Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 augusti 2018

Intrigmakarens effekt på Åkesson och Fridolin

När Aftonbladets Kadhammar påminner om att Fridolin började som ung och löftesrik politiker bara för att på några år sjunka till den lägsta rankade partiledaren i förtroendeomröstningar, drar jag mig till minnes bedrägeriets eller förledelsens stjärna och hur denna Algol eller Satanshuvudet har en förmåga att slå blå dunster i ögonen på folk bara för att sedan gröpa ur själva själen tills folk - kanske - inser att de sålt sin själ till Djävulen. Dessa ålderdomliga tankesätt tycks ha bevarats i den i sig nästan glömda traditionen om stjärnan Algol. Jag ska inte förstöra slutknorren i Kadhammars text, men den bygger på att Satan saknar eget ljus och använder andras...

Jimmie Åkesson har däremot motvind tack vare svenska folkets simpla, ja nästintill obefintliga tankeförmåga. Han vinner på proteströster och folk, ja det kommer när det är för sent, att inse att de verkligen sålde ut sina själar till en falsk politiker som enbart är Storkapitalisternas fejkade front. Så luras folket i val efter val efter val. 2006 var det Reinfeldt och "nya arbetarpartiet". Det här folket verkar inte lära sig något alls...

Jag lägger upp Åkesson i innersta ringen av en naturlig zodiak (med Väduren i 1a egohuset) och Fridolin i yttersta för en enkel granskning. Ser man att den ene SOM IDÈ var född att förlora i det politiska rävspelet och den andra bli en vinnare?



Fridolin började så bra genom att plädera för de fattiga barnens elände i ett allt sämre svenskt samhälle. Jag har redan kommenterat hans empatiska Måne i Fiskarna som enligt den naturliga zodiaken indikerar samhällets förlorare. Barnet är förstås Fridolin själv, den försigkomna unga politikern. Solen i Väduren i naturliga 1a huset indikerar en debutant, ett framtidslöfte.

Men så var det den korrumperande Satan... Miljöpartistens Sol undgår med nöd och näppe stjärnan Algols cirka 14-gradiga diameter eller omkrets. (±7°, den tekniska termen för avvikelse från en exakt konjunktion är "orb", av latinets "orbis", cirkel)

Men vad hjälper det när Solens ägare i Oxens 2a grad hamnar rätt under Satans destruktiva påverkan! Det här skulle kunna indikera en påver barndom för Fridolin själv, men oavsett det en varning för en framtida korruption i alla ekonomiska spörsmål. Han har inte direkt bjudit högern på några mothugg och ska nog själv sorteras som en högermänniska, en som aldrig vågat tänka igenom frågan om den nuvarande samhällsmodellen alls har några framtidsutsikter.

Tänker djupt gör heller inte Jimmie Åkesson. Men det gör inget eftersom han bara är en projektion för svenskarnas missnöje det här året. Han är pga. sin karaktärslöshet också ett utmärkt verktyg för landets rika Etablissemang, vilket kan ses på flera sätt. (För Åkessons bristfälliga tankeverksamhet, se Politisms granskning av diverse falska utfästelser.) Dels är partiledarens Sol lika vek som Fridolins, men nu genom att disponenten (Venus) stängts inne i 12e huset för samhällets förlorare. (SD:s mångåriga "offerkofta" och Åkessons simpla taktik, att alltid som en martyr hävda att han får utstå oförtjänta beskyllningar.) Hur opålitlig den här människan är får man en känsla av när man inser att hans IDENTITET (Solen) undermineras av både disponenten Venus och av den korrumperande Satans stjärna. 

Och dels är Åkesson en nyttig idiot för dolda, penningstinna makthavare genom sin egen ärelystna Måne i maktspelaren Stenbocken. I termer av den naturliga zodiaken som bara presenterar människorna som serietidningsfigurer, som arketyper eller idéer, är Åkesson en politisk fullträff. Sol och Måne i Jord, 2a huset för egna plånbokstänkandet och 10e huset för kontroll över samhällsresurserna. Så här vill den rådande ordningen ha en politiker, en som inte rubbar skutan Sverige det minsta eller hotar Etablissemangets privilegier - tvärtom lurar de enkla svenskarna att ge sin röst till en bakomliggande maffia som tänker skinnflå dem totalt under kommande år...

Hur perfekt den naturliga zodiaken pekar ut Åkesson som en statsministertyp, avslöjas av 10e makthusets ägare Saturnus. Den kontrollerar hans psyke som drömmer om Makten och Härligheten - jämför Jonas Sjöstedt i föregående inlägg. Och Saturnus befinner sig själv i det lyckosamma 5e huset för ledare, inkl. politiska ledare (men inte nödvändigtvis i regeringsposition). Den naturliga zodiaken visar alltså att Jimmie Åkesson "som idé" kan reduceras till det simplaste kreatur som går på denna jord: en materialist med maktbegär!

Varför älskar en så stor del av folket honom? Det kommer kanske min annalkande bok Folksjäl att klargöra. Flitiga bloggläsare har redan sett förklaringen men efter 9 års bloggare kan huvudteserna förtjäna en repetition och fördjupning av frågan om var Sverige spårade ur...


Anmärkning. När man studerar den naturliga zodiaken gäller inte läran om hur planeterna kan få en "verksam natur" som avviker från deras essenser. Strikt talat är det inte ens tillåtet att, som jag gjorde här, dra in resonemang om husen, men jag tillåter mig en viss poetisk frihet för att tydliggöra de tankar som formligen skriker på att bli utsagda när man betraktar en karta och ser hur väl verklighetens förlopp motsvarar den.


Inga kommentarer: