Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 24 januari 2017

Förra året Mott the Hooples trummis, nu dör basisten...


Den ikoniske basisten Overend Watts på 70-talet


Dale Griffin, trummis i Mott the Hoople var en av alla de kända musiker som strök med under förra årets onda slakt undertecknad Saturnus (Döden) i passage genom Skorpionen (döden). Han var kanske inte så känd och försvann bakom Lemmyr och Bowie med andra. Men nu dör gruppens basist som jag alltid tyckte var särpräglad med sitt gråa hår - Richard Gere innan Gere blev gråhårig.

(Har kvar en av mina tidiga vinylskivor, den mäktiga och märkliga "Roll Away The Stone" från sent 1973 med dess märkliga allusion till Jesus uppståndelse från de döda på tredje dagen. (Albumversionen är en nyinspelning, 45-varvaren är en bättre tagning.)

Den sliriga kombination av klartänkt Luft och instinktiva Vatten som jag lite godtyckligt döpt till "dissociationen" skapar gåtfulla människor. Jag har några i omgivningen som definieras av denna skärning mellan elementen och som är extremt tillsluta och svåra att förstå sig på.

Det är därför träffsäkert att BBC skriver om den nyss avlidne bassisten Peter "Overend" Watts från ett av de definitiva glamrockbanden då det begav sig på 70-talet, att han var "höggradigt intelligent och slagfärdig och som genom hela sitt vuxna liv både hade en älskvärd natur och förblev ett mysterium".

Om vi räknar med att han föddes efter att Månen nått in i Lufttecknet Vattumannen hittar vi nämligen inte mindre än två av de magnifikt starka "ömsesidiga receptionerna" i "sliriga" kopplingar. Månen ägd av konceptstarka Saturnus i Kräftan och Saturnus ägd av Månen. Helt säker är nästa ömsesidiga reception som binder ihop den "upphöjda" och exceptionellt älskvärda Venus i osjälviskhetens Fiskarna med Fisk-härskaren Jupiter som fröjdar sig i venusianska Vågen.

Och för intelligens räcker det med att se kartan och den "upphöjda" Solen med sin egen härskare i Väduren och båda opposit den välgörande och expansionsbefrämjande Jupiter. Den berömde brittiske astrologen såg förhöjd intelligens närhelst Solen mixade med någon av sina vänner Mars eller Jupiter och här är båda involverade! 

Att Mars och Venus bildar en extremt energisk libido över gränsen mellan ett Eld- och ett Vattentecken vittnar också om att han var en stor underhållare ("sensationalismsyndromet"), vilket någon annan tidning nämnde.Inte en enda planet tyngde honom ner mot Jordelementet (artisten Madonna har samma märkliga brist på barlast).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar