Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 maj 2015

Det magnifika djuret Helen Mirren och "djurexperten" Wahlström



Helen Mirren vid 25 och cirka nu. Tala om att åldras med grace.

Lite elakt skulle man kunna säga att kvinnan har en pansarvagns råstyrka - man märker hur närmast en bufflig gåpåaranda är stark inom henne. Samtidigt visar hon prov på en fantastisk humor i många rollgestaltningar. 

Jag var bara tvungen att konsultera den ibland väl vaga kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden med hennes födelsedata och fick minsann upp SHIH, "Generalskan" - dessutom en fältledare i full besittning av den maskulina yang-energin. Så förklarades hennes gåpåiga sida via ett annat symbolspråk!



I jakten på en bild till inlägget hittade jag också detta foto från när hon var 25. Man påminns om en äldre och friskare sexuell era, innan porrindustrin degraderade människorna till perverterade travestier på människosläktet.
En ung, naturlig och yppig Helen Mirren erinrar också om bloggens funderingar över den förstärkta libido som Venus tillsammans med Mars tecknar, här dessutom stigande i det första huset för ego och kropp!

Jag kallade kombinationen för en horkarls och horas aspekt och det var innan jag upptäckte att romaren Plotinus definitivt skulle ha klassat horoskopet som en kvinna tillhörig världens äldsta yrke, en entreprenör med kroppen som sitt arbetsverktyg! Indisk astrologi gör ju Venus till verksam illgörare (och Mars verksamt neutral) när Oxen äger första huset.



Den här kvinnan har varit bråkig, egensinnig och stursk i sin dag! Jordelementet måste ha den kredden att den resulterar i fullständigt obändiga människor som kan nöta ner det mesta i sin väg! Har de nu ingen som helst talang blir de åtminstone perfekta dörrvakter. (Jordelementet är allmänt obstruktivt.)

Horoskopets fysikalitet är faktiskt extrem (och hon ÄR en mycket fysisk skådespelerska i sitt agerande). Jupiter ligger beredd att både välsigna men kanske också överdriva Jordtecknens inflytande och här ligger som sagt första kroppshuset som mottagare till Jupiters välsignelse och även Månen/sinnelaget. Rent objektivt går det väl inte att utstråla mer sex än Mirren gjorde som ung. Jag har ofta tänkt på det när jag sett filmer med henne som äldre, och ungdomsbilderna bekräftar exakt vad ett renodlat naturbarn ser ut som, astrologiskt. "The force is strong in this one."

Missa inte Solen i Kräftan i intellektshuset - en perfekt illustration av den vimsighet hon med fin komisk effekt kan väva in sina roller. Hon är duktig på att spela på gränsen till upplösning men ändå undertryckt eftersom den massiva jorden dock håller ihop allt.


Stackars brittiska astrologen Marjorie Orr (f.d. politisk reporter på BBC) som kommenterar den karaktärsstarka skådespelaren ur västastrologiskt perspektiv (det var hos Orr jag hittade klockslaget). Hon har inte en susning om att vi här ser ett perfekt exempel av Jordmodern (Oxen)!

När man väl växlat över till siderisk zodiak vill man aldrig gå tillbaka till den västerländska varianten. DET VAR EXAKT DENNA OXE ANTIKENS MÄNNISKOR SÅG NÄR ASTROLOGIN TOG FORM eftersom de båda zodiakerna händelsevis överensstämde då. Det är Helen Mirrens Ox-ascendent som beskrivs i alla antika skildringar och det är västerlandets olycka att de inbillar sig att de nu står och tittar på en Tvillingascendent när de ser Mirren. Glöm det!

*****

På tal om yppighet reagerade jag nyligen bara i förbigående på djurexperten och pseudokändisen Jonas Wahlström - i själva verket vd för ett företag på Skansen och med allt intresse i världen av att hänga med mediefolket för att få gratis exponering vilket i sin tur drar publik till hans verksamhet. Det var naturligtvis AftonHoran, Sveriges lägsta tidning, som lät honom "expertkommentera" någon gullig bild på en apunge nertryckt mellan två fylliga kvinnobröst. "Tacky", tänkte jag och glömde snart skitnyheten.

Tills idag där den vänskapskorrumperade ap-mannen dyker upp på nytt i en sexistisk ursäkt till nyhet, och återigen i drevkarlen Jan Helins skam till nyhetstidning!




Och mycket riktigt, här upprepar sig horans och horkarlens signatur från Helen Mirrens kroppsligt kroppsliga ascendent, fast med en liten variation:

 
Att vilja synas gärna och mycket är typiskt Månen i Lejonet, i synnerhet när Psyket drömmer drömmen om att vara en framstående Sol med makt och position. Vi använder spekulativt Chandra lagna-kartan för att närskåda vad sinnelaget fantiserar om, och då hamnar den distinkta Solen via Oxen genast i tiondehusrollen som en publik maktfaktor. Uppenbarligen har Wahlström förverkligat Oxen - Moder Jords - önskan om att få folket att vila sitt kollektiva sinne och blick på de förunderliga ting som den här planeten rymmer. Eld/visualitet och Jord/konkreta kroppar. 

Det förvånar mig inte att Wahlström är framme i dessa sammanhang för det är något primitivt och grunt över den Eld som inte intresserar sig för att penetrerar den osynliga världen utan stannar bara vid tingens "tinglighet". Wahlström är en vuxen som stannat kvar i mognaden hos en fem-åttaåring som just lärt sig sätta namn på allt och nu börjar anat att det existerar någon slags struktur i denna värld, arter och underarter.

I detta månhoroskop ser man hur Venus ligger hemma i negativt härskarläge i kroppsliga Venus - som hos Helen Mirren - medan Mars just tecknar en vek men dock antydan till att förstå naturens organisation via Luft-intellektet. Eftersom Mars ägs av Venus och sedan aspekterar Venus tillbaka har vi en rätt besatt natur som närmar sig horbockens nivå. I bästa fall har Wahlström sublimerat sin horkarl och lever ut via sin passion för djuren och deras brunst.

Väljer man - återigen spekulativt - att använda läran om planeternas verksamma natur, gör Lejonet i första Venus till en hora, och en prominent hora därtill. Kopplad till den yrkesverksamma Solen bekräftas således att Skansenchefen beter sig som en hora för pengar eller uppmärksamhet i tajt samarbete med den passande tidningen Aftonhoran. Allt ljus på tionde huset för där man syns bäst i det offentliga. Man undrar just vem som betalar vem här. Betalar Wahlström för dessa sexistiska och låga "nyhetsartiklar" som Aftonbladet skriver, eller är det något ännu mer lurigt samarbete mellan de bakomliggande företagen?

Går man förbi Aftonhorans kontor i centrala Stockholm, nära tågstationen, ser man färdigtryckta kartongark i fönsterrutorna som visar logotyper som t.ex. lånehajen Lendo sida vid sida med andra företag. Dessa affischer med uppåt dussinet varumärken har alla tryckts i ett stycke, som en konception, vilket får mig att tro att det bara är olika huvuden på det giriga monster - en minihydra - som ligger bakom all verksamhet i detta "Schibsted-hus".

Samtidigt är Chandra lagna-horoskopet också gynnat, för Lejonet har verksamma välgörare i Solen (inte så oväntat eftersom Solen "äger" Lejonet), i Mars (eld-Mars och eld-Solen bästa vänner) samt i Jupiter, härskaren över det tredje eldtecknet Skytten. 

Tittar man på dessa tre eldrelaterade kroppar har alla i "den lunära föreställningens horoskop" hittat in i bra hus, Solen i huset för absolut makt, Mars i det tvivelaktiga mediehuset, men enligt indierna en så vitaliserande kraft där att krigaren får bli tredje husets "signifikator". Jupiter i nionde är dessutom helt oslagbar och aktiverar verkligen den exotiska axeln mellan korta/långa resor, samtidigt som Luft och Eld har något spektakulärt över sig som ibland den plottrande Jorden eller det lynniga Vattnet saknar.

Inga kommentarer: