Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 februari 2011

Olof Palmes horoskop

Så många år har förlöpt att jag inte längre minns var någonstans jag hittade Olof Palmes födelsetid. Jag vet bara att det här var ett av de första exakta kändishoroskopen jag sparade i på papper i pärm, innan hemdatorerna.

Men tidpunkten 5.15 stämmer väldigt bra, inte minst med berättelsen om den faderlösa ynglingens "svåra" år på internetskola som berättas i ett längre bokutdrag på Expressen. Han var nämligen ett försigkommet ljushuvud och flera år yngre än sina klasskamrater vilket blev till en avgrund då de andra kom i puberteten betydligt tidigare än han själv. Läs gärna historien, horoskopet blir tydligare då!



Precis som påven Benedikt XVI, som också har ett rykte om sig att vara extremt intelligent, hade Olof Palme SOLEN i det tredje huset som naturligen tillhör Merkurius eller Buddhi, intellektets planet. 

Eftersom Saturnus ur alla perspektiv är hemskt illa placerad i Skorpionen i första huset och aspekterar Solen/Merkurius, ger horoskopet en fin inblick i prioriteringarna. Att Saturnus verkligen är en "illgärningsman" på alla sätt och vis här, antyds av det indiska schemat över planeters verksamma natur.

I en återblick i SvD citeras moderaten Erik Krönmark: "Lika gemen som han kunde vara i debatterna, lika charmig kunde han vara privat". Håll den här utsagan om stenhårda Saturnus i personatecknet Skorpionen i minnet när vi senare kommer till det fjärde huset för det inre sentimentet.
 
Men Saturnus aspekt hämmar här alls inte intelligensen, vilket annars är en möjlighet då planeterna står för diametralt motsatta egenskaper: bländade ljus mot hård filtrering!

Solen i tredje är helt enkelt ett så viktigt budskap när det gäller den mentala kalibern att inte ens en stigande Saturnus kan förstumma den (helt och hållet).

Däremot tecknar Saturnus/Liemannen i dödens Skorpion troligen faderlösheten, särskilt som Saturnus på detta rent externa plan blockerar Solen (faderssymbol).

Palme var en aggressiv och konkurrenslysten natur, duktig på idrott i ungdomen. Detta framgår tydligt av den starka Mars i härskarläge i Väduren, om än placerad i ett ondskefullt hus och bara "verksamt neutral". Eftersom det sjätte huset också är fiendernas hus, verkar det rimligt att anta att denna placering senare i livet var aktiv vid mordattacken på honom. Mars beskriver ju redan i födelsehoroskopet en direkt attack mot hans egen kropp, Skorpionascendenten.

Expressens utdrag ur boken om Palme diskuterar arrogansens psykologiska bottnar. Astrologiskt har jag ofta mött ett arrogant eller överlägset tonläge i samband med den "sociala utstötningsmekanism" som är så uppenbar i Palmes horoskop. 

Dvs, Skorpionen och Vattumannen är samtidigt aktiverade för ett "giftsting" i samband med den kollektiva tanken (Vattumannen). Palmes särlingskap och ointresse av klassattribut som upplevdes hotfullt för de överklasslynglar som ängsligt sökte programmera in den sociala konformismen på den fina internatskolan i Sigtuna, nämns flera gånger i texten.

Det är helt uppenbart att den sociala utstötningen via de här oförenliga tecknen figurerade om och om igen i Palmes liv, och särskilt mot slutet av hans liv på svenskarna borde ha ställts upp på rad och skjutits för det "Palmehat" de gjorde sig skyldiga till i en i raden av psykoser det här infama folket periodiskt faller in i.

(Se detta klarsynta citat om utstötningssyndromet av 1900-talsastrologen Charles Carter och notera att ett astrologiskt komplex att verka i bägge riktningarna - den mordiskhet som Carter nämner kan alltså även drabba Palme själv!)

Det är en kollektiv skuld att vi inte klarar att tänka nyktert utan att förvränga bilderna av våra omgivningar och det har inte med någon socialdemokratisk massifiering av individen att göra, utan vars bottnar måste gå mycket längre tillbaka i historien. Jag vet inte varifrån problemet kommer, men det måste ha med att hela folkslag reinkarnerar och att landet Sveriges öde i modern tid är en fortsättning av någon mindre lustig berättelse som utspelat sig någon annanstans i världen i en annan tid. 

Kalla det för att hela länders själ reinkarnerar och kan poppa upp på helt andra ställen på jorden. Det är exakt samma kollektiva mekanism som på individplanet där själens byte mellan en manlig och kvinnlig kropp kan trassla till det (homosexualitet) eller en rasist kan behöva återfödas till ett öde som färgad i en fientlig miljö.

Det sociala utstötningssyndromet eller "dissociationen" märktes inte minst i Palmes avhopp från sin egen klass och att han tog en klassresa ner till ett enklare och direktare liv. Det är intressant att hans soltecken är just klass- eller hackordningsmedvetenhetens Stenbock! Men det är alltså Stenbockssolens disponent Saturnus som är involverad i grupptillhörighetsproblematikens syndrom!

Hans chosefrihet och förmåga att tala direkt till människor har säkert en del att göra med Mars i Väduren som är en psykologiskt enkel impuls. Den agerar direkt, inget filtreras genom "hjärnan" först.

Men Palmes natur är extremt komplex eftersom det motsatta antyds av Solen i tredje huset. Solen i Stenbocken förfogas över av Saturnus, en riktig ränksmidare! 

Palme såg alltid extremt lurig ut och det kan ha avskräckt många som bara såg gäckfullheten men inte förmådde följa mer komplexa resonemang. Det går inte att överskatta folks imbecillitet! Många röstar bara på det personliga uttrycket och har överhuvudtaget inte konstruerat sig någon mer genomgripande världsbild och därtill svarande politisk position.

*****

Från min ungdom minns jag skrönor om att Palme skulle ha varit mentalt sjuk och inskriven på Beckomberga mentalvårdsinrättning. Naturligtvis stödjer ingenting kring Månen (sinnet, själen) dessa gamla illvilliga lögner. Månen i Skytten är faktiskt den välgörande friska delen här, som motverkar alla problemen som anfäktar hans karriär- och handlingsväg i livet (Solen under attack från Saturnus, till viss del självförvållade problem eftersom Saturnus är en högdragen planet).

Månen i Skytten förfogas över av filosofins och välviljans Jupiter och den kombineras här med den lilla välgöraren Venus i den stora konceptionens tecken Vattumannen. Ett så uppenbart omen om ett sinne som ser den anonyma folkmassan (Månen) inom ramen för en rättrådig och human kollektivistisk ideologi! I Palmes värld hade man råd med människor av alla de slag - här syns på himlen signaturen för Palmes verkliga storhet! Inte som i Reinfeldts sjukligt egoistiska värld.

Men eftersom Venus/Jupiter befinner sig i 4e huset för det mest privata eller dolda, kan man tänka sig att Palme hade svårt att kommunicera detta grandiosa koncept till svenskarna. Folket var för dumma och frågade bara efter materiell välfärd. 

Med åren började Palme istället rikta fokus mot världen som den enda arena som matchade hans vision, alltför stor för Sverige, trots att detta sedan 1974 varit ett Vattumanland. Måttet var rågat när Palme i tv-intervju inte ens visste vad en liter mjölk kostade och (s) kort därefter förlorade valet. 

Då kände jag, ung, att han kanske inte hade hjärtat med i det han gjorde längre. Men det var först med astrologin jag förstod vilket ointressant folk det här är, om man bara blickar på den kollektiva nivån, utan hänsyn till individen! Vem skulle inte tappa sugen? 

Sveriges nationalsjäl kan sammanfattas med Månen i egocentrerade Väduren, radiostyrd från disponenten Mars i Oxen: "Jag och mina materiella behov". Hur intressant, 1-10, är en sådan människa? Det är som om den psykologiska mognaden kom av sig efter bebisens orala stadium. Sekularismen skriker sitt degenerationens språk genom det svenska nationalhoroskopet.

Reinfeldt kallade i sin tid svenskarna "det sovande folket", men då med hänvisning till att de skulle vara socialdemokratiskt "sövda". Men detta är alltså inte sant, det är något djupare som ligger bakom den framväxande separatismen och egoismen i landet och den allmänna sekulariseringen i väst har troligen skapat värre röta i Sverige än på annat håll eftersom vi till att börja med lever så avlägset från det Europa där kontakterna mellan länderna är tätare. 

När så plötsligt ordet "humanism" dyker upp i det här svala landet är det genom en ateistisk sekt som likt en simpel krämare importerat en förfalskad omdefinition som inget alls har att göra med t.ex. den klassiska renässanshumanismen. Den rymde både en positiv tro på människan och tron på Gud och en enorm fascination för antikens filosofier, inte minst den senantika hermetiska filosofin med dess själavandringstro. 

Jämför den kontinentala vitaliteten med dessa sorgliga nej-sägande svenska Humanister vars världsbild bara passar för förståndshämmade fundamentalister som är så svenskt teknifierade att de bara klarar att leva genom prefabricerade tankemönster. Själens akuta förtorkning.

Så illa ligger det här landet.

Men det är klart, även Palme var en torris, det framgår tydligt av horoskopet. Hans enda placering i Vatten, Saturnus, är en distinkt icke-empatisk planet. Men likväl var det just resan med tåg i Indien (som han berättade om i en tv-intervju), där han såg resenärer trampa på lågstatusmänniskor som låg på golvet under den långa resan, som fick honom att ta ställning mot det orättfärdiga klassamhället. 

Någonstans anas ett skorpionsting i Palmes inre - han har ju faktiskt "klasstigmats" Saturnus i sitt eget första egohus och måste ha upplevt varje typ av nivåskillnad akut. Men han ältade inte känslorna som typiska Vattenmänniskor tenderar utan översatte den genast i en rationell plan för det goda samhället: Jupiter/Venus i Vattumannen. 

Internationalisten och den världssolidariske Palme är samma godhet i den Stora Ideologins tecken. Det är dit svenskarna måste lära sig blicka för detta är världen av imorgon. 

Men först måste själviskhetens apostel Reinfeldt nackas och elimineras. Han har satt tanketaket vid ett "all-time low" i landet genom att just bara vara en liten civilekonom, utan egentliga visioner om människan och det goda livet som understryker människans värdighet. Det liv som börjar först bortom hans och Borgs monetära trixande för att slussa pengar åt de som redan har på bekostnad av de fattiga. 

Moderaternas politik är ovärdig mänsklighetens genius. Studera Vattumannen i Olof Palmes horoskop, och dess intressanta husplacering: hans vision var att se den Kosmiska Människan återspeglad i varje litet käll. En intellektuell vision om alla människor i gemensamt välmående!

Vilken vision har Reinfeldt för människans innersta? (horoskop här) Fjärde huset i Skytten och Jupiter i nionde, i Oxen: att expandera i riktning mot mer pengar för det egna hemmet som högsta ideal! Inte en anstymmelse till nobel ideologi om människans väsen. Gud, så ynkligt. Och jag säger det: det är något beklämmande med den svenska nationalsjälens karma, för den ser lika usel ut som Reinfeldts andliga kondition.

*****


Anm. Någon kanske minns massmördaren Ted Bundys lika imponerande möte mellan Jupiter och Venus i Luft, fast i Vågens tecken. Nu krisade det stort i övrigt på den himmelen, men även där fanns den sociala kompetensen att övertyga andra som Expressen-utdraget från boken nämner i Palmes fall.

Ted Bundy är en påminnelse om hur svårt det är att fatta det avgörande beslutet om man studerar ett omoralisk födelsehoroskop eller för någon som gör gott i en rutten historisk situation. För en himmel som lurade även erfarna astrologer, se inlägget om massmördaren John Gacy.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Går det att se om en människa kommer att bli mördad?

Seaward sa...

Njae... I teorin kanske. Först ett födelsehoroskop med flera kritiska budskap, t.ex. om begränsad livslängd. Sedan störningar mot ägarna till vissa hus (t.ex. 4e för "tingens slut" eller 8e för "döden").

Och ovanpå det ett prognossystem (sekundär progression i västerlandet eller i indisk astrologi någon dasha/antardasha, planetär cykel/subcykel som sedan triggas av en planet som svischar förbi i transit).

Jag har aldrig försökt med en så morbid sak som att förutsäga död och har därför bara observerat enstaka horoskop i samband med flygplanskrascher och liknande, och noterat vissa sammanhang mellan transiter och ett olycksoffers horoskop.

En enda studie på den här bloggen (rätt tidigt i dess historia) minns jag, och det var artisten Ted Gärdestad och hans självmord. Här visade det indiska cykeltänkandet sig vara rätt talande.