Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 april 2018

Om den svenska skendemokratin och den sanna människan Grace


Paul Kantner, Grace Slick & David Freiberg -
Baron von Tollbooth & The Chrome Nun (1973)

 Mer otäck läsning än den värsta skräckfilm där osynliga monster äter upp människorna inifrån. Signerat ETC:s Stina Oscarson. Hon ger en träffsäker bild av det elände som svensk regering och riksdag urartat till. Jag kommer heller inte att rösta vid nästa val, Sverige har haft sina chanser men under mitt nu 58-åriga liv ser det bara ut att ha blivit värre och värre.

Låt fascismen på allvar välla in över landet - eller ut ur folksjälens inre skrymslen - så kanske alla, ställda mot väggen inför sin egen lama indifferens och dess konsekvenser, åter börjar tänka på världen och inte bara träningsvärdena från senaste löparrundan. Börjar värdesätta omvärldsorientering och frågor om idéer och ideal som på den tiden svensk skolungdom ännu var klartänkta och debatterade på rasterna. 

(Dagens kidds sägs ha tappat all stuns och vilja till förändring - de är genomförgiftade av marknadens preparat som direktmatas in i ungarna genom små bildplattor de ständigt springer omkring med.)

Men kanske är loppet för Sverige kört. Den fascinerande och STORSÄLJANDE amerikanska rockgruppen Jefferson Airplane sjöng i ett sidoprojekt till sina egna album: "Kommunismen är inte det du önskar dig men det är vad du behöver".

Människor är kanske så korkade och korttänkta att de inte borde tillåtas rösta "demokratiskt". De väljer fel varenda gång och blir sedan själva ännu dummare när deras representanter i vilket fall har en egen agenda. Det är en negativ spiral och utmärker varje samhälle som är på väg mot sin undergång. 

Det som upprör Oscarson är det sätt på vilket Sveriges förtroendevalda röstade jag till ännu ett av dessa frihandelsavtal som reducerar nationen till en spratteldocka i de stora affärsintressenas händer. Det skedde, utan att medierna brydde sig, den 21 mars, dvs. bara några dagar in i den nya och lika skamliga planetära cykel som jag nyss pekade ut i "Akademikrisen inte ett solärt utan ett lunärt sammanbrott för Sverige". 

Landets lunära nivå är, som noterat många gånger tidigare, något som katten släpat in och som symbol för den låga medvetandenivå där BEGÄR är den drivande kraften och inte någon högre rationalitet, är det passande att CETA-avtalet som handlar om begär och profitmentalitet så att säga markerar ännu några stapplande steg i den här nationens sista tid som sin egen olyckas smed. Gissa om NATO kommer att provocera Ryssland till den grad att våra krigshetsare på hemmaplan får exakt vad de faktiskt vill ha: krig om och i Sverige. Och det likgiltiga och högervridna svenska folket lät det ske. Sent ska syndaren vakna.


*****


Den citerade rocklåtens text säger uttryckligen inte att det är KOMMUNISM som är den bästa lösningen för ett folk oavsett vad deras låga begär är riktat mot. Skivan är så illa mixad (inspelad live i studio) att man bara hör enstaka textrader här och var. Men givet gruppens egen anarkistiska vänsterorientering och att låten heter "Sketches of China" och verkar beskriva någon helig man som gör underverk med nationen (Mao?), pekar det mesta på att jag fattat vad de sjunger om. 

Grace Slick, känd för att ha kickstartat Jefferson Airplane med två egenkomponerade klassiker, Somebody To Love och White Rabbit - den senare beskriver en drogtripp lika dramatisk som Alice upplevelser i Underlandet - var allt annat än en korkad rocksångerska. Tvärtom var Slick bitande som en Oscarson i sin analys av varför USA var och är ett sånt skitland och som bara andra skitländer - som Sverige - skulle vara intresserad av att krypa i stoftet inför.

Slick under storhetstiden (typ 1970) och igen 2008.
Ofta är ett liv inte nog för själens resa från lera till guld
men här har upplevelser bearbetats...
 
Det finns hur många bra människors horoskop som helst som jag kunde ha fyllt den här bloggen med om jag inte varit så upptagen med att fånga upp det skräp som ligger bakom tidningarnas aldrig sinande ström av skandaler. Grace Slick är en sådan människa, även om 60-talet, drogerna och den "fria kärleken" finns tydligt inritad på kartan som den självefterlåtna "sataniska axeln" som drar starkt mot hedonism. Så varifrån kom hennes bättre jag? Uppenbarligen från Venus i Vågen stigande i öster. En hippiegudinna som predikade att vapentillverkare (som Sverige) må ruttna i helvetet och att kärlek och harmoni var den förlösta (av kommunismen) människans sanna natur.

Visserligen stiger också Solen i öster i rollen som verksam illgörare - hennes venusianska aktivism anses ge negativa konsekvenser eller i värsta fall att hon bara var en egocentrisk narcissist! Men den här tolkningen är inte sista ordet eftersom Solen disponent också finns i härskarläge i Venus och dessutom i rollen som atma karaka - det driv som finns i själen! Denna förnämliga Venus - närmast ascendenten av de två planeterna förlöser dessutom den suspekt placerade Månen i 8e korruptions- och dödshuset. När en planet står svagt kan ofta dess disponent reda ut situationen, förutsatt att den är starkare och mer konstruktiv!

Slick föddes strax efter att Andra världskriget brutit ut i Europa och gränsdragningarnas Saturnus står förstås fallen i egenmäktiga Väduren (jfr Hitlers horoskop och hans invasioner.). Varför jag ändå grönfärgar Slicks ömsesidiga reception mellan Saturnus och dess disponent, krigare Mars (som naturligtvis är något ont för Vågascendenten) beror på att Saturnus hur fallen den än är, är en välgörare för Vågen. Faktiskt, Saturnus är själva den referens man måste ha för att kunna avgöra om något är i balans eller helt åt helvete. Vettlösa människor har ofta en gravt dysfunktionell Saturnus i kombination med för mycket driv via någon annan faktor...

Rundgången mellan Mars och Saturnus (och dessutom i världsligt prominenta hörnhus) visar att Slick måste ha varit medveten om kriget sedan unga år och som den kärleksgudinna hon var, bearbetat världsproblemen mer än de flesta. Hörnpositionerna gjorde henne till en av hippiegenerationens mest uttalade kritiker av inte minst USA:s aggressiva krig mot Vietnam, USA:s vägran att låta vietnameserna själva välja en vänsterpolitik eftersom den Stora Satan därmed kände sina intressen hotade! 

Eftersom den verksamma välgöraren Saturnus dessutom aspekterar hennes ascendent dominerar den klart över Mars och därav den gröna ("konstruktiva") dubbelriktade pilen. Men i den här gröten gömmer sig både gott och ont...

En ytlig följd av den starka Saturnus är hennes påfallande smala ansiktsform med tätt placerade ögon. Det verkar vara det säkraste tecknet på en mäktig Saturnus i horoskopet! Att samtidigt Venus stiger i öster ger därför en intressant blandning, en fulsnygging. Men karisman dominerar ändå starkt och jag har för mig att hon var fotomodell under någon tidig period.

På det nu tio år gamla fotot av en åldrande Slick ser man något så fantastiskt som en människa som utstrålar en vishet från en högre himmel. Se hennes kristallklara och kusligt SEENDE blick:

IT AIN'T WANT YOU WANT, BUT IT'S WHAT YOU NEED.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.