Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 maj 2015

Sociologen: Kapitalismen förgör samhället

Skorpionen - intensiv, resursstark och seriös
ETC berättar om den här allvarlige ekonomiske sociologen som visselblåser om att vår själva Urgrund - rovkapitalismen - håller på att förstöra våra västsamhällen och sätta demokratin helt ur spel. Så sant detta alarm ringer i tiden - se bara vad medieföretaget Schibsted just nu är i färd att göra mot sina SvD-läsare - bygger ett biofeedback-system som kommer att accelererar borgarens infantilisering! (Se blogginlägg)

Vatten/Luft, 1a och 12e - en stark känsla av
dissociation, förkastelse eller social utstötning!

Först ser tyskens karta ut som vilken närighetslivsförespråkare som helst, det är biologiska Vatten och åter Vatten. Men tittar man närmare inser man att det tolfte huset för "världsliga förluster" tecknar en verklig visselblåsare och alls inte Vattenelementet som närighetslivet (se t.ex. Vattentecknet Skorpionens triumfatoriska position i kartan för Svenskt Näringsliv).

Fast budskapen duggar tätt i detta månhoroskop är det helt klart förstahusägaren Mars fångenskap i tolfte huset som tillsammans med rättrådighetens soltecken Vågen upprörs över vad de rika gör för att ytterligare röva från de med mindre än dem själva. Visselblåsaren Thomas Pickettys karta kretsade också mycket kring samhällets olycksbarn (en möjligen mindre obehaglig beteckning än den "onda daimon" som bloggen laborerat med eftersom det var så tolfte hette i väst i antiken).

Månascendenten är lurig eftersom vissa tecken när de äger första huset per definition gör psykets planet till en illgörare. Statiska Oxen i första huset t.ex. har ett psyke som i princip bara reagerar på ett sätt: med negativitet, när Oxens invanda cirklar rubbas. Oxen är ett fridfullt tecken under förutsättning att det inte möter motstånd. Därför är också jämviktens planet Venus en illgörare när Oxen äger första huset. Den homeostatiska balansen är det här tecknets akilleshäl!

Jag har ofta uttryckt misstankar om planeternas "upphöjelse" och "fall" i de olika tecknen. Upphöjda planeter brukar i läroböcker schablonmässigt förklaras som bra och fallna planeter som dåligt. Men faktum är att Månens "upphöjelse" i Oxen motsägs av den distinkt filosofiska hinduiska astrologin. Som bäst kan man säga att psykets "upphöjelse" här innebär att den här människan "är en klippa" som det heter på vulgosvenska. Det vill säga, psyket är möjligen ett stöd för andra men där Oxen också stiger i öster blir individen sin egen värsta fiende i sina orimliga krav på stabilitet och förutsägbarhet i hela hans/hennes vanligen väldigt förkrympta omgivningar. Det är tur att Oxen inte har en anstymmelse till expansionssträvan för en värre diktator är svårt att föreställa sig.

Omvänt sker det för Skorpionen tacksamma att psykplanetens "fall" i Skorpionen lindras om samtidigt Skorpionen är i stigande - vilket den naturligtvis är om man talar om en månascendent. Då blir psyket istället en verksam välgörare och planetens "fall" är måhända i sig en indikation om en möjlig visselblåsare som varslar om när livsförhållandena blir för jävla eländiga! Jag har en hårdnackad socialist och skicklig musiker i vänkretsen som skapar gott via musiken via Solen i Lejonet men är via sitt skorpionsinne mycket negativ till den borgerliga samhällsordningen och vad den gör med människor (de människor borgarna låtsas att de inte existerar).

Samtidigt går det inte att förneka bloggens upptäckt av Månens fall i Skorpionen via dess prominens i studiet av mördare. Det finns tydligen något patologiskt över den här placeringen, vilket kom fram i upprepade kvantitativa studier. Visselblåsandet är då en konstruktiv yttring för den som bär på några goda ideal. Det är i avsaknad av allt gott folk får spel och mördar.

Tyskens horoskop är en mardröm att reda ut eftersom allt händer på en så koncentrerad yta. Trots att en indisk tradition underkänner konjunktioner över teckengränserna finns en annan som accepterar dessa. I horoskopet finns t.ex. en intressant koppling mellan den GODA Mars i Vågens 30e grad och Merkurius i Skorpionens 4e grad. Handelsmannen och/eller kommunikatören Merkurius bestrålas å sin sida starkt från den onde Satan på zodiakens andra sida, men här kan man säga att detta är hotet som Wolfgang Streeck varslar om. Satans stjärna i pengarnas tecken. 

Visselblåsaren Thomas Picketty brottades också med Djävulen i sitt horoskop, vilket visar hur farligt det är att automatiskt anta att "algoliserade" horoskop är Djävulens sändebud. I några fall - Jimmie Åkesson t.ex. - är det uppenbart att själarna har fallit, men Satan kan också angripa oskyldiga för att testa dem.

En avgörande faktor är också att godhetens stjärna Jupiter är en verksam välgörare då Skorpionen har första huset, men här hålls Jupiter fången i det tolfte huset för samhällets olycksbarn och understryker just det han varnar för: en aggressiv kapitalism som kommer att söka reducera världens befolkning i sin ambition att raka åt sig allt själva. Det är därför Fort Europa inte fiskar upp drunknande flyktingar i Medelhavet. Mönstret är tydligt.

Första huset rymmer också halshuggna Ketu (Draksvansen) och som här söker reducera sin egen disponents inflytande. Mars är redan svag i Vågen och blir inte mer stridsduglig i tolfte huset. När vi nu vet att detta är en visselblåsares horoskop kan man inte låta bli att tycka att budskapen stämmer väldigt väl.

Hans skorpioniska sinne får definitivt klartecken, men han är tyngd av den ondska med vilken han ser kapitalistdjävlarna kringgå de civilisationssystem mänskligheten har bytt upp. Det är verkligen som om demoner från underjorden kommit upp och tagit sig människokroppar. Den enda trösten är att när de 80 rikaste lagt hela världen under sig, är de så få med så mycket att de snart nog kommer att halshuggas i sina hem. Pengar kommer att byta händer och privata dörrkoder utväxlas. 

De onda rika är redan nu livrädda för de känner sin skuld. Men de är för ynkliga för att välja den goda sidan och de eller deras barn i en inte alltför avlägsen framtid kommer att trigga den ögonblickliga förvandlingen av ägarförhållandena på jorden. 

Som en tjuv om natten kommer Människosonen att återvända, och denna kollektiva entitet kommer att vara välorganiserad och upprätta en ny världsordning snabbare än den onde rike mannen hinner dra en lättnadens suck över att hans plågor till sist är över.


6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Streecks karta har många likheter Noam Chomskys. Till skillnad från tyskens (trots intensiteten) milda och ärliga uppsyn har Chomsky en buttrare och tröttare sådan, med en opålitlig blick, så att man instinktivt gärna tror på åsikter om att han skulle vara en första klassens grindvaktare (och skitstövel). Där Streeck har Månen/Merkurius/Ketu, har Chomsky Solen/Merkurius/Ketu, plus Saturnus och fysisk ascendent. Båda har Saturnus i Vatten och Mars i Luft, men Chomskys Mars ockuperar amoraliska Tvillingarna och korruptionens åttonde hus. USA-hataren Chomsky har alltså, liksom USA, Skorpion-AC och Mars i åttonde, där the Sibly Chart även placerar Solen, Venus och Jupiter. Chomskys Mars ligger graden intill USA:s Venus och hans AC två grader från USA:s dito.

Bloggteknisk information: Nu har jag testat att skicka kommentar på tre olika datorer med Internet Explorer. Varje gång man markerar "bevisa att du inte är en robot"-rutan så cirkulerar en pil ad infinitum. En av datorerna hade även Google Chrome och där gick det bra.

Seaward sa...

Tja, det ska väl till en födelse i Vågens tecken, där Solen - ögonens planet - är fallen, för att så överbetona yttre kriterier att man "instinktivt gärna tror på åsikter..." :-)

Ska man vara lite mer noggrann är det naturligtvis inte ditt soltecken som producerar detta stolpskott utan Skorpionascendentens härskare Mars i Jungfrun, med dess tragiska dragning åt reduktionistiskt biologism.

För vad du här gjorde var att sväva bort från den intellektuella distinktionen mellan rasbiologisk determinism och de grenar av mänskligt tänkande som föreställer sig att själen är en Faktor X som färdas med men inte låter sig reduceras till det kroppsliga.

Med astrologin får man ett verktyg att förstärka intrycken av att det faktiskt finns formgivande principer, men det är då lätt att miss att alla snabba tänkare - typiska merkurier - har "shifty eyes", dvs deras snabba sätt att inhämta sinnesdata genom "förstulna blickar" kan ge en ytlig människa anledning att tro de har orent mjöl i påsen. Och simsalabim är vi nere i åsiktsträsket där analysen av studieobjektet ofta är bristfällig. Jag vet inte vad Chomsky har anklagats för och lömska ögon ger mig inte direkt impulsen att ta reda på mer, men vad jag ser på nätet såg denne ny mycket gamle man betydligt pickare ut i blicken i, säg, medelåldern, än du vill ge honom kredd för.

Sant är ju att hans goda Skorpionhärskare Mars ligger illa till i dystra åttonde och att språkliga Merkurius som äger åttonde blir en verksam illgörare som här lägger sig i första huset. (Är det.därför Skorpioner av tradition är så tysta, som om de vaknar på sitt eget ord?)

Jag var själv inte nådig mot honom i det här inlägget

http://sidereal.hall-of-man.com/2014/01/kungariket-dar-manen-gar-upp.html

...så jag får väl finna mig i att du som adept spinner vidare i samma tonläge men drar ner ämnet från rationalism till person- och attitydnivån (vilket förvisso är legitimt om man talar om förstahusindikationer). Men jag betvivlar att hans ”brott” är värst mycket grövre än att han föreslog en neurologisk, hårdkodad bas för den mänskliga språkförmågan. :-)




Havsörnen sa...

Chomsky är naturligtvis inte så otroligt välkänd för sin lingvistikforskning (han är, likt Freud, en enmansshow på sitt område, så det blir sektvarning på det hela), utan som filosof, samtidskommentator och samhällskritiker. Han är en Messias för horder av vänsterintellektuella som villigt sväljer allt han säger med hull och hår. Det hans karta skulle kunna indikera är att hans USA- och Israelhat (självhat?) inte bara är befogat (vilket det är), utan en avledningsmanöver för att ta bort fokus från den globalistiska eliten bakom kulisserna. Till exempel. Det är också ganska förvånande hur han med en axelryckning avfärdar det synnerligen välgrundade ifrågasättandet av den officiella versionen avhändelserna kring elfte september som trams. Chomsky har ju sagt att USA är världens främsta terroriststat. Just kring 9/11 finns ju ett outsinligt material som kriminaliserar två parter, nämligen Israel och Bushadministrationen.

Seaward sa...

Under många år kände jag Chomsky bara till namnet och via kulturprogram i P1. Men då helt och hållet för hans inflytelserika språkteorier (som jag måste medge att jag inte minns ett dyft av). Det verkar som om du börjar skriva hans historia efter hans stora bidrag, precis som du väljer att kommentera honom sedan han blivit gammal och trött i blicken. Nå det är väl ett medvetet val för att tajta till berättelsen...

9/11 och konspirationsteorierna är ett träsk jag ogärna går ned mig i. Att USA skulle mörda 3000 av sina medborgare och ödelägga symboliskt viktiga byggnader i New York bara för att skapa en ny fiende - "terroismen" – det är en sådan ondska att inte ens jag vill tillerkänna deras nationalhoroskop så låga kvaliteter! De som emellertid finner en slik teori rimlig har antingen sett mer än alla andra (säkerligen deras egen åsikt), eller härbärgerar själva a/ avgrundslikt mörker b/ en farlig oförmåga att utvärdera teorier ur tillräckligt många perspektiv.

Havsörnen sa...

Skillnaden mellan 9/11 och galna konspirationsteorier om utomjordiska ödlor som kontrollerar världen är den smärre lavin av indicier och märkliga sammanträffanden som pekar mot en "false flag operation". Hur ska man kunna blunda för t ex en sådan här knastertorr tre timmars föreläsning som smular sönder den officiella versionen av vad som hände då ett plan kraschade in i Pentagon:

https://www.youtube.com/watch?v=rn3A3c_FAOw

Även om det var en vanlig terroristattack så finns det åtminstone en sak som är otvetydig. Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz och anhang ville skapa kaos i Mellanöstern. Se nedan vad den fyrstjärnige generalen Wesley Clarke (som inte tillhör "twoofer"-rörelsen) säger om amerikansk försvarspolitik (ca 4 min långt):

https://www.youtube.com/watch?v=uzmW8c66UaI

Redan någon vecka efter 9/11 fanns alltså en plan för att ta bort regeringarna i sju länder. Det är väl bara Iran som är kvar på listan idag, och lyssna på Israels krigshets mot landet i dagsläget. Netanyahus senaste tal i amerikanska Kongressen avbröts 39 gånger av applåder, varav 23 var stående ovationer. Det är ju fullkomligt skrattretande, men visar att det inte är USA som kontrollerar Israel, utan Israel som totalt infiltrerat USA:s styrande toppskikt. Hur man än vrider och vänder på det så fick Israel såväl som hökarna i amerikanska regeringen det Pearl Harbor de ville ha för att det stora landet i väster skulle mobilisera i önskad riktning.

Seaward sa...

Som ivrig läsare av avhoppade CIA-agenten Philip Agee på 70-talet har jag fått mitt mått rågat av USA:s alla destabiliseringsinsatser i inte minst Latinamerika. Det är väl det som gör att jag finner t.o.m. ett rimligt fyraminutersklipp för mycket tid på att ägna på frågan om vem som rev handelshuset Twin Tower. Ytterst sett räcker den symboliska signifikansen mer än väl. Det var en milstolpe i mänsklighetens historia.

Mot den utopistiska aktivismen (dagens blogginlägg - som egentligen är ett snabb hoprafsat mejl till en marknadsdyrkande sosse-vän) står den eviga filosofin med dess upphöjda och bortomvärldsliga syn på mänsklighetens låga spel och ovärdiga intellekt. Förnuftet (med dess hjälpreda den faktaorienterade logikern Merkurius), förklarade Plotinus, är den fallna själens fattiga substitut jämfört med allfadern Zeus (Jupiter) oinskränkta SAMSYN av allt som försiggår i universum vid varje (mänsklig) tidpunkt. Den högre Intuitionens Jupiter är astrologiskt kontrasterad mot informationens eller desinformationens Merkurius (insikt i seriell form till skillnad från Jupiters allt på samma gång), och renderar den senare överflödig - utom då man vänder sig in i världen för att tilltala den.

Mellan dessa två hållningar befinner jag mig, för ung för att lägga mig ner och dö från det här skämtet till civilisation men för gammal för att gå ut och kasta tegelsten (eller ännu mer potenta saker) på dem som upprätthåller den orättfärdiga ordning som hånar mänskligheten...