Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 augusti 2018

Gangsters i kostym har de roligaste horoskopen


Man hör ibland skådespelare uttrycka större glädje åt färgstarka skurkroller än att spela de släktstrukna och samhällsanpassade hjältarna. 

Donald Trumps jurist och vice ordförande i Kapitalistens paraplyföretag för alla de 500 verksamheter han äger, Michael Cohen, är nu visserligen inte speciellt färgstark. Det är en bedragare och en råtta i kostym. (AB)

Däremot är hans horoskop högoktanigt, och tisdagen, då han medgav alla möjliga pengarelaterade brott, visar hur förunderligt illustrativ astrologin kan vara. Den här dagen var klockan slagen för Cohen. Både Sol och Måne hade återvänt till positionerna de hade vid hans födelse, som för att påminna "det här är vad du föddes till att bli, ännu ett avskum i den amerikanska företagsamhetens onda anda.

Det astronomiska inträffandet är förvisso årligt, så vad skiljer 2018 från andra år, ur perspektiv av Cohens födelsekarta? (Tyvärr utan klockslag, men en solascendent är det nästbästa om man ser till en individs benägenhet att följa upp och agera på t.ex. Månens begärsnatur.) Mitt enkla förslag är att Saturnus som alltid klämmer åt en individ dagen för hans erkännande "knep" sinnelagets Måne som kom vandrande genom Skyttens tecken.

Kort sagt, Saturnus i transit tyngde hans sinnelag vid denna tid i livet, samtidigt som en mängd andra faktorer ligger i tiden just nu (för en uppräkning av några faktorer, se nyliga inlägget om Storstockholms tillväxtvansinne).



Det faktum att juristen har "kungamakaren" Regulus (en betydelsefull fixstjärna för kaldéerna) påminner om att dessa indikationer bara är omen. Regulus är inte i sig en faktor som bidrar till hög moral, men däremot tycks den gå hand i hand med en social kompetens som kan leda långt. Frågan är om inte stjärnan är en smula överflödig eftersom allt som kan sägas om den också kan sägas om den period när Solen själv vandrar genom ledarskapets Lejon, som i detta fall. 

Jag har tidigare undersökt kombinationer av Regulus och Solen med reservationen att den sannerligen inte är något "måste" för den som tänkt sig bli "kung" i något avseende... Det är bara att gå igenom horoskopen för en mängd superkändisar för att se att de lyckats bra även utan Regulus. Man kan säga att fixstjärnan bara är ett av flera möjliga "lyckoomen".

Cohen hade dock kritiska planeter "bakom ryggen" i 12e förlust- och fängelsehuset (och det är in i buren han är på väg nu). Sett ur planeternas dagliga rotation symboliserar förstås ett Sol-Lejon i 1a huset att man har en förlust framför sig. Jag har ett antal privata horoskop med en äkta födelse i soluppgången som just matchar denna svaga period - människor som i ungdomen gick igenom en svag period medan identitetsmarkören rörde sig genom 12e.

Juristens medfödda fällor i 12e för den handlingsbenägna Solen förstärks eftersom psykets eller sinnelagets Måne ÄGS av den av dessa fängslade planeter. Det är lycksökaren Jupiter som är destinerad till förlust enligt den utagerande solascendenten. Det bisarra uppstår därför att viljeplaneten Solen inte kan lita på sitt eget sinnelag, sin egen reflektiva mentalitet eftersom denna står rotad i den onda daimonens eller förlustbringarens sektor! 

Ibland verkar horoskop teckna en spelplan som är förberedd för de värsta syndarna bland människosjälarna, men det går säkert att gräva fram någon rekorderlig människa från denna dag, månad och år. Det heter ju att "tillfället gör tjuven" och med en så expansions- och framgångslysten natur som Sol och Måne i ELD och Jupiter i sin kanske NÄRIGASTE position i trygghetssökande Kräftan, är det inte underligt att hitta honom som en av Trumps nära allierade. Vilket nu visar sig ha kostat mer än det smakade. 

Men sådana här människor är i allmänhet så korrupta och förstörda i själen att några år i fängelse är en kalkylerad risk. Efter att ha suttit av åren för sina skattebedrägerier och mutan till porraktrisen Stormy Daniels (för att skydda Trumps namn inför presidentvalet) kommer Cohen att återvända till den obehagliga New York societet som svenskarna obegripligt nog avgudar...

*****


På temat dubbelgångare har Cohen ett typiskt Lejonansikte, eller rättare, en av tecknets flera undertyper. Det här smala och höga ansiktet har jag sett många gånger förr på Lejon men en försvårande omständighet är att Saturnus också verkar bidra med den smala ansiktsformen (i linje med att motsatser speglar varandra - Lejonets motpol är ju den saturniska Vattenbäraren). 



Se här den katolske skandalprästen Teilhard de Chardin som olyckligtvis trasslade in sig i evolutionistmaffian och blev associerad med en historisk kranieförfalskning (the Piltdown Man). Hans extrema smala ansikte har inget med Lejonet att göra utan, tydligen, med Saturnus kontraktiva inverkan på både "utfyllande" expansionsplaneten Jupiter (som kan ge runda former) och Solen. 

Men det blir ännu svårare eftersom den kriminella juristen påminner om de tillfällen då musikern Paul McCartney ser som mest borta ut, halvöppen mun ("tappad haka") och intetsägande i blicken...



Även Sylvester Stallone drar åt den här typen och söker man dessa tre mäns minsta gemensamma nämnare hittar man Lejonets granne Kräftan som en möjlig kandidat! Cohen var med 4 planeter i tecknet nästan mer Kräfta än Sol-Lejon och Paul McCartney har en extremt stark lunär (feminin) utstrålning via Mars med Månen i Kräftan. Muskelbiffen Stallone uppvisar med sitt kroppspansar alla tecken på en rädd Kräfta som söker gömma sig bakom en sköld av "kropp" och mycket riktigt trubbas hans ensamma Sol i Tvillingarna av genom tre placeringar i Kräftan, i 8e instängda terrorhuset.

Zodiaken, dess typer och undertyper existerar verkligen, men det är i många fall närmast omöjligt att reda ut vad det är man ser. Kul som en tankelek...


Evolutionskatoliken Teilhard:


Att så många planeter står i Teilhards 12e hus indikerar å ena sidan hans prästroll, sektorn är inte bara fängelser och terminalvård, den kan också ange de som aktivt söker offra denna världen för att rena sina själar och nå en högre tillvaro - munk- och nunnekloster med andra ord.

Samtidigt är det ett "flummigt" horoskop och hans dåliga omdöme visar sig mycket riktigt som en skandal i 10e ryktbarhetshuset - det är olycksbringaren Mars som står i det organiserade tankesystemets - ideologins - tecken Vattenbäraren men i rollen som "verksam illgörare". Mars ÄR nämligen den onda daimonens ansikte i detta horoskop och således ägare till både Solen, Merkurius, Venus, Jupiter och Saturnus i det inspärrade förlusthuset! Jag tror jag tidigare skrivit om hur Teilhard i princip skickades i exil av Katolska kyrkan för hans förvirrade mischmasch av platonism och kristendom där han lyckades väva in den falska evolutionssagan mitt i röran.

Den knivskarpa matematikern och filosofen Wolfgang Smith ogillade Teilhards flumreligion så till den grad att han skrev en hel bok där han demaskerade den katolske prästens förvirrade tänkande. Smith hade säkert rätt i sin analys, 12e huset är ett av de orena och onda husen och när t.o.m. Teilhards ascendenthärskare Venus räknas som verksamt ond och sedan buras in i 12e, då finns det inte mycket gott kvar att säga om hans verksamhet i denna världen. Varför en själ kan välja så här alltigenom ogynnsamma födelsetidpunkter vet bara den själen...

Teilhards födelseklockslag och fysiska ascendent är alltså känd och det är lustigt hur väl det tolftehuscentrerade horoskopet för bedragarjuristen Michael Cohen stämmer, trots att det "bara" är ritat med en solascendent för att möjliggöra lite resonerande... Både juristen och prästen må ha blivit lurade av "den onda daimonen", men i effekterna måste Trumps man vara den som ställde till med värsta skadan, även om Katolska kyrkan upprördes av Teilhards evolutionsflum. Samma flum den nu tagit till sitt hjärta som ett ytterligare tecken, utöver all dess homopedofili, avslöjar att västerlandets andliga nav korrumperats bortom räddning. Och när navet ruttnar bort, gissa om den sekulära periferin då redan är genomrutten. Trump och hans jurist vittnar om detta.


Inga kommentarer: