Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 maj 2015

Mediehor jämställt med tung narkomani

Från sjukbädden fortsätter Agneta Sjödin sitt Lars Vilks-liknande dvs. ständigt pågående projekt med henne själv i centrum. Hon meddelar Aftonhoran (som villigt publicerar) att hon "gråtit jättemycket" trots smärtstillande.

Men en blick på horoskopet avslöjar att det troligen inte är höftfrakturen som framkallat all denna gråt. Nej, det är den negativa versionen av "sensationalistens syndrom" som skapar en plågsam avtändning där Sjödin ligger och inser att hon inte kommer att kunna genomföra nästa omgång av Fångarna på fortet - en av alla de kickar hon varit beroende av som en pundare i fler år än någon egentligen vill inse. Jo, Sjödin har kanske insett att hennes fejkidentitet är på väg bort från henne och hon har aldrig haft någon annan än det svekfulla medieljusets falska invaggande att man är något.



Det är på många sätt ett horoskop i ren Filippa Reinfeldt-klass, denna tygellösa himmel och att den verkliga identitetsskaparen ligger gömd i det mörklagda och onda åttonde huset för dålig karma (där för övrigt också celebritetsplaneten Jupiter befinner sig), det är bara början.

Här måste man minnas att en "ascendent" utifrån måntecknet illustrerar det sinnelag som vissa är medvetna om och som andra är sådana fullständiga fångar i att de aldrig kan stiga utanför och inspektera sina egna stämningar och begär. De har blivit ömsom frustande och ömsom gnyende djur - sanna barn av den här planeten och under den här livscykeln utan en anstymmelse till motivation att förverkliga löftet om människans latenta gudastatus.

Vad månascendenten därför berättar, är att Sjödin inte har en frisk människas grepp om varför hon vill att HELA VÄRLDEN SKA ÄLSKA HENNE. Månen i den universalistiska (allomfattande) Skytten ser ut att projicera en varm och karismatisk ELD - många har ansett Sjödin för att vara en vacker människa, vilket hon förstås är. Men den som inte ser att Elden är vek och tenderar att lätt slockna, är inte mycket till människokännare. 

Solen är visserligen en Eld-planet den också, men den har gått ner i det primära Vatten-tecknet Kräftan och i åttonde vattniga huset representerar den en livskraft som Sjödins psyke upplever som ständigt otillräcklig för de enorma BEGÄR att bli sedd och älskad av alla som hon har. Det är expansiva Jupiter som med kraftfällan Solen ur det fördolda åttonde huset verkar för hennes popularitet eller horande för medierna. Samtidigt tyder åttonde på att hon inte har någon tydlig återkoppling till sitt kändisskap (Solen med Jupiter är väl närmast oslagbar som en kändisindikator).

Varför det här är den näriga och fordrande typen av sensationalist (Vatten) och inte den sorten som skapar rubriker genom sitt slösaktiga givande (Eld), beror på att Månen i Eld fruktar att Solens öga i folkmassans Kräfta ska åttondehus-dö. Därför ligger Sjödin och begråter sig själv på sjukbädden. Hon vet hur otrogen en publik och fans är. Här idag, borta imorgon. Till deppigheten kommer förstås att sexiga och 16 år yngre Marie Sernholdt hoppar in i Sjödins ställe - en hemsk påminnelse att hon tramsat runt i tv på övertid i många, många år!

Det är lätt att känna en smula med Sjödin, det finns nog inte ett ont ben i hennes kropp (!) - Solen med Jupiter ger aldrig illvilliga intentioner. Men som man bäddar får man ligga! Horoskopet är hopplöst i sin brist på substans. Hela Sjödins karriär har byggt på den mest imbecilla verksamhet som mänskligheten kan förfalla till: dyrkandet av PHYSIS, kroppsmänniskorna. Därför var det Ödet som räddade henne med bilolyckan. I sitt narkotikaberoende behövde hon verkligen en tids avgiftning. När hon som en typisk Vatten-varelse slutat begråta sig själv kanske hon kan börja planera för en värdigare fortsättning på sin karriär. Att tanklöst ränna runt på Fortet i alla dessa år är närmast ett brott mot den egna själen. Eller är det? Kanske födslar till vissa stjärntecken antyder att dessa själar inte kräver värst mycket av sig själva, att en del faktiskt är nöjda med att sjunka ner till det djurets nivå, eventuellt med ett banalt tävlingsmoment i manus (Luft).

*****

I bloggens första början kallades kroppsmänniskorna med en annan grekisk term, hyliker, och därefter har uttrycket använts sparsamt.
Fexeus som hyliker (mars 2009)
Bloggaren har vadat igenom mer svårläst gammal filosofi sedan dess, och gradvis har bloggen också visat en klarare bild av den antika läran. HYLE är den onda, oformbara materian (prima materia) och att som de egyptiska gnostikerna gjorde, kalla människor för hyliker, var och är en ren förolämpning. Det är som att säga att de inte ens existerar på riktigt eftersom de inte har en anstymmelse till form i sig.

Artistoteles vägrade tro att form och materia kunde existera åtskilda, men med sin biologiska orientering förstod han aldrig sin lärare Platons djupa tankar. Själen är en form och "blåkartan" existerar före tid och rum. Vårt kosmos är besjälat av en gigantisk själ och materien tar form alltmedan denna själ lever sitt inre liv. Astrologin studerar de sju planetkretsarna som synliga uttryck för Världssjälens inre liv. 

Stoikerna ansåg (likt Aristoteles) att människosjälarna bara är tillfälliga uttryck för Världssjälens "faser", men Platon hävdade alltid att vår själ inte nödvändigtvis hör hemma i det här "verklighetssystemet" på jorden. 

Sjödin har tänkande Luft i horoskopet men så starkt negativ är uppenbarligen hennes ömsesidiga reception mellan Sol och Måne, identitet och folket (jag och min publik), hennes begär (Vatten) att bli sedd (Eld), att hon valde att handlöst falla ner till ett tillstånd just innan själen stelnar till helt, i mötet med Jord-elementet. Det är där individerna börjar räkna på lönsamheten kring sina egna kroppar eller arbetsinsatser och själen som en hora gör entré. Bloggen har filosoferat sig fram till att den "fallna" Venus i Jungfrun motsvarar vad den romerske filosofen Plotinus som upprepade gånger kallade själen (Afrodite/Venus i hans språkbruk) som en hora sedan den vänt sig bort från kontemplation av de inre principer som skänker den dess liv för att istället titta lystet på "det externa". 

Detta "externa" beskrivs i astrologin via den negativa polariteten och i synnerhet då det helt materialiserade Jord-elementet. Men det är det negativa spinnet i Vatten som i sitt begär störtar sig ända ner till Jord. I sitt nästa liv kanske Sjödin återföds så massivt träigt jordbrun som artisten Laleh... Den restriktiva materien krymper själen och gör att den bara har prylar och materiell framgång i sikte. Vattnets begär skördar nu sin orientering bort från verkligheten. Själen har valt den sämre vägen och är nu bara ett redskap för andra.

Nu kan man kalla Sjödin och hennes likar för mediehoror, men i just detta fall är det astrologiskt mer att se det negativa "sensationslistsyndromet". Det är inte först och främst döda penningar som driver Sjödin utan kicken av att ha folks bevisat flackiga uppmärksamhet fixerad på sig. Utan "den Andres blick" dör hon eftersom hon aldrig lärt känna livet. Eftersom även hennes Afrodite/Venus disponeras av Solen i åttonde, blir tyvärr mediehora, en passande etikett. Men låt oss hellre kalla det för en ovanligt otäck form av narkotiskt beroende. Hela kapitalismen bygger på att fånga in svaga själar och använda dem för att smörja sina vinstgivande hjul. I ett bättre samhälle hade kanske Sjödin aldrig blivit så sjuk att hennes själ tvingat in henne i en bilolycka för att den ville mer med värdkroppen Sjödin än hon levererat så här långt. 

Efter sina skidframgångar insjuknade också hennes mångåriga Fortet-kollega Gunde Svan (den mest avtändande hälsofascist jag någonsin sett) och gnydde illa i medierna under något år. Eftersom de jobbade så nära varande i den formidabla skitunderhållningen Fortet (helt konstruerad utifrån den mest banala sensationalism), kan man påminna sig att också Svan har ett inslag av Eld och Vatten i sitt horoskop, men relationen där är indirekt och kanaliseras genom det alltigenom materialistiska eftersom Sol och Måne delar disponent. framgångens och celebritetens Jupiter. 


Men Jupiters storhet i det "krympande" Jord-tecknet Stenbocken kan diskuteras. Jag har upplevt en del folk årgången 1961-62 som verkat verkligt "oförlösta" eftersom Jupiter inte kan expandera nämnvärt när Stenbockens herre Saturnus är hemma i sitt negativa härskarläge. Egentligen borde dessa speciella årgångar studeras speciellt i stort upplagda kvantitativa tester. "Kom något gott till världen under dessa år?"

Se för övrigt vilket perfekt artificiellt mediapar Gunde Svans och Agneta Sjödins horoskop tillsammans bildar!

Han Solen i Skytten, Hon Månen i Skyten.
Han världshärskaren Stenbocken/Hon markservicen Kräftan!


Det här är naturligtvis astrologi för förskolan, så simpel att man senare, förvirrad av sina avancerade tolkningsmetoder, helt glömmer bort den enda nivå där astrologin är ofelbart talande! Redan i antiken visste man att det var lönlöst att ställa petnoga frågor. Men tittar men på de stora byggstenarna kan man höra astrologin kommentera livet. Det här falska medieparet är en synnerligen lyckad kombination om uppgiften är att sprida Djävulens falska lära om att vi är på jorden för att klättra och streta och söka guldpallen - Kräftan/Stenbocken indikerar just den materialistiska människans strävan. 

Kunde man operera bort den här axeln ur zodiaken skulle materialismen och kapitalismen direkt tappa styrfarten. Men nu finns principerna i världen och är dessutom det nav som får det meningslösa kretsloppet att snurra på (Stenbocken och Kräftan är de två stora generativa principerna, Vågen deras sexuella förening och Väduren deras avkomma). 

Men det första en bättre mänsklighet än den som visar sig genom Sveriges folkvalde måste göra är att ta tillbaka barnens skolböcker från de näriga kapitalister som just nu fyller den med reklam och vinklad, materialistisk information.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Helt hylisk, eller helt och hållet en "mediahora" kan man nog inte kalla Sjödin ändå. I rättvisans namn måste nämnas att hon även har ett andligt intresse, som kommer till uttryck i ett antal böcker hon skrivit. Wikipedia nämner t ex en om aposteln Jakob som tillkom efter en pilgrimsresa till Santiago de Compostela, och en om helgonet Lucia. Jag har inte läst något av henne själv, så jag kan inte uttala mig om de litterära och/eller andliga kvaliteterna, men jag minns att jag läst artiklar om hennes andliga sökande.

Seaward sa...

Jag tror du slarvläser en smula eftersom det sista man kan kalla Sjödin med noll planeter i Jord är en "hyliker"! :-) Och det vore kanske paradoxalt bristen på jordförankring eller realism som skulle kunna driva mot ett andligt sökande.

Jag undertextade program under några år, bl.a. något om en andlig hälsoguru vid namn Deepak Chopra som Sjödin vurmade för tidigare under hennes karriär. Jag minns ett typiskt tafatt svenskt program där hon med kameraman skulle träffa sin andliga mästare, men fick knappt "audiens" på hans hälsohem. Hon hade uppenbarligen fantiserat en närmare kontakt med sin guru än vad verkligheten tydde på eller också var det ett episkt uselt planeringsjobb inför resan.

Eld och Vatten är "sensationalism" - man gör sig bilder och föreställningar och saknas JORD kan kraschlandningar bli bittra uppvaknanden. Ditt "försvar" för Sjödin adresserar inte min hypotes och dess analys.

Att gråtandet handlar om just en sådan här sprucken Jupiter-bubbla där framgången visar sig vara en "förrädisk bitch" som när som helst kan bita en i bakhasorna. Hade kvinnan haft någon som helt fungerande andlighet i sitt liv skulle hon inte figurera på det självförnedrande sätt som hon nu gör. Sjödin och AB konspirerar tillsammans och gör blödig sensationsjournalistik för folk som inte har någon förmåga att utvärdera nyheter alls. Detta är i mina ögon oandligt.


Kom igen när hon likt kvinnotjusaren (apropå Sjödins eviga konsumtion av män!) Leonard Cohen försvinner in på buddhistkloster under flera år för att stilla sin oroliga Sol-Jungfru-i-soluppgången.
:-)