Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 september 2017

Tom Price - privatjet på skattebetalarnas bekostnad och hatare av allmän välfärd

 


DN meddelar att det nu är ett rötägg mindre i Trumps kabinett. Sjukvårdsminister Tom Price misslyckades först riva sönder överkomlig sjukvård för alla  - det enda bra Obama lyckades genomföra - och skapade sedan en skandal som gjorde honom omöjlig. Han excellerade i den svenska folksporten: resa lyxigt på skattebetalarnas bekostnad.

Slirig "dissociation" mellan Luft och Vatten återfinns
på två ställen, inte minst mellan 11e idealhuset och
teckenplaceringen för dess tillfälliga ägare


Väljer man en solascendent för en ledare eller handlingssidan inom en människa har vi typiskt nog självintressets Jungfru i 1a huset. Den känner man igen från f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt som hade tecknet som fysisk ascendent och som gjorde ett oförglömligt intryck på den här bloggaren genom att parodiskt skryta i riksdagen om att han minsann åkt Stockholms tunnelbana en gång! Så låter en slyngel från de välbärgade områdena, som normalt tar en taxi hem från festen lika mycket pengar som andra har att klara sig en hel månad på.

Det slående med Tom Price är hur likheten med räknenissen Reinfeldt fortsätter även in i hus 2, där solascendentens härskare, den kalkylerande Merkurius befinner sig. Andra huset står för privatekonomi så genom sammanlänkningen av hus ser vi en höggradigt självisk sjukvårdsminister som sätter sin egen komfort högst. 

Vilken komfort? Jo, åkkomforten - 2a husets ägare är bekvämliga Venus och den ligger i missnöjestecknet Skorpionen (känt för att vara kantigt och hitta mer fel än situationer att identifiera sig med - Skorpionens härskare är ju Mars, den sylvassa svärdseggen som ingen mår bra av). Venus i Skorpionen är zodiakens kanske mest kräsna och krävande position och i 3e huset för dagresor ser vi hur Vågens tecken helt tappar höjd genom sin härskares negativa placering och resulterar i svindyra bokningar av privata jetplan. 

Man kan också notera att Jungfrun (lönearbetarens tecken) inte ska befatta sig med stora summor pengar, en träl har helt enkelt inte träning i att hantera stora frågor (Jungfrun excellerar i detaljprecision men behöver styrning ovanifrån för att inte tappa bort helheten). Överflödande rikedom och noblessen tecknas av Jupiter som således blir en ond planet för Jungfrun i 1a. Likväl har Tom Price Jupiter som sitt ideal (11e huset) och därtill en snäv och själviskt syn på stor rikedom och omåttlig komfort. Kräftans tecken innefattar bara klanen eller den nära släkten. Det här börjar redan luta åt ett helvidrigt horoskop av den typen som märkligt nog nästan alltid dyker upp inom politikerkåren. Är dessa maktstrebers västerlandets avskum??? 

Jag lyssnade igår på avantagarde- och rockmusiken John Cales bortglömda samarbete från 1994 med en Bob Neuwirth, ett konceptalbum kallat Last day on earth vilket förmodligen inte så många hittade fram till. Jag uppsnappade här och var textfragment (rösterna tyvärr begravda i musiken) som tydde på att skivan innehöll svidande kritik mot den amerikanska kapitalismen. Last Day föreföll vara ett soundtrack till år 2017 fast inspelad för snart ett kvarts sekel sedan. 

John Cales geni är omistligt men jag hade inte tidigare tänkt på honom som en akut samhällsmedveten betraktare utan mer som utforskande musiker. Skivan skräder inte på orden i häcklandet av politiker i en låt där någon likt en papegoja upprepar frasen "Ain't got no money" oavsett vad den andra säger. Det kan mycket väl handla om den själviska människans samhällssystem - det amerikanska - där den storslagna tanken om allmän välfärd och sociala säkerhetsnät misstros av en stor del människor. Sångsvitens skapare förklarar verket i cd-häftet och jag kan bara inte låta bli att kommentera den filosofiska underbyggnaden under den exteriöra historien:


Last day on earth is a blueprint for theatre. A tourist is guided by Opportunity to a Great Cafe. Inside he is introduced to the habitués whose tales, thoughts and experiences become an interior/exterior travelogue as told in song and interlude.
Eventually the "tourist" [bloggaren: själen!] discovers that while topographic mappings are subjet to sudden rearrangements [Platons "vardandets", Själens eller Naturens relativa verklighet och däri politikernas kamp om länderna], interior shifts remain predictable and timeless [Platons noetiska intellekt eller Former i den högre och eviga världen, om vilka de 7 klassiska planeterna ger jordaporna en antydan].

Astrologiskt vet man att två tredjedelar mänskligheten underpresterar och fortfarande beter sig som själviska reptiler - zodiaken är "riggad" att ge övervikt åt omogen primitivism och det är sannerligen inte lätt att födas under ens en drägligt god stjärnhimmel. Kanske är det därför bloggen hittar hemska himlar varenda gång den inspekterar något avskum ur politiken eller näringslivet... (Men minns att när en positiv person granskas, då finns plötsligt mängder av styrka i horoskopet - upptäckte en sådan senast med Svenska Akademiens senaste tillskott.

Slutligen ser man hur Tom Price, precis som Reinfeldt, fullständigt hatar själva konceptet om en allmän samhällsbyggnad (med olika skattefinansierade inrättningar för att stötta folket). När privatismens Jungfru placeras i 1a huset ockuperar av nödvändighet Vattumannen det 6e fiendehuset. Vattumannen representerar den övergripande samhällsplanen eller hela befolkningen. (Ytterst står tecknet för den "kosmiska Människan" eller för vår art som den existerar i en högre dimension - talar inte materiell dna här utan himmelriket eller Platons värld av intelligenta levande Former. 

Dessa väsenden är närmast obegripliga att förstå för en människa eftersom de kan kombinera eller aggregera sig och bilda nya former. Dessa "andeväsen" äger en medvetandenivå av det extraordinära slaget när de ingår föreningar och bildar kollektiva medvetandet - för att det är roligt! - utan att för den sakens skull tappa sin egen essens. På den här nivån av verklighet ska man troligen söka förklaringar till det som nere på jorden kallas "själavandringen". 

Den verkliga berättelsen är betydligt mer komplex än t.ex. den spansk-judiska kabbalan som på medeltiden inte vågade tänka värst långt. Man föreställde sig t.ex. att en svag själ tillfälligt kunde aggregeras med en starkare själ och, så att säga, hänga sig på axlarna ("piggyback") på den starkare under ett jordeliv för att kunna hämta in fler erfarenheter via denne. (Den starkare själen går före inkarnationen i princip med på att bli besatt av den svagare, vilket eventuellt kan ses på jordytan som en svårbegriplig eller motsägelsefull människa. Den starkare själen gör detta av godhet, den vet naturligtvis att det kommer att kosta, men de stora själarna lever inte längre enbart för sin egen framgång.) Sedan, kanske, den svaga själen fått in känslan för den stadga att den klarar ett eget jordeliv utan att bli en Tom Price eller en Reinfeldt eller Borg. 

Det är nu typiskt att hitta Månen, symbol för den ansiktslösa folkmassan, i f.d. sjukvårdsminister Prices fiende-, olycks- och ohälsohus! Privategoisten vill inte ens tänka på folket som helhet utan ser dem som en olycka som drabbar det egna och t.o.m. demoniserar folket som helhet ("folk är lata men ska ändå nalla av mitt arbete"). Tom Price har, kan man säga, det perfekta högerhoroskopet, en centerpartists eller en moderats men även en liberals och dagens mer korrupta socialdemokrati. 

Det är intressant att studera denna utvalda dödsängel för Obamacare misslyckas bryta sönder reformen med tanke på att hela horoskopet tecknar ett misslyckande: det 11e idealhuset är en verksamt ond Jupiter, dvs. "allt gott åt alla" som något att bekämpa, en bubbla från den föregående regeringen att sticka hål på. Det går att tolka en "verksam illgörare" i 11e idealhuset på olika sätt, budskapet är paradoxalt! - men har låter jag 11e husets tillfälliga ägare, den ansiktslösa massans Måne i fiendehuset antyda att Tom Price hatade vanligt folk för att de uppskattade en god och hjälpande stat. 

Det är med andra ord svårt att hitta något gott alls i den här amerikanska högerpolitikern. Horoskopet tecknar genomgående en dålig människa. Gällde det alla andra som föddes samma dag som Tom Price? Det föds nästan 11.000 barn varje dygn i USA! Återigen får jag tillgripa schablonsvaret: horoskopanalys på den här svepande nivån stämmer bara in på de få själar som gör sig ett namn inför världen. 

Övriga själar kanske fifflar och har sig i det lilla, men kommer aldrig i sina liv att få chansen att sprätta bort miljoner i lyxresor i tjänsten. De har sin ringhet att tacka för att deras själar inte blommar ut i den fulla korruption det dåliga dygnet signalerar från Världssjälen. Istället kan man tänka sig att många av dem känner livets press i formen av pålagor och slaveri så att födelseomina uttrycker sig den vägen! De flesta är varken onda eller goda utan bara remarkabelt gråa och utslätade. Transportsträckor till liv, i väntan på att själen ska få hamna i ett vägskäl som kräver ett andligt uppvaknande.


Inga kommentarer: