Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 maj 2015

Skandaladvokaten



Den som läser Flashback får en bild av en solkig, korrupt och smått alkoholiserad kändisadvokat bosatt där de rika bor. Inför rätta för en hitlerhälsning (AB) kan man bara studera "sinnelagshoroskopet" med Månen som ascendent och notera vad bloggen tidigare sagt, jurister har ofta horoskop som ser lika problematiska ut som rötäggen de väljer att försvara! 

Så vad försvarar de egentligen? Sin egen rätt att fortsätta leva som samhällets rika del av avskummet?

Den kroppsnära "sataniska axeln" (otyglad hedonism?) samt
angrepp mot psyket från omoralens Mars i 6e fiendehuset.


För smädesuttrycket "lagvrängare"- se hur intellektets och logikens Merkurius här representerar nionde huset som Lagen, men hur Merkurius onda åttondehusposition för tankarna till ett korrumperat sätt att hantera fakta! Det är faktiskt bättre att ha en planet i något av de onda husen och planetens disponent utanför huset än som i kändisadvokatens fall. 

Den onda korruptionens härskare är en otacksam roll som här spelas av ingen mindre än Solen själv, emblem för horoskopinnehavarens egen andliga identitet. Det tycks inte bättre än att hans lägre och mer världstillvända psyke (Månen) har vänt sig mot sin egen andliga inre kärna, men den gyttjiga röran av oppositioner mellan Stenbocken och Kräftan vittnar om en sådan rövslickare och en sådan självefterlåtenhet att det inte är mödan värd att söka reda ut vad som rör sig i det här sinnelaget. 

En typisk "fas" i Världssjälens inre rörelse som kloka själar undviker när de uppe i evigheten "planerar" för sitt nästa återbesök bland människorna.

Inga kommentarer: