Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 januari 2017

DN mörkar nästa svenska vapenaffär?DN räknar upp några företag i Löfvens entourage vid hans krämarresa till Iran. Sista namnet är intressant: Wallenberg Foundation. Ger inga direkta produktassociationer, eller hur?

Det kan väl aldrig vara så att den lömska DN söker runda det faktum att mordvapentillverkaren SAAB Group, via moderbolaget Investor har Wallenberg som yttersta ägare? SAAB-vapen är således den självskrivna juvelen på den här lilla uppvisningstrippen.


2 kommentarer:

 1. Apropå DN läste jag igår Julia Caesars senaste krönika, en ingående utläggning om hur det gått till i DN-skrapan under Blabbodarskis välde:

  http://snaphanen.dk/2017/01/15/sondagskronika-hamnaren-i-marieberg/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Den texten förekom en ny om Wrållo som jag lustigt nog också skrev i söndags, men lät ligga eftersom dagen redan sett flera inlägg. Kommer så småningom.

   Radera