Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 3 januari 2017

Svensk desinformatör skriver uppskattande om en skörlevnadsman


Mördade politikern Boris Nemtsov åtrådde Västs frihet
att hora runt och byta kvinnor...


Det är tragiskt att den så kallade svenska vänstern älskar USA som Anders Lindberg i sin tendentiösa historieskrivning om Putin tycks göra. Fast jag vet inte ens om det här är vänster, egentligen. Lindberg skriver åt Aftonbladet som ägs av Schibsted som har sitt högkvarter i NATO-landet Norge. Behöver mer sägas om hur AB producerar PROPAGANDA som tycks helt besatt av den ryska propagandan? Väst = bra och fritt, allt annat hemskt och begränsat! 

Jag tror västjournalistiken håller på att gräva sin egen grav när de följer denna officiella statsstyrda modell för folkets indoktrinering - Etablissemanget får allt färre som ens bryr sig om vad de säger, Eliten håller på att tappa kontrollen över landet till följd av att sin egen inkompetens.

Lite nytta gjorde i alla fall Lindberg senaste smörja - han fäste min blick på den mördade Putin-motståndaren Boris Nemtsov. Dennes horoskop avslöjar att den USA-orienterade slusken var gift med kvinnan Raisa samtidigt som han dejtade en 32-år yngre fotomodell från Ukraina "had it coming".

Detta är alltså den livsstil och de ideal Anders Lindberg tar i försvar, den "amerikanska" objektifieringen av kvinnan som en maktmännens utsmyckning. Den oppositionelle Nemtsov mördades under promenad med sin unga fotomodell, och det är intressant att studera både mordhoroskopet och vilket utnyttjat offer som flickebarnet Anna Duritskayas himmel beskriver, en själsdöd materialist som - naturligtvis - flydde till Kalifornien efter mordet på "pojkvännen"/gubbslusken. Jag tror Anders Lindberg bör överväga att emigrera, han med, för hans horoskop påminner om den skräckslagna flickans!

Först det noga rekonstruerade mordet, i detalj återgivet i en artikel på Wikipedia (som är mer nyanserad och återhållsam än Lindbergs propagandadravel):Ryssens födelsehoroskop i inre cirkeln och mordtillfället i Moskva i den yttre. Ur Nemtsovs synvinkel är det i 11e huset för ideal han blir skjuten, hans Jungfru-Sols disponent Merkurius i Vågen står bara några grader från den Våg som stiger över Moskvas östra horisont. Jag har inte material från sådana här avrättningar för att avgöra om det är en slump eller en djup mening bakom det faktum att han föddes med frihetstörstande Skytten stigande i sin 11e grad och att de dödande pistolskotten avlossas i den 11e graden i hans idealhus - här finns för övrigt också osäkerhet om födelseklockslaget 13.05 är helt exakt. Numerologiska litanior över sådana här sammanträffanden är inte att rekommendera. 

Antikens astrologer hade en betydligt mer intelligent metod, nämligen studiet av symbolerna som sådana, en lite grövre och på ytan mindre exakt modell. Men siffernissens jakt på decimal-precision är det som gjort den moderna människan så korkat så att vi inte ens märkte hur vi accepterade tidsstudiemännens återkomst och där effektivitetsfascismen nu gjort livet i Väst till ett helvete för många yrkesgrupper - allt för att den onde Rike Mannen som Anders Lindberg betjänar ska kunna fortsätta profitera på folkmassorna.

Astrologins betraktelse av Nemtsovs födelse gör det ointressant om födelseminuten inte är helt exakt för den övergripande historien kvarstår i vilket fall, och den är densamma som för Lasermannen (se horoskop med känd födelsetid). Lasermannen hade Liemannen Saturnus stigande i öster vilket är en egocentrisk och kritisk position som gör att man lätt börjar tro att man går Övermaktens eller Ödets ärenden när det i själva verket kan vara så att man bara är ideologiskt hjärntvättat eller struntviktig (se de båda rätt högdragna politikerna Margaret Thatcher och Barack Obama med Saturnus i öster).

Saturnus hårdnar lätt och blir till en stajlad eller karikerad version av den äkta varan och i Nemtsovs faller är det uppenbart att han var en korrumperad karikatyr av en äkta Frihetskämpe, just en sådan som Hollywood skulle kunna tänkas producera. Det är uppenbart att Nemtsov själv hade ett problematiskt förhållande till makt och stat eftersom frihetliga Skytten i öster placerar den socialt skyggande Jungfrun i 10e makthuset och här blir det Jungfruns privatism och vilja att avskilja sig från det gemensamma goda som får näring via oppositionspolitikerns Sol i Jungfrun. Det är som bäddat för konflikter när ett horoskop innehåller båda jupiteriska Skyttens "allt gott åt alla" och Jungfruns partikularism och oförmåga att ta in hela bilden (den "satsar på sig själv och skiter i andra" om inget mer vidsynt i horoskopet justerar berättelsen).

