Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 mars 2014

Strålande dansk fotomodell


 
Standardskönhet typ A "behagliga symmetrier"
Teisbaek 2014, Nastassja Kinski 1983


Visst blir man lite tagen när en svagt Nastassja Kinski-liknande dansk skönhet som Pernille Teisbaek fladdrar förbi i en skräptidning som AB (inte tillräckligt lik för att platsa som en "look-alike" dock). Lite behållning är det ändå med kvällspressen! 

Min första association gick nu inte till Kinski utan via AB:s aktuella foto till den socialdemokratiska diplomaten och hedersknyffeln Jan Eliasson. Tiden skonar ingen och det var 2006 som jag av någon nu glömd anledning sparade den här bilden på hårddisken:



Hon verkar ytlig som man bara kan vara i det här skrået och berättar glatt om sin första lyxhandväska vid 14 i ett danskt reportage. Den texten hjälper till att återskapa hennes födelsedatum tillsammans med en annan text, daterad måndagen den 30 april 2012 där hon glatt meddelar att hon har födelsedag "nästa fredag"... Jag tolkar "nästa fredag" som att närmsta fredag i tiden, den 4 maj, och inte som fredagen bortom härnäst kommande.

Den 4 maj 1985 ger bloggaren bekräftelse på att han nästan alltid trillar dit på Vågens tecken, sitt eget soltecken, vare sig det är via någon annans Sol eller Måne... Den här lilla psykiska kicken börjar nästan bli tråkigt förutsägbar... (Se nyliga inlägget om det fint matchade paret Malmsjö.) 


Danskan föddes dessutom under en exceptionellt karismatisk fullmåne där en upphöjd Sol i Väduren kombineras med hungrande demonen Rahu som vill lysa ännu starkare, och en Måne som svarar från Vågen (via sin härskare Venus i upphöjt läge i Fiskarna). 

Notera hur två upphöjelser knyts nära till de viktigaste budskapen Sol och Måne (viktigaste i brist på känt födelseklockslag). Eftersom Väduren är zodiakens linslus, barnet som vill synes, och Rahu är den hungrande norra månnoden, finns det ingen gräns för hur mycket den här själen ville bli sedd i det här livet. Så den skaffade sig en fysisk kropp som skulle kunna hjälpa den att uppnå detta tydligen så viktiga mål!


Notabelt är att atma karaka - själens åstundan - är just Rahu, girighetens demon i egoprincipens tecken Väduren! Ingen annan planet har nått så långt fram som Rahu i den 25e graden av sitt värdtecken.

"Den sataniska kraften är stark i den här!" Tankarna går till andra modebloggare, inte minst svenska Blondinbella. Den sataniska axeln mellan Oxe och Skorpion drar så hårt mot det världsligt goda att man när Satans onda korruptionskraft riktar sig direkt mot formplaneten Saturnus förstår hennes jublande över sin första Gucci-väska när hon var fjorton. Redan där var hennes öde beseglat. 

Satans stjärna Algol gör förstås inte människor onda, den vanligaste effekten om den är aktiverad och viktig tycks vara att reducera dem till vardagsmaterialister. De gör sig villigt till utfyllnadsmaterial i den stora Satans värld och lämnar det här livet utan att förstå mycket mer än när de kom hit. Det vill säga, om inte horoskopet har något som spjärnar emot! 

Någon som ser ett sådant motbud med en atma karaka i ego-principens Vädur och Vädurens herre Mars fast bunden i den döda Jorden? I åttonde huset för andlig död - åtminstone vid ingången till detta liv?


*****


Den astrologiska "look-alike"-faktorn med Kinski är nästan försumbar, men tyskan hade dock Månen i Vädurens 14e grad, och vem vet - danskan kanska föddes så pass tidigt på dygnet att hon har Månen runt Vågens 14e grad? Sådana oppositioner kan ibland ge tydliga känslor av att ha sett personen förr...

Men Eliasson och dansken ger bättre utdelning. Han har en magnifikt stark konjunktion mellan ödets två stora målarpenslar Saturnus och Jupiter i Vädurens 22a och 23e grad, inte långt från danskans Sol i 20e eller 21a och norra månnod i 25e. Är det "själens form" Saturnus som styr mer än man vanligen tänker på? Dess grunddrag målas ofta över av "tjattret" på lägre planetära nivåer....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att veta hur du kommit fram till att Rahu är atma karaka!? Jag menar Ketu har ju kommit lika långt, per se! Jag trodde inte att månnodsaxeln blandades in, utan bara de synliga sju...

Specsavers

Seaward sa...

Det var något jag hittade på jyotish-delen av nätet. Enbart Rahu - ett hungrigt huvud med direktiv - kan agera som atma karaka - men inte Ketu som är "huvudlös".

Tyckte att det sämde fint här, där det går tretton på dussinet av Solen i Väduren men att den här årgången - eller åtminstone de ytterst laddade fullmånedygnen - producerat en som blivit berömd enbart utifrån underklassens kriterier: personkult.

I nästa fas av Eld är inte personen intressant längre, utan individen och efter Lejonet kommer Skytten då allt lämnas tillbaka till universum - som Soundtrack of our Lives så klokt döpte sin svanesång till (Throw it - back - to the universe).

När det kommer till de indiska cyklerna (dashas) accepteras även Ketu så att alla nio verkliga eller imaginära kroppar används i prognossystemen...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Kommentarer av typen "svärande högerextrem tölp" raderas alltid.