Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 januari 2010

Lesbisk först vid 38

Ett märkligt livsöde tecknas i Aftonbladet. Hemmafrun med konventionell uppfostran som efter en skilsmässa vid 38 inser att hon är homosexuell. 

En och annan läsare som hamnat på den här bloggen har tagit illa vid sig och kallat innehållet homofobt. Men texterna är skrivna ur ett filosofiskt reinkarnationsperspektiv. Detta perspektiv verkar, ärligt talat, ligga bortom fattningsförmågan hos många.

Kanske hörde man om det en gång i skolan på religionsundervisningen och klassar det nu som vidskepelse i efterblivna länder... Ett omskakande uppvaknande bjuder psykiatern Ian Stevenson på i sin "Children who remember previous lives", där förutom dussinet fallbeskrivingar också ett mäktigt antal kulturer som alla omfattar reinkarnationstanken listas. Som all psykiatrisk litteratur är tyvärr Stevensons böcker ganska dyra.

Oförmågan att intellektuellt distansera sig från sina egna drifter är för övrigt det typiska för både homosexuella och den enkla människan. Med bristande filosofiska och vetenskapliga förkunskaper följer att det enda ord man har är "homofobi" som förklaring till att man som gay inte automatiskt blir smekt medhårs i bloggens astrologiska analyser.

I många inlägg har jag argumenterat för att det är undertryckta tidigare liv-minnen som nästan man inte riktigt spiller över i vakenmedvetande och derangerar den normala heteroanpassningen. Den biologiska kvinnan var med andra ord man i sitt förra liv, och det är SJÄLSMINNET av detta liv som får henne att nu lystet äta andra kvinnor med sin blick! Och omvänt för de själar som är biologiska män i detta liv.


Men hur ska ett livsöde som Kristina Hultmans fattas? Varför först vid 38, och helt utan förvarningar tidigare i livet? Artikeln berättar historien bäst. Man tycker sig förstå en stockkonservativ uppväxt med borgerliga värderingar om hustruroll. Kvinnan har helt enkelt lyckats leva utan någon feedback till sitt inre och fejkat ett rollspel i många år. 

Saturnus, planeten för yttre formalism, kommer för en här, psykopatens och den konventionalistiska anpasslingens planet (men också en tillgång för dem som arbetar med stora system och arrangemang). Mycket riktigt hittar vi Saturnus opponera sig mot sexualitetens Mars vid födelsen, men dessutom kör Mars dubbla skift genom att i sin andra roll som aggressor och på plats i manlighetens Lejon teckna "ovilja mot män". 

Det här budskapet dubbleras sedan genom att Mars uttryckligen attackerar Solen - symbol för en positiv heterosexualitet. Den här Solen är nu placerad i det "feminina" Vattenelementet och könsdriftens tecken. En komplex historia ses här utveckla sig...

Man förstår hur djupgående och komplex blockeringen mot de djupare drifterna varit, eftersom kvinnan gifte sig och fostrade barn med en man! De tre inblandade tecknen kallas Tamas guna, och förknippas i indisk filosofi med en sådan rigiditet och sådana blockeringar att de t.o.m. anses framkalla vanvett, eller sjuka uppfattningar!  (Se några citat i inlägget om Cissi Elwin.)

Givet den frekvens med vilken den här bloggen mött homosexuella horoskop där Tamas-tecken dominerat eller utgjort pudelns kärna, är det nära till hands att återgå till den äldre definitionen av homosexualitet som en mental eller kognitiv störning - och som sådan påverkbar via terapi.

Hultman-horoskopet är som synes ytterligt komplicerat med den indiska astrologins mått. Här finns många aspekter mellan planeterna. Tyvärr bereder sinnelaget (Månen) på problem eftersom födelsetiden saknas. Ungefär halva dygnet ses en Måne i Fiskarna och andra halvan en Måne som gjort entré i Väduren. Vitt skilda känsloliv och reaktionsmönster! 

Jag gissar på Fiskarna här eftersom de har en förunderlig förmåga att offra sina egna känslor och bara leva via andra eller för "sitt kall". Sjuksystertypen. Det är logiskt att just den här Månen inte ger sig tid att verkligen känna var man själv står förrän långt in i livet. Hade Månen varit i demonstrativa och egocentriska Väduren hade eventuella avvikelser varit för handen från dag ett!

Månen i Fiskarna är också det psykiska kaosets placering, Fiskarna är lika identitetslös som Väduren propsar på sig själv, så på mer än ett sätt stämmer det här vagare sinnelaget in på kvinnans senkomna upptäckt av vem hon tror sig vara.

Hon identifierar sig nu troligen som en kvinna i en kvinna-kvinna-relation, men var i själva verket biologisk man i sitt föregående liv (dock inte sagt att det var det närmast föregående). När hon nu säger att hon relaterar bättre till kvinnor och deras diskussioner än till hustru-make-diskussionen har hon inte nått ett enda steg närmare den verkliga sanningen. Det är själsminnen av en föregående man i henne som uppskattar relationen till kvinnor! 

Djuppsykologer även utan själavandringsteorin skulle kanske säga att hon bara annekterat mansrollen i uppror mot könsordningarna. (Månen i Fiskarna byter en fantasivärld mot en annan!) Det är mer än en ploj men ändå bara en "fas", och efter några år kanske man genomskådar sin otympliga och överdrivet bokstavliga sätt att uttrycka traditionellt manlig autonomi.

Eftersom jag fick en chock för tio år sedan då jag återupptog kontakten med en kär väninna som över en natt hade blivit lesbisk (men efter några år bytte tillbaka igen), har jag funderat mycket över ämnet i relation till filosofin och själavandringen. Den senare är bevisad - det är verklighet att vi går från kropp till kropp och utvecklar ett tillfälligt ego per liv. Av dunkla anledningar byter vårt verkliga Jag ibland kroppstyp i syfte att lära sig något nytt. 

Ibland syns homosexualitet i en hetero kultur verka som ett "korrektivt straff" för den egna intoleransen i ett tidigare liv - för att förstå den andre i djupet finns inget bättre än att själv smaka på samma medicin. Men i andra fall, har jag spekulerat, är homosexualiteten bara spelplats i bemärkelsen minoritetsgrupp. Vilken utsatt minoritet som helst hade fungerat för att ge själen en chans att sluta fega och lära sig ta ställning för sig själv - vem eller vad man än är.

Själen valde med andra ord att spinna på en tidigare biologisk identitet som skulle utlösa sociala störningar - i syftet att tvinga fram nya personliga kvaliteter! Det är när man börjar fundera över livets dolda komplexitet man förstår det judiska ordspråket, "När människan tänker, skrattar Gud".

De kinesiska filosoferna hade ett liknande talesätt: "Varför skulle naturen behöva bekymra sig? I en enda operation förverkligar hon samtidigt tjugo olika planer!" Det är därför ganska lönlöst att söka förstå de många funktioner som en enda attityd (eller attitydlåsning överförd från ett tidigare liv) fyller i det karmiska spelet här och nu.

(Jag är en analytisk människa och älskar de här talesätten som påminner om att det finns en gräns när människans försök att "förstå sig på" blir löjeväckande. För den gudomliga verkligheten är fullständigt ogripbar för ett mänskligt intellekt. Vår art är inte konstruerad att mer än ana de större sammanhangen... )

*****

Astrologiskt ser vi återigen på denna himmel några mönster som tycks vanliga vid homosexualitet: den klassiska sociala utstötningen (Vattumannen/gruppen mot Skorpionen/sexualitet och avvisande). Notera att Vattumannens härskare Saturnus dessutom motsätter sig Skorpionens härskare Mars!

Mars i Lejonet i sin tur bildar en ömsesidig reception med Solen i Skorpionen. Livet Sol i dödens tecken och den dödsvållande Mars i Livets tecken. Är detta en total kortslutning i fråga om viljan att bejaka sin sexuella identitet? Minns att den dubbla aktiveringen av livets och dödens tecken, tecknar en dramadrottning som överdriver kontraster, dvs, tenderar mot överreaktion. Därav min misstanke att det här bara är en fas... 

Den här ömsesidiga receptionen förekom faktiskt också på Yvonne Rydings födelsehimmel! Således också hon en Sol-Skorpion, och från en intervju minns jag hur hon tryckte på sitt behov av ensamhet. Hade vi även där en sex-konversion som bara väntar på att hända?

Jag tror inte det. Den himmelen är fylld av harmoni i förhållande till den egna kvinnligheten. Kristina Hultman säger sig känna mer närhet till kvinnor, men lustigt nog syns bara hämningar i alla riktningar på hennes himmel. 

Den bokdebuterande kvinnan antyder på det mest subtila sätt att hon inte fullt ut står för det hon håller på med genom att ge alstret en lång harang till undertitel på engelska: "This morning when I woke up I felt so gay".

Hon buffrar gentemot förloppet genom att beskriva genom en roll representerat av ett annat språk! Ungefär som när psykopater övergår att tala om sig själva i tredje person. Då vet vi att "ingen är hemma", och att är ett psykologiskt komplex (eller astrologiskt "syndrom") som talar, inte individen själv.

Där skönhetsmissen hade en stark Venus med starkt formellt stöd från Saturnus, där hittar vi här istället en debil Venus. Denna klena Venus disponeras av Merkurius som står under attack från Mars. 

Hennes Mars är dock i sig förlamad av formella Saturnus, och hennes Måne troligen i ett generellt identitetslöst tillstånd i Fiskarna (attackerad av Mars-i-Lejonet - känner sig pressad av män!). Det enda positiva hon vill är egentligen att expandera (Jupiter) som ett Ego (Väduren). 

Och när barnet Väduren ska göra något så är det inte väl genomtänkt. Här ser vi Väduren/barnegot tillgripa Mars-attack mot mansvärlden (Lejonet), en attack som inbegriper könets tecken Skorpionen! Se hur kristallklart det är! Det ligger på födelsehimmelen och tydligen var det bara en fråga för prognosmakare att beräkna NÄR denna revolt skulle gå igång.

*****

I Sverige, i vår tid, valde hon den rådande genderförvirringen för att formulera sig som ett distinkt jag. I en mer intelligent kultur hade hon kanske haft tillgång till vettigare redskap för den personliga tillväxt som det här extremt identitetssvaga horoskopet1 indikerar behov av (och framgång med).

I en icke-sekulär kultur hade hon kunnat hoppa över hela den här rollspelet som homosexuell man i kvinnokropp och istället studera sig som andligt väsen! Passsera komplexen och syndromen och förstå allt allt detta bara är teatrala fantasmer. Men nu räckte hennes "goda karma" inte till en födelse i ett sådant land där djup filosofi blomstrar. 

Det här är Sverige, där bara sociala roller upplevs verkliga. Landet där själen inte officiellt existerar och där det anses anstötligt att en döings fot sticker ut under lakanet på ett storstadssjukhus (en påminnelse om att livet är verkligt). Landet som inte kan filosofera längre till följd av det biologistiska tänkandets dominans.

Bloggen har nu hittat ett antal homosexuella horoskop där det svenska nationalhoroskopets soltecken Vattumannen ingår, i allmänhet via den friktionsskapande mixen med Skorpionen (sociala utstötningssyndromet). Det här stöder min misstanke att landet befinner sig i kollektiv genderneuros.

Via den sympatiska samsvängning som råder mellan den svenska makrosjälen och den individuella mikroversionen ligger de med Vattumannen i horoskopet i riskzonen för att köpa in sig på hela det förvirrade sociala koncept som slagit rot i landet. 

Har någon undersökt om Sverige producerar fler homosexuella individer än andra "öppna" eller liberala samhällen? Jag misstänker det. Luftelementet (Vattumannen) är kapabelt att producera snygga skrivbordsdogmer som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Svenskarna är experter på att leva genom godtyckliga åsiktspaket som de håller för att vara maximal upplysning och totalt förnuft! Ena året är de absolut säkra på att man ska äta massor av ägg för att nästa år anse sig ha fullgoda skäl för något rakt motsatt!

Det homosexuella fenomenet förklaras med själavandringen - närapå empiriskt bevisad men givetvis undertryckt i ett sekulärt samhälle som inget har att vinna på en så radikalt ny bild av vad en människa egentligen är.

_____
1. Notera: det är psyket som är identitetssvagt om placeringen i Fiskarna stämmer. Men på djupet finns där en rigid maskulin Sol/Mars-natur som jag tolkar som mannen från ett tidigare liv som har väntat på att få ge sig i lag med fysiska kvinnokroppar. Notera dock att denna tendens i mycket är hämmad och bunden av Saturnus "låsande" inverkan - det har tagit lång tid för denna sida att göra sig hörd.

Den negativa självidentifikationen med en förklenad Venus i Jungfrun hjälper den dolda mannen att komma tillbaka och ta över den kvinnokropp den motvilligt finner sig inlåst i. Ja, i ett perspektiv kan man faktiskt tala om att vi kan bli besatta ... av gamla versioner av oss själva! 

Jag har haft flera upplevelser i mitt liv av nära kontakt med tidigare liv, i något fall som om en tidigare person stigit in i dagmedvetandet och samexisterat med mitt nuvarande jag under några sekunder! I ett annat av dessa tidigare liv - kanske inte så förvånande givet bloggens fascination för människan och genderfrågor - var jag kvinna (jag är hetero man i detta liv).

Jag har lyckats verifiera flera "minnen" via nätet, bl.a. minnet av ett gatunamn i Pisa, Italien. Först med internets ankomst kunde jag detektivspana på de bästa (tydligaste) minnesfragmenten. Även om upptäckten att detta vägnamn faktiskt existerar just utanför staden (och ingen annanstans i Italien) inte bevisar tidigare liv, är denna detalj och flera andra som också fått sin verifikation, starkt suggestiva!

(Mitt vakenjag antog felaktigt att Strada Emilia var en gatuadress inne i själva staden, när det i själva verket var en landsväg med anor till medeltiden som löpte just utanför Pisa - vakenjaget vill inget hellre än kladda sina ogrundade åsikter över de djupa intuitionerna!)

I så måtto som homosexualiteten avkriminaliserats i Sverige, kan man förstås också tänka sig karmiskt betingade livsöden där individen väljer denna tid och plats i historien bara för att låta gammal surdeg "värka ut" ut det psykofysiska systemet.

Hultmans horoskop röjer en ofattbart undertryckt "man" som en karmisk "bakläxa" hon fått med sig in i detta liv. Det är nu den mannen skaffar sig lite stake, genom att socialisera med biologiska fruntimmer fast genom en kvinnlig kropp! Sjukt? Nej, vi själar är ena underliga varelser! 

Syndafallet har drivit oss ner i den allra märkligaste labyrint och så här - och på tusen sätt ytterligare - ser det ut när själen försöker frigöra sig ur sina karmiska komplex...

Inga kommentarer: