Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 24 oktober 2018

DN-krönikören som sket i det blå skåpet (ett tecken om tiderna)Greta Thurfjell drömmer om att få
bli en husneger, ursäkta huskvinna


Svenska wikipedias förklaring till Loffe Carlssons uttryck är högintressant och ger en åtminstone mytologiskt sann förklaring till Moderaternas val av den blå färgen. Tyskblått framställdes i stor skala från slutet av 1800-talet och blev det enkla folkets sätt att bete sig snobbigt som överheten: man blåmålade sina skåp med det fina matsilvret (eller vad statusföremål man nu ägde). "Monkey see, monkey do." 

Min bok Folksjäl, om den svenska nationalpsykologin, kommer till den sorgliga slutsatsen av svenska klassresenärer går från ickeliv till den korrumperade skitens form av ickeliv. Att födas i Sverige och gå den utstakade vägen är ett bortkastat liv för oss eviga själar och det måste vara någon form av karmisk belastning från det glömda förflutna som tvingar oss till denna självförödmjukelse.

Senaste att skita i sitt eget nymålade blå skåp är unga och knappt pottränade DN-krönikören Greta Thurfjell. Hon tyckte jag hade något i sitt skriveri precis när hon debuterade i stora stockholmstidningen för något år sedan. Det blev ett inlägg om den saken, Musa, mer eller mindre. Idag är det "mindre" som gäller. Under det gångna året märkte jag en snabb degradering i skrivandet - som om själva DN:s väggar korrumperade hennes tankeförmåga medan hon inställsamt försökte skriva det som de överordnade menar är vad stockholmsregionen vill läsa. I de få texter jag provklickade på noterades också tendenser till fullblodsnarcissism, de var så egocentriska och fyllda av "stora jag", och när hennes senaste alster om den viljelösa tendensen att bli en husneger, dvs. en slav (hon kallar det huskvinna) rätt omgående placeras bakom betaldörren, kunde jag inte bry mig mindre. 

Kanske är det för att hon tidigare i ett av sina sämre aktstycken förklarat sig hellre hänga med män än med kvinnor, men jag ser att ALLA kvinnliga skribenter dissar hennes senaste och med all säkerhet sökta pekoral. Maria Sveland kritiserar bakom sin betaldörr i ETC (vilket säger något om hur korrumperad den välbärgade svenska vänstern blivit - de ska ha betalt för att man ska få lyssna på deras kapitalismkritik!). De kvinnliga skribenterna i Aftonbladet och Expressen lovvärt talar klarspråk för vem som helst att ta del av, prenumerant på just den indoktrinära blaskan eller ej.

Utifrån det redan uppritade horoskopet för Thurfjells födelsedygn ska jag nu förklara varför hon redan tappat all markkontakt och enbart ägnar sig åt konstruerade historier vilket tyvärr ligger långt bortom hennes grepp om ämnena. Det är lika sorgligt som att hon ritar in sig själv via en gammal bildbyline i det nostalgiska collage med referenser till 1950 och -60-talet som pryder texten om husnegern. I collaget har kvinnan redan börjat få saggiga bröst, bara 24 år gammal. Kanske ett omen om att vissa brände av sitt bästa krut redan i de första texterna...


Jag tror mig kunna diagnosticera den här bortflugna blå ballongen just därför att Thurfells karta påminner om det egna. För den som inte upptäckt det redan har inte heller den här bloggen något vidare grepp om många av de ämnen som föredras, och likt Thurfjell tar kreativiteten vid där erfarenhet eller sunt omdöme nått vägs ände. 

Jag älskar också att spekulera, se bara den ändlösa raden horoskop för celebriteter eller offentliga personer där jag inte tvekar att använda andrahandshoroskopen (sol- och månascendenten) när känd födelsetid saknas och det enbart för glädjen att få sno ihop en liten, låt vara rätt astroteknisk manual till kändisarnas olika oskick. Någon annan kanske fått bukt med samma himmels alla stolpskott men kändisar tycks ha en märklig förmåga att låga framgång och pengar degradera så att de snart lever ut alla horoskopets svaga punkter...

Men det som sedan skiljer horoskop av den typiska "varmlufttypen" (Eld och Luft - "att se ett fenomen och direkt börja mentalisera eller intellektualisera"), är vilken bas man har. Undertecknad, kan tack vare känd födelseminut sägas ha 9e husets härskare - filosofin som gestaltad av Saturnus för alla med Tvillingaascendent som sin sparringpartner i Saturnus position exakt i väster. Horoskopets "bästa" hus påverkar därför bloggarens ascendent och Saturnus stränghet märks i de mer fordrande texterna.

För Thurfjell saknas födelseminut men ett dygn med nymåne i Lejonet av alla tecken är så starka bud man kan begära. Här tecknas ett omen om en ren narcissist - en nymåne i Lejonet kan knappast bli annat än medelpunkten för sin egen värld, själ och hjärta är fylld av vad som ryms i hennes personliga och individuella horisont. Den myckna energin i Vågens tecken handlar bara om med vilken lätthet hon - Lejonkungen som föredrar andra lejon-mäns umgänge framför kvinnfolket - kan samla ihop ett entourage.

Att i sociala relationsbyggandets Vågen ha Venus i härskarläge, framgångsstjärnan Jupiter och så på den överdrivna ambitionens demon Rahu (Drakhuvudet/norra månnoden) är bara för mycket! Men inte konstigt att hon kokett skakar sitt blonda hårsvall och undrar vad problemet på arbetsmarknaden är, hon har ju så enkelt gått från klarhet till klarhet.

Och den förödande förklaringen till detta är den nyplatoniska tes jag återkommande dragit, en politiskt inkorrekt lärosats i en ärelös sekulär kultur som den svenska: när Venus (romaren Plotinus använde namnet Afrodite) vänder sig mot sin himmelska källa är hon en gudinna, men när hon vänder sig mot det materiella (eller i extremt inskränkta fall enbart mot den egna kroppen) då är planeten per definition en hora. 

Detta vet grabbarna i den invandrartäta förorten och de använder ordet om just hårdsminkade och utmanande klädda tjejer just för att de i handling visar sin Venus narcissistiska inkrökthet mot den egna kroppen.

Man kunde tycka att Venus hemma i sitt positiva härskarläge i Vågen fyller Plotinus kriterier för Afrodite som gudinna. Men det är den maskulina nymånen i Lejonet som förstör berättelsen så att jag menar att vi har att göra med Afrodite, horan MEN på ett intellektuellt plan, eftersom det är Lejonet i 1a huset som nu omvandlar Venus till en "verksam illgörare". Här är alltså kvinnan som redan 24 år gammal kontemplerar sitt nästa karriärsteg som rikemanshustru ("husneger") till just någon Ledare (Lejonet) och DN:s korkade prenumeranter betalar för att läsa denna kvinnans egocentriska onani. Ja, de andra kvinnor som kommenterat artikeln är lika dumma de eftersom det bästa vore att tiga ihjäl den dåliga stank som kommer från DN-redaktionen. Den där tidningen är så billig att jag allt mer sällan ens bryr mig om att kolla nätupplagans rubriker - att försöka klicka sig till lite läsning är numera lönlöst i Sverige, där uppdelningen av Fattiga och Rika under 2018 accelererat ytterligare. 

När Peder Kadhammar i AB frågar sig om svenska folket blivit en hoper svin i sin främlingsfientliga behandling av apotekare och vårdpersonal av utländsk härkomst, glömmer han helt analysen i sin krönika. När den lilla människan degraderas av den Onde Rike Mannen på det sätt som har skett i Sverige under många år, då kommer till sist den punkt där också den obetydlige vill ha en husneger att kasta skiten på. 

Vem har kunnat undgå notera hur PostNord och alla de postens utlämningsställen där numera bara invandrare jobbar får skit i medierna, också de otrygga journalisterna behöver nån att dissa för att periodiskt avreagera sig och det är ingen slump att skola och post som institutioner nu klassificeras som "negerområden" - Högern, borgarna anförda av den Rike Onde Mannen ligger i för att förstöra folket så att de väljer betaldörrsalternativen inom de allt fler privatiserade sektorerna. 

Svenskar är för otränade i analys och samband för att genomskåda detta gigantiska bedrägeri, på samma sätt som folket likt valboskap puffas i önskad riktning lagom till valet utsätts de under transportsträckan mellan valdagarna nonstop för den destruktiva kapitalismen maskerad som "frihet". Man ska vara bra dum i huvudet vid 30 eller 50 för att inte ha börjat märka att livet bara går åt ett håll - till det sämre för flertalet och Gräddfilen för en allt mindre del av befolkningen...

Men här är den goda nyheten: det enda denna fördömda kötthög av döda människor som supportar Systemet gör, är att påskynda ett klass- eller inbördeskrig som kommer att börja kräva människoliv även i de fina kvarteren. Ur sörjan kommer så småningom en vilja att ta ansvar för mänskligheten att födas. Men tills dess kommer Sveriges sönderfall att fortsätta som en följd av Rovkapitalismens vansinne under dessa sista årtionden i Väst. Ingen politik kan längre styra skutan, det är kapitalismens pirater som kapat skutan.


Tillägg

När jag försökte länka till Kadhammar här ovan, hade artikeln mindre än två timmar sedan jag läste den till morgonkaffet hunnit gå från "fri" till "betaldörr". Jag fick skriva om en mening där jag först gratulerade AB till att ännu ge den fattiga underklassen lite föda för tanken men bakom betaldörr är nu Kadhammars text helt värdelös, den når inte de som bäst skulle behöva den, det fattiga svenska patrask som i en allt osäkra tid får skära ner på allt mer och som följd alltmer hätskt söker syndabockar som ska förklara deras prekära belägenhet. Det blir invandrarna som får ta skiten och den Rike Onde Mannen med sådana som Greta Thurfjell i följet flyger under folkets radar.

Jag ska återkomma om den så kallade vänstertidningen ETC och dess tilltagande sätt att stänga ute dem som skulle behöva den verkliga vänsterns etos: "av var och en efter förmåga åt var och en efter behov". ETC är idag en girig svamp som alla andra och slåss bara för sin överlevnad. I det läget går en buddhistisk munk ut i skogen, sätter sig i yogaposition, går in i trans och låter kroppen svälta ihjäl. Det finns inget så patetiskt som att se människor degradera sig till något lägre än djur bara för att hålla kroppsfordonet vid liv en dag ytterligare. 

Österns rituella självmord har något övermänskligt nobelt över sig, något som berättar att andra kulturer vetat saker om livet som de sekulära kulturerna helt förlorat. Istället frodas ynkedomen, precis som Kadhammar skrev innan de ansvariga kom på att han var en "premiumskribent" likt Lena Mellin och att Aftonhoran nu inte bara tar betalt för det lägsta skvallret om pseudokändisar utan även för det politiska kommentariatet. Det är inte många månader sedan Mellins tankar var fritt tillgängliga, nu är också hennes truismer varvade med klokheter reserverade för de köpstarka. 

Likt högermediernas kommentariat är nu
också lågfolkliga Mellin "premiumläsning"

Tro mig, det tidningarna avslöjar i sin allt desperatare buffelmetod för att tvinga in fler medborgare i prenumerationsfållan är inget annat än blod på landets gator. Varken Bonniers eller Schibsted kommer att ändra policy och ta samhällsansvar. De rika köper sig bara livvakter och "svensk ekonomi blomstrar" som finansminister Magdalena Andersson sade, fast stora delar av Sverige är döende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.