Det intressanta med Nemtsovs krock mellan dessa divergenta tendenser är att hans tragiska slut tycks inskrivet i horoskopet redan från början. Jag syftar på att Saturnus (banemannen) och Månen i 1a huset undermineras av att ascendenthärskaren Skytten fängslats i det 12e huset för offer och världsliga förluster. Här involveras alltså Nemtsovs egen kropp (ascendenten) i sagda förlust. Via 12e husets naturliga korrelat Fiskarna får man också idéer om just martyrdöd. 

Den som vill kan ägna lång tid åt att studera hur dödsögonblickets transiter på olika sätt griper in i oppositionspolitikerns födelsehoroskop och  hur dödens och tidens Saturnus i rörelse genom Skorpionen i hans 12e offerhus tycks ha med tiden för hans död att göra. Den har just passerat hans offermärkta ascendenthärskare Jupiter. Därmed får Saturnus "häng" på sin egen natala position i Nemtsovs 1a kroppshus så att Saturnus-i-Skorpionens rena dödsbudskap når honom. 

Vad gäller olyckor eller attentat passerar Mars i transit Nemtsovs natala Mars via opposition och triggar dess medfödda tendens att angripa hans kropp. Mars i Jungfrun attackerar personen Nemtsov eller förstahuset från en hög och mäktig position och detta ett år när makthungriga demonen Rahu nått tillbaka till samma tecken som då Nemtsov föddes. Sannerligen att det var Nemtsov själv som var den maktkåta galning som han istället sökte utmåla Putin som!

Som så ofta ser man att ödets sekundvisare Månen är på plats genom att opponera sig den natala Månen. Vi har därför tre transiter i position att destabilisera detta inbilska och misslyckade liv som var Nemtsovs. Bara korrumperade västerlänningar kan sörja att världen förlorade än sådan här ytlig människa.


*****


Venus dras in i olycka och fientligheter...
 

Politikerns kriminella ytlighet ses i hur han valde flickvän utifrån hennes grad av kroppslig fixering (oandlighet) och begär över att tjäna fett på den egna skönheten. Här saknas födelseklockslag men den övergripande bilden är tydlig. Det är lergegga, materialism hela vägen, genom myckenheten av Jord och Vatten. En välsvarvad kropp och en brist på djup som gör att hon villigt lät sig objektifieras på det västerländska och onda sättet. 

Här finns många kortslutningar på zodiakens idénivå, inte minst Månens fantasier om att hitta ett Jupiter-Lejonet för att främja den egna ekonomin (2a huset) - ett uppsåt som istället skördar död när man studerar 2a husets ägare Solen i dödstecknet Skorpionen. Här spelar Åklagaren Satan (stjärnan Algol) ett spratt med Skorpion-Solen i tursamma 5e sektorn.

Om man vill kan man i dessa symboler se pojkvännen/gubbslemmets oppositionsfasoner som kommer tillbaka och hugger honom i ryggen - men nu gestaltat genom troféflickvännens oturliga 5e förälskelsehus. Stjärnan Algol träffar 5e hushärskaren Mars starkt och gör ett skämt av allt som 5e huset normalt står för (t.ex. politiska ledare). Hennes Nemtsov var en falsk pajas, för det var sånt folk hon attraherade.

Det är lustigt hur en ung kvinna tycks ha sin mördade partner skriven i sina egna stjärnor som det tydligaste budskapet! Med Månen i passionerade och trygghetshungrande Kräftan ser jag i Solen bara en livsuppgift att framstå som ett sexigt objekt (Sol-Skorpion i tursamma dominantens 5e hus - en sexuell fotomodell. Sådana var i vilket fall hennes näriga Kräft-psykes fantasier - hon drömde om 5e hus-framgång på den låga nivå där djungelns lag regerar - västerländsk mentalitet - och hon skördade en milstolpe i dödens tecken (Solen i Skorpionen) som en följd av detta. 

Missa inte den dominanta Saturnus dödens västra horisont. Hennes liv är för evigt märkt som kvinnan som var decimeter från dödsbringande kulor som tack för att hon dejtade män på samma intelligensnivå som en hora som sålt sin kvinnlighet i hoppet om vinster (den fallna Venus i Jungfrun). 

Det finns flera tecken på en ytlig materialism i Anna Duritskayas horoskop, men bloggläsaren ska alltid minnas att sådana här inlägg i sig är tendentiösa! Det går säkert att hitta lika många som gör gott bruk av sina klena planetpositioner som dem som låter korruptionen ta över. Det är dock svårt att göra något bra av en fallen Venus i Jungfrun där dessutom dess disponent (Merkurius) trillat in i det olycksbringande 6e huset, en placering som dessutom gör det egna intellektet till något av ett osäkert kort.

2 kommentarer:

 1. Saknas det text i slutet? Det verkar sluta mitt i en mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sista meningen, redan färdig i huvudet, men händerna slutade visst skriva några ord för tidigt sedan uppmärksamheten redan vandrat vidare till något annat.

   Det är i dessa lägen man anar att en människa består av mer än en intelligens, och att den enkla fysiska kroppen inte alltid hänger med i andens svängar!
   :-)

   Radera