Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 oktober 2018

Den taffliga brevbombaren (en av Trumps hundar)





Genom ett dokument i en länk ser jag svagt Cesar Sayocs födelsedatum. Som klåparen som överoptimistiskt skickade ett gäng brevbomber som inte en enda utlöstes, kan det vara intressant att studera den här tidigare kriminellt belastade mannen som ur absolut armod nu agerade ut sin desperation av att leva i ett av världens ondaste länder, USA. 

Hans Trump-påverkade argumentation kan man bortse från, poängen är att detta är en födelse i offrets och martyriets tecken Fiskarna - egentligen en av de som förgiftats av en ond värld och i sina liv och handlingar visar oss andra "duktiga" vilken ond Skugga vi kastar omkring oss. Jag t.o.m. känner igen den här låga typen av Fiskarna från andra människors ansikten, ibland dyker rätt typiska undertyper av zodiaktecknen upp...



Hur många gånger har jag påmint om hur hjälplös Månen i härskarläge i Krabbans tecken är, totalt fånge under tidvattnens och de skiftande omständigheterna, vilka direkt påpekar psyket. Här är det som med den ultragiriga Annika SEB-fallskärmen Falkengren (som nu gräver ännu mer guld i Schweiz bankväsende), den kanske mest begärsfyllda månpositionen degraderas av att ambitionens demon Rahu förbinder sig. Här opponerar sig dock gränsdragaren Saturnus som en illgörare, och med halshuggaren Ketu verkar detta vara en axel som förklarar hur Cesar Sayoc blev en rättshaverist som tog lagen i egna händer.

Lagen ja... Fiskarnas egen planet och här Solens disponent står tyvärr i de felfördelades 12e hus, "förlustens sektor" eller den "onda daimonens" hus. Det uppstår därför en slirig förbindelse mellan den solära intelligensens utagerande på basis av en rent självdestruktivt placerad Jupiter. (Fredrik Reinfeldt, det svenska välfärdssamhällets förstörare, hade en lika destruktiv kombination mellan sitt fysiska egohus - fast i det fallet baserad på känd födelsetid - och den onda inre demonen. Varför han lyckats materiellt i sitt liv (likt Falkgengren senare rådgivare åt bankfolk) medan Sayoc är så typisk för USA:s tallösa förlorare som svenska medier gör sitt bästa för att förbise, beror på att den f.d. statsministern hade sin lyckobringande Jupiter högeffektiv i en harmoni med den fysiska ascendenten.

I Cesar Sayocs fall ligger alltså Jupiter istället som en "bubbelspräckare", som ren och skär desillusion och i förlorarnas sektor - sett ur perspektivet av hans inte heller särdeles vinnande soltecken. Fiskarna är i världen för att berätta sanningar (även om det kostar på), inte berika sig själva, så man kan säga att Sayoc nu gjort vad han kom till sitt liv för att göra... Även om ingen bomb exploderade har han startat funderingar i USA, funderingar på hur degenererat landet egentligen är bortom Jureskogs hamburgerreklam för sig själv där han åker snålskjuts på den patenterat falska amerikanska drömmen.

Horoskopets 11e hus beskrivs i dag ofta som ett idealhus (eller sektorn för en individs gruppsociala instinkt) men hinduisk astrologi som utan undantag gör husets tillfälliga ägare till en "verksamt ond" planet tyder på att astrologin förgrenat sig, de gamla grekerna kallade ju detta för "den goda daimonens hus". Följer man den hinduiska modellen har Fiskarna i 1a huset Saturnus som en dubbelt ond faktor, och att Saturnus både äger 12e förlusthuset och 11e huset - vad det nu står för - är knappast ett bra omen.

Än värre att Saturnus själv är hemma i sitt negativa härskarläge i 11e med halshuggningens Ketu. Tar man 11e som "ideal" drivs han således av extremt rättshaveristiska och egenmäktiga ideal. Han vill Ketu-halshugga maktmänniskor (Saturnus)! Det faktum att Saturnus också är 12e husets ägare, förlusternas, exilens eller fängelsevistelsens hus, tycks lira ut väldigt väl i hans fall. För nu blir det buren nästa. 

Men samtidigt som detta tvivelsutan är hans dåliga karma från andra och illa förvaltade liv, och som han nu förvärrat ytterligare, så gör han mänskligheten en god gärning genom att åter påminna om hur världens bästa land i själva verket är den Store Satan och producerar rent fruktansvärda människor till följd av rovkapitalismens alla vidrigheter. 

I denna dubbelhet i Sayocs livsöde ligger kanske en av nycklarna till 11e husets svårbegripliga natur: i den naturliga zodiaken korrelerar huset med Vattenbäraren, i Babylon känd som den Väldige, dvs. det allomfattande universum, som innehåller både gott och ont. (Jag har t.o.m. provat utsträcka Vattenbärarens symbol till att beteckna alla de Former som utgör Nous/Intellektet bortom tid och rum och där naturligtvis "ont" och "gott" inte betyder samma som i vår värld.) 

I just det här horoskopet verkar universums onda strömningar betonade pga. tecknets dåliga husplacering, samtidigt som Vattenbäraren är proppfylld av aktiva budskap...

Inga kommentarer: