Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 januari 2010

Abnorm psykologi (Mån-Skorpionen igen!)

Aftonbladet berättar att en MTV-komiker som kallar sig Dick ("kuk") i efternamn för andra gången gripits för sexuellt ofredande. Nyfiken på om nyckelordet "sex" ännu en gång skulle matcha störningar i Skorpionens tecken, räknade jag ut horoskopet. Och naturligtvis var det så!

Lite sökning på nätet antyder att det här är ännu en homosexuell som söker mainstream-acceptans genom att kalla sig "bi", och Skorpionen (fysiologiskt: anus och kön) aktiveras i det här fallet genom inget mindre än psykets planet Månen, enligt det klassiska schemat "debil" i detta tecken.



Sinnelaget i debilt tillstånd innebär inte automatiskt en mental störning, men kräver en noggrann granskning. Framför allt blir den primitiva driftens Mars nu en nyckelplanet. Och med nästan löjlig tydlighet attackerar den här Afrodite/Venus (kärleken som konst) och förgrovar individens syn på sex maximalt. Jag har kallat mötet mellan dessa två en indikation på en "horbock" och i Stenbocken - bockens tecken - behöver inte mer sägas!

I termer av psykologisk degradation står det här horoskopet inte långt efter Jonas Gardells "horbock" som befann sig just i Skorpionen och där påverkade hans mentala balans (Månen i Mars-styrda Väduren) till det sämre.

Vissa själar, menade "new age"-stämplade men intressanta hypnoterapeuten Michael Newton, kan välja att inkarnera i biologiskt störda kroppar som en del i deras "karmiska" uppdrag. Ser man ur detta perspektiv på naturens avsteg från ordningen, man-på-man-män som Dick och Gardell, kan man åter respektera dem som människor - eller rättare andesjälar - en respekt som är lätt att förlora när man börjar skönja den psykologiska och andliga misär som råder i den homosexuella världen. De som föds homo tar uppenbarligen en hård "skattesmäll" på grund av tidigare liv som man helt bör tala tyst om...

*****

Allt kan nu inte ha varit fel med Dick, försåvitt inte gay-kulturen tagit över alla nöjesetablissemang i syfte att förvirra den unga generationen totalt bara för att legitimera sig själva. (Ett så själviskt upptåg att predika normaliteten i ett tredje kön att lobbyisterna nästan skulle kunna vara garanterade en ännu mer udda återfödelse till jorden så småningom...)

Dick har två mycket starka placeringar: Saturnus hemma i härskarläge i konceptuella tänkaren Vattumannen. Bra för...konceptartister. Dessutom var 1965 ett gynnat år eftersom lyckoplaneten Jupiter välsignar denna förmåga att skissa på koncept och pregnanta idéer.

En bra bas hela året således för människor som jobbar med text eller idéer. Men komikern tycks födas först med det dygn som ger en nattsvart Måne i Skorpionen för en maximal kontrast med den hämningslösa och expansiva Sol-Skytten. Aldrig är väl kontrasterna så starka som här mellan dödens och syndens Skorpion och pånyttfödelsens Skytt! Eld & Vatten i fräsande urladdning = en sensationalistisk natur.

Utöver Saturnus i härskarläge har vi också en Mars i upphöjt läge i Stenbocken. Men den presumtiva "upphöjelsen" är uppenbarligen utslagen - kombinationen med Venus ("horbockssyndromet") tycks vara den viktigaste faktorn. Minns också att denna Mars direkt styr hans psyke eller "inre sinne" (sanskrit: manas) och det är Månen som står för sund varseblivning eller för "mångalenskap"!

Sedan måste man ställa sig frågan hur pass friska Dicks mentala konceptioner (Saturnus i Vattumannen) egentligen är. Hur ser hans mentala inre landskap ut? Saturnus angriper och tar kontroll över det debila psyket och hans kommunikation (Merkurius) i Skorpionen, men den här aspekten utlöser Vatten- och Luftproblemet: social utstötning eller dissociation.

Okej, mobbarens/mobbingoffrets signatur är här igen - se bara hur många fall vi redan hittat bland celebriteter, vilka ofta tycks drivna antingen efter "sensationshunger" (Eld och Vatten i konflikt) eller också av mer problematiska spänningar mellan de irrationella impulserna och tankelivet (Vatten och Luft).

Det är inte första gången vi möter tanken att homosexualitet beror på en total "mind fuck-up" där undermedvetna känsloimpulser kommer på tvären med ens medvetna tankemönster. Hela det psykofysiska systemet är "felkopplat". Ett extremt talande exempel var 60-tals-ikonerna Sonny & Chers dotter som opererade om sig till man.

I "Chaz" horoskop (öppnar i nytt fönster) råder totalt självhat vid den fysiologiska ascendenten (Mars i Skorpionen), och hatets Mars kastar ett direkt "ont öga" mot Vattumannen - konceptets planet. Och i blickfånget för Mars lidelse hittar vi Solen, generell symbol för manlighet. Det här synes alltså vara en helt förstockad och inflexibel andesjäl som vägrar acceptera sin ankomst i en kvinnlig kropp - som hatar den - och ger sig fan på att få reprisera det som uppenbarligen var ett tidigare liv i en manlig kropp.

Sällan har väl astrologin så tydligt visat att homosexualitet är vad kristendomen kallar "en syndfull själ", en själ som bär så hårdnackade attityder med sig att den vägrar att acceptera den verklighet som Naturen (Ödet) anser att den har något att lära sig av. Det är intressant att denna själ valde Cher till mamma! Kvinnan som har sågat och opererat sin kropp (i missnöje) mer än någon annan kändis. Kanske "modern" till hela denna "make-over"-trend som blivit västerlänningens förbannelse.

*****

Paradoxen är att det egentligen är andesjälen själv (Solen som symbol för människans asexuella essens) som SATT SIG SITT EGET HELVETE i ett sådant här liv. Andesjälen väljer ett utanförskapets liv för att uppleva något. I MTV-komikern Dicks fall ser man av Saturnus i Vattumannen och dess attack mot psyket att det snarast kan vara KONCEPTET om homosexualitet som väcker till liv stoff i det undermedvetna (Månen i Skorpionen).

Det är alltså mentaliseringen - tänkandet kring frågan - som rör upp märkligheter i de undermedvetna skorpioniska djupen. Här är ett bra exempel på en människa som kanske sluppit strula till det för sig om vi haft kriminaliseringen av homosexualitet kvar. En mängd bögar är egentligen bara allmänt förvirrade och saknar rötter in mot själen. Dick är en sådan sårbar typ som i en annan kultur än det sexuellt degraderade väst  kunde ha blivit terrorist eller något annat. Jämför Usama bin Ladins "sociala utstötningssyndrom" ("avvikande uppförande").

Poängen är alltså att det inte är den sexuella orienteringen som är problemets kärna, utan att individen drivs att ett djupt, djupt hat till sociala grupperingar och kan använda vilka underliga medel som helst för att skapa sig en (pseudo-)identitet.

Men nu är vi nere på betydligt djupare resonemang än en genomsnittshomosexuell klarar att tänka klart. För minns: Vatten/Luft-störningen avslöjar just oförmågan att förstå sina egna motiv, "dissociation" och mörkläggningar av fakta sätter in, eller rationaliseringar lägger sig som en sekundär verklighet ovanpå ett dolt skikt av bortträngda händelser! Vi minns inte våra tidigare liv, utan hittar på låtsasförklaringar till våra beteenden!

Lite löst kan man alltså identifiera den här sortens horoskop som de bögar som lätt går att bota, bara man lyckas häva psykets förmåga att skapa rökridåer för sig självt. Hypnoterapeuten Michael Newtons regressioner ner till klientens tidigare liv, vad jag förstår av hans tre böcker (han är nu pensionerad), ledde till omvälvande upplevelser och djupt sittande problem upplöstes som dimma skingras för vinden.

*****

Men "Dick" har ytterligare ett problem, och det är "horbockssignaturen" i stengetens tecken, av alla. Detta tecken tillhör Rajas guna, lidelsens kvalitet, vilket understryker att den här psykiska betoningen på Vatten (Skorpion) och Jord (Stenbocken) är ett rent fysiskt driftliv som den besökande andesjälen inte kan kontrollera eller tygla. En ytterst svag själ som är offer för djurlivets drifter och som därtill rör ner minnesfragment från tidigare liv så att en allmän gröt (Vatten/Luft-störningen) resulterar.

Mycket möjligt har Dick ett s.k. "destruktivt livsöde", dvs ett besök på jorden som är att betrakta mest som "straff" för dåliga gärningar i ett tidigare liv och som är förutbestämt att sluta i tragedi. Att ofreda andra sexuellt är då den sista biten en djupt störd själ måste gå för att sedan, i detta liv eller ett påföljande, få skörda hela sitt tilltag genom att själv bli ett brottsoffer. Först genom att se "andra sidan" ser själen åter tydligt.

Karmalagarna är kusliga, de har inte ett uns av fjoll-gull över sig. De fostrar andesjälarna över eoner och får dem att växa till sig. Det sägs att merparten av oss kommer att bli gudar så småningom (fast då inte på jorden). Några få är av så dåligt virke att de går förlorade i den här evolutionsprocessen (se Michael Newtons böcker).

Men om detta kan man inget säga enbart utifrån ett enstaka horoskop eller ett enstaka liv. Det tillhör den större Verkligheten inom vilken själarna har sin primära verklighet. De här liven som människa på jorden är bara som när man sitter vid en flod och doppar en tå under vattenytan.

*****


Anm. Solen i opposition till Jupiter indikerar normalt hög intelligens. Jag har här kvittat den mot "den sataniska axeln" (Oxen/munnen och Skorpionen/kön,anus) eftersom det syns så tydliga störningar på Jord/Vatten-nivån OCH Luft/Vatten-nivån att det inte kan vara fråga om någon reell intelligens, möjligen någon galen form av oförvägenhet.

Se också Charlie Sheens spänning mellan Skytten och Tvillingarna för en Eld/Luft-kreativitet som i huvudsak tycks tjäna det lägre driftlivet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Månskorpionen igen ja - själv har jag just avslutat en bok om Stig Claesson - Slas (Blåbärsmaskinen) skriven av hans son. Han var tydigen en obehaglig typ, i alla fall i den trängre familjekretsen, och jag blev nyfiken på hans horoskop. Solen i oxen och månen och saturnus i skorpionen visade det sig. Det står bl a att han kunde vara lömsk och beräknande och älskade att ha hemligheter. Och när han inte gillade något gjorde han en min som familjen kallade "jag-kräks-ansiktet". Och då tänkte jag på det jag läst här om skorpionen och vämjelse. En perfekt illustration av det!
S

Seaward sa...

Ja, det är nästan synd om alla Skorpioner som kommer till denna blogg i avsikt att läsa om "sitt" tecken, ofta är de dessutom i den sideriska verkligheten Vågar, och får en historia om Skorpionen berättad för sig som de bara måste förkasta då de som Vågar skyr det unkna och det fula! Dubbel chock med andra ord.

Men den sideriska zodiaken lyfter verkligen fram de här gamla tecknen på nytt. Se den arroganta matematikern Laplace jag just lade ut. Ett så fantastiskt tydligt exempel på en annan princip: rationalismen som följer på markant Jord + Luft.