociala kompetens när samhället söker snabbskapa stressiga lösningar? Låga och orena själar klarar inte att växa med uppgiften utan spjärnar bara emot - som SD.


Att Åkesson (överst vänster) blivit ledaren är klart givet att hans karta nästan är identisk med Adolf Hitler. Men ponera ett liv senare där arvet från diktatorn lugnat sig och blivit KARMISKT STOFF. Kanske kan den här själen bli som folk givet några ytterligare återfödslar?

Alla horoskopen har NATUREN eller Vatten via tungviktare som Saturnus och Jupiter. Dvs, en liten och begränsad världsbild förutom Åkessons Eld/Jord-krig (en följd av diktatorsdrömmar, här via Demonen+Saturnus i härskarLejonet och illa integrerade med månpsyket). De Fyras Gäng är alla märkligt befriade från några av den själsliga nobless som antikens filosofer inte frågasatte. Folk och fä, själar av alla mognadsgrader återvänder. 

Bortom Platon väntar många bortglömda men fascinerande tänkare och i den förlorade men partiellt återskapade "Om Själen" av 300-talsfilosofen Iamblikos väntade bara några sidor fram ett intressant stycke när jag liknade Klimat-Greta till ett påfallande rent uttryck för Världssjälens lidande under den onda kapitalistiska rasen och hur en aktivistisk nymåne visar två smärre gudar (Solen och Månen) som söker åtgärda den destruktiva människan. 

Bara ett par dagar senare visar sig så följande stycke i "De Anima" som jag återger här. Iamblikos är bara en av alla de varianter av platonismen som fanns och genom att summera diverse riktningar ger han en spännande översikt som det skulle ta ett halvt liv att upptäcka genom citat här och där i gamla överlevande texter...

Iamblikos återger tankar olika slag om själarnas nedstigande (återfödelse):

Plotinos, Porfyrios och Amelius [alla platonister] menar att alla själar har likvärdig status och att de springer fram från den "suprahimmelska" själen för att ta plats i [jordiska] kroppar. Platons äldre beskrivning i dialogen "Timaeos" var annorlunda. Där sådde Demiurgen [människo-]själarna bland de högre klasserna, genom hela himmelen och in i universums samtliga element. Den demiurgiska sådden kommer således att delas upp mellan de gudomliga skapelseordningarna och själens första procession att följa och omfatta själarnas höljen. Den kompletta [högre OCH lägre] själen tar sin boning i hela universum, de synliga gudarnas i de himmelska [planet-]sfärerna och Elementens själar i elementen själva, till vilka själar också gavs en plats i var sådan tilldelning. Från dessa lotter utgår sedan själarnas nedstiganden, vissa från vissa platser och andra från andra, vilket det tydligt är "Timaeos" avsikt att påvisa.

En annan grupp platonister anser inte själar nedstiger enligt Demiurgens tilldelningar i linje med delningen av överlägsna klasser (som t.ex. gudar, änglar, daimoner och heroer) och de olika fördelningarna i universum. Istället postulerar de att själen ALLTID befinner sig i en kropp (vilket Eratosthenes, Ptolemaois platonisten, och andra menar). Själen passerar ständigt från subtila kroppar till tätare sådana. Gruppen menar att själen tillbringar viss tid i någon del av den sinnliga världen och nedstiger vid skilda tidpunkter från olika platser i universum till en solid [grovfysisk] jordkropp. Platserna för nedstigandet angavs av Herakleides av Pontus  vara runt Vintergatan, andra menar att "avresan" är från någon av planetkretsarna. Vissa säger att själar vistas i månen eller i luftlagret under månen [populär hemort för daimoner/demoner] når Jorden därifrån. Andra säger beslutsamt att själarna alltid faller från solida kroppar till andra av samma slag. De skilda nedstigandena till den jordiska domänen inträffar från många och varjehanda platser och hur nedstigandet fortgår skiljer sig också på många sätt.

(Den amerikanske siaren Edgar Cayces "obildning" är väl belagd, ringa skolgång och ingen boksamling att tala om. Men hans trans-uttalanden stämmer väl med dessa gamla grekiska texter och att själar kan anlända från olika punkter i universum. Att kretsloppet "i vårt solsystem" sedan ger slingrande banor där han bland annat spårade VILKA PLANETER (medvetandenivåer) själen färdats genom, är suggestivt och helt obevisbart. Givet att siaren under hypnos hade tillgång till den hjälpsökandes hela omedvetna blir ämnet "hans förmåga" närmast olösligt. 

Med tiden samlades metafysiskt intresserade runt honom och detta innebär plötsligt att Cayce inte alls var någon obildad men bibelälskande landsortsfotograf utan en kanal som hade mängder av litteratur till "telepatiskt förfogande"... Intressant nog hade han i trans åsikter om böckernas värde och avfärdade en del som rena förfalskningar. "The Aquarian Gospel of Jesus Christ" var ett amerikanskt bedrägeri (ännu i tryck på 1970-talet!)

Den förmögne och bildade 300-talssyriern Iamblikos (de rika var studenter på livstid då) återger också en verkligt gammal tänkare, Herakleitos från 500-talet fvt. Han ska ha hävdat det lättast för en själ att följa med i det kosmiska kretsloppet och oscillera mellan opposita tillstånd. Att hålla sig i stillhet (utanför kretsloppet) är mer ansträngande och kräver själens utvecklade autonomi! 

Här syns en viss parallell med hinduismen där det dock är reserverat för de gudomliga själarna att leva enorma tidsrymder i de olika lokas (världar/lokaler) medan ringa själar knappast har förmågan att färdas oberoende av kretsloppet... De gör "grundkursen"...

Sedan nämner Iamblikos ännu en platonist eftervärlden knappt minns: Taurus (Tjuren!) Denne instämmer med "Timaeos" (Platons mest kosmologiska dialog)  och framhåller att själarna sänds till Jorden för att universum ska kunna fullbordas. Andra åter menar att det är gudarnas vilja att visa upp sig själva som gudar via [rena] själar. Här visar sig den senantika platonismen ha samma syn som hinduismen, det finns frivilliga och ofrivilliga karmiskt bundna nedstiganden. Själen väljer återfödelse för att administrera den jordiska domänen eller följa en ledare. Primitiva själar släpas ofrivilligt ner till låga positioner. Det som bevarats av Iamblikos förklarar inte mer, men uppenbarligen ligger karma-tanken här och redan Plotinos hundra år tidigare har uppenbarligen insikter i österlandets läror.

Plotinos summerar ofta Platon i sina Enneader. Från "Timaeos" hämtar han tanken att "individuella själar sänds av guden [vilken?] för att fullkomna världen" (Låter som något kristendomen lånat in till sitt program flera hundra år senare". En annan vinkling är åsikten att "gudar kan framträda"  och visa sig genom rena och oklanderliga själars liv. (En ren själ öppnas inåt mot platonismens NOUS, det gudomliga Intellektet och ger insikter bortom jordiskt förnuft, allmänt förnekat i den sekulära kulturen. Men inte ens halvrena själar är vanliga även om folksjälar är avslöjande.)

Här kommer då den hårda domen över Sverige: Klimat-Gretas aktivism ogillas av många som därmed dömer sig själva till än mer primitiva liv eftersom de helt tappat förmågan att förstå en gud, ängel eller ens hjälte annat än på det urvattnade svenska viset. (välgörenhetsgalor). Det här folket har nära att anamma överhetens terrorstämplar och annan stigmatisering av själar MER gudomliga än de svenska åsiktsmaskinerna själva är!

Finamore/Dillon - Iamblichus - De Anima, s 53-...

Kort sagt: det var livlig debatt i antiken om själen och alla åsikter lever fortfarande och har hälsan fast utanför den anpasssade moderna människans vetskap! Skulle en svensk politiker som faktiskt lärde sig en smula folkvett kunna styra landet ur sin dödliga tölpaktighet?


Diddy Puff Puff och hans homovåldtäkt (ekon av uttjänta identiteter)

https://www.expressen.se/noje/diddy-doms-att-betala-miljardskadestand/

Nyheten är osmaklig men astrologiskt blir frågan om man ska vinkla den som två typer av störningar i kombination - kärleken till pengar med samtidigt identitetsproblem eller strikt astrologiskt - mot den mentala obalans som jag sett tillräckligt många gånger med Ego-Väduren och Tvåsamhets-Vågen hotar med. 

Det är en tydligen övertaggad kombination som dock också kan producerad otroligt skarpa sinnen. Den danska EU-kommissionären helt nyligen var uppenbarligen en väldigt skarp kvinna, så det är passande att medaljens baksida strax får en sensationsrubrik.

Doah Diddy Diddy gjorde visserligen en rolig insats som skitstövel till skivbolagsdirektör som snedtänder på droger i filmen "Get Him To The Greek". Hans välfyllda Vågens tecken drar ofta mot musik och t.o.m. ett mått av humor vilken den åldrande actionhjälten Dolph Lundgren (Våg) börjat uppvisa i de allt sämre filmer f.d. muskelbyggare är hänvisade till. (Humor tycks komma sent eftersom Vågen primärt står för harmoni med den andra och mycket humor kommer av distans till sig själv, vilket inte är Vågens "primära grej".)

Sean Combs karta har aldrig kommenterats trots att han varit stor, vilket säger något om hur ointressant han och hans olika verksamheter varit för bloggaren. Inget klockslag men långt mindre gynnsam ELD än hos EU-kommissionären.

Månen "tänder" på män om man ska tolka Lejonet som man och dessutom göra det för lätt för sig. Månen i Lejonet har ingen sådan tradition. Däremot finns den undertryckande eller rent huvudlösa södra månnoden nära Månen och här finns något "undertryckt" - kanske något "i garderoben". Såg en intervju i en pratshow en gång och något mer neurotiskt, vaksamt och intressant har jag aldrig sett. Han klarade inte att bli intervjuad av en direkt och rapp (vit) programledare.

Och Lejonpsykets Måne får ingen hjälp av Våg-solen som sägs "fallen" och svag i tecknet. Eftersom Solen anses "upphöjd" och fylld av självtillit i Vågens motsats Vågen ges indikationen att det är Solen i Vågen som kommit på talesättet "att ensam är svag", men det stämmer inte. Faktum är att Solen i Väduren kan vara mer försagd, speciellt om härskaren Mars är placerad för en mer timid Vädur, faktiskt lite av ett blygt barn.

Rapparen har dock en problematisk Våg-sol som är fixerad vid sin planetära fiende Saturnus mittöver, i Väduren. Och i Väduren anses också Saturnus lida sitt fall, vilket med soltecknets ägare Venus i Jungfrun betyder att flera kringbudskap kring den hjältemodige (Solen) inte alls är en hjälte utan kanske t.o.m. ett räddhågset kryp som tar till metoder ...

Det hans undertryckta känsloliv (Månen+noden Ketu) nu halvt om halvt ändå förnimmer är : manlig sexualitet Mars som här står stark i häradspåsättaren Stenbocken (ett brutalare än normalt tecken sexuellt). Använder man doktrinen om planetens verksamma natur även med en månascendent, blir manlig sexualitet något artisten antingen fruktar, finner en olycka eller en ren fiende. Sjätte huset är kanske det olyckligaste huset i indisk astrologi eftersom 8e dödshuset normalt är kvickt överstökad och 12e huset står för dårhus och terminalvård och andra sektorer där "livet där ute" ändå är överspelat.

6e huset kan däremot vara segdragna problem som förr, när träldom varade hela det verksamma livet. Här alltså en svår allmän emotionell blockering som tycks bli intensiv i linje med "icke-kontaktens" aspekt mellan 1a och 6e huset (det s.k. 6/8-förhållandet mellan två kroppar). 

Hinduernas traditionsblandning avslöjas genom att just Mars i 6e också har är en problemaspekt enligt den andra typen av aspekt där planeten på vanligt indiskt vis bara blickar framåt i zodiaken och här utlöser 210-graders vinkeln i riktning mot ascendenten som här alltså bara är en månascendent. Jag vet inte hur man ska hantera specialfall som när olycksbringaren Mars i princip angriper det egna psyket med två snarlika varianter. (Har tidigare misstänkt att detta är en gammal traditionsblandning som blivit kvar utan att få någon lösning. Ingen indisk blogg jag sett har kommenterat saken.)

Diddys födelsedag var verkligen inte lyckad för just som punkten var satt ser jag att de båda naturliga illgörarna bekämpar varandra med varsin specialaspekt: Mars kastar sin hårda 90-gradare mot Saturnus händelsevis Mars-kontrollerade tecken och Saturnus själv förvärrar genom sin långa 270-graders kontrollambition som söker hålla Mars i schack. Horoskopet är helt enkelt rejält snurrigt i frågan om maskulin sexualitet. Minns att identitetens Sol står i Vågen men Venus är "fallen". 

Så Diddy är i själ och hjärta en kvinna som blivit återfödd men och med en grovhet som inte står burdusa mäns efter? Är våldta och tvinga sig på den här förklädda "kvinnosjälens" måtto?

Eller är han så förvirrad att han inte kan göra rationella val alls, är en "bi-sexuell" själ som helt styrs av störningar i den irrationella själ de gamla grekerna grubblade över.

Utvikning. Det antika Athens homo-mode - en social sjukdom - gav inte tänkarna någon ro men som tänkare behandlade de frågan intelligent och inte som i dagens rotslösa Väst. Här är det ett mode att hålla på allas rätt att vara identitetsförvirrade i tron om att naturen saknar inbyggda regler av moralisk art (detta vansinne började vid "Upplysningen" där verkligheten måste vara mätbar - själen undanröjdes eftersom den inte gick att mäta och väga. Här började västerlänningen regrediera och bli något mindre än en människa. Minns att den hinduiska astrologin kopplat mänskligheten till Luft, men då tänkt de sig knappast Luft som den i det moderna Sverige-horoskopet.

Sverige har kommit lång i denna västlig sjukdom förorsakad av ateismens /  naturalismens maligna försök att eliminera både filosofi. Som känt visar kartan hur klent Sveriges 9e filosofi- och religionshus är, och då inte bara i jämförelse med 5e underhållnings- och nöjeshuset. Svenskarna är offer för Marknaden som hjälper till med identitetsförförelsen och -förstörelsen, för med åttioelva olika kön finns oändliga möjligheter att skapa nya produktvarianter. "Tillväxt" Stat och kommun är med på hela tragedin - se Prideflaggorna varje år. 

Att medborgaren åtnjuter "religionsfrihet" är en annan av statens bluffar jämte den att "all makt utgår från folket". Var var den makten att välja om vi åter skulle degradera till en krigförande våldsnation under NATO-flagg? Så när samma stat angriper islam i Sverige vis rasistregeringen Kristersson och hur ingen religion med socialt program som utmanar "Socialstyrelsens" mirakelmän är välkommen här, vad är då den svenska religionsfriheten värd? Landet liknar mer en toppstyrd diktatur.

Med reinkarnationsforskningens rön, de som nu finns, kan "hetsiga" eller "hastiga" återfödelser ge ekon från en tidigare personlighet. Eller flera - barnpsykologen Ian Stevenson hittade under sina trettio år en flicka i bortre Asien som hade ett glasklart minne och där hon kunde återge minnen från flera tidigare personligheter! Jag vet inte om Stevensons team lyckades belägga fler än det senaste.  Puffy kan vara en med multipla kvardröjande personlighetsnivåer och dessutom bara nödtorftigt integrerade (han har dock tjänat mycket pengar).

https://med.virginia.edu/perceptual-studies/book-publication/ian-stevenson-and-cases-of-the-reincarnation-type/

Jag misstänker med ett livs intresse (med början runt sex) för egna drömmar och varsel - inte alltför många - att olika tidigare liv/personer kan leda i olika frågor. 

Jag tror ett noggrant studium av vilka planeter äger vilka hus de äger (alt. befinner sig i) kan ge viss insikt "på typ-nivå" och kanske t.o.m. utlösa drömmar som avslöjar "vem" som ligger bakom vissa atypiska beteenden ("Satan made me do it" som lustigkurrar i tv-showen Saturday Night Live en gång hade roligt på fundamentalistkristnas bekostnad). Undantaget om man är en av de sovande själarna som kommer att börja reda ut de Stora Frågorna i ett kommande liv. Själen är inte en filosof i varje människokropp.


fredag 13 september 2024

Parisa Liljestrands kluvna tunga, låtsas kritisera Nooshi Dadgostar (och vad om ungmoderaten Thor?)

https://www.expressen.se/debatt/v-kan-inte-hantera-sina-politikers-rasism/

Moderaten Parisa bara låtsas banna V-ledaren för att inte hägna in sina partimedlemmar som är lika dogmatiskt pro-israelitisk som karriärborgaren själv. 

Men den som läser debattartikeln hör direkt den unkna avsikten. Hon bara utnyttjar en uppkommen aktualitet för att så ondska och kasta käppar i Magdalena Anderssons valmaskineri. Parian talar bara falska ord i syfta att om möjligt skada vänstersidan och hjälpa den alltmer generande höger.

Hennes karta snabbkommenterades i början av 2024 som tredje punkt.

En av huvudpunkterna var bloggarens lilla benskada som upprepades - med den långsamma Demonen (norra månnoden) på samma ställe som första gången och med så astrologisk exakthet att man måste fråga om Kosmos och Människa ändå inte är makro- och mikroparalleller som antikens tänkare fann vara fallet.

 Vattenupplevelsen/benskadan :

  • 27°17'34" Fiskarna
  • "Jubileum"/ny skada samma ställe och exakt en månnodsretur nästan 19 år senare:
    27°18'00" Fiskarna

 (Definitivt ingen läsning för de som saknar tanketräning eller har tagit ordinär materialism till sin. "Koincidensen" får helt enkelt inte plats i den ordinära världsbilden. Statistiskt borde den inte vara möjlig. Frågan var snarast hur många "andar" som var med på det praktiska skämtet bloggaren utsattes för - vid båda tillfällena.)


******

Parisias metod tycks utbredd bland mentalt korrumperade borgare. IT-Metall avslöjar - för vilken gång i ordningen?  - ungmoderaten Douglas Thors lögnaktiga inre värld. (Född 1997 har hans nyligen sparade horoskop redan försetts med notiser om dålig press.) 

Också han talar osanningar för att egentligen attackera i helt annat ärende. Det tycks vara högerns modus operandi:

https://www.expressen.se/debatt/muf-sprider-ogrundade--konspirationsteorier/

Horoskopet är komplext men innehåller flera tecken som i kombination kan förråa.


Nina Björk-bok ur två själars perspektiv - en ser, den andra...

Någon lärd högerkvinna i Expressen toksågar en bok av Nina Björk:

Det är en riktigt illa skriven bok, som aldrig skulle ha trängt igenom bruset om det inte vore för varumärket ”Nina Björk”

https://www.expressen.se/kultur/bocker/nina-bjorks-hyckleri-sags-handla-om-moral/

Senare samma dag ser jag att Aftonbladet recenserat samma bok men med ett resultat som mycket bättre visar bokens förtjänster utan att fixera sig vid dess (fåtal) tillkortakommanden.

Trist moralism? Ja, det handlar om moral, är hennes svar. Det är befriande, tillbaka till rätt och fel, bra och dåligt.

https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/259Olv/recension-av-medan-vi-lever-av-nina-bjork

Björks horoskop har 2012 och åter 2018 granskats så gott det går utan känd födelsetid. Idag kanske andra saker skulle hoppa ur kartan... Men här ska båda recensenterna ställas mot varandra i jakt på ett svar varför en blivit för gammal för att förstå text till de ännu levande medan den andra fattar galoppen perfekt, men noterar något enstaka ställe där Björk inte har koll på sin föreställda mottagaren. Och det trots att Eric Rosén saknar surkartets doktorstitel och vad lite jag vet varit annat än skribent.

2012 var jag inte förtjust i en text och såg skäl att välja en negativ läsart av några av horoskopets zodiaktecknen. Inte minst för att han uttryckte ateistens begränsade värld (minns inte längre hur tankarna gick ett jupitervarv tillbaka). Men genom åren har han producerat mycket bra (vuxit ur nöjesavdelningen) och får ett andra omdöme vid sidan av Lyra Ekström Lindbäck. 

Invid horoskopet för hennes dygn har jag noterat "flera romaner kretsar kring folk med identitetsproblem". Hon anlände till Expressen först 2023 och något blogginlägg har det aldrig blivit förrän nu, och som vanligt baserat på Månen/sinnet som utgångspunkt. 

(Minns att Månen råder över ett spektrum från rent emotionella sinnen av enkelt typ som är nöjda med "tummen upp/tummen ned" till en bra bit "upp" i den intellektuellt artikulerade Luft-världen. Det går att åtminstone grovt skilja olika typer även om klockslag saknas.)

"Bara skräp"-recensenten:

"Nyanserade AB-recensenten":



"Bara skräp" råkar ha samma soltecken som Nina Björk och i sådana fall måste man misstänka projektioner.

Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga.

(Kanske ett jesuscitat)

Intressant här är varför Vattenbäraren inte producerade litteraturgenier när bloggen var ny och prövade rätt banala om än inte tokgalna antaganden kvantitativt. Vattenbärar-Månen har här sitt fundament som sin Skugga och detta är enligt jungiansk psykologi ett problem och också ett skäl till hemmablindhet. Min tanke en gång var att Saturnus är organisation och Vattenbäraren kollektivt. Alltså: organiserad Luft borde ge bra författare, bra på att stapla ord på rätt sätt. Men tecknet har aldrig utmärkt sig och kanske är dess sociala dimension - "vänner" eller de tankar som binder samman människor ("ideologi") symbolens centrala värden.

Men att ha psykets fundament "bakom ryggen" i det som i hellenismen kallades den onda demonens plats (hus 12) och hinduerna likaledes betvivlade fast genom en annan teknik (se 2/12-förhållandet), detta tyder på att fixeringen vid organisation kan slå ut kvaliteter Vattenbäraren blir oförmögen att uppfatta. Missa inte att Luft-tecknet tappar nivå om dess fundament står i materialistisk Jord så att recensionen var på förhand avgjord av en borgerlig recensent som inte förmår uppskatta ideologier som bryter mot sina egna. 

Dessutom har "bara skräp" den rent demoniska undertonen via en undertryckt Saturnus tillsamman med makthungriga Rahu (norra månnoden, Demonens huvud). Rahus förstärker viljan att döda eller sätta omänskliga (demoniska) gränser. Så här skulle en moderat politikers horoskop kunna se ut.

Runt psyket/Månen haglar det av mystiska besked som kanske kan spela in i de frekvent identitetsstörda romankaraktärerna jag aldrig undersökt vad det handlar om.

Solen representerar identitet eller atman, förutom för ateister som alla har identitetsstörningar. I "bara skräp" anas viss krig med Solen i 30e och yttersta graden vilket gör identiteten till den centrala frågan existentiellt om nu andligheten är snöpt till följd av Saturnus problem. Tyvärr har Solens bas (Oxens härskare Venus) samma problem som hennes Måne, Den står bakom ryggen, oåtkomlig och som i ett virtuellt onda demonens 12e. En inte särskilt vid gissning är att identiteten har med HBTQ-frågor att göra.

AB:s lagrade och förädlade vin Eric Rosén visar via att psyket startar med en skakig relation till Solen i Väduren i månkartans 8e dödshus. Faderns faktiska frånvaro? Ateistens åsikt att själen inte finns och att "Gud är död". Jag tycker mig minnas att han skrivit om sin far men minns inte vad. 

Men Solen i dödshuset  i månkartan betyder snarare en psykologisk än biologisk frånvaro. Månen i Jungfrun måste därför uppfinna sig på nytt, och dubbelt så eftersom Solen ägs av Lejonet som också står i ett av de undanskymda husen, det 12e för onda demonen eller världslig motgång. Här står, likt "bara skräp", också gränsdragaren Saturnus men som tur är utan att ansvara för något viktigt, så långt månkartan kan utvisa. 

"Bara skräp" är jämförelsevis svårare anfäktad av en mördande kritisk Skugga. Rosén har bättre förutsättningar att ta till sig Nina Björks text eftersom han tycks veta ett och annat om världsliga motgångar genom sitt eget öde. Och att ur en boktext välja ovan citerade slutkläm är nästan briljant. Perfekt hade varit om han stannat där, men en extra mening förtar lite av effekten.


torsdag 12 september 2024

När fallskärmens storlek anses av allmänt intresse / Klimat-Greta ÄR världssjälens vilja


Tre tankar när Aftonbladet utgår från att folk vill betala för att läsa om en fd ministers avgångsvederlag.

Vad är det för folk som sjunkit till en så omöjligt låg nivå, och vilka driver Aftonbladet som redan befinner sig där? 

Men viktigast: vad fel gjorde Billström för att slutorden blir om pengarna och inte om de stordåd som borde ha varit där diskussionen avslutades?

Horoskopen för Schibsteds uppköp av merparten av AB samt Sveriges nationalhoroskop kan sökas efter minsta gemensamma nämnare som svar på den diffusa Form frågorna ringar in.


Med en "naturlig zodiak" (Väduren startar cirkeln) handlar det inte längre om att sia om händelsens långsiktiga effekter (öde) utan bara om VILKA PRINCIPER som dominerar vid tiden. En "fri form" av astrologi som tillåter spekulation utifrån byggbitarnas karaktärer...

Solen sätter fokus på RESURSER detta dygn. Oxe och 2a resurshuset är med naturlig zodiak inte skilda ting. Men i antiken hade inte solpositionen inte kunnat ses så exakt och 29°58' kan också knytas till nästa tecken som handlar med informationsförmedling (alt. propaganda) att göra - pengar och medier sida vid sida.

Men detta är ändå inte den viktigaste symboliken utan det mardrömslika våld eller övergrepp som Barnet/Väduren utsätts för. Mars och Venus klämmer till Venus. AB skämdes inte för sexannonser som lindring för slitande underklassen - som vilken ond Överherre som helst "som vad vad trälarna behöver eftersom Herren betingat dem till).

Tidningen dumpade senare "oetiska" annonser och övergick att göda människosjälen med primitivism genom ständigt återkommande artiklar om manliga och kvinnliga könsorgan. Detta är alltså Överhetens sätt att hålla det moderna Trälarna på "sin nivå" där de hör hemma. Tidningens få kulturartiklar är läsvärda men handlar klassfixerat aldrig vid bildning som bidrar till själens förfining eftersom den dåraktiga undersåten fixerat sig vid sitt underläge istället för att själv söka inhämta kunskap som den oheliga alliansen mellan Överhet och falsk arbetarrepresentation förnekar "den låga massan".

Men detta har redan många kommentarer till Sverige-horoskopet (1974) påvisat. Den korrupta överheten och t.o.m. tidigare arbetare som lyckats åla sig in i någon slags medelklass genom ambition och byte av boende till en gentrifierad adress och nu inbillar sig tillhöra eliten (vilket var hela målet med socialdemokratins upprustning av landet i äldre tid), alla dessa rörelser bildar nationalkartans "elit". Luftbubblan syns i nationalkartan och lustigt nog i delar även i olje-Norges uppköp av den svenska underklassens dagliga blad.

Uppköpshoroskopet "naturlig typ" visar t.ex. hur 11e idealhuset går i hela folkets (Vattenbäraren) ideal eller snarare dröm om exceptionellt välstånd. I Sverigekartan är det elitens ONDA JUPITER (som överheten enbart förverkligar) kopplas till Månen (den breda massan). Här flyter före detta socialdemokratiska symboler runt och bildar en blåröd röra där det inte längre är klart vad det röda står för. 

Inte är det de gamla filosofernas Eld-element i vilket fall, det "nästan gudomliga" som en del platonister hävdade just när kristendomens mörka och dystra maktövertagande var ett faktum i Rom. 

(Läran om själens långa men fullt möjliga väg till fullkomlighet ersattes en ett molltillstånd som frånkände människan allt vett och sålde en ny produkt: bara en frälsarens offerdöd kunde rädda folk. Bara genom att flytta fokus till denna kropp och detta ego kunder Överheten skapa en dödsskräck som hanterades väl så länge människan kände till reinkarnationen som Naturens naturliga gång). 

Rom valde kristendomen för att skrämma imperiets undersåtar, samma metod som hörs från svensk höger, men idag inte själens räddning utan den rike mannans rätt att profitera på den avsiktligt obildade menigheten. Trälar ska inte bildas överhövan, det destabiliserar den rike mannens värld. Den rika djävulens krig mot den hotande massan är idag ytlig och utkämpas via politiska aktualiteter och eftersom underkassen idag (som alltid) saknar filosofi kan inte producera en ny världsbild utan världen tragglar vidare.

Den svenska socialdemokratins födelsehoroskop domineras av Barnet/Väduren som matas på den billiga sexnivån i horoskopet för Schibsteds förvärv - man kan se Mars/Venus som generande ytlig och snabbt övergående sensationalism - sälja lösnummer med överdrivna rubriker. Ansluter gör Sverige-kartans Måne-i-Väduren med dess bindning till Oxens tema, materiella resurser.

Dessa tre kartor har således tre tecken som minsta gemensamma närmare vilket påminner om hur klassindelat landet var och egentligen alltid varit. Det är först nu korruptionen hos den "elit" som vill ha än mer som avslöjar att det inte finns mycket att röva i detta land, så de rika stjäl från de fattiga, medan medierna lurar folk att det är underklassens underklass som står för den sociala oron.

När Schibsted/AB manar folk engagera sig i Billströms fallskärm är det bara en trött repris av fallskärmstemat som en gång drev en bankchef till Schweiz där pengarna är större. Då som nu handlar det bara om att låta underklassen förbli fixerad vis småsaker istället för att läsa på och ta sig an de Verkliga Frågorna som kan ge en annan och bättre värld. Är blodig revolution ofrånkomlig i Väst (3e världskriget) eller kan Naturen och ett Klimat-Harmageddon hjälpa mänskligheten genera sig ytterligare inför Himmelen. 

Kanske hade kristendomen rätt, människan är en så skadad och korkad art att den behöver piskas till ett radikalt avgörande. I verkligt dekadenta kulturer kan återfödelse ge en "mañana"-attityd som låter saker förbli som de är. Klimat-Greta kan representera början på en ny slags mänsklighet som börjat födas, "de som kommer att ärva Jorden" och styra utifrån vidvinkelblick (själen är en sfär).

Förståelsen av astrologin belastas av alla exempel med avskum på inte minst den här bloggen. Det är sant att planeterna visar sina baksidor. Men knyter man an till antik filosofi (en äldre psykologi) visar dessa gudar sin "naturliga" naturer.

Reducera t.ex. Klimat-Greta till en naturlig zodiak och person/kroppsfixeringen tonar bort och de "förnnuftsprinciper" hon bär på, blir tydligare. Där personastrologi har traditioner och metoder för att hitta "själen" inpackad i ett kosmiskt öde, där blir nu den kosmiska själen själv Aktören och Greta anses, jag jag ser, vara ett renodlat mikrokosmiskt uttryck! De platoniska filosoferna debatterade hur mikro och makro relaterade. 200-talstänkaren Plotinos menade att varje själ hade ett unikt förhållande till Alltet. (Här anas att han talar astrologi nästan som en "andens rasbiologi", att här på Jorden vandrar ett otal andar men förstås ett långt mindre antal "andliga raser". De judar som fostrade Jesus (lite oklart om uppsfostran tog skruv) fann att frågan om existensen inte behövde utbroderas. Ett Ljusets eller ett Mörkrets barn räckte för att klargöra vad "Uppdrag Jorden" handlade om.

I fruktansvärt förstörda kulturer kan man tänka sig att Ego dominerar så totalt att människorna i gemen inte kunde bry sig om annat än sina egna nycker. Gretas karta visar hur hennes liv och aktivism är ett närmast perfekt uttryck för Makrokosmos bekymmer med mänsklighetens låga utvecklingsnivå:


Naturen personifieras väl av det Passionerade Vattnet - Krabbans tecken (4).

En sak Naturen inte klarar eftersom den inte är så ämnad, är att filosofera, Princip 4 står därför i "icke-relation" till Filosofins princip 9 (hinduernas "6/8-förhållande"). Obs. vild spekulation är tillåten med en naturlig zodiak och just nu psykoanalyseras själva kosmos genom den dag naturaktivisten föddes.

Aktivism är detsamma som "projektstart" - en vanlig beskrivning på nymånen. Och se Skyttens eller filosofins naturliga tecken. Nymåne=aktivism till följd att "icke-relationen" mellan Skyttens härskare Jupiter (välvilja/välmående) och Naturens Krabba. Här finns ett problem via icke-kopplingen men också ett motbud i nymånens beredskap att åtgärda den destruktiva mänskligheten. Detta är helt enkelt en kartbild som indikerar "Människa 2.0" (eller hur många tidigare sammanbrott och omstarter den här tröga arten nu genomgått).

Den besynnerliga kopplingen mellan Naturen/Krabban och Övernaturen/Filosofen som den naturliga zodiaken är övertydlig: "Greta is the One" skulle någon underhållningsskadad kanske säga. Bättre kanske att hon prytt omslaget på en viktig tidning för att hon så väl svarat på Världssjälens mest trängande problem i vår tid. Man kan förstå att vissa själar känner att de inte har något val utan är "kallade". Makroperspektivet, dvs Kraften, är stor hos dessa. (Hinduerna kallar Jupiter/Zeus GURU, filosofen som är ett med "Dharma" den lärosats om den universella moralordning Star Wars tog från filosofin, monitariserade å det grövsta, och som unga i väst under årtionden svarat positivt på. Innan denna världens mörker suger in dem i en pseudo-existens. Jag tror dock god karma överväger hos George Lucas för hans saga (men bloggaren ventilerade vissa tvivel i ett äldre inlägg).


onsdag 11 september 2024

Nya regeringen - eller Hur kunde antiken finna trovärdighet i planeterna?

Efter att bloggen lade ner sin första fas av mild tillförsikt inför siffror - de äldsta stjärnskådarna kan knappast ha varit räknenissar eller åtminstone inte utvärderat sina lärosatser genom kvantitativa studier -  har bloggaren ibland återfallit i tvivel. Hur kom de på allt detta? 

Men de komplexa regler som finns tycks en stjärnhimmel stämma väldigt väl med  personer som uppvisar tydliga egenheter. Trump är t.ex. AntiKrist (en civilisationsdödare) vilket AB:s Peter Kadhammar nyligen anar. Ttrumps karta delar samma problem med Mörkrets kvalitet som Riksmötesöppnandet för arbetsåret 2024-25.

Men Kadhammar kämpar själv under den rigida och bakåtsträvande Tamas guna så uppenbarligen finns det grader i helvetet. Ställer man sig i rätt position kan till och med konservativa vara bärare av goda insikter, även om det i avgörande historiska milstolpar blir tokfel, som när Sverige väljer Nato och aggression mot Ryssen - och Kadhammars mörka sida manar på. Ingen är kan få "alla rätt" i hinduisk astrologi, det finns alltid någon skönhetsfläck.

När My Rohewedder (AB igen) summerar Kristerssons nya regering blir man deprimerad. Det svenska tillståndet visade sigså uselt som det nya arbetsårets karta antydde. Hur kan galenmoderaten Doussa tas in från lobbygruppen Företagarna till riksdagen. Och kan fiaskot med utrikesminister Billström lösas genom Malmer Stenergård - nu hårfärgad i Mörkrets kvalitet för att få alla att glömma fiaskot med räknefelet om den ökande nettoutvandringen?

Vid ny granskning av M-S (månascendent enbart) sammanfattade jag: "passar bäst som pappersvändande byråkrafter med begränsat beslutsfattande." Och så ger Kristersson henne en tungviktarpost som denna. Vart är Sverige på väg???

https://siderisk.blogspot.com/2024/08/sjalens-punkt-atma-karaka-igen-motsager.html

*****


Jag noterar hos nya utrikesministern ett potentiellt periodiskt problem som drabbar så många att man kan tala om kollektiv karma som drabbar många ur en generation. Men här hos en makthavare och därmed risken att hon är aktivt medskyldig till det förutspådda trubblet.

Jag bestämmer mig att snabbtesta den konjunktion mellan expansiva Jupiter och kontraktiva Saturnus som i mina ögon är ytterst ofördelaktiga att båda principerna jobbar i motvind, söker motverka den andra. (Jupiter = de allra rikaste/högsta ligan, Saturnus = gränsdragningar)

När detta problem dessutom opponerar den kognitiva kapacitetens Sol handlar det kanske åter om pappersvändaren som gör bäst ifrån sig i utförandet av noga bestämda och rutinartade sysslor. Låter det som en utrikesminister?

Än än gång får siffervärlden en chans att avslöja något. Det var när allt kommer omkring mänsklighetens insikter i proportion och geometri som fick dem att "snygga till" himlen i 12 zoner om vardera 30 grader och smyga in allsköns besläktade tankar om harmoni eller disharmoni i läran.

Gruppen av tunga Nobelpris (+ litteratur) som jag slutade notera efter 2015 kommer åter till bruk. 700 kartor är ett gott underlag som får representera intelligenta människor, sådana som passar posten som utrikesminister.

Det här är långt ifrån verklig statistik och inte seriös, i insikten att slumpen spelar in. Men genom att dubbelkolla med två olika samlingar av 700 slumpalstrade födelsedagar syns en liten trend som är "vanligt folk har oftare hela setet ofördelaktiga planetpositioner än de som når Nobelpriset". Men den astrologiska effekten är, som redan egyptiern Ptolemaios sade, "mycket liten"  Men testet är grumlat.

700 Nobel (-2015)
2st so.180.sa & (sa.0.ju)

700 RND (1)
1st so.180.sa & (sa.0.ju)

700 RND (2)
4st so.180.sa & (sa.0.ju)

Random1 verkar vara en grupp som inte ens producerar 2 Nobelpristagare ("smarthetsreferensen").

Random2 har 4 träffar. Detta innebär 100% fluktuation relativt "Nobel". 

Så det här säger ingenting!?!

Enklaste förklaringen är ren slumpvariation, men "riktig astrologi" utförs inte av räknenissar på denna låga nivå, utan i beaktande av hela horoskopet. 

En viktig sak är att Saturnus är naturvetenskapens (och repeterbarhetens) representant och Jupiter "lagerkransen" (fint folk och fina utmärkelser). Så kanske är astrologiska spelregler bara nys, till och med när man som här anstränger sig för att hitta en suspekt "signatur"?.

Men man vänder "kokbocksrecepten" tills medvetandet mognat  - enligt hinduismen när den inre guden "ishta devata" vaknar, en högre kraft som består verklig intuition och hjälper astrologen att välja bort delar av kartan och koncentrera sig på andra. 

Var det bloggarens "isha devata" som inte mer än tittade på Riksdagens öppnandeceremoni innan något sa "kolla hur avhängd ascendenthärskaren är"? (En regering och stora delar av riksdagen i otakt med folket.)

Malmer Stenergards klockslag är okänt men hennes karta liknar i viss mån den framgångsrika EU-kommisionären som bötfällde Apple och Google med 180 miljarder för fuffens med konkurrenslagarna. Varför producerar svenskan dåliga uppgifter om "utvandingen" (del i regeringens rasistiska politik) medan danskan står och och besegrar USA:s affärstrixare och får till en perfekt höfttackling?

För att danskan lyfter och drivs av Eld som alltid ansetts något extra. Svenskan brottas med sin Måne i balanssinnets Luft som en medelmåtta och mer i linje med drömmaren Fredrik Reinfeldt. Luft-Måne och Vatten-Sol. Kan funka i fantasiyrken (artisteri). 

Men Reinfeldts Vatten-Sol baserade sig på Månen-i-Luft så att den solära kognitionen (intelligensen) i värsta fall byggde på Luftens antaganden. Solens Eld skänker passion och belyser Månens förnimmelser av intellektuella ting. Detta är inte optimal intelligens eftersom Månen intellektualiserar (Luft) över det som först var en Sol som sänkt sig till Vatten och DÄRIFRÅN skapar sig förståelse. Det är bättre än ingen Eld alls men inte "optimal intelligens". Jämför danska EU-kommisionären.

M-S Måne-i-Luft är annorlunda pga. 6-8-relationen med Solen - det är en "icke-relation" - vilket inte innebär något blixtrande samarbete mellan sol- och månsidan (blixtrande snabba slutledningar).

Istället har Solen-i-Fiskarnas Jupiter som sin bas vilket knyter ihop Vatten och Jord på klassiskt, praktiskt räknenissesätt (3 kokosnötter i den här korgen - hur få över dem till den där tomma korgen?). 

(Kartans andra "icke-relation", Månen och dess fundament Venus, är nästan tragisk och inte bra för relationer med kvinnor eller modern.)

Men här är återigen frågan: hur mycket nytta har Solen av sitt fundament Jupiter när den senare blockerades av den konträra principen Saturnus? Här är kvinnans djupt sittande kokosnötsallergi som säkert fanns där redan när regeringen smusslade in rasistpartiet genom att kalla det "regeringsunderlag" och inte direkt ge det ministerposter.

Faktum att den mognare hinduiska astrologin är lika tankestimulerande även om den inte lever upp till den simpla räknenissens mått på "verkligheten": repeterbarhet och statistisk signifikans. Gudarna bakom planeterna sägs ha andra kognitiva operationssätt.


Tillägg

Ser senare att DN ha en fritt läsbar text som i princip säger samma sak om en "pappersvändare" eller utförare. Nåväl, astrokommentaren kanske tillförde några detaljer utöver ministerrollens nuvarande omfång.

https://www.dn.se/ledare/susanne-nystrom-utrikesminister-ar-en-tjusig-post-men-hur-mycket-makt-kommer-hon-att-ha/

Tunn linje mellan geni och galenskap

Har ofta noterat namn i nyhetsflödet som givit bränsle åt frågan om zodiakens inledande opposition är galen eller genialisk. Minns vad som står på spel, Ego-principen och Rättvisans princip. Starkt ego och svaga vågskålar kan ge "avvägningsproblem" och socialt trassel.

EU:s konkurrenskommissionär, den danska politikern Margrethe Vestager, har tryckt till den globala kapitalismens ondska i formen av Apple och Google. Hon måste tillhöra den geniala sorten. 180 miljarder kronor i straff för de själviska jättarna kanske är småpengar för vissa men rimligen borde det kännas i åtminstone det irrationella själssegmentet i varje kapitalist som inte känner något högre värde än demonen Mammon ingivit dem.

https://www.dn.se/ekonomi/mangmiljardsmallar-for-google-och-apple/

Utan känd födelsetid och med den normala ersättaren Månen/Psyket är det ändå Soltecknet och Elden som drar all uppmärksamhet till sig. Månen i balansen och omdömet ser visserligen ut att kämpa mot Vatten eller den giriga Naturen, men det är definit en exceptionell intelligens som kommer från den stora och rättrådiga Jupiter i Lejonet som bildar en fenomenal trigon med Lejonets härskare Solen i dess "upphöjda läge" i Väduren (Fadern förhärligar sig själv i Sonen - astrologi eller hedendom har smugit sig in i kristendomen!)

Tydlig Eld som både kan indikera den irrationella själens Passion
men här också Ljuset via Jupiters och Solens kvaliteter.
Mars är Mörkrets Eld, men kartan ger ändå ett upplyftande intryck.

 

Jämfört med det illa definierade Sverige finns här en bra Gränsdragare (Saturnus). Där svensk elit inte vill annat än blåsa staten och staten blåsa skattebetalarna - en följd av huvudlösa Draksvansen med Gränsen (avhuggna gränsdragningar) - där visar danskan en viljestark och ambitiös gränssättare. 

I fråga om elementen och "nivån" en planet jobbar på, tror jag att man bäst fattar den synbarligen svaga Fiskarna i kontrast med Ebba Bush stenhårda Saturnus-i-Skorpionen. Den egendomliga energiministern är in till skorpiondöden fixerad borgerlig slav under begär och Vatten lever där sitt eget begärsfyllda liv. Saturnus är där slav under begär medan Vestager förefaller drivas från Eld och en hög Eld som "gör om" hennes del i Vatten till just en nitisk gränsdragare som söker begränsa "marknadens" begärsnatur. 

Det är detta Saturnus extremt starka (Rahu) arbete som ligger under det intellektuella sinnet i rättvisans Vågskålar. Det finns krafter här som motverkar de problem som ett LUFT-psyke som dränks av begärsfulla Vatten kan drabbas av. 

Men det är svårt att gissa sig till vart tendenserna pekar här. Som feminist kan det vara svårt att se att allt ljus skiner på hennes "manliga" delar i horoskopet (Solen, krigaren Mars, Jupiter i den positiva polariteten) och att Rahu-Saturnus i "det sublunära" strävar efter att hålla det traditionella feminina Vatten-elementet kort. 

Hon till och med klipper sig kort som en "handlingskraftig man" - en trend sedan många år när Hollywood ska visa att kvinnor kan. (Men ingen regel utan undantag! Har just bokat klipptid hos min frisörska, vithårig och snaggad. Passar perfekt en Stenbock av den kärva men något sträva "klassiska" typen - Saturnus och formgivning.)


tisdag 10 september 2024

Riksmötets öppnande 2024

 


 Mötets öppnande infaller vid ungefär samma dag vart fjärde år och Solen ligger antingen i sen Jungfru eller tidigt Lejonet. Klocklaget 14.00 tycks givet och ger INGET FÅR RUBBAS - dvs. Skorpionens ascendent i öster. Bara det visar att landet inte har kreativiteten att förnya sig.

Men i år är första gången på det tiotal stickprov som något skiljer sig från slentrianen. Det här året under regeringen Kristersson ser man hur tyngda de är under Mörkrets stora kors. Det har inte hänt någon gång tidigare. Kartan behöver inte kommenteras ytterligare - detta är en regering som förlorat folkets (Månen) förtroende.. 

Missa inte närmast föregående nymåne som antikt sade teckna en mer allmän trend för landet (Den nymånen koinciderade med den första kungsörnen som angrep en norsk medborgare). Detta är en helt annan omenlära från det hellenistiska Väst än de hinduiska Dasha-cykler och påminner om att astrologin givit rik frukt, intelligenta stjärntydare hittat olika ingångar till stjärnornas skriftspråk som de funnit värda att bevara. Det "sekventiella intellektets" ankomst tog definitivt mänskligheten ur den lugna lunk som tidigare gällt, men som nu slagit över i en vetenskapsfascism och ett tillväxttänkande som förhoppningsvis ger gudarna anledning att dränka mänskligheten ännu en gång - med efterföljande omstart med nya och bättre värderingar.

Öppningsceremonin kl 14.00 ger i år inte bara Mörkrets stora kors (okreativt men "saker går sin gilla gång". Den för eventets avgörande ascendenthärskare visar återigen vad regeringens årsbeting kommer att se ut som. Inte bra!

Skorpionen i öster innebär kamp mot mörker och dekadens men kämpen måste ha sin krigare Mars med sig. Och var står den? I det ogynnsamma "icke-förhållandet" som hinduerna liknar vid en kortslutning. Aspektens namn påminner om 1 till 6e fiende/olyckshuset och samtidigt 8e dödshuset relaterat till 1e egohuset. Inga positiva vibbar från förhållandet där ascendenten markerar starten för en regering som tappat kontakten med framtiden.

Regeringen Kristersson förväntas bryta ner landet ytterligare i linje med allsköns hemskheter, man kunnat höra om: den gemena berövar ungdomen tandvård och det  blir mer favorisering av de mest välmående medborgarna. Missa inte den "sataniska axeln" där den fallna Månen i Skorpionen (nationens inre tillstånd) gynnas om man tillhör Jupiter eller de rika.

Sveriges fas av hinduernas ödescykel Lilla Döden försätter gälla in i juni 2025 då regeringen tar nästa långledighet efter några förfärliga år. Bloggens gamla käpphäst har häromdagen bekräftats av en skicklig brittisk historiker. Det kulturkapital det här landet envist vägrar släppa är det våld som odlats sedan vikingarnas tid. Tänk vad räddhågsen en nation kan vara att förlora vare tecken på identitet eller karaktär. Så det blev NATO-medlemskap för att åtminstone klänga fast vid något gammalt och bekant.


https://www.dn.se/kultur/valdet-och-slaveriet-var-grunden-for-vikingarnas-expansion/

Bloggen har otaliga omtag av det "onda karma" i nationalhoroskopet som pekar tillbaka på en våldsnatur som aldrig lämnat Sverige, men från 1974-horoskopet låg begravet och slumrade i samma 8e dödshus som ovanstående karta åter pekar ut som "kortslutningen" i det här årets riksdagsarbete. Det blir väl USA som ska ha svenskarna att kriga åt dem under perioden...


måndag 9 september 2024

Örnen eller ägget? Barnets psyke kontra vuxenlogiken

P1 Morgonradion provar på måndagen stil och showar lite extra. För de norska kungsörnarna som angripit människor - fyra gånger på fem dagar - medges det t.o.m. att bara är sensationalism som fick nyheten att inkluderas. SR medger live att de matar folk med dumradio.

Men kungsörnars nya folkilska är mer än så. Är det här inte en gammaldags "fågeltyda", ett omen från gudarna om att något är på väg? Alfreds Hitchcocks "Fåglarna" missade det ominösa och reducerade det spännande ämnet  till en knappt skönjbar "Naturen mot människorna". Hitch hade psykologiska intressen men det här var bara (som jag minns det) övertydligt.

Att republikanska DN noterar att grannlandets stöd för rojalismen är på avtagande och det av oljerikedom förgiftade folket vill se Märtha Louise pappa - kungen - frånta dottern sin titel innebär att hennes "shaman" både kommer i blickfånget men kan avföras. 

För vad gör en ÄKTA shaman och om inte reser i anden genom att flytta fokus till en intet ont anande pippi som plötsligt blir BESATT av ett främmande inre väsen? Ett avsiktligt fågelomen i formen av Kungens örnar som angriper norrmän skulle alltså kunna vara shamanen som förklätt sig och ventilerar sin ilska (han var riktigt störd över norrmännens rasism för några år sedan). 

Nu har han lyckats gifta sig kungligt, bara för att ev. förlora ett stödet i ett lukrativt varumärke (kunglig hovleverantör av demonutdrivningar som speciellt drabbar lösaktiga kvinnors vaginor - jag har svårt släppa den störande bilden som någon skvallerreporter avslöjade som dela av hans shaman-trick)! 

Men just hans och Märta Louises skamlösa vilja att profitera t.o.m. på deras bröllopsjippo som frikänner honom. Han är ju bara en slirig om än mentalt debil affärsman och har definitivt inte den äkta shamanens gåvor.

Så det är alltså ÄKTA fågeltydor norrmännen noterade (efter att lyckats räkna till fyra och jämföra med femdagarsintervallet). Så vad säger Naturen om de naturresursplundrande norrmännen? Att kungariket nått en gräns? Det är intressant att Naturen använder en fågelart som borde få folk att tänka till - Kungens örn - och att första angreppet mot folket kommer samma dag det är NYMÅNE - projektstart - i Kungens tecken Lejonet.


Örnattackerna inträffade på olika platser, men midnatt i Oslo får gälla som ascendent. Från kungsörnens höga perspektiv kan hela landet eller dess huvudstad gälla som en punkt att rikta in attacken från Luften.

Se attackens Mars i horoskopet, placerad i 1a huset där den anger tonen. Tvillingarnas Luft är nog så nära man kommer shamanism i astrologin. Härskaren Merkurius identifieras med Hermes, och traditionen att denna gud kan flyga genom alla tre världar: dödsriket, människornas värld och gudarnas himmel.

Nymånen/projektstarten inträffar i 3e huset som just är det "fritt flygande" merkuriska huset medan planeten själv står i Krabbans - Naturens - svaga ytterkant i sin resa genom zodiaktemat - om man ska frossa i regelvidrig mix av traditioner...

Ett så här lösligt horoskop (vars giltighetstid ännu är inte är given) ska inte analyseras i det absurda men åtminstone en position till är intressant: Demonen (äregirighetens ondska) rör sig genom 10e huset för offentlighet eller det spektakulära (i så måtto har morgonradion rätt, det är en sensation). Jämför 10e med det icke-offentliga och därför dolda 4e huset för Hemmet/det Privata. Men skulle attacker mot medborgare symbolisera Naturens varning för något annalkande? 

Kanske är det här nivån för Naturens urskillning? Den responderar lösligt, inte precist i tid och definitivt på att sätt som för tankarna till "kollektiv karma". Kollektivt ansvar faller på vilken norrman som helst. T.o.m. barn kan bli klösta. De gäller som NORGE i landets skamlös plan på utvinning av naturtillgångar under havets botten. Det är faktiskt inte alls illa noterat av Naturen att urskilja NATIONALSJÄLAR. Egentligen är ju hela den västerländska industrialismen mogen för en motreaktion från Naturen men den tycks börja med punktinsatser (och stannar Golfströmmen blir Norge direkt drabbat). Allt medan gudarna avvägar lämpligt öde för dårarna på Jorden som inte kan sluta fixera sig över sin "tillväxt".

(Missa inte att denna fullmåne aktiverar den sällsynta oppositionen mellan kung och folket - Lejonet och Vattenbäraren - ett mer än normalt tungviktigt omen) 

*****

Annan spaning

Naturen kan illustreras på flera sätt i astrologin. Ett har mänskligheten redan upptäckt på olika ställen. Det är fast i ett evigt kretslopp där den vill VARA NÅGON men inte kan eftersom dess givna roll är att evigt ägna sig åt tillblivande (grekerna kallade det "generation", vårt sexuell reproduktion). Övergripande illustration är Vatten eller biologiskt liv men Jupiters negativa härskarläge i Fiskarna är en fascinerande position både i den hellenistiska och den indiska versionen. I Fiskarna har Naturen förmågan att växa upp och transcendera sig själv eller att förlora sig helt i rundgång. Tecknet kan representera den lägre själens rening (växa upp/vägen upp) och tecknar då den högre själens förlossning från kretsloppet i sin egen okunskaps våld (hinduism). 

Den västerländska hellenismens hussystem trycker, besläktat, på att människans onda demon eller lägre och biologiska sida sorterar under 12e huset medan ett hus högre på himlen, 11e, är den en "god daimon" vilket man fortfarande kan först: Idag är 11e "vänners hus" i västerlandet men går egentligen tillbaka på att vi är en rationell, idékapabel och ytterst ideologidriven art.

Man kan fortfarande vara människa och älska djur men människor som ägnar sig åt tidelag är demoner som tillhör 12e huset! Men viktig också Månen - vattnens härskare - som representerar Naturen på lägsta nivå. Det är nivån när människosjälen fallit och förlorat tjusningen för tankar och idéer och attraheras mer av kroppens naturliga begär (äta, dricka och kopulera högt bland antikens varningstecken varningstecken på en sybarit). (En annan term är grekiskans hyliker - stoftmänniskor - vilket inte i sig är en vällusting, bara att själen har en mentalspärr och inte kan tänka bortom materien. De här kan urarta till glädjelösa materialister och samlare som måste köpa sig "fixar" för att dölja sin outvecklade själ från sig själva. Hela kulturer kan falla så lågt. Därav populärkulturens mångåriga fixering vid zombietemat.

Vad DNA-entusiasten Karin Bojs, som alltjämt skriver i DN, vill åstadkomma är oklart:

https://www.dn.se/varlden/karin-bojs-nar-modrarnas-linje-var-de-viktigaste/

Det kan tycks som att hon tillhör en av Gaias (moder Jord) renodlade döttrar och som genom att låna från den goda daimonen och dess kreativa/ideologiska konstruktioner söker frilägga historien om ett äldre matriarkat, ointresserat av intellektuella och abstrakta frågeställningar (en hel värld av praktiker). Först senare började Ouranos (Fader Himmel) bli förstådd till följd av mänsklighetens intellektuella tillväxt. Som den bästa politiska demagog skyller Bojs på främre Orienten eller Mesopotamien (Irak/Iran) för "vår onda värld". 

Här håller jag med, astrologin är en av de första resultaten och en ny och mer intelligent människa och upptäckten av radikalt de två typerna av kognition verkade skilja sig. Men samtidigt känner Väst som fast i en tankens rundgång: förr var det mannens vänstra hjärnhalva som var roten till ond civilisation medan kvinnans högra och formkänsliga hjärnhalva gav livet dess goda kvaliteter. Nu används DNA för att presentera denna fattiga dikotomi... Och ständigt växande antal HBT-variationer är sannerligen bara det tragiska slutstadiet den "individualistiska" människans utveckling. 

Miljön är viktigare än astrologin men då ska man minnas att horoskop även söker ringa in sociala omen. Ett döende samhälle drabbar först medborgare med svag social förankring. Tittade på halvdussinet horoskop av HBT-typ och alla hade skakig barndomsmiljö och dåliga förutsättningar för en normal karaktärsutveckling. Typ: mammor som försöker spela både pappa och mamma för barnet kanske fungerar för den livsform som lejonen på savannen representerar, men i den världen är det leva eller dö och mänskligheten är en långt mer förfinad och känslig livsform.

Men människan är ett barn bland arter och tycks vägra tankar om att hon har aspekter bortom sitt inbillade väsen som övergår henne. Kanske för att människans dödlighet är något den korrupta västerlänningen inte längre vill tänka på.

Häpnadsväckande nog tycks den kanhända tretusen år gamla astrologin ha bevarat ett dunkelt minne av hur kvinnans värld blev mannens värld (varav en misogyn ton), och det för oerhört länge sedan. Saturnus är i astrologin distinkt patriarkal och skapelsens krona. Men en ateist i väst tvingas förvanska astrologin en smula. Den kompletta astrologin påminner att vår nidbild av den onda patriarken som alla medier vidmakthåller för icke-favoriter som Putin, bara är Jord-elementets Saturnus. Den vyn och stannar vid materialism som fördelningsfrågor. 

Den ANDRA Saturnus kan inte ens förklaras i en ateistisk kultur, annat än som Luft på så låg nivå där demoner och människosjälar blandas ihop. Men Vattenbärarens Saturnus i Indien visar sin positiva sida i ett Luft-tecken precis som 7e himmelens väsen (essens) och anses "upphöjd" i Vågen som på filosofisk nivå är den feminint fattade Världssjälen Venus (också ett Luft-tecken). Här är dikotomier som "man och kvinna" trötta och omogna. Astrologin må ha en misogyn yta men på den filosofiska nivån visste forntidens människor mer än idag. Medvetna kulturer fylls på med "rena själar".

Luft är också det väsen (i sig av en av Platons Former) som människan tillhör där är det gamla Väst och Öst eniga, Luft är symbolen som skiljer henne från Gaia (den Irrationella själens centrum). "Av jord är du kommen" är en lögn kyrkan har spridit länge nog eftersom de lät sig infekteras av avfälliga Aristoteles naturlära. Hans lärare Platons hade en betydligt djupare insikt men reinkarnationen gjorde kyrkans produkt "Jesus dog för våra synder" onödig, så Platon gick bort. 

I zodiaken bryter det intellektuellt mognande barnet (Tvillingarna) från Moder Gaia-substratet/Oxen. Månen/modersprincipen sägs vara en garant för stabilitet och därför "upphöjd" i Oxen. Men Tvillingarna/intellektet tillhör Luft en annan ontologisk nivå. Inte för att den kroppsliga ytan på människor antyder att deras själar befinner sig i helt olika faser under ett givet jordeliv. I andra liv kanske själens "fordon" är komponerat på annat vis.

Hinduerna tillfogar insiktsfullt att förvärvamdet av talspråk med Månen "upphöjd" i Oxen men det stannar inte med mammas lallande med barnet innan det merkuriska barnet slutligen lär sig skriftspråk och förstår att språklig kommunikation är ett abstrakt begrepp och så även den tidiga Jord-moderns kroppsspråk. Tvillingarnas Merkurius följer på Oxen som "äger" munnen/näringsintagets punkt och nu flyttar fokus till armarna & händerna - gester och semaforering och det motsvarande intellekt som förstår abstraktioner och är "på väg hem" - att åter fatta sin mänskliga egenart (om inte värdsamhället ljuger dem fulla). 

Bloggaren minns en sommar på mormors land (ett litet ställe med några kossor och ett sågverk som biinkomst) vid fem år, ett av få minnen då intellektet börjat anlända men ännu var mixat med en mer primitiv "drömvärld" (barnpsykologin har dividerat om dessa stadier).

Minnet var att barnet medvetet lekte "kattparad" med den lilla gårdens uppsättning bondkatter. I det här minnet har barnet "telepatisk" kontakt med katterna som verkar ha haft ett kollektivt medvetande (minns i vilket fall inte kontakt med någon enskild "ledarkatt"). Katterna går som ett väsen med på leken där barnet får ha befäl och de alla följer efter - nerför en lång skogsbacke - på rakt led. Inga katter bröt ledet. 

Det underliga är inte ett halvt dussin katter på rad efter ett barn utan att det primära minnet är att promenaden föregicks av en överenskommelse mellan två eller flera medvetanden att utföra denna lilla övning i militärdrill. (Bloggaren valde senare i livet fängelse hellre än att göra dessa militärövningar - vem vet vilka viktiga scener barnen leker fram medan de ännu står närmare sin själ?)

Den hinduiska astrologins bästa nybörjarbok ("Light on Life") har bloggen knappt använt några grundsatser från, men här serveras många aptitretare till fördjupning:

Det finns tre typer av åldersrelationer för planeterna, mognaden, personifikationen och varaktigheten. Dessa används bara på ett allmänt sätt och andra principer har ofta första tjing.

Planeternas mognad, när en planet är välplacerad (enligt diverse regler) får den sitt genombrott runt denna ålder (parenteserna bloggarens):
Solen - 22, Månen - 24, Mars - 28 (ungefär här dör odisciplinerade rockstjärnor!), Merkurius - 32 (det sekventiella tänkandets/logikens bästa tid enligt de intelligenta hinduerna som också känner till högre intelligensnivåer än västerlandet), Jupiter - 16 (författarna förklarar inte hur intuitionen, högre än vanlig logik kan vara redo före intellektet, men kanske antyds att Jupiters medvetande är äldre en senkomna och skriftspråkliga Merkurius), Venus - 25, Saturnus - 36, Rahu/Ketu - 48

Planeterna personifierade:
Solen en mogen människa på 50, Månen en gammal människa på 70, Mars ett ungt barn före skolåldern, Merkurius en ungdom, Venus en tonåring vid 16,  Jupiter en ung vuxen på 30, Saturnus Rahu/Ketu de mycket gamla vid 100.

Planeternas åldersspann (förf. förklarar inte ordningsföljden):
Solen - 23-41, Månen - 0-4, Mars - 42-56, Merkurius - 5-14, Jupiter - 57-68, Venus - 15-22, Saturnus Rahu/Ketu - 69-108

Den här genomgången förklarade inte kattepisoden alls. Går vidare till avrundningen..

Ett årsgammalt vetenskapsprogram om Homeros (vem eller vilka namnet nu kommit att beteckna) påminde att Gaia under sin tidiga dominans producerade orala kulturer som förmedlade t.o.m. häpnadsväckande långa berättelser som via tekniker kunde memoreras i en tid där människor ännu var sociala och samlades för att höra sina barder. Skriftspråket fanns ännu inte. (Programmet visade att den orala traditionen ännu lever, dess upptäckare Milman Parry lyckades på 1930-talet spela in en recitation varade 5 dagar i sträck i Jugoslavien där traditionen levde. Han hade utvecklat speciell teknik för så långa inspelningstider. 

Smartphone och människans nederlag var ännu en avlägsen snedutveckling i människans längre historia. När Gaias produktivitet kulminerat förfinades muntlig kommunikation och den patriarkala maktstrukturen blev ett nytt kapitel; skriftspråken är bara femtusen år gamla (enligt nuvarande världsbild). 

Av hinduismens flera sätt att förstå den stora cykel-läran (Yuga/s) är just femtusen ett av förslagen till när den "mörka tidsåldern" började. Men eftersom även grekerna sniffade upp tanken på kretslopp och att världen är evig, kommer planetens människor att genomgå nya versioner av sig själva. Kanske en ny Gaia-nivå 1.0 med mutister som lär sig kommunicera från noll känns väl dystopiskt. Men periodiska världsbränder tyder också att folkminnen kan överleva länge - även under skriftspråkets frånvaro.