Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 14 april 2018

Den svenska celldöden


Det går inte att fara ut i fantasier längre. Strax påminner verkligheten varifrån fantasin kom. Häromdagen såg jag en mörk framtid där svenska skolor kompromissat bort läskunnigheten eftersom vinst för skolägarna var viktigare, ja till och med en fördel. Obildade människor är så mycket lättare att styra, de kan ju inte argumentera för sig.

Istället får morgondagens medborgare all samhällsinformation muntligt eller visuellt via reklaminslag i tv:n - snart nog på skattsedeln och i nästa steg fast monterad på väggen i varje hushåll - precis som i George Orwells skräckroman 1984, om det fascistiska samhället där Storebror har total kontroll. Precis som i det teknikglada plattskärms-Sverige. Glömd det där med röststyrda tv-apparater. I morgondagen är tv:n enkelriktad - från Maktens centrum till Hushållet.

Och så publicerar DN ovanstående, ett tecken på att vi redan rör oss mot denna ljuva nya morgondag där arbetslinjen framgångsrikt reducerat svenskarna till lobotomerade löneslavar, lyckliga att få knega för att få konsumera för att få knega. En råtthjärnas rundgång istället för en evolutionärt vidgande spiral.

Vilka är monstren som gör så här med hela befolkningar? Väljer folk att hunsas? Är arten självdestruktiv?Tillägg. Nästföljande dag ser jag att de borgerliga partierna återigen söker ta steg för att införa en tudelning av svenska samhället, de privilegierade mot de idiotklassade. De senare får praktisk utbildning och är sedan för hela livet utestängda från rätten att höja sin kunskapsnivå! (Protesterande debattartikel i SvD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.