Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 9 december 2017

Me Too: Fler tolvtaggare faller...

Det kanske är dags att döpa om MeToo-rörelsen till "strebrarnas patologi" eller något liknande?

Urban Ahlin råljuger inför svenska folket och förnekar att han skulle ha några tillkortakommanden medan gårdagens överraskning, den alltid leende och folkliga Ingvar Oldsberg "fattar ingenting" - precis som sin Göteborgskollega som tog timeout för några veckor sedan.

Samtidigt faller tolvtaggaren Dustin Hoffman, vilket är tragiskt även om det i årtionden hetat att han var "svår att ha att göra med". Var det en allmänt obstinat natur eller var det sexuell gränslöshet och ständigt revirövertramp det ryktet syftade på?

Dustin H (med känd födelsetid):Ingvar O (ledarskapets solascendent i brist på tid):Det tar dock några minuter att klistra in och justera de hinduiska aspektpilarna i dessa halvt handgjorda kartor, så det kommer att bli fler horoskop av den här nedbantade typen framöver. Bloggens återstående läsare lär kunna bloggens subset av den hinduiska regeluppsättningen vid det här laget. Dessutom är det inte hinduisk astrologi som är bloggens ärende... Den sideriska zodiaken tjänar idag, till skillnad från 2009, mest som avstampspunkt för diverse tankar...

Dustin Hoffmans charmerande Jupiter-ascendent ser lika tursam ut som han (efter en trög start i filmbranschen) varit. Eftersom jag skriver nästan alla inlägg "rakt ur huvudet", utan någon som helst analys, kan hans tröga start möjligen ses i själva livslinjen (Månen --> Solen). Den ömsesidiga receptionen mellan Sol och Måne ser extremt suspekt ut i sin rundgång mellan det "bästa huset" och det dunkla 8e för omedvetna drifter!

På temat djuriska instinkter man inte har full kontroll över instämmer också Dustins Mars-Skorpion med begärsfulla demonen Rahu i 12e, ett hus som förknippas med förluster och i antiken till och med exil (vilket var en människas död eftersom man förr var mer beroende av sin lokala sociala kontext än dagens globala kapitalistsvin som minglar i samma dansanta virvlar som det EU-rörliga kapitalet...) Skulle Dustin Hoffman råka i onåd under sitt liv är det således Mars - sexualdriften - som kan misstänkas!

Ingvar Oldsberg är likt Dustin född med Solen i det biologiska begärets Vattenelement (det har varit några av den här sorten bland de stickprov på Me Too-rörelsens "offer" jag kollat upp). Här anas mer bufflighet än man kan tro eftersom jollriga (jovialisk, av Jupiter) Fiskarna bottnar i en illa placerad Jupiter i dominanta Lejonet - tyvärr i 6e olycks- och fiendehuset. Den här mannens utagerande (solära) natur skulle kunna bli hans olycka eller dra på sig fiender, samtidigt som även Oldsbergs sexualitet (Mars) står i 12e huset för förluster. Båda dessa män är synbarligen omedvetna om hur de gör sina "framstötar"!

För några dagar sedan tvingades en underklassmänniska som strebrat sig upp till rollen som högsta höns över Stockholms stadsteater och sedan arbetat som en dubbelnatur för att göra de anställdas liv till ett helvete.Även här är det irrationella Vattenelementets nycker och begär dominant, men nu inte direkt via soltecknet utan genom den sliriga "dissociationen" mellan en Sol i rationell Luft och dess disponent Merkurius i Vatten tillsammans med sex- och aggressionsplaneten Mars i dess "fallna" läge. Den som tittat på tillräckligt många horoskop, vet att det här är ett potentiellt problem!

I Benny Fredrikssons solära horoskop (fokus på utagerandet) tror jag den exilplacerade Månen är roten till det onda. Hade den inte stått så omedvetet hade han kanske kunna reflektera över sin egna oresonliga flängighet men nu härjar alltså Merkurius/Mars fritt eftersom disponenten Månen är "utslagen".

Det är de tre färgade tecken/husen som är problemet här, snarare än den "hårda arbetsledaren" Saturnus mittemot Solen. Den har snarast stöd i en tursamt placerad Jupiter i Elitens 5e hus vilket kan förklara att han hängde fast i ledarpositionen i hela 15 år. Naturligtvis förvärras även denna Saturnus i sitt ledarskap eftersom Jupiter verkar ont för Tvillingarna-i-första! 

Även här kvarstår misstankarna om att den solreflekterande Månen inte klara av att medvetandegöra från det 12e huset. Alla andra ser den förstockade Mån-Oxen, den brutala tyrannen, men själv är han "lyckligt" omedveten om denna primitivism inom sig själv! Själv känner han Jupiters tursamma flyt och en klassresa till de privilegierades värld. Idag är teater och konst tydligen en väg till klassresa uppåt för de osammanhängande och driftstyrda människor som inte pallar att utnyttja svensk politik för sitt personliga strebrande.

Det är inte konstigt att problemhärdar är så enkla att detektera i dessa "offer" för Me Too-rörelsen. Hinduisk astrologi målar en ganska mörk bild av livet under stjärnorna och att hitta ett helt godartat horoskop låter sig knappast göras. Varje antydan till maktposition kommer därför att bli en formidabel prövning för, säg, 8 av 10 individer. Bara det att det är skräpet som känner behovet av att avancera, de mognare själarna nöjer sig ofta med bakgrundsroller! Det är därför det råder rena anarkin på himlarna för så många som skapar svarta tidningsrubriker.

6 kommentarer:

 1. Jag ser att Dustin Hoffman är född samma dag som Cornelis Vreeswijk! Hans födelsetid är väl däremot okänd, vad jag vet. Det är känt att han kunde få svåra anfall av svartsjuka. Och så är det ju den kända historien om misshandel av transvestiterna, som han kände sig blåst av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontroll och ägande ligger ju under Saturnus och här riktar den sin långa aspekt mot Jupiter i Skyttan samtidigt som den själv är ägd av "expanderande" Jupiter (som ju passerar gränser).

   Kanske denna säregna kombination av budskap (frihet och kontroll under upplösning) triggar svartsjuka, som likt britternas Black Dog (depression) torde sortera under Saturnus, ägare av alla materiella resurser? (Fast här då emotionellt innehav pga. Eld/Vatten-stormen)

   Radera
  2. "Frihet och kontroll under upplösning" - samma konfiguration har f.ö. också Tommy Berggren som är född 4 dagar senare - 12/8. Han kom ju ut med en öppenhjärtig biografi tidigare i år, där han bl a skriver om sina otrohetsaffärer, och i en intervju säger sig ha reflekterat över varför han haft så svårt att vara trogen: https://www.expressen.se/noje/tommy-berggrens-vadjan-till-exet-efter-otroheten/

   Och aporopå det här med look-alike-fenomenet: Visst är TB nu på äldre dar löjligt lik Halvan!? :-)

   Radera
  3. Venus opposit Jupiter i "duala" Tvillingarna och Skytten ser ju ut som en våldsam tendens till att grena ut sig i amorösa frågor! :-)

   Visst är det en Halvan! Stan Laurel har en "extrem" Sol med Rahu i Tvillingarna och Venus i Kräftan, dvs Berggrens positioner omkastade, samt svenskens Mars-Skorpion.

   Jag har reagerat på likheter förr med just sådana här omkastade teckenplaceringar, och det är ju bussigt när himlen bistår med matchande egenheter! :-)

   Radera
  4. Jag hade inte brytt mig om att kolla upp Halvans horoskop förr, så det var ju kul att astrologin bekräftade likheten mellan de två! Och när jag kollar upp den senare lite på Wikipedia visar det sig att han också "grenade ut sig" :-) Gift fem gånger med fyra olika kvinnor, och det verkar ha varit lite komplicerat med flera av dem. En f.d. sambo blev han dessutom stämd på pengar av efter att hon bott utomlands i 12 år o han blivit rik under tiden.

   Radera
  5. Hur universum knådar sin deg och spottar ur sig tusentals exemplar på visst tema... Troligen ska födelseminuten visa att Jupiter (utgrenaren) har någon relation till 7e huset, kanske så enkelt som serie-otrogna Tiger Woods fall, att den befinner sig i huset.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.