Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 september 2015

Ännu en ful rovkapitalist som profiterar på de sjuka

A smug son-of-a-bitch


DN lägger sig till med en passande hafsig ton och kallar amerika-albaniern Martin Shkreli en "finansvalp" som "tokhöjt" priset på en billig medicin med 5000% för snabb och lätt rikedom. Kanske dags återinföra hedersstraff som avhuggna händer för de som girigt fingrar efter mer och mer? 

Finansvalp är en alltför mild term - se hans självgoda leende och avsmaka i själen hur genomruttna individer har det!

Eftersom klockslag på eländet saknas spelar det inte så stor roll vilken födelseplats man väljer. Möjligen är han född av albanska föräldrar i USA men jag använder här koordinater och tidzon för fäderneslandets huvudstad Tirana. 

[Tillägg. Senare hittar jag uppgiften om födelse i Brooklyn, N.Y. vilket flyttar fram Månen från Skorpionens fjärde till sjunde grad, "generisk" lunchtid.]




"Sinnelagshoroskopet" (Chandra lagna eller månascendenten) är horribel! Till att börja med är psykets Måne "fallen" i Skorpionen vilket som vi sett av alla mördarhoroskop är en bidragande orsak till inhumant kallsinne. Här ökar risken för omänsklighet genom att formgivaren Saturnus i ytterligt humana Vågen ställts av i tolfte förlusthuset. Sinnelaget vänder ryggen till frågan om måttlighet och balans! (Jfr. Fredrik Reinfeldts ytterligt komplicerade förhållande till sin ascendenthärskare Merkurius i "avställda" tolfte huset och hans sviktande förmåga att skilja lögn från sanning.)

Men det som verkligen får kartan att spåra ur är förstås den omoraliska Mars - "naturligt omoralisk" som härskare över den negativa Vatten-Skorpionen eftersom man inte kan tala intelligent med driftslivet, men en destruktiv influens för mänsklighetens högre och bättre rationella själ icke desto mindre.

Mars står här i sitt andra härskarläge i den framfusiga Väduren (passande placering för kanonmat på stridsfälet, för idrottsmän och för entreprenörer). Men med sinnet i Skorpionen uppstår problemet att sinnets fundament hetsar sinnet i ett Eld och Vatten-krig ("sensationalism") som naturligtvis fullständigt rubbar den psykiska balansen och omdömesförmågan. 

Glöm i detta fall att Månen anses verksamt god för alla med Skorpionen i första huset- här finns så starka kontraindikationer att det näthat som drabbat skitstöveln rimmar perfekt med den I SIG utmärkta Mars-i-Väduren men som här antar rollen av Fienden eller Olyckan (6e huset). 

Den albanske drömmaren av den onda amerikanska drömmen låter som ett rövhål när han fräser ifrån sig och inte fattar vad protesterna handlar om, och det beror ju på att denna Fiende (Mars-i-Väduren) är hans egen djupaste psykiska natur. Det enda som återstår om en sån här rackare plötsligt fattar vem han är, är att sätta en pistol mot skallen och trycka av. Han är själv bärare av ren och skär Ondska! Den här stjärnhimmelen målar upp en olöslig ekvation. Vissa kanske bara är på jorden för att statuera varnande exempel för andra.

På ett rent allmänt plan ser man återigen att det giriga och omättliga näringslivets indikationer finns på plats här: en tydlig betoning av Vattenelementet (Sol och Måne). Givet den destruktiva relationen mellan uppstartens Vädur och undergångens Skorpion drabbas naturligtvis den stora välgöraren Jupiter stort och denna råkar vara Solens disponent. Så varje aktivt steg denna Sol tar, sker på bakgrund av den Jupiter som i skadat tillstånd reduceras till ett praktäckel som hycklande och ytligt söker komma åt stora och lätta pengar. 

Otroligt hur Martin Shkrels karta lyfter fram de allra fulaste tendenserna hos den moderna kapitalisten.

Inga kommentarer: