Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 februari 2011

Lejonet, Chefskap & Sann Demokrati

Det är en lustig koincidens att Regeringen finner sig nödgad att sparka diskrimineringsombudsmannen (DN, SvD) just som bloggen stannat till lite vid baksidan av chefskapets tecken Lejonet! (Se "Diktatur..." samt "Tillägg...")

I de nyliga fallen rörde det sig om Lejon med en ovanlig typ av sekundära astrologiska indikationer, i fallet Linna här tycks problemetiken enklare. Det är kanske mer savannens lata lejonhane som ligger bakom en chef som drar ner hela myndigheten till ett ineffektivt tempo! Och horoskopet bekräftar detta! 

Minns att Lejonets tecken tillhör Tamas guna, kvaliteten som indisk filosofi bl.a. associerar med tröghet eller letargi. Lejon kan ibland, när de väl uppnått en auktoritetsposition, dra ner enormt på takten och bara bevaka sin auktoritetsposition. Vi har tidigare varit inne på den sortens yttring i samband med schlagergeneralen Christer Björkman och allsångsledaren Anders Lundin, båda Sol-Lejon.



I det här horoskopet har vi en kraftig betoning på Tamas och en ytterligare faktor som distinkt beskriver en sengångare! Det är energins och passionens Mars som anses skadad i loja Oxens tecken - Mona Sahlin hade denna placering och hon kunde upplevas som släääpig. Sahlins problem var dock ringa jämfört med en Mars som tar sin särart Oxen med sig och attackerar just Lejonets tecken via en 90-gradersaspekt. "Attacker mot lejon- eller chefskapet" är bara den externa sidan - den inre berättelsen tycks vara ineffektivitet.

Borde inte Mars och Solen i kamp skapa en glödande och energisk natur? Nej, inte om man faktorerar in det faktum att Tamas drar mot tröghet och att Oxen mot Lejonet bildar en kollision mellan Jord och Eld. Den lilla energi som utgår från Mars i Oxen matchar inte Lejonets "berättelse" om styrka, ledarskap och inspiration. Här finns en tydlig motivkonflikt och att ledarpositionen skulle ifrågasättas står skriven redan på födelsehimmelen. Det här innebär teoretiskt att Lejonen av samma årgång generellt har klenare ledarskapsförmåga än zodiaktecknet normalt är känt för.

*****

En sekundär bekräftelse på samma tema är att Mars också attackerar Skyttens tecken, även det ett Eldtecken, och som representerar raskhet och expansion. Det här året ser en neutral men ändå lite märklig kombination av Saturnus och Jupiter i tecknet. Jupiter är stark, hemma i sitt härskartecken, men expansionen och raskheten tycks hämmad av Saturnus framför sig. Indierna kallar den Shani, Den Långsamma, och det är uppenbart att det kanske är i den här kombinationen av långsamma Oxen med Saturnus, Mars mot Saturnus, de två illgärningsmännen i aspekt, som problemet med ineffektiviteten sitter.

*****

Detta inlägg har enbart varit för demonstrationssyfte, en påminnelse om att vi alla är födda för att hantera problem och lära oss något om oss själva. 

Den som använder astrologin för att ytterligare späda på Regeringen Reinfeldts och marknadsliberalismens fascistsamhälle med dess ständigt uppskruvade prestationskrav på den enskilde för vinstmaximeringens skull vare härmed förbannad - dömd att återfödas som en menlig slav, en mentalt retarderad eller socialt utstött paria!

Reinfeldt har inte förstått något alls av vad det goda samhället är och än mindre vad människolivet syftar till. Vad värre är, en stor del av svenskarna har ingen livsvishet fått med sig av sina lika sekulariserade föräldrar. Studera de vaknande arabländerna de kommande tio åren, så kommer ni att få se ett mirakel ta sin början på plantenten Jorden!

Lejonet och Vattumannen står opposit i zodiaken, chefskap kontrasterat mot upplyst folkstyre.

Vattumannens tidsålder är synbarligen i antågande - jag är förvånad eftersom den astronomiskt inte är att förvänta än på flera hundra år. Var det verkligen så att Jupiter och Saturnus konjunktion TRE GÅNGER år 7 fvt - Jesus födelse - var milstolpen man ska räkna tidsåldrarna efter? Vattumannen, den uppvaknande intellektuella Kollektivmänniskan kommer att drivas av moral och religiös sensibilitet, inte av ensidigt pengabegär och flata materialistiska värderingar!

I den världen skulle säkert även Katri Linnas arbetstakt vara acceptabel, men för nu lever vi i en döende civilisation som hade alla kunskaper men gick fel väg. Den själviska individualismens väg. 

Jag undrar hur många som i själva verket känner sig en smula spaka när de ser den SANNA GESTALTNINGEN AV VATTUMANNENS TECKEN i formen av en miljon människor på Kairos gator. (SvD: demonstrationerna sprider sig i regionen, DN: Bildts hållning tragisk.)

Bara riktigt dumma svenskar hejar på och inbillar sig att de själva har något som helst att göra med den Sanna Demokrati som nu kommer att födas, där men inte hos oss. Vi har aldrig haft den. Oligarki heter det system som i själva verket styr Sverige och västländerna.

Vårt land föddes förvisso i Vattumannen men pga. sekundära indikationer (bakvikt) nådde vi inte upp till förväntad humanitet. Vårt nationalhoroskop varslade om detta. Sverigedemokraterna i Riksdagen har visat att vi hade chansen men avvisade Livets inviter.

Och tala inte med den borgerliga regeringen om det goda samhället eller om den upplysta och autonoma kollektivmänniskan (sann demokrati !) - deras ledande företrädare har horoskop som ligger hundratals år efter det i sina stycken ambitiösa svenska, socialdemokratiska nationalhoroskopet från 1974. Det är därför borgarna raserar samhället som små barn i sandlådan utan ens vett nog att se vad som var värt att ta med in i framtiden. 

Historiens dom över dem blir hård. Det var Tamas guna som drev de två herrarna i fronten, dessa grottmänniskor som bara kunde anlägga ekonomiska perspektiv på allt. 

Allt som allt ett av de mer intressanta liv jag levt! Jag har både varit italienare, tysk och marockan - och då talar jag bara de senaste tusen åren.  Men aldrig beskådat ett folk klappa ihop som svenskarna gjort. Observera araberna och se långmodiga själar säga, "nu räcker det, nu vill vi bygga ett nytt, bättre samhälle". I Sverige faller folk till föga för en femhundring mer tillbaka på skatten och konsumerar sig i stilla vanmakt ner i graven.

*****


Ockulta omen: publiceringstid 19.36 enligt bloggvertygets uppgift nedan.

1+9=10=1, 3+6=9, 1+9=10 = 1


THE ONE



Inga kommentarer: