Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 maj 2015

Åsa Romsons hedervärda idealism (Olönsam kärring)



De borgerliga medierna har ända sedan den röd-gröna regeringen tillträdde sökt möjligheter att smutsa ner de gröna i läsarnas ögon. Med partiledardebatten i högerinstitutionen SVT tycks de ha hittat ett par ordval att hänga upp sig på. Lägst sänker sig den kacklande hönan DN som låter så här

Åsa Romsons horoskop har saknats på bloggen, men här är ett perfekt tillfälle att åtgärda den bristen.



Minns bloggens spekulativa bruk av indiska Chandra lagna. Mig veterligen går indierna inte lika långt i bruket av en ascendent/horisont baserat på psyket/Månen. (Detta perspektiv kompletterar bara i vissa frågor den verkliga lagna eller ascendenten.) 

Här ser vi ett snabbt och rörligt psyke i Luft där emellertid disponenten Merkurius valt att stiga ner under andarnas rena intellektsvärld (Luft) för att uppsöka de stackare som lever sina liv sublunärt i Vatten, i upplevelsen att de är biologiska väsen fyllda av drifter och kanske inte något annat är biokemiska mojänger destinerade till ett kort liv och manade av demoner som Svenskt Näringsliv och Storfinans att PRODUCERA och KONSUMERA under detta korta liv. Ett liv i fullständig dårskap, utan distanserad överblick och fördjupad insikt. Inte konstigt att ADHD sprider sig som en präriebrand i västerlandet - detta är en sjukdom som skapas av detta inhumana grodperspektiv på livet.

Som miljöpartist kan det tyckas som om även Åsa Romson torskat på den patenterat falska BIOLOGISMEN, som söker reducera livets mirakel till inget utöver vad laboratorieråttor och hatiska män som ap-forskaren Richard Dawkins påstår att det är (och obegåvade svenska Humanisterna plagierar och urvattnar för det svenska husbehov som, tyvärr, föreligger).

Men enligt sinnelagshoroskopet dominerar såväl Solen som Jupiter Åsa Romsons sinnelag. Dessa planeter, båda ljusgivare, ger den intelligens den i sig sublunära Månen så bistert saknar.

Jupiter är essentiellt av Eterelementet som föregår världsskapelsen och ljuset/Elden, men astrologiskt räknas Jupiter och Solen som ömsesidiga vänner och Jupiter härskar över ett Eldtecken. Denna udda Jupiter i den indiska astrologin matchas bara i sin särprägel av dess naturliga opponent/komplement Merkurius som också är en "odd man out" genom att sakna en planetär motpol. Solen har Månen, Venus har Mars och Jupiter har Saturnus, men Merkurius är en obunden budbärare. 

Utvikning. Kanske beror Merkurius dubbla rollinnehav, den är såväl Jungfruns härskare som "upphöjd" i Jungfrun, på att själens syndafall kan förläggas till detta tecken. Här tappar Jungfrun sina luftvingar och blir en jordbo som brukar jorden och söker sin himmelska skatt i det materiella. Eftersom Venus anses "fallen" i detta tecken kommer då Merkurius - budbäraren, ängeln eller själens egen noetiska och högsta andliga princip - till undsättning. Jordelementet är ett fängelse och ett mörker för själen, men just i denna lucka av intellektuell rörlighet kan själens essens - den merkuriska rationella själen - "upphöja" sig bortom den fallna venusianska orienteringen mot hor och vinstjagande på materialismens åkerfält.

Åsa Romsons sinne drömmer om att placera sin inre rationella essens (Merkurius) i maktens boning (10e huset) och där verka för Naturen (Vattenelementet). Ja, hennes sinne drömmer verkligen om en individuell karriär (Solen) till Naturens fromma.

För hon är ju en av regeringens få verkliga Välgörare! Den stora benefaktorn Jupiter - "allt gott åt alla" står perfekt i sitt positiva hemmatecken Skytten för att sprida detta optimala andliga budskap om vad mänskligheten egentligen borde ta sikte mot. Jupiter är psykets sparringpartner men rent världsligt vekt placerad i väster/bortdöendets väderstreck. 

Ska vi använda de världsliga positionerna i ett psykiskt horoskop får man töja sin fantasi en del, men som filosofen Plotinus underströk (efter närläsning av Platon) finns det även i den högre verkligheten materia, men den är av "intellektuell karaktär" där ovan. Någon måste ha tänkt materie innan den dyker upp härnedan och då ofta som en ren vederstyggelse som sinkar och förleder själen. 

Man kan därför tänka sig en intellektuell motsvarighet till såväl soluppgång som solnedgång utifrån Månens perspektiv. En "döende Jupiter" kan därför tjäna som en extra motivation för detta psyke att vilja rädda den generella välfärden - Jupiter och Skytten är universalistiska och söker generell eller universell applikation för sitt tema: "allt gott åt alla, överallt".

Detta är naturligtvis vad som kallas utopi, men det måste existera bärare av det absolut goda för att världen inte ska gå under av alla inskränkta och själviska borgare som inte ens vågar se den fångenskap de byggt åt sig själva. De tror frihet ligger i en weekendresa till New York med smutsigt jetflyg. (Alla bloggarens f.d. IT-kollegor verkade ha torskat på myten om New York, vilket inte är så konstigt eftersom tv-tittare är helt indoktrinerade av alla serier som utspelar sig i den staden - svensk övre medelklass tror faktiskt att de med sin trubbiga intellektualitet har något med den vassa staden att göra.)

Märk hur det är den i väster döende Godheten (Jupiter) som triggar Åsa Romsons dröm om att ta plats i det tionde huset som en maktspelare, en miljöpolitiker!

Inför detta monumentalt goda och visionära horoskop väljer Sverige att starta drevet därför att hon helt legitimt använder ordet zigenare i tv-sändning och helt korrekt - fast ganska vasst - kallar Medelhavet för EU:s nazidödsläger.

I Sverige regerar Lögnen så till den grad att härskarna är ytterst tacksamma när en olönsam kärring med en olönsamhetens idealistiska vision råkar använda i deras mening fel ord eller bild. Det är Romsons lilla slirighet mellan Luft och Vatten (Luft-Månens disponent som verkar från en lägre nivå, från Vatten) som möjligtvis kan förklara ordvalet. 

Eller kanske var det hennes "onda daimon" (förlustbringaren) som faktiskt ville djävlas lite med det svenska etablissemanget! Jag utesluter inte att den ägandefixerade Oxe som måste offras som en ond böjelse om Tvillingarna vill behålla trovärdigheten som obundna himmelska budbärare, inifrån 12e förlustens hus kan ha genererad den fantastiskt träffsäkra analogin mellan EU:s passivitet inför drunkningsdöden på Medelhavet och Nazitysklands dödsläger. Båda är buffertzoner som fångar upp icke-önskvärt folk och blir deras slutstation och grav.

Det går inte att klandra Romson för att hon ensam inte kan stå emot Djävulen förkroppsligad i hela högeretablissemanget och ursäkter sig för ordvalen. Men hon har hela Himmelen på sin sida, eftersom det var Sanning, det hon sade inför svenska folket. Tyvärr är svenskarna dumma som kreatur så det var pärlor strödda för svinen för att använda en annan analogi. Den kommer troligen inte att vålla upprördhet hos svenska bönder eftersom de vet att svin inte bryr sig om människors dyrgripar. Men svenskarna uppfattar inte längre när de serveras en Sanning - det har de borgerliga medierna försäkrat sig om. Se bara SvD - direkt tillverkar tidningen ett trivialt bildspel om "andra politiker som hävt ur sig grodor". Högerdjävulen söker därmed cementera "bilden" av att det Romson sade var fel. (Se föregående inlägg.)

Dö kommer ni att göra ni också, skyldiga tidningsmän. Och er död blir inte trevlig. Detta svek mot Romson och Sanningen sådde ni medan Liemannen Saturnus passerade genom Skorpionen. Detta är en ledtråd till hur karma fungerar, guld för de vakna, men pärlor för svinen.

5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bertil Torekull (mp) kräver nu Rom-sons (haha) avgång. Intressant. Så här skrev Torekull i dec förra året:
"För att rensa luften inför den 22 mars uppmanar jag som medlem Miljöpartiet att bryta upp från S och därmed även från V, som ju surrat Löfven vid ett socialistiskt roder."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mp-bor-lamna-regeringen_4185041.svd

Romsons Jupiter är angripen av den algoliserade Mars långa aspekt ifrån tolfte. Vid tidpunkten för partiledardebatten befann sig transiterande Mars en grad från Romsons födelse-Mars. Torekull har sin Rahu fyra grader från Romsons Sol i Fiskarna. Transiterande Ketu befinner sig i sin tur tre grader från Torekulls Rahu. Torekulls Sol i Jungfrun (själv "halshuggen" av Liemannen i Skytten) står alltså i opposition till Romsons Sol.

Torekull har varit chefredaktör på flera kända tidningar, så det säger sig självt åt vilka intressen han utför pigtjänst i detta sammanhang.

Därmed inte sagt att jag tycker att den azurblå döden är ett större problem (förutom för de drabbade) än den skenande befolkningsökningen. Nigeria kommer att ha över niohundra miljoner invånare år 2100. Det är problemet i det större perspektivet. Migration löser ingenting alls. Fattigdomsbekämpning och skolgång för kvinnor är den enda lösningen. Men vad görs? Jo, väst bombar bort diktatorer, lämnar länder i ruin och vinkar sedan med uppehållstillstånd men inga lagliga inträdesvägar. Och den enda stat som tjänar på detta kaos är den som skapats just tack vare Förintelsen.

Seaward sa...

Romsons transit över Mars var högintressant - mycket bra observaton. Den gjorde det och kompletterar min lösa misstanke om att hon kanske hade en liten 12e-hus-djävul bakom örat när hon valde orden som hon gjorde. Perfekt transiterat av Mars där!

Håller helt med dig om att koloniala väst nu har en grotesk skuld till Tredje världen och som måste åtgärdas på plats. Men det blir tydligen Kina som vinner Afrikas hjärta med sina investeringar...

Anonym sa...

Att Miljöpartister är hycklare är inget de kan hjälpa. Deras horoskop (20 september 1981 i Stockholm) osar ju självtjänande, privatism och smygrasism förtäckt som antirasism. Dessutom att de har sitt mest starka stöd i Stockholm tyder ju på ytlighet. Nej, sluta att ge dessa personer frikort och titta på deras grupphoroskop så ser du vilken katastrof det är att ha ett parti för återfödda naturromantiska rasister och nazister i regeringen. Romson är inget undantag. Jupiter i Skytten och Venus i Väduren aktiverar samma eld som Hitler hade. Skulle inte förvåna mig om hon inte har karmiska minnen från andra världskriget som nazist, säkerligen som hängiven Hitlerbeundrare. Detta kom upp i debatten som en uppkräkning för att visa varifrån hon och miljöpartisterna kommer ifrån.
Det finns många, många fler exempel. Nämnde Bertil Torekull som vill stänga gränserna, miljöpartisten i Landskrona som vurmade för flyktingar och mångkultur officiellt men skrev hatiskt och rasistisk smörja på Flashback och miljöpartisten som hävdade att det spreds hatpropaganda och rekryterades terrorister i en moské i Stockholm, sedan dömdes han något år själv för planerad mordbrand mot svärmor för att få ut försäkringspengar.
Med sådana vänner behöver Miljöpartiet inga fiender. Således har den starkaste kritiken riktats mot Romson inte kommit från vad du kallar för "högermedia", utan från Miljöpartiet självt. Inte underligt då Romson sanning handlade om denna grupp genomsjälviska och rasistiska människor. Hennes fiskplaceringar förde i alla fall med sig lite medkänsla till sist...

Havsörnen sa...

MP bildades inte i Stockholm. Birger Schlaug på sin blogg 2007:

"Idag, för 26 år sedan bildades Miljöpartiet. Klockan 11.37. På Karolinska Skolan i Örebro. Dagen innan hade jag parkerat min Saab V4 på skolgården. En annan bil parkerar samtidigt alldeles bredvid. När jag kravlar mig ur min bil kryper en rödhårig ung kvinna ut från bakdörren på den andra bilen."

AC i Vågen med Venus i Vågen
Solen/Merk./Jupiter/Saturnus i Jungfrun 12:e huset
Månen i Oxen 8:e huset
Mars och Rahu i Kräftan 10:e huset

Den vegetativa Mars angriper kärlekens och rättvisans Venus. Både atmakaraka och högsta goda är Merkurius i privatismens och vinstintressets Jungfru. Den goda daimonen inlåst i tolfte tillsammans med den onda daimonen Merkurius.

Hoppsan! :-)

Seaward sa...

Mycket intressant horoskop - tack för uppgiften Havs. Det är slående vilket idealistiskt parti detta var i begynnelsen. De många dåliga budskapen tolkar jag just som den hotade miljö partiet söker värna. Jungfrun i 12e offerhuset är offret av den småaktiga själviskheten, människans vilja att utnyttja och maximera naturen för sin egen del. Venus i Vågen i öster är ett genuint vackert budskap för den vuxna mänskligheten och partiet är så att säga suicidalt, när de uppfyllt visionen om att få bort naturprofitörerna lämnar även MP denna världen (12e, den slutliga förlossningen).

"Icke-jaget" kommer från tionde med en skadad Natur och hotar mänsklighetens balans. (Tionde i attack mot ascendenten ska bäst fattas som de makthavare partiet bildas för att bekämpa.)

Den tidigare kommentatorn har uppenbarligen fattat att man kan använda astrologin som slagträ för sina privata politiska övertygelser. Men bäst då att verkligen förstå vad horoskopet säger för att veta om det går att utnyttja för den egna argumentationen.

Fraser och tankar låter mest som en creepy copycat på bloggarens egna formuleringar genom åren. Spola bort allt du läst på den här bloggen ur dina öron - du låter faktiskt lite hjärntvättad. Och det var sannerligen inte meningen med de här skriverierna, att bilda någon tragiskt liten nätsekt för folk i sökande efter tankar att fylla det egna tomrummet med.