Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 30 januari 2017

Se upp med vad du önskar dig

Även om Sverige inte var med bland de stora ­kolonisatörerna kunde vi med hjälp av forsknings­resor som Vanadisexpeditionen befästa en egen plats i den europeiska kolonialismen. Det uttalade syftet med resan var att kartlägga och samla, att bygga upp ett arkiv över olika så kallade ”raser”.
Ett citat från en intressant understreckare i SvD och som får bloggaren att skamset inse hur svensk och fylld av klassificeringssjukan han själv är. Denna kan beses i bloggens flod av horoskopgranskningar och kartläggningar.

Det är helt klart att botanisten Carl von Linné i grunden snöpte svenskens kollektiva intellekt och tvingade ner tanken till dess nuvarande låsning till enbart materiella ting och konsten att stapla lådor. Därav den förslösade snillrikedom hos svenska datatekniker som alla sitter och bygger patetiska "jämförelsetjänster" på nätet, så att den numera helt intelligensbefriade svensken ska kunna jämföra vilken hotellbokningsfirma som är 50 öre billigare än den andra. 


Snacka om att vara ilurad  en falsk myt om individens valfrihet! Detta är kapitalismen, som alltid gått hand i hand med tendensen att vilja klassificera "raser" och gruppera ting i syfte att profitera på den intellektuella kontrollen. Men detta är intellektuell verksamhet på en femårings nivå!

Hur kan ett land få ett så ogynnsamt öde, att bli som någon i USA sade om Carl Bildt, en medelstor hund som gläfser som om han vore en stor hund. Det finns inga svar på varför Sverige tog den här vägen, men det var regelhysterin och organisationsscheman Sverige paxade på i det oöverblickbara spel som är Historien ur alla tänkbara perspektiv. Det krävs en gud för att mäkta den överblicken! 


Vad som är tydligt är att vi gavs tillåtelse lov att bli jumbofolket på jorden eftersom kontrollören står lägst i den genuina Existensens värld (det var Djävulen som avskiljde sig och villa ringa in sin egen privata domän - exakt samma avfall som Helheten som ofta kallas Syndafallet). 

Idag skördar vi de onda resultaten i form av veka socialdemokratiska ledare som till varje pris söker hetsa befolkningen till medhåll om att ryssens invasion är ett reellt hot och att de goda grabbarna, jänkarna, är det enda som kan rädda oss. NATO! NATO! skanderar de svenska fotbollshuliganerna på hög nivå.

Svensk självgodhet och präktighet har bara varit motreaktionen som tjänat att mörka det faktum att ingen vid de kritiska vägskälen i landets historia påminde sig varningen: "Se upp med vad du önskar dig, din önskan kan mycket väl gå i uppfyllelse."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar