Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 september 2011

Flickan & den franska grobianen




Gubbslemmet Dominique Strauss-Kahn kom undan intermezzot på New York-hotellet med blotta förskräckelsen, men nu väntar nästa pärs - frågan om hur illa han kastade sig över unga fransyskan Tristane Banon några år tidigare...




Den här kombinationen av bådas horoskop är märklig! Helt klart ser man att mannens kvinnotokiga Kräftascendent ser ett villigt byte i samma ögonblick unga journalisten Tristane kliver in genom dörren. Är inte kvinnans upphöjda "villighet" Jupiter i feminina Kräftan ett tecken på kusten klar för en hetsig vädur som den korrupte och falske socialisten?

För en annan manlig "kommen till åren Kräftascendent" och den späda unga flick-kvinnan, se Harrison Ford möter Calista "Ally McBeal" Flockhart. Där funkade det tydligen bättre.

Vad som skiter sig här inte främst att fransyskan själv har en ful attack från dominanta Saturnus mot sin integritets Sol i Oxen, utan att också gubbslemmet var född med samma Saturnus i Lejonet!

De maktdemonstrationer från suboptimala ledare - Saturnus passar inte i sin fiende Solens hemtecken - som finns som en potential i den unga kvinnans födelsehoroskop aktiverades här av Strauss-Kahn. Och hur! Mannen själv var ju född med den bisarr kombination av Saturnus i kombination med den besatta ambitionens Drakhuvud. Här är den "galna schimpansen" eller hur fransyskan nu beskrev hans påhopp.

Eftersom horoskopen tillsammans så tydligt lyfter fram frontalkrocken mellan Eld ("ser - vill ha") och nej-sägande Jordelementet, förvånar det faktiskt inte att deras möte slutade i vilt slagsmål.

Båda har lustigt den starka men blint impulsiva Mars i Väduren och mannens våldstendenser tycks ha brutit ut bara genom att den här vackra kvinnan kom i närheten. Nu är det hennes "överdrifternas Drakhuvud" som eggar mannens Mars-Vädur, konjunktionen mellan horoskopen på den här punkten är nästan exakt.

Sedan ser man förstås fransmannens fallna Jupiter, "lätt framgång" kommer inte så enkelt när planeten står försvagad, och det erfor han den här gången i närheten av en kvinna med sin kvinnliga Måne i Stenbocken, en i allmänhet mycket moralisk placering. 

Wikipedia nämner att Tristane Banon föddes i Frankrikes allra rikaste förort och en Måne i snobbistiska Stenbocken, materiellt stimulerad längsmed en Jord/Vatten-axel från rikedomarnas Jupiter i upphöjt läge i hemförhållandets Kräftan, säger knappast emot den uppgiften.

En svag men dock konjunktion mellan kvinnans amorösa Venus i Oxen och hånfulla stjärnan Algol - Satans huvud - skulle kunna vägas in. Nu är hennes berömmelse total i anklagelsen mot Strauss-Kahn, men det är en satanisk, pervers eller distorderad "kärlekshistoria" denna Venus tecknar! 

Hennes mor, också socialist hade redan haft en kärleksaffär med samma grobian!

Notera, inte bara Månen kan indikera kopplingar till modern utan Venus står för kvinnors relationer till kvinnor överhuvud - här kan man lugnt säga att Venus med Satans huvud lär försvåra relationen till både kärleken som sådan och det kvinnliga - det här kan vara en av dem som inte klarar att bära upp sin skönhet. Den typen finns, har jag förstått.

Tagna separat ser man att båda horoskopen skjuter till ansenliga portioner passion - Rajas. När det möts blir det för mycket. Att släppa en rajasisk kvinna nära en gubbsjuk och av maktberusning helt mentalsjuk rajasisk schimpans är förenat med risker, helt klart.


Se även: De två tidigare inläggen om Strauss-Kahn.


Inga kommentarer: