Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 augusti 2018

Sexmissbrukande föredettingen och den samvetsdöva miljöpartisten

Den kommersiella och alltigenom falska utropet "girl power" är nu grundligt genomlyst. Värst gick det för den färgade Mel B som enligt Expressen nu skriver in sig på rehab för alkoholism och sexmissbruk. Då ska man minnas att hon också hunnit vara "lesbian" en tid bara för att därefter fladdra tillbaka till naturens normala tillstånd och gifta sig med en man.

Den här typen av fullständigt ryggradslösa livsvandringar intresserar mig otroligt alltsedan jag började misstänka att det näriga näringslivet bäst representeras av astrologin Vattenelement i dess låga eller perverterade form. Och Vatten perverteras i samma ögonblick det får vittring på Jordelementet eller "det materiella". I den antika världsbilden finns dock också ett "högre vatten" som representerar något klart och oförstört. När närighetsministern Mikael Damberg visade sig närmast uteslutande bestå av Vatten med vittring på Jord, tyckte jag att misstanken börjat gränsa till visshet och ligger i linje med nyplatonismens lära om själens två möjliga orienteringar, "uppåt" (men bortom tid och rum är detta förstås bara en metafor) eller "nedåt". 

När själen fokuserar intellektets nivå är den gudomlig, när den vänder sig bort är den inte bättre än en hora för makt, pengar eller i värsta fall sin kroppsliga kittlingar för en kort stund. Sexmissbruk är med andra ord ett försök att kroniskt befinna sig i en ersättningsverklighet till den verkliga, rationella och medvetna medvetenheten - själens inre natur. Fallna varelser har blivit ocentrerade och lever utanför sitt eget centrum - i vanmakt och ångest.

Melanie Browns födelsetid är känd och det första som slår mig apropå sexmissbruket är att hon har samma Jungfruascendent som golfproffset Tiger Woods som också skrev in sig för sexmissbruk efter att det uppdagades att han hade en evig ström älskarinnor vid sidan av sitt äktenskap. Nu är det inte Jungfrun som ska klandras för denna lösaktighet, men däremot saknar tecknet rätt handlag med pluralismens, förmerandets och expansionens Jupiter, som inte alls sköter sig väl i Jungfruns händer - den blir en "verksam illgörare" för den som ger sig in i "maximerandets lek"! 

Jupiter hittar man hos både Woods och Brown i dess negativa härskarläge i Fiskarna - i sjunde huset för "affärer" eller partnerskap. Just Jungfruascendenter det år av tolv Jupiter passerar Fiskarna skulle således kunna vara en ovanligt gränslös och otrohetsbenägen "jupiterårgång"!




För Melanie Brown blir det ännu värre. Jupiter degraderas ytterligare av naturens blinda sexdrift Mars, som för den renliga och "avhållsamma" Jungfrun naturligtvis är en "verksam illgörare" - kort sagt, sexuella impulser skadar Jungfruns puritanska agenda svårt, och Mel B lider tydligen svåra inre motsättningar men där Jungfrun tar kontroll när hon själv inser problemet och skriver in sig på mental avgiftning. Jungfruascendenten "kontrolleras" från Merkurius oklanderligt placerad i Tvillingarna, men tyvärr under konstant attack från den extremt degraderade och demoraliserande Mars-Fiskarna, förvärrad av expansiva Jupiter. 

Det här är en perfekt variant av slirigheten när irrationella och impulsiva Vatten inte fungerar väl med svalt rationella Luftelementet! Bloggen har givit syndromet den svårtydda etiketten "dissociation". Med det menar jag att förnuft och oförnuft tenderar att leva i skilda rum så att den högre handen inte vet vad den vänstra sysslar med. Ibland är individen fullt medveten och använder den här dissociationen för att ljuga och bedra sin omvärld, ibland handlar det om så mentalt svaga människor att de inte har någon koll alls på hur de sköter sina liv. De hittar på förklaringar för stunden.

Som miljöpartisten Isabella Lövin som avslöjades flyga som besatt i dyra affärsklassen och mumlade någon om sitt "ansvar" och sen provade en annan ursäkt: visst brände hon mer av folkets skattebetalningar än t.o.m. statsministern men det spelade mindre roll, huvudsaken var ju det hon "uträttade"? När Sveriges mest korrupta politiker, självberikaren Carl Bildt, försvarade hennes val av högre komfort i prestigeklass, då vet man att något är riktigt fel. Och naturligtvis släppte de omoraliska svenska medierna "affären" ganska omgående. 

Miljöpartisten är så lite ledarnatur man kan bli och i brist på födelseklockslag passar det bättre med en mån- än en solascendent. Vad som då framtonar är just en loj och elakartat komfortsökande natur, just en sån som skamlöst reser "business" (och sen skyller ifrån sig att det inte är hon som fattar eller okejar besluten om färdsätt). Månen i Oxen är ett så olyckligt sinnelag att den som väljer att följa sin känsla är i akut farozon att gå fel! Månen i Oxen har inte ens sin egen disponent Venus på sin sida. För detta Jordtecken (men inte alla) är det hårt arbete som är bästa medicin eftersom latmasken - Mörkret - är starkt inom typen. 


De grå pilarna visar hur några planeter i rollen som disponenter vakar över tecken de härskar över och de planeter däri som de förfogar över. Den "verksamt onda" och förledande Månen håller t.ex. koll på 3e huset för kommunikationer - både språkliga och den kommunikation det innebär att röra dödköttet genom en kortare resa. Genom flygplanet har i princip alla resor över världen reducerats till "dagturer" (som i äldre tid skulle ha sorterat under 9e husets "långa resor").

Lövin är extra döv för sin gigantiska latmask i resefrågan och hur illa den skär sig med hennes miljöetos. Månens disponent, den verksamt onda Venus står nämligen i det onda och mörklagda 8e korruptions- och dödshuset. Här kanske någon läsare minns den indiska spelregeln att "ont ska med ont förgöras", så att det är gott för en hora som denna Venus är (enligt föregående resonemang) att spärras in i 8e huset. Men så mycket undantag från alla astrologiska spelregler kommer med tiden att dyka upp att man till sist inser att det är observatören själv som måste komma till en "avvägd bedömning" av hela horoskopets tendens. Helt klart är det ett aber för Lövin att härskaren till hennes sinnelag är så otroligt omedveten att hon låter den komfortsökande Oxen ta överhanden. Och därmed är skandalernas Mars i 3e kommunikationshuset ett faktum. Egentligen en JÄTTEskandal eftersom överdriftens demon Rahu också befinner sig här. Skälet till att Lövin inte fick lämna sin post som försvarsminister Hultqvists högra hand - militärlobbyisten åkte ut - är att Miljöpartiet är ett superborgerligt parti och att hennes hycklande beteende motsvarar så många nöjesflygande svenskar. Medierna - med många mp-sympatiserande journalister - valde att inte schavottera Lövin.

Men, säger någon, hon har ju Oxens goda vän Saturnus i det 9e huset för samvete? Och hur omaka konjunktionen mellan livets Sol och dödens eller den ultimata gränsdragningens Saturnus än är, borde ju Saturnus hålla koll på hur mycket onödig förbränning den här Solen ägnar sig åt under sin dagaktiva verksamhet (promenerande eller flygande). Så varför är Lövin, trots att hon ömmar för miljön så döv i samvetet för sitt eget fotavtryck i miljön? 

Jag kan bara se att axeln med månnoderna är mer skadlig än jag nånsin kunnat föreställa mig. Samma överdrift som norra månnoden i 3e skapar, samma tillslutenhet och blindhet uppstår på andra sidan i 9e, när den halshuggna Draksvansen eller Ketu inte längre kan se (eftersom det begärsfyllda huvudet ligger separerat på andra sidan - notera att noderna inte kan bilda ömsesidiga "seende" aspekter med varandra). Detta innebär - rätt skrämmande faktiskt - att ett av tolv horoskop ritade med antingen mån-, sol- eller kroppslig ascendent kommer att ha "dövörat" i horoskopets "bästa hus", det som binder individen till sitt inre samvete som i själva verket är allas medvetenhet efter som det är det gudomliga samvetet (Gud-i-världen).

Det faktum att förorenande Mars står "fallen" i Vattentecknet Kräftan i miljöpartistens 3e intellektshus kan naturligtvis indikera den omsorg om miljön som Lövin en gång hade. Men Solen och Ketu visar att hon inte kan uppfatta hur hon själv förbryter sig mot sina hjärteämnen när hon fått en maktposition... Det är sannerligen ingen fördel för Ox-ascenden att ha framgångens Jupiter i 10e makthuset när planeten här fungerar som en "verksam illgörare". Den välmenande Jupiter ter sig här som en tom tunna, en hycklare, och det är bara att jämföra psykkartans indikation med Miljöpartiets svaga opinionssiffror. (Se också språkröret Fridolins karta i ny kommentar för några dagar sedan.)

Här förenar sig Lövin med Mel B som också har en "snöpt" Sol i 9e. Och detta skulle kunna förklara varför den f.d. popidolen inte ens klarar av att hålla sin sexuella identitet på stadig kurs! Sannerligen, att ta bort homosexualitet från listan av psykiska sjukdomar var ett tydligt tecken på hur degraderat hela västerlandet blivit. Men astrologin står kvar där den stod cirka år noll och ser verkligheten tydligare än dagens politiker och de indoktrinerande och allt mer urspårade folkmassorna. Fåraherden har landsförvisats och nu råder fullständig orena i fårflocken.

Inga kommentarer: