Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juni 2016

Sverige, krigsprofitören genom våldsamma dataspel



Vid sidan av den lukrativa svenska mördarindustrin, förfinad av landets ingenjörer på företag som Bofors och SAAB, är inskolningen i denna sida av svenskheten också en gigantisk exportprodukt i världen.

AB/Kultur skriver om amerikanska dataspelsgiganten DICE eller Digital Illusions, vars svenska underbolag gjort världen lite sämre med spel som Battlefield 2. Nu lanseras också den sjukt vridna historielektionen om Första världskriget i uppföljaren Battlefield 1. För den som tar några steg tillbaka och överblickar helheten är syftet solklart. När unga dumma spån fått smak på blod reagerar de inte längre friskt när högermedierna spyr ur sig sin oavbrutna propaganda för att få USA att te sig som "normalvärdet". Här t.ex. SvD om aktuella militärövningen BaltOps:

 

AB/Kultur låter speldesignern Lars Gustavsson komma till tals, men han har sopat bort sin identitet från nätet så effektivt att inget horoskop kan göras. Istället riktar jag blickarna mot ytterst ansvarige vd:n för att Sverige gör sig allt skyldigare till en framtida och extrem terrorattack mot sin närmiljö. Du infekterar inte unga pojkars huvuden över hela världen med egocentrisk krigslystnad och tomma hjältefantasier utan att slutnotan kommer tillbaka till dig!

Digital Illusions svenska vd har ett horoskop som perfekt fyller bloggens alla kriterier på ett avskum som sjunkit ner till näringslivets mest degraderade nivåer... Läsare som förstår den antika världsbild som pluggats på den här bloggen under sju år har inga problem att förstå astrologins märkligt enkla och rättframma språk. Eventuellt nytillkomna som råkat hamna här, har ett digert material att läsa in sig på.

Krigsprofitörens horoskop är så nattsvart som det kan bli. Sol och Måne båda i Vatten är bara en lindrig början. Att vara född att betjäna den Vegetativa Själen - näringslivets centrala kärna - är inte i sig något brott. Människan är dock en organisk process som behöver energipåfyllning och folk som arbetar med detta har sin plats i den naturliga och kosmiska ordningen. 



Med Månen i härskarläge i det passionerade av de tre Vattentecken får man dessutom in Jupiter i härskarläge i Fiskarna i 9e huset för universell dharma. Den här chefen känner "suget från havet", den ständiga hungern som avslöjar en fallen själ och vad näringslivet egentligen handlar om. 

Jag har tidigare sagt att Månen-i-Kräftan är en renodlad bild av den irrationella själen och nu är det A och O att intelligens och viljans Sol för livsödet i god riktning. Att det här sinnelaget i Kräftan - de fria föreställningarnas och anfäktelsernas tecken - lekt med tanken om att vara en utvald ledare, en hjälte, ses direkt av Solens placering i femte huset för ledarskap. Här också månglarens eller handelsmannens Merkurius. 

Men missa inte att dödens Saturnus står med Månen så att vi bland de flera (men inte otaliga) tolkningsmöjligheter de här fyra planeterna ger, har "handelsman i död", eller, om man läser Merkurius som IT-planeten, som ledande i dataspel som ger ILLUSIONEN av att stå nära döden men vara en segrande Sol. (Vatten är illusion och inbilskhet när den dominerar en människa.)

Kartan är överlag depressiv och att hitta kooperativa Venus "fallen" i Jungfrun - "var och en sin egen lyckas smed" - är bara en av alla pusselbitar som tillsammans bildar känslan av något som till och med katten skulle dra sig för att släpa in!

Utifrån sinnelagsascendenten, en spekulativ utgångspunkt då födelseklockslaget är okänt, är Sol-Skorpionens härskare, krigaren Mars i en ytterst ofördelaktig placering. Den leder inte den irrationella Månen om vi talar mänsklig nivå. Talar vi primitivt rovdjur fungerar horoskopet möjligen bättre. Mars i 12e ligger fängslad och är för individen en vit fläck på dennes kognitiva karta sett ur perspektivet Månen/psyket. Och då ska man minnas att Månen i Kräftan är rejält instinktiv och ganska så omedveten. Solen (viljestyrka och beslut), som borde ha givit detta passionerade sinne direktiv, blir ett osäkrat vapen när den ligger i händerna på våldets Mars som själv ligger under medvetandetröskeln och dominerar fullständigt i krigsprofitörens sinnelagshoroskop.


Det förvånade mig inte att läsa på lite och upptäcka att det som började som ett halvdåligt svenskt dataspelsföretag numera ägs från USA precis som regeringen Löfven ägs av USA så att vi nu dras in allt djupare i världens värsta mördarnation och deras krampaktiga kamp för att behålla positionen som nummer ett. Den svenska vd:n visar sig vara ännu en perfekt kugge i våldsspiralen som västerlandet är skyldigt till alltsedan det med våld koloniserade övriga världen. 

Naturligtvis kommer de köpta fähundarna Löfven, krigminister Hultqvist och närighetsminister Damberg aldrig att ställa Digital Illusions svenska vd inför rätta för global anstiftan till mord och massmord via de krigsromantiserande spelen. Dessa är i själva verket en bärande del av själva den mördarmekanism varken Löfven eller Hultqvist har intelligens eller politisk vision nog att analysera och finna motmedel mot. Själva idén med de våldsamma dataspelen är att låta lågutbildad ungdom trollas in i den billiga drömmen om att själv få bli en hjälte på krigsskådeplatsen. Så skapar man en nation av nyttiga idioter ur stånd att evaluera undertexter och budskap.

Som höres befinner vi oss nu bland näringslivets absoluta "bottom feeders", där de bara illustrerar sin egen sorgliga belägenheten i det ständiga krig som korkade människor neutralt kallar "marknaden". I själva verket är det ett helvete på jorden som kommer att gå under med nästa storkrig på planeten. Det sista kriget. Digital Illusions svenska vd har en stort ansvar för det kriget eftersom han valde att arbeta inom mordfantasi-genren. Eller han kanske inte hade något val? 

Granskar man den ömsesidiga och rejält sjuka receptionen mellan våldets Mars och handelsmannens Merkurius, mellan exilens och förlustens 12e och ledarskapets och lyckosamhetens 5e, börjar man inse att här är ytterligare ett krigsoffer som i detta liv fortsätter att anfäktas svårt av själens upplevelser. Det är hans öde och "kall" i detta liv att sprida sina personliga demoner vidare. Ödet använder honom, en kolsvart själ, till att föra Världsförloppet ett steg närmare den punkt där västerlandets alla förbrytelser mot världen kommer att straffas hårt och obevekligt. Digital Illusions svenska vd är bara en bricka i ett ännu större spel som inte är digitalt och imaginärt utan högst verkligt.

Som så ofta har jag redan gjort horoskopet och tagit notis om de bärande (eller här söndrande) dragen och kommer bara till sist fram till frågan: Hur ser då den här mindre kända men viktiga personen ut?  

Första bilden blicken faller på stämmer exakt med horoskopets kylslagna tendens. Den vesslelika och anspända tonen i ansiktet, de plirande Kräft-ögonen märkta av dödens Saturnus som en gastkramande restriktion av Kräftans normala empati. En nördig version av stockholmsstekaren helt enkelt. En sådan som det går oräkneliga av inom IT och som gör mig tacksam att jag inte längre är i databranschen utan en bloggande låginkomsttagare! Nån jävla stolthet måste man väl ha.

Faktiskt, fotot leder tankarna till Christian Bale i den obehagliga huvudrollen i American Psycho! Som sagt, ett horoskop som helt klart har en gudomlig roll att spela - på den Mörka Sidan!
 
Krigsprofitören

Inga kommentarer: