Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 maj 2015

Grön energi och det grundlurade svenska folket

Då och då kommer det en ögonöppnare till artikel - numera bara i tidningen ETC. DN-scoopet med "kissblöjorna" och den rabiata urladdning näringslivet haft i åratal lärde nog journalister i högerpressen vad man vågade gräva i och inte.

Så kommer då i söndagens ETC en sån där gräsligt tråkig artikel med en massa sifferuppgifter men vars konklusion gör en minst sagt mörkrädd. Kan hela det här landet verkliga vara så in i norden korrupt, ruttet och sysselsatt med att antingen ljuga menigheten rakt i ansikten eller menigheten med att konstruera präktiga och självgoda livslögner?

Säger energispecialisten efter att ha redovisa sina beklämmande uppgifter: "Det ska vara så mycket [grön solenergi] att folk blir nöjda, men inte så mycket att det påverkar etablerade strukturer i energibranschen."

Genast klämtade klockan till och jag såg den ömmande punkten i det nationalhoroskop som den här bloggen är ensam i Sverige med att lanserat och som bara tycks riktigare och riktigare ju mer empiriska fakta man prövar mot det.


Här är resonemanget. De svenska hushållen bör utan problem kunna placeras i fjärde huset. Det är svårt att se var i horoskop över en nation man ska söka medborgarnas privata små käll annat än just i sektorn för det privata och avskilda. Var finns då MAKTSTRUKTUREN som tjänar grova pengar på att lura de korttänkta svenskarna att de lever präktigt och grönt? Det journalistiska tipset håller än: "Följ pengarna". 

Sveriges rollmask är Vågens tecken, traditionellt ett harmoniskt och jämlikhetssträvande land och med en rätt lång historia av neutralitet (horoskopet är från 1974, innan högersosseriet och sedan den rena högern lät USA annektera landet för sina intressen). Statsfinanserna ligger då förstås i det andra ekonomihuset, ett av de tre "jordiga" hus indisk astrologi kallar arta-hus - jfr artist eller engelskans hantverkare ("artisan") - fokus här ligger på sakerna skapande människor producerar så att "resurser" egentligen är en mer generell och bättre benämning än enbart mätenheten "pengar".

Om man nu tittar på de svenska hushållen som också behöver resurser gör man enligt indisk modell så att man räknar till det andra huset från huset under inspektion och hittar så dess ekonomi- eller resurssektor. I Sverigehoroskopet innebär det att hushållens resurser tecknas på ett mycket märkligt sätt, av det femte huset som ju i grund och botten indikerar den styrande eliten! Nu börjar det lukta lurt och inte så lite påminna om artikelns teaterviskning om att de etablerade aktörerna inom energibranschen i själva verket fejkar miljövänligt för att lura de naiva svenskarna.

Och när dessutom stora rikedomars Jupiter och Solen - en passande symbol för solenergi - befinner sig i den makthavande elitens femte hus, stämmer ju allt. För tro inget annat än att denna penningstinna lilla grupp har resurserna att förklä sig så att ingen normalbegåvad svensk ska känna igen dem när de kommer och presenterar ett grönt alternativt som är så urvattnat och falskt att det enligt ETC-artikeln t.o.m. på förhand är uträknat så att de ordinarie och feta inkomsterna på folkets el-behov på inget sätt hotas.

När bloggen var ny var jag naiv och tyckte Solen med Jupiter i "lyckosamma" femte huset var en fenomenal bekräftelse på hur bra vårt land var. Det tog lång tid att börja se friktionen mellan de privilegierades planet Solen och allmogens Måne, och vilken extrem nivåskillnad som fortsatt rådde 1974, fast socialdemokratin menade sig ha jobbat i årtionden på jämlikheten. 

Nu står det helt klart (vilket bloggen också sagt i samarbete med socialdemokratins horoskop) att hela välfärdsbygget i stort sett var en bluff. Det var ingen riktig socialism svenska arbetare valde, de var för fega. De var som Stefan Löfven. Och nu får de betala priset med partiets undergång. De ekonomiskt starka lät vanligt folk få det lite bättre och det är detta som jag beundrat som yngre. Men nu när högerdjävulen vill ha tillbaka ALLT igen och framtvingar (ja, framtvingar!) fattigdom i landet på nytt, inser man hur få steg mot allmän välfärd som egentligen togs under socialdemokratin. Kvinnor i landet kan omvittna om hur de släpar efter något enormt i lönehänseende. 

Så vårt "kära" nationalhoroskop från 1974, vad säger det egentligen om den tidens maktelit?

Jo, om man - för första gången på bloggen tror jag - applicerar den indiska tanken om att planeten kan ha en grundläggande natur men i praktiken uttrycka sig annorlunda (dess "verksamma natur"), uppstår följande och föga smickrande betyg över Sveriges alla makthavare och förmögna:

När den sociala harmonins och jämlikhetens tecken stiger i öster, då finns det vissa astrologiska faktorer som inte gagnar Vågen. T.ex. förvandlas den Sol som indierna redan från början anser är skoningslös och "grym" (vill du ha empati och svalka, gå till Månen!) till en verksam illgärningsman! Svenska folket väljer åtminstone sedan 1974 konsekvent ett falskt och ondsint ledarskap åt sig själva vart fjärde år!

Och Solens närhet till den högsta kasten, de väldigt förmögnas Jupiter, förklarar hur det här hänger ihop. Även Jupiter är en verksam illgörare för den som strävar efter sociala rättvisa och harmoni! Vad vi har i femte ledarskapshuset är helt enkelt ett stort jävla arsel! Den Rike Mannen äger det här landet och har monopoliserat alla dess viktiga inkomstkällor. 

Bloggaren rodnar av skam över att inte ha fullföljt analysen av planeterna i det femte huset (de enskilda hushållens "resurshus") förrän idag! Budskapet som framtonar är helt horribelt. Folket är i händerna på falskspelare och det nyttjar till inget att rösta på Jimmie Åkesson 2018 eftersom han också är med på grejen. (Herregud, vad den mannen vet att ta ut lön!)

Man skulle t.o.m. kunna bli konspiratorisk här och hävda att mediedrevet mot SD har som syfte att väcka det primitiva svenska folkets försvarsinstinkt och därmed driva dem att i massor rösta på Sverigedemokraterna i nästa val. De med makten, de som inte underordnar sig Sveriges lag som säger att "all makt utgår från folket" utan tvärtom använder sina resurser till att manipulera den svenska opinionen (med Aftonbladet som en ovanligt genomskinlig nyttig idiot), denna onda rika klick ser med gillande på en ny SD-regering eftersom den i lika hög grad som alla de tidigare kommer att gå Elitens ärenden. Det är bara folket som blir blåsta varje gång eftersom de fått lära sig hur bra vår demokrati är. 

Sverige har således ingen framtid, men hur landet kommer att upphöra existera är kanske för tidigt att säga än. Det kan finnas variabler av global magnitud som ännu inte ens trätt in på arenan. Studerar man "frågans slut", en obskyr fjärdehusbetydelse, så är det Saturnus som äger huset. 

Givet korruptionen hos Sol och Jupiter är det knappast religion eller filosofi man främst kan utläsa ur en Saturnus i nionde huset. Nej, hellre någon mondän och trivial innebörd som "långväga resor" eller "utlandet". Sverige som nation kommer att gå under eftersom de härskande rika gärna ser att ursprungsbefolkningen späds ut rejält av inkommande folkslag eller att svenskarna turistar så mycket att de till sist tappar allt intresse för sin svenskhet. Man kan också se amerikaniseringen - yeah! - den här utdragna dödskampen (Saturnus tar kål på nationen långsamt, inte genom någon atombomb (Mars+Jupiter+Rahu?). 

Men jag gissar på invandringen. Det är ett av de mest effektiva sätten att slå det gamla socialdemokratiska välfärdssamhället i spillror så de Rika kan ta tillbaka precis vartenda korvöre som bands upp i ett folkets välfärdspolitik under årtionden. Nu vill de Rika inte bekosta den här falska maskeraden längre, de senaste åren har det blivit allt tydligare vilka de är. 

Genom att slussa in människor från krigsskådeplatser kan svenskarna tystas och lönerna sänkas rejält. (Medierna talar förstås inte om det inhemska skälet utan bara om att världen är mer fylld än någonsin av rotlösa människor.) Facken är redan helt förlamade så Sveriges sönderfall under den Onde Rike Mannen kommer att fortgå och t.o.m. tillta under åren som kommer. Det goda man kan säga om Sverigehoroskopets femte ledarskapshus är att där finns en verksamt välgörande Merkurius - handelsplaneten är god framför allt därför att den äger "det bästa huset" som kallas så eftersom det anknyter till Gud, samvetet, filosofin och religionen - tecken på högt utvecklade individer och samhällen. Här har vi emellertid konstaterat att Sverige inte har den nivån på sitt nionde hus så det goda Merkurius gör för Sverige är att hålla handelsvägarna öppna så att den Onde Rike Mannen kan berika sig ännu mer på svenska folkets bekostnad! 

För Merkurius som transport och kommunikation, se bara svenska (och danska) postens priser! Det går inte att som svensk delta i den jämlika gräsrotshandel som florerar på nätet eftersom våra fraktpriser ut ur landet är ohemula. Den Onde Rike Mannen inom landet blockerar t.o.m. på denna mikronivå folkets möjligheter att gå utanför systemet i ett varuutbyte och berikar sig på dem som ändå bryter de förmögnas kontroll av alla färdvägar. Jag har sett svenska försäljare på amerikanska eBay be om ursäkt till potentiella köpare för att fraktkostnaderna ut ur Sverige är så skamliga! Jag har sett varubranscher där de svenska importörerna har tagit ut såna rövarpriser för att leva som småpåvar att svenskarna övergivit de arma detaljister och handlat från andra europeiska grannländer istället.

Jimmie Åkessons stenhårda arbete på "nolltolerans" inom partiet och rumsrenhet för egen del bör avslöja att han - också! - groomas av finanseliten som söker kontrollera och förbättra den takt varmed de blir ännu rikare. (Påläggskalven Annie Lööf var ett fiasko.) Obildade små nassegrisar ute i landet är redan svikna av sitt parti, men det fattar de inte. Under Åkesson efter valet 2018 kommer välfärdssamhället att fortsätta monteras ner, Åkesson är ju så höger man kan bli kommer gärna att hjälpa till att sanera Sverige från alla idiotstrukturer som ämnade ge landet en smula trovärdighet i sin "Vågiga" framtoning.

Inga kommentarer